OptimusSprite Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα μόλις μου έκαναν δώρο ένα tp-link d9. Είμαι κάτοχος cyta και μου είπαν ότι πρέπει να έχω και τα δυο ρουτερ ανοικτά για να έχω και τηλέφωνο καθώς το ρουτερ της εταιρίας είναι και για τηλεφωνία. Με παρέπεμψαν επίσης ότι μπορώ να έχω στο δικό τους ρουτερ το τηλέφωνο και να ενώσω τα δυο ρουτερ ως bridge Και το internet να το σηκώνει το d9. Όλα ενωμένα σωστά ελπίζω μπαίνω στο d9 βάζω κωδικούς της cyta αλλά δεν μπορώ να συνδεθεί στο διαδύκτιο. Όσοι πιστοί προσέλθετε γιατί έφαγα 5 ώρες χωρίς να καταφέρω πολλά Εν ολίγοις Help! Ευχαριστώ
corsair04 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα μόλις μου έκαναν δώρο ένα tp-link d9. Είμαι κάτοχος cyta και μου είπαν ότι πρέπει να έχω και τα δυο ρουτερ ανοικτά για να έχω και τηλέφωνο καθώς το ρουτερ της εταιρίας είναι και για τηλεφωνία. Με παρέπεμψαν επίσης ότι μπορώ να έχω στο δικό τους ρουτερ το τηλέφωνο και να ενώσω τα δυο ρουτερ ως bridge Και το internet να το σηκώνει το d9. Όλα ενωμένα σωστά ελπίζω μπαίνω στο d9 βάζω κωδικούς της cyta αλλά δεν μπορώ να συνδεθεί στο διαδύκτιο. Όσοι πιστοί προσέλθετε γιατί έφαγα 5 ώρες χωρίς να καταφέρω πολλά Εν ολίγοις Help! Ευχαριστώ το ένα είναι ως modem της εταιρίας (cyta) το άλλο θα το συνδέσεις με το πρώτο μέσω ethernet και παίζει δεν χρειάζεται να βάλεις κωδικούς και αλλά δεν θα έχει επιπλέον οφέλη άπλα καλύτερο wifi (σε εκείνο το δωμάτιο που θα το έχεις καθως και να συνδεεις σ=υσκευες ενσυρματα εαν ηθελες να αλλαξεις modem επρπε να ειναι καποιο odem που να υποστηριζει voip )
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα μόλις μου έκαναν δώρο ένα tp-link d9. Είμαι κάτοχος cyta και μου είπαν ότι πρέπει να έχω και τα δυο ρουτερ ανοικτά για να έχω και τηλέφωνο καθώς το ρουτερ της εταιρίας είναι και για τηλεφωνία. Με παρέπεμψαν επίσης ότι μπορώ να έχω στο δικό τους ρουτερ το τηλέφωνο και να ενώσω τα δυο ρουτερ ως bridge Και το internet να το σηκώνει το d9. Όλα ενωμένα σωστά ελπίζω μπαίνω στο d9 βάζω κωδικούς της cyta αλλά δεν μπορώ να συνδεθεί στο διαδύκτιο. Όσοι πιστοί προσέλθετε γιατί έφαγα 5 ώρες χωρίς να καταφέρω πολλά Εν ολίγοις Help! Ευχαριστώ α.ωραιο δωρο.β. αν βαλεις μονο το tp link d9 θα χασεις την τηλεφωνια.για να παιξει το d9 σαν ιντερνετ υπαρχουν 2 -3 τροποι.θα τους πω ολους και διαλεγεις εσυ. α.κανεις bridge η μαλλον ζητας απο cyta να κανει bridge το δικο τους ρουτερ ωστε να γινει ενα απλο modem και να εχει και την τηλεφωνια και εσυ βαζεις το tp link να παιξει σαν ρουτερ.η μια ethernet του παιζει σαν ewan οποτε εκει θα μπει το router της cyta αφου την ρυθμισεις να παιζει σαν ewan και μετα την βαζεις να κανει κληση pppoe και απο κατω δινεις Username/password.προσεχε οχι το pppoe/llc που ρυθμιζεις μεσα στο ρουτερ για να μπεις στο ιντερνετ .θα δεις οτι θα το λεει διαφορετικα.pppoe μεν αλλα δεν θα εχει vpi 8 vci 35 και τετοια. η δευτερη λυση ειναι να αφησεις της cyta οπως ειναι και να βαλεις το ρουτερ της cyta στην ethernet που παιζει ewan στο tp link και να βαλεις dynamic ip στην ewan.ετσι θα παιξει χωρις να πειραξεις κατι στην cyta αλλα ετσι θα εχεις 2 wan. τριτη λυση αν υποστηριζει η cyta pppoe passthrough στο ανοιγουν και κανεις οτι στην α λυση απλα χωρις να χρειαστει να βαλεις bridge το router της cyta. και μια τελευταια λυση.αν το θες μονο για wireless το d9 μπορεις να συνδεσεις το ρουτερ της cyta σε μια ethernet του tp link(οχι σε αυτην που παιζει ewan)ή αμα το βαλεις σε αυτην μην βαλεις την θυρα να παιξει σαν ewan και μετα κλεινεις τον dhcp στο tp link και του βαζεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ της cyta.αν πχ το ρουτερ της cyta ειναι 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 βαζεις το Tp link 192.168.1.253.ετσι το tp link θα εχει γινει access point>δεν θα παιζει σαν ρουτερ ουτε θα παιζουν firewall κτλ.απλα θα ειναι σαν ενα dummy access point. το ένα είναι ως modem της εταιρίας (cyta) το άλλο θα το συνδέσεις με το πρώτο μέσω ethernet και παίζει δεν χρειάζεται να βάλεις κωδικούς και αλλά δεν θα έχει επιπλέον οφέλη άπλα καλύτερο wifi (σε εκείνο το δωμάτιο που θα το έχεις καθως και να συνδεεις σ=υσκευες ενσυρματα εαν ηθελες να αλλαξεις modem επρπε να ειναι καποιο odem που να υποστηριζει voip ) α.αν το συνδεσει σκετο ethernet χωρις να κλεισει dhcp θα εχει θεμα.αν το βαλει σε ewan του tp link θα εχει 2 nat.αν παρει ρουτερ με voip παλι θα κανει μια τρυπα στο νερο διοτι η Cyta δεν θα του δωσει ποτε τα στοιχεια για το voip εκτος αν βρει τροπο να τα παρεις μονος του και να τα σεταρει μονος του που δεν ειναι τοσο ευκολο.θα χρειαστει δευτερο pvc και αλλα τοσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα