vdweller Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν κάποιοι λίγοι Έλληνες Developers στο Steam, αρκετοί έχουν κάποιου είδους εταιρεία /studio οπότε συνεργάζονται και με άλλους. Αλλά γενικά, ειδικά εμείς οι solo devs από Ελλάδα, είμαστε σπάνιο φαινόμενο. Ακόμα. Τέλος πάντων, από το 2012 εργάζομαι μόνος πάνω σε ένα υβρίδιο turn-based strategy/real time defense shooter σε ένα κόσμο που έχει καταστραφεί από ζόμπι και μεταλλαγμένα τέρατα. Ξέρετε, τα γνωστά, ώριμα ζητήματα ενός σκεπτόμενου ανθρώπου Ο παίκτης ξεκινά από μια πόλη χωρισμένη σε τετράγωνα, και σε κάθε γύρο ξοδεύεις Action Points για να κάνεις κάποιες ενέργειες (εξερεύνηση, κατάκτηση περιοχής, επιδιορθώσεις, στρατολόγηση κλπ), έχεις ένα μεγάλο Technology Tree, κλάσεις χαρακτήρων και skills, και φυσικά μάχες με ζόμπι που προσπαθούν να σου καταστρέψουν τα οδοφράγματα. Ο κάθε εχθρός έχει τα weak points του οπότε πχ όταν χτυπάς ένα ζόμπι στο κεφάλι του κάνεις μεγαλύτερη ζημιά και το φρενάρεις κάπως γιατί παίζει ένα "ζαλισμένο" animation. Φυσικά βρίσκεις και άλλους επιζώντες για την ομάδα σου, τους οποίους χειρίζεται ο υπολογιστής και μπορείς να τους πεις ποιος να αναλάβει τι: Ένας καλός sniper για τα ζόμπι που επιτίθενται από μακριά, ένας με shotgun για τα κοντινά, ένας με energy weapon για τα θωρακισμένα κλπ. Και φυσικά υπάρχουν αποστολές , πάρα πολλά αντικείμενα, όπλα και mods, τυχαία γεγονότα και ένα κάρο πράγματα που μπορεί να ξεκλειδώσεις παίζοντας. Είπαμε, 4+ χρόνια development δεν είναι λίγα. Από χτες το παιχνίδι είναι στο Greenlight του Steam. Πριν από καιρό είχα δημοσιεύσει και ένα demo. Τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά. Δε νομίζω καν να χρειάζεται να σας περιγράψω ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα για κάποιον που προσπαθεί να γίνει game developer. οπότε ρίξτε παρακαλώ μια ματιά και, αν σας φαίνεται ενδιαφέρον, ψηφίστε να βγει το παιχνίδι στο steam! Το link της σελίδας στο Greenlight είναι εδώ: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=627577756 11
SouLSLayeR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μου θυμίζει πολύ το Elona Shooter. Έχασα τα νιάτα μου με αυτό.Θα τσεκάρω το demo αργότερα.
noFEARgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 το ψηφισα ελπιζω να βγει στο steam , παντα ειναι καλο να υπαρχουν παιχνιδια απο ελληνες developers. Good job
vdweller Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μου θυμίζει πολύ το Elona Shooter. Έχασα τα νιάτα μου με αυτό. Θα τσεκάρω το demo αργότερα. Μου κάνεις τρελή πλάκα! Η έμπνευση για το shooting κομμάτι του παιχνιδιού μου ήρθε ακριβώς από το Elona Shooter που έλιωνα κάποια χρόνια πριν! Πρόβατα και κότες σου λέω! @ noFEARgr Ευχαριστώ πολύ!
fever25 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή το έχω μαράζι , τα ελληνικά θα υπάρχουν στο παιχνίδι; Ή κλασικά μόνο Αγγλικά;
vdweller Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή το έχω μαράζι , τα ελληνικά θα υπάρχουν στο παιχνίδι; Ή κλασικά μόνο Αγγλικά; Η ύπαρξη ή όχι μιας γλώσσας δεν είναι θέμα απαξίωσης αλλά είναι πρώτα και κύρια θέμα προγραμματιστικό. Για να είναι έτοιμο ένα παιχνίδι για μετάφραση, πρέπει όλο το κείμενό του να εναποτεθεί σε εξωτερικά αρχεία τα οποία φορτώνονται μετά από το πρόγραμμα και να διαχωριστούν ούτως ώστε κάθε γραμμή κειμένου να αντιστοιχεί σε κάποια μεταβλητή στο πρόγραμμα που την καλεί. Δηλαδή ο πολύ απλός για έναν προγραμματιστή κώδικας: message("You have not enough credits"); που ταυτοχρόνως καθιστά προφανές στον ίδιο τον προγραμματιστή το περιεχόμενο του μηνύματος, θα πρέπει να γίνει message(str_88); Όπου το str_88 είναι το "You have not enough credits" στο εξωτερικό αρχείο γλώσσας που θα φορτώσει το παιχνίδι. Δηλαδή για ένα άτομο που έχει να τα κάνει όλα αυτά, τρέχα γύρευε. Κι εγώ είμαι μόνος μου. Κοντολογίς θέλει συνεργάτες αποκλειστικά για translation η υπόθεση. Για παράδειγμα το The Battle for Wesnoth έχει μεταφραστεί σε ένα κάρο γλώσσες από διάφορους ενδιαφερόμενους σε κάθε χώρα. 2
ditsikts Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τι εργαλεία χρησιμοποίησες; Μπράβο για το game, φυσικά θα ψηφίσω. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2016 από ditsikts
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ καλη προσπαθεια φαινεται!ψηφιστηκε και περιμενουμε νεα,μεσα στην βδομαδα θα δω και το demo
vdweller Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Τι εργαλεία χρησιμοποίησες; Μπράβο για το game, φυσικά θα ψηφίσω. Ευχαριστώ για την ψήφο. Το παιχνίδι γράφτηκε στο Game Maker 8, που πλέον είναι κάπως παρωχημένο με την έλευση του Game Maker: Studio αλλά έχει κάποιες δυνατότητες που μου είχαν φανεί ελκυστικές όταν το ξεκίνησα. Τα υπόλοιπα είναι free 3d προγράμματα και φυσικά Photoshop. Για τη σχεδίαση πορτρέτων αγόρασα μια γραφίδα Monoprice. @ Αλεξανδρος A.92 ευχαριστώ! 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ όμορφα τα πορτραίτα των χαρακτήρων. Καλή επιτυχία στο Greenlight.
Tobajara Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Ψήφος κι εδώ! Μου φάνηκε ενδιαφέρον στήσιμο, μου έφερε στο νου Culling of the Cows πχ αλλά στο πιο τακτικό του. Μακάρι να σου πάνε όλα καλά και να το δούμε ολοκληρωμένο.
vdweller Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 @ Snoob Ευχαριστώ! Άμα σου πω ότι έμαθα digital painting μόνο για τις ανάγκες του παιχνιδιού θα με πιστέψεις? Κάτι ξέρω από σκίτσο (είχα εικονογραφήσει και ένας παγκοσμίως άγνωστο βιβλίο παλιότερα), αλλά από χρώματα ήμουν πάντα γιωτόμπαλο Σαν παράπλευρη συμβουλή αν κάποιος από εσάς θέλει να πάρει ψηφιακή γραφίδα για τέτοιες δουλειές. Μην κάνετε την μακακία και δώσετε 200 € για Wacom. Πάρτε μια ταμπλετίτσα Monoprice από Amazon με 50 €, την ίδια δουλειά θα κάνετε. Άμα γίνετε φίρμες φτάνετε και στην Wacom αργότερα @ Tobajara Ευχαριστώ πολύ! Έριξα μια ματιά στο Culling of the Cows. Αφασία! Αλλά full price 10.99 € είναι πολλά! Εγώ σκεφτόμουν να έβαζα το δικό μου στα $ 4.99 ...
gkalas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Ψήφος και απο μένα. Εύχομαι να το δούμε στο steam κάποια στιγμή.
Tobajara Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 @ Tobajara Ευχαριστώ πολύ! Έριξα μια ματιά στο Culling of the Cows. Αφασία! Αλλά full price 10.99 € είναι πολλά! Εγώ σκεφτόμουν να έβαζα το δικό μου στα $ 4.99 ... Νομίζω πως μπορείς να κινηθείς στα 7-8 δολλάρια, με βάση αυτό που είδα. Πάντως αυτή τη στιγμή το Culling of the Cows είναι στο 1 ευρώ στο Steam, με έκπτωση 90%. Για αυτά τα λεφτά αξίζει, είναι παιχνίδι μερικών ωρών αλλά αρκετά διασκεδαστικό arcade. http://store.steampowered.com/app/297020/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα