seloner Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα ηρθε η ωρα της αγορας οθονης,θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η συγκεκριμενη οθονη;Εχω μια gtx 970.Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα αντε μεχρι 400(με δεδομενο οτι δεν θελω tn panel);Την οθονη την θελω για gaming και για κωδικα.Ξερω οτι δεν μπορω να εκμεταλλευτω το freesync αλλα πιο μου αρεσει πιο πολυ στο design απο την Lg 29 um57p και ειναι και στα 75hz συγκριτικα με τα 60 της 29um57p.
XMorsX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα. Η LG 29UM67 ειναι καλη οθονη. Δεδομενου ομως οτι δεν μπορεις να εκμεταλλευτεις το (περιορισμενο) Freesync της, ισως να μην ειναι η καλυτερη λυση σου. Αρχικα εχε υποψιν σου οτι κατα 99% οι δυο 29" της LG εχουν το ιδιο panel, οποτε και η 29um57 θα μπορει να υπερχρονιστει στα 75Hz. Αλλος ενας λογος να την προτιμησεις εναντι της ακριβοτερης εφοσον το Freesync το χανεις ετσι κι αλλιως. Οι εναλλακτικες ειναι οι Dell U2515H και P2416D, οι οποιες εχουν μεγαλυτερη αναλυση. Η πρωτη βεβαια δεν κλοκαρει στα 60Hz, η δευτερη ειναι μικροτερη αλλα κλοκαρει. Θα ειναι καλυτερες για κωδικα λογω μεγαλυτερου real-estate, αλλα θα εχεις λιγοτερα fps στα παιχνδια. Επισης πολυ καλη οθονη ειναι η HP 27xw. Εχει αριστο panel και αυτη, οπως οι παραπανω, αλλα σε συνδυασμο με σχεδον glossy coating για πιο καθαρη εικονα και ζωντανα χρωματα. Εχει το μεγαλυτερο μεγεθος αλλα τη μικροτερη αναλυση. Αυτο σημαινει περισσοτερα fps στα παιχνιδια, αλλα και λιγοτερο real-estate για κωδικα. Το μεγαλο μεγεθος ειναι θετικο ή αρνητικο αναλογα με την αποσταση θεασης, θελει τουλαχιστον 60 ποντους. Υπερχρονιζεται και αυτη στα 75Hz.
seloner Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση xmorsx.Δεν θα ειναι καλυτερη επιλογη η Utrawide επειδι θα μπορω να εχω πιο πολλα παραθυρα ανοιχτα;Για 1440P δεν με βλεπω επειδη θα φαω μεγαλο fps hit.
XMorsX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για την απαντηση xmorsx.Δεν θα ειναι καλυτερη επιλογη η Utrawide επειδι θα μπορω να εχω πιο πολλα παραθυρα ανοιχτα;Για 1440P δεν με βλεπω επειδη θα φαω μεγαλο fps hit. Παρακαλω. Σε σχεση με τα 1080p 16:9 ναι. Οχι ομως σε σχεση με τα 1440p, το οποιο δινει και μεγαλυτερη καθετη διασταση εκτος απο οριζοντια. Αλλα ειναι και το θεμα των fps. Για αυτο και τελικα δεν υπαρχει καλυτερη λυση. Ολες εχουν τα συν και πλην τους. EDIT: Το fps hit παντως δεν ειναι τοσο μεγαλο στα 1440p οσο παρουσιαζεται. Τα περισσοτερα παιχνιδια στα 1440p + settings συνδυασμος medium εως ultra δειχνουν καλυτερα απο 1080p και ολα στο ultra, ενω βγαζουν αναλογα fps. Για παραδειγμα, εγω με 970 χρησιμοποιω σε οθονη 1080p DSR για 2x αναλυση με συνδυασμο medium και ultra settings στο star wars battlefront και εχω πανω απο 60 fps μεσο ορο (με dips μεχρι και τα ~35 βεβαια που μαλλον φταιει ο σχετικα παλιος πλεον i5 2400). Δε το κανω στα περισσοτερα παιχνιδια, αλλα και το DSR ειναι πιο απαιτητικο απο την 1440p native αναλυση. Στη θεση σου μαλλον θα προτιμουσα την U2515H ή την P2416D. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2016 από XMorsX
seloner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Ναι αλλα δεν ειναι μικρη η 24αρα για τετοια αναλυση;Απλα μου αρεσει και η ιδεα της ultrawide για πιο immersive expierence.
XMorsX Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Ναι αλλα δεν ειναι μικρη η 24αρα για τετοια αναλυση;Απλα μου αρεσει και η ιδεα της ultrawide για πιο immersive expierence. Ειναι σχετικο. Αν διαβασεις το review της στο pcmonitors info, θα δεις οτι του reviewer του αρεσει η μεγαλη αναλυση και ppi. Απο τις εικονες που εχω δει ουτε εγω θεωρω προβλημα την μεγαλυτερη αναλυση (ενω αντιθετα θεωρω προβλημα τα 4Κ στις 24"). Η 25" ειναι λιγο μεγαλυτερη. Δε θεωρω οτι οι ultrawide σε αυτα τα μεγεθη προσφερουν πιο immersive experience. To 21:9 προτυπο χρησιμοποιειται στον κινηματογραφο, αλλα εκει πλεον μιλαμε για αλλη ταξη μεγεθους. Οπως και να εχει, δες την παρακατω διαφορα στα μεγεθη για να καταλαβεις τι εννοω οτι ειναι μια απο τα ιδια και να σε βοηθησει να αποκτησεις την δικη σου αποψη. http://www.displaywars.com/25-inch-16x9-vs-29-inch-21x9 http://www.displaywars.com/23,8-inch-16x9-vs-29-inch-21x9 1
KINGLUCAS Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 παιδιά για productivity κάνει μια TV? youtube, lightroom, editing?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα