FrankyGR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα πιαδιά. Έχω φτιάξει ένα οικιακό δίκτυο με ένα asus DSL-AC68u στο οποίο έχω συνδέσει με cat 6 ένα asus RT-AC66U το οποίο δουλεύει σας wireless access point. Πάνω σε αυτό έχω βάλει ένα tp-link gigabit 5 switch στο σαλόνι και έχω πάνω ps3, ps4, media player και ενισχυτή. Οι ταχύτητα που πιάνω είναι περίπου στα 20-25 MB/sec. Κανονικά πάνω σε gigabit δεν θα έπρεπε να είναι περισσότερη (κοντά στα 100 ΜΒ/sec) ? Μήπως φταίει το switch ? Αν φταίει τo switch προτείνετε να πάρω ? Λέω για 8 θέσεων τώρα. Επίσης βλέπω managed & unmanaged τι είναι αυτά ξέρει κανείς ? Επίσης έχω ένα PC με wireless usb adapter N (asus USB-N53) συνδεδεμένο στα 300mbs και πιάνω max 12-13 MB/sec. Σκέφτομαι να το καλωδιώσω και αυτό πάνω στο καινούργιο switch (αν χρειαστεί να τα αλλάξω). Ευχαριστώ προκαταβολικά
SwAToNeR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δεν σου φταίει το switch. Τα router συνήθως φταίνε. Τραβιόμουνα και εγώ με ένα router. Έπαιρνα από το NAS 10MB και νόμιζα ότι έφταιγε το NAS αφού είναι custom. Ωσπου χρειάστηκα και άλλες θύρες στον υπολογιστή και ξέθαψα το switch μου και μάντεψε. Από τα 10 πήγα στα 100. Δοκίμασε και κούμπωσε όλα στο switch και δες σε μεταφορά πόσο πιάνεις.
FrankyGR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μετά από test που έκανα με ένα σκληρό καρφωμένο στο dsl-ac68u και φορητό καρφωμένο στο switcher έπιασα 30 ΜΒ/s. Μετά έκανα άλλο ένα test μεταξύ PC & MacBook Pro συνδεδεμένα με ethernet gigabit. Μετέφερα αρκετά GB με average speed 80 ΜΒ/s. (έφτασα και 95 κάποια στιγμή αλλά για λίγο). Nα φανταστώ ότι optimal speed είναι 100MB/s αλλά πως είναι δυνατόν να την πιάσεις και στο υπόλοιπο δίκτυο ? (όχι μόνο μεταξύ δύο υπολογιστών συνδεδεμένους με gigabit ethernet). Δεν σου φταίει το switch. Τα router συνήθως φταίνε. Τραβιόμουνα και εγώ με ένα router. Έπαιρνα από το NAS 10MB και νόμιζα ότι έφταιγε το NAS αφού είναι custom. Ωσπου χρειάστηκα και άλλες θύρες στον υπολογιστή και ξέθαψα το switch μου και μάντεψε. Από τα 10 πήγα στα 100. Δοκίμασε και κούμπωσε όλα στο switch και δες σε μεταφορά πόσο πιάνεις. Δηλαδή τώρα πας με 100 MB/s ? Impressive, Most Impressive
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Φαντάζομαι ότι όλη η αλυσίδα (PC, router, PS3, καλώδια κλπ) δουλεύει σε Gigabit. Επόμενος κρίκος αυτής της αλυσίδας είναι οι οδηγοί των συσκευών, το USB αλλά και οι δυνατότητας ανάγνωσης/εγγραφής των δίσκων. Την τελευταία παράμετρο την ξεχνάμε και είναι αυτή που συνήθως επηρεάζει τις ταχύτητες μεταφοράς σε Gigabit δίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα