Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια 6950 που την παρελαβα εχθες, εβγαλα κανονικα τους παλιους drivers με το DDU και για αρχη περασα στους crimson, αλλα κρασαρε συνεχως, ετσι περασα τους catalyst αλλα παλι τα ιδια, εψαξα λιγακι και ειδα οτι στα windows 10 που εχω εγω πρεπει να βαλεις ή τον 16.1 ή τον 15.6 που ειναι για windows 8.1 ε το εκανα αυτο αλλα κρασαρε παλι που και που... Καμια ιδεα για το τι να κανω?

Δημοσ.

κοιτα το μονο που θα έκανε το φορματ απλά θα ήσουν σίγουρος με καθαρή εγκατάσταση οτι απο drivers είσαι οκ αν ας πουμε το ddu δεν καθάρισε σωστά τους προηγούμενους, σε εμένα για παράδειγμα με αλλαγή κάρτας απο nvidia σε nvidia με χρήση ddu σε safe mode σε win10 η κάρτα απέδιδε χαμηλότερα σε 2 3 τίτλους παιχνιδιών και το σκόρ στο 3d mark επίσης, εγινε φορματ και ολα δουλεύουν όπως πρέπει.

Απο εκεί και πέρα μπορεί απλώς η κάρτα σου να έχει πρόβλημα, ή πολύ πιθανο το τροφοδοτικό σου να έχει θέμα, και να μην της επαρκεί το ρεύμα που δίνει το τροφοδοτικό οπότε κρασάρει

Για να βοηθηθείς ανέφερε 

-Τι τροφοδοτικό έχεις, κατασκευαστή και πόσο καιρό το έχεις

-Χρησιμοποιείς κανονικές γραμμές για την τροφοδοσία της καρτας γραφικών ή έιναι με αντάπτορες molex 4 pin to pci-x, και έχεις στην γραμμή και άλλες συσκευές?

-Εχεις χρονισμένο το επεξεργαστή σου ψηλά, μήπως δουλεύεις το τροφοδοτικό σου στα όρια του και προσθέτοντας μια ενεργοβόρο κάρτα γραφικών όπως η 6950 το γονάτισες?

-Οι τάσεις του τροφοδοτικού σου απο μόνες τους δεν λένε απολύτως τίποτε αλλά μια ένδειξη είναι τρέξε κανα aida 64, occt, κάποιο stress test και δες αν η 12αρα γραμμή σου πέφτει η τάση της κάτω απο 11,7 volt

- Aν σου φαίνονται περίεργα αυτά που σου γράφω βρές κάποιο τεχνικό που εμπιστεύεσαι να σε βοηθήσει

Δημοσ.

τροφοδοτικο εχω ενα μεταχειρισμενο απο εμπιστο μελος OCZ 500W 80PLUS

το τροφοδοτικο εχει μια γραμμη 8pin και εχω βαλει εναν ανταπρορα απο 1molex σε 6pin, δεν εχω κατι αλλο πανω στο molex

το συστημα: pentium G3220, 8GB DDR3, HD6950, 2X 7200RPM HDD

ετραξα furmark και κρασαρε 2-3 φορες που το εκανα, μονο μια αντεξε για 5-10 λεπτα και μετα κρασαρε, πολλες φορες κρασαρει  οταν

ειμαι στον brower και ανοιγω εναν launcher παιχνιδιου, μολις τα κλεινω ολα και ειναι μονο η επιφανεια εργασιας επαναφερεται στο κανονικο 

Δημοσ.

τροφοδοτικο εχω ενα μεταχειρισμενο απο εμπιστο μελος OCZ 500W 80PLUS

το τροφοδοτικο εχει μια γραμμη 8pin και εχω βαλει εναν ανταπρορα απο 1molex σε 6pin, δεν εχω κατι αλλο πανω στο molex

το συστημα: pentium G3220, 8GB DDR3, HD6950, 2X 7200RPM HDD

ετραξα furmark και κρασαρε 2-3 φορες που το εκανα, μονο μια αντεξε για 5-10 λεπτα και μετα κρασαρε, πολλες φορες κρασαρει οταν

ειμαι στον brower και ανοιγω εναν launcher παιχνιδιου, μολις τα κλεινω ολα και ειναι μονο η επιφανεια εργασιας επαναφερεται στο κανονικο

Σα τροφοδοτικο ηταν στα νιατα του ηταν ενα μετριο τροφοδοτικο 500w ουτε καν, απο την αλλη η 6950 θελει 500αρι στε φυσιολογικα με το σεταπ που εχεις την σηκωνει εστω οριακα αλλα διαγνωση απο αποσταση υπευθυνα δεν γινεται μπορεις να δοκιμασεις με αλλο τροφοδοτικο που ξερεις οτι ειναι οκ η να βαλεις την καρτα σε αλλο υπολογιστη να δεις αν σου κανει τα ιδια

Δημοσ.

Σα τροφοδοτικο ηταν στα νιατα του ηταν ενα μετριο τροφοδοτικο 500w ουτε καν, απο την αλλη η 6950 θελει 500αρι στε φυσιολογικα με το σεταπ που εχεις την σηκωνει εστω οριακα αλλα διαγνωση απο αποσταση υπευθυνα δεν γινεται μπορεις να δοκιμασεις με αλλο τροφοδοτικο που ξερεις οτι ειναι οκ η να βαλεις την καρτα σε αλλο υπολογιστη να δεις αν σου κανει τα ιδια

αλλον υπολογιστη δεν εχω, καποιον γνωστο με υπολογιστη επισης δεν εχω (χωριο) να δοκιμασω win 8.1 σε εναν παλιο σκληρο που εχω? μηπως ειναι θεμα drivers? οποτε μπορεσεις δες το video 

Δημοσ.

Φαινεται οτι κρασαρει απο θερμοκρασια πως ειναι η καρτα;

Πριν ποια καρτα ειχες επανω;

Αφου δεν μπορεις να βρεις καποιον αλλο υπολογιστη η καποιον να σε βοηθησει περνα στον παλιο σκληρο λειτουργικο δε σε νοιαζει και win 10 να ειναι και δοκιμαζεις, αν πριν ειχες καποια ενεργοβορο καρτα περιπου στο επιπεδο της 6950 και τωρα προεκυψε απλα το θεμα εχει πολλες πιθανοτητες η καρτα να εχει τοπροβλημα και να στην εδωσαν ενω το ηξεραν, αλλα αυτο ειναι μια εκτιμηση απο αποσταση που δεν ειναι υπευθηνη

Δημοσ.

πριν ειχα μια 9500GT για να λειτουργησει εριχνα τα clocks της κατα 100, εβαλα 8.1 και μετα απο 15 λεπτα στο furmark δεν ξεπερασε τους 58 βαθμους μολις το εκλεισα μου πεταξε BSOD λεγοντας threat stuck in device driver επισης μηπως απο το τροφοδοτικο χρειαζεται ανταπτορα απο 2 μολεχ σε 6πιν? γιατι τωρα ειναι απο 1 μολεχ σε 6 πιν

Δημοσ.

Λογικά το τροφοδοτικό σε καλύπτει. Εξάλλου το υπόλοιπο σύστημα καίει ούτε 100watt.

Εγώ θα έριχνα την ευθύνη στην κάρτα. Είχες εγγύηση απο τον πωλητη? Γύρνα την πίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά το τροφοδοτικό σε καλύπτει. Εξάλλου το υπόλοιπο σύστημα καίει ούτε 100watt.

Εγώ θα έριχνα την ευθύνη στην κάρτα. Είχες εγγύηση απο τον πωλητη? Γύρνα την πίσω.

μπορω να του την επιστρεψω και να παρω τα λεφτα, αλλα εχθες βραδυ αλλαξα drivers εβαλα furmark μετα απο 2 λεπτα κρασαρε, σημερα με τους ιδιους drivers ετρεξα 4 φορες furmark 15 λεπτα χωρις κανενα προβλημα, στην αρχη ειχα ριξει το core clock και ηταν ενταξει, ξαναεβαλα τα stock clocks και λειτουργουσε σωστα... Τι γινεται ? 

Δημοσ.

Πρεπει να δοκιμασεις και με αλλο τροφοδοτικο αλλιως δεν μπορεις να ξερεις και οτι και να γραψουμε στο φορουμ μηπως αυτο μηπως το αλλο δε θα βρεις λυση εμενα μου κανει εντυπωση που λες οτι την προηγουμενη καρτα σου 9500 την εκανες underclock για να δουλεψει σωστα δεν ειναι τοσο απλο να σου πει καποιος αυο η το αλλα, αφου ειναι σωστος αυτος που στην εδωσε και δεχεταινα του την επιστρεψεις και βλεποντας τι εγραψες πιο πανω πρεπει να δοκομασεις με αλλο τροφοδοτικο η την καρτα σε καποιο pc

Που ξερεις οτι δουλευει μπορει να ειναι δυσκολο εκει που βρισκεσαι αλλα δε γινεται αλλιως γιατι σου λεω αντε και την γυρνας ενω δεν εχει προβλημα καιπαιρνεις αλλη και σου βγαζει το ιδιο μετα παλι δε θα τρεχεις; Επισης αν ουτε το τροφοδοτικ σου εχει θεμα μπορει η μητρικη σου να εχει θεμα ειναι οκ η ψυκτρα του τσιπσετ

Βλεπεις ποσα ενδεχομενα παιζουν δε γινεται δουλεια χωρις ελεγχο απο ενα φορουμ αφου εβαλες αλλα windows και το συστημα ειναι ασταθες τουλαχιστον ξερεις οτι το προβλημα ειναι στο hardware για εμενα αν δεν δοκομασεις με αλλο τροφοδοτικο καλο δεν κανεις τιποτε

• Moderators
Δημοσ.

μπορω να του την επιστρεψω και να παρω τα λεφτα, αλλα εχθες βραδυ αλλαξα drivers εβαλα furmark μετα απο 2 λεπτα κρασαρε, σημερα με τους ιδιους drivers ετρεξα 4 φορες furmark 15 λεπτα χωρις κανενα προβλημα, στην αρχη ειχα ριξει το core clock και ηταν ενταξει, ξαναεβαλα τα stock clocks και λειτουργουσε σωστα... Τι γινεται ?

Αρχικά δοκίμασε με κάποιο άλλο benchmark να την stressaris το furmark μπορεί να κάνει ζημιά στην κάρτα, βρες άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις πριν προχωρήσεις σε επιστροφή
  • Like 1
Δημοσ.

Αρχικά δοκίμασε με κάποιο άλλο benchmark να την stressaris το furmark μπορεί να κάνει ζημιά στην κάρτα, βρες άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις πριν προχωρήσεις σε επιστροφή

εχω τρεξει και cinebench αρχικα μου εμφανιζε το προβλημα τωρα ειναι ενταξει, το τροφοδοτικο 80plus ειναι 500w εχει τι αλλο να θελω? αφου το πολυ να καιει το συστημα μου σε full load 320W

Πρεπει να δοκιμασεις και με αλλο τροφοδοτικο αλλιως δεν μπορεις να ξερεις και οτι και να γραψουμε στο φορουμ μηπως αυτο μηπως το αλλο δε θα βρεις λυση εμενα μου κανει εντυπωση που λες οτι την προηγουμενη καρτα σου 9500 την εκανες underclock για να δουλεψει σωστα δεν ειναι τοσο απλο να σου πει καποιος αυο η το αλλα, αφου ειναι σωστος αυτος που στην εδωσε και δεχεταινα του την επιστρεψεις και βλεποντας τι εγραψες πιο πανω πρεπει να δοκομασεις με αλλο τροφοδοτικο η την καρτα σε καποιο pc

Που ξερεις οτι δουλευει μπορει να ειναι δυσκολο εκει που βρισκεσαι αλλα δε γινεται αλλιως γιατι σου λεω αντε και την γυρνας ενω δεν εχει προβλημα καιπαιρνεις αλλη και σου βγαζει το ιδιο μετα παλι δε θα τρεχεις; Επισης αν ουτε το τροφοδοτικ σου εχει θεμα μπορει η μητρικη σου να εχει θεμα ειναι οκ η ψυκτρα του τσιπσετ

Βλεπεις ποσα ενδεχομενα παιζουν δε γινεται δουλεια χωρις ελεγχο απο ενα φορουμ αφου εβαλες αλλα windows και το συστημα ειναι ασταθες τουλαχιστον ξερεις οτι το προβλημα ειναι στο hardware για εμενα αν δεν δοκομασεις με αλλο τροφοδοτικο καλο δεν κανεις τιποτε

λογικα πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα στην μητρικη, γιατι η ενσωματωμενη καρτα ηχου εχει χαλασει(παρασιτα) και για να μπουταρει το συστημα καθε φορα πρεπει να αλλαζω θεση στην ram 

• Moderators
Δημοσ.

Το 500W 80 plus δεν μου λεει κατι ενα τροφοδοτικο (που ειναι μετριο) αν το τροφοδοτικο εχει και μερικα χρονια στην πλατη του τοτε μπορει να μην αντεχει την καρτα , ποσο μαλλον οταν το τροφοδοτικο εχει μονο ενα 8 pin για καρτα γραφικων και εσυ το 6 Pin Που χρειαζεσαι το περνεις εξτρα απο molex οι κατασκευαστες δεν ειναι χαζοι ουτε τσιγκουνευοντε να βαλουν ενα 8 pin connector ακομα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...