Προς το περιεχόμενο

Καλό flash για Canon 70D;


Sashenka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.

Έχω την 70D εδώ και αρκετό καιρό και ασχολούμαι κυρίως με βίντεο. Ένα χρόνο+ ασχολούμαι και με την φωτογραφία και κάθε φορά όλο και πιο πολύ διαπιστώνω ότι πρέπει να επενδύσω και σε ένα flash.

Μετά από μια έρευνα που έκανα κατέληξα στο Yongnuo 568EX II γιατί με αυτά που διάβασα διαπίστωσα ότι είναι και οικονομικό, ETTL, ευέλικτο στην χρήση, δυνατό και φωτίζει αξιοπρεπέστατα. Βέβαια, έχω μερικές αμφιβολίες, γιατί έχω ακούσει γενικά ότι δεν κάνει για επαγγελματική χρήση και ότι πρέπει να πάρω canon flash. Δεν έχω όμως 3-4 κατοστάρικα να τα δώσω έτσι ντόκου(θα πονέσω πάρα πολύ :P ) για Canon. Θέλω να το χρησιμοποιήσω επαγγελματικά για concert/event,club photography και οτιδήποτε άλλο απαιτεί χρήση flash, να είναι αυτόματο αλλά και να μπορώ να το γυρίσω στο manual όποτε μπορώ και να μην με προδώσει την ύστατη στιγμή. Από την άλλη βέβαια έχω δει σε βίντεο αλλά και άρθρα από το εξωτερικό να χρησιμοποιούν Yongnuo και να είναι πολύ κλάιν στο ζήτημα trademark κλπ, κλπ και είμαι σε φάση πότε από εδώ πότε από 'κει όταν είναι για τι flash πρέπει να πάρω. Πιστεύετε πως το Yongnuo 568EX II θα με καλύψει για αυτές τις χρήσεις; Αν όχι μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο που να έχει παρόμοια specs και να κάνει για αυτό που το θέλω και να είναι οικονομικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το 560EX II και με έχει αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο και ας μην είναι ttl. Η γνώμη μου είναι το τσιμπάς (edit:το 568 που λες) και αν στην πορεία δεις ότι δεν σε καλύπτει, το πουλάς και παίρνεις κάποιο καλύτερο. Αλλά σου λέω είναι μια χαρά και δεν έχει να ζηλέψει πολλά, από ακριβότερα μοντέλα.

Το θέμα είναι να μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά.

Επεξ/σία από tsourakis13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

" έχω δει σε βίντεο αλλά και άρθρα από το εξωτερικό να χρησιμοποιούν Yongnuo και να είναι πολύ κλάιν στο ζήτημα trademark"

αυτη η φραση τι σημαινει?ενα προιον πως γινεται "κλαιν στο ζητημα(???) trademark"

παμε στην απορια σου:δεν εχεις χρηματα και για αυτο κοιτας ενα "φτηνιαρικο"κινεζικο(λες και το κανον φτιαχντεται σε αλλον πλανητη),αλλα σκεφτεσαι μηπως ειναι καλυτερα να παρεις το ""επωνυμο".εντελη τα εχεις τα χρηματα?αν δεν τα εχεις,τι ψαχνεις?να βρεις κανα θυμα να σε χρηματοδοτησει?αν τα εχεις,τι ψαχνεις?????τα yongnuo,ειναι τα δυνατοτερα που μπορεις να αγορασεις με τα λιγοτερα χρηματα.εχει και αλλες γνωστες εταιριες ,μετζ,νισιν,αλλα ειναι λιγο φθηνοτερες απο τις κανονικον,και σιγουρα ακριβοτερες απο yongnuo.καλως κοιτας το 568.το 560 δεν ειναι για εσενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δες το 600ρι yongnuo...στα 170ε. (αυτό πήρα κι εγώ)

 

Πιστό αντίγραφο του αντίστοιχου Canon. Τώρα, αν είναι ίδιο με το επώνυμο, δε μπορώ να το πώ με σιγουριά.

 

Οπτικά, κατασκευαστικα, μενού, όλα μοιάζουν ίδια! 

 

Αλλιως, πανε σε ενα Canon 580exII κει στα 200-220 μτχ και εισαι καλυμμένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...