melitz Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη του forum για ένα θέμα που με απασχολεί τελευταία. Είμαι Web Developer και πριν μερικούς μήνες κατασκεύασα 8 ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας wordpress με free θέματα και πολλές αλλαγές από μένα, όσον αφορά τον κώδικα, στα πλαίσια μιας συνεργασίας με κάποιον κύριο, που ήθελε να ανοίξει μια διαφημιστική εταιρεία. Δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο, παρά μόνο έχω βάλει κάποιες μονογραφές(χωρίς ονοματεπώνυμο) ότι έχω πάρει κάποια λεφτά για τα site αυτά. Τα site ήταν ανεβασμένα σε droplet της DigitalOcean που πληρωνόταν από εμένα. Τα domain names τα διαχειρίζονταν εκείνος. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: τα site ανήκουν αποκλειστικά σε μένα; Έχει αυτός κάποιο δικαίωμα επάνω σε αυτά από τη στιγμή που δεν έχουμε υπογράψει τίποτα για αυτό; Μπορώ να κινηθώ νομικά για να διεκδικήσω το ποσό που θα ήθελα για την όλη δουλειά; Σας ευχαριστώ.
dominotrix Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Αυτος που εχει κανει κατοχυρωση τα domain, αυτος ειναι και ο νομιμος κατοχος τους. Αλλα απο τη στιγμη που το hosting account ειναι λογικα δικο σου, τοτε ανοικουν σε εσενα τα αρχεια που εχεις απλα στο server. Οποτε οι σελιδες σαν εννοια ειναι δικες του λογω του οτι εχει το domain name. Αλλα μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να διαγραψεις τα αρχεια μιας και ανοικουν σε εσενα. Ειναι λιγο παραδοξο αυτο αφου και το domain και το hosting δεν ανοικουν σε ενα μονο ατομο αλλα ειναι σπασμενα σε 2. Αυτος το μονο δικαιωμα που εχει ειναι να αλλαξει τα dns απο ενα domain και να κανουν redirect σε διαφορετικο hosting. Νομικα για να κινηθεις δε ξερω αν μπορεις μιας και δεν εχεις κοψει καποιο τιμολογιο, ουτε φανταζομαι πως εχεις ΑΦΜ σαν εταιρια. Καλο θα ηταν αφου δεν εχεις νομικα το πανω χερι, να τον ενημερωσεις πως μεχρι τις 1 Μαρτιου (πχ) αν δεν εχει εξοφληθει το ποσο θα διαγραψεις τα αρχεια απο τον σερβερ. Αυτο μπορεις να το κανεις μιας και τα αρχεια ανοικουν νομικα σε σενα. Πριν τα διαγραψεις κανε ενα full backup, απλα να υπαρχει.
shine Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 κλασσική περίπτωση βλάβης; έχεις φτιάξει τα sites και αρνείται να πληρώσει το υπόλοιπο που συμφωνήσατε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα