Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρίσκομαι στο εξής δίλημμα: Τι από τα παρακάτω είναι προτιμότερο;

6GB Ram με συχνότητα 1066Mhz και timings 7-7-7-18

ή

6GB Ram με συχνότητα 1866Mhz και timings 10-10-10-28

Δημοσ.

Ναι. Μόνο που τις μνήμες, όπως και πολλά άλλα κομμάτια hardware, τις αγοράζουμε σε συνάρτηση με το υπόλοιπο hardware με το οποίο θα τρέξουν. Πες μας με τι cpu θα είναι και αν τον κλοκάρεις και πόσο και πάνω σε ποιο mobo και τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Αν δεν κλοκάρεις, είναι μία η άλλη και οι δύο...

Πληροφοριακά, σε stock 920, θα έχεις καλύτερες επιδόσεις αν τις τρέχεις σε tripple/533/min timmings, από το να βλέπεις νουμεράκια (933) στο διαγνωστικό. Τρέξε και κανα memory bench και θα δεις τη διαφορά...

Δημοσ.

Ok, thanks.. Αυτό θα κάνω.

Επίσης σκεφτόμουν να προσθέσω άλλα 6 ή 12 γίγα ακόμα γιατί έχω άλλες 3 θέσεις ελεύθερες.

Τώρα βέβαια που τρέχουν αυτές στα 1066 ενώ είναι 1866 δεν ξέρω τι συχνότητα πρέπει να αγοράσω.  :unsure:

Δημοσ.

Αγόρασε οποιεσδήποτε πιάνουν, τουλάχιστον, 1066 και είναι στα ίδια volt, κάνοντας όμοια ζεύγη σε τριάδες. Σε 12gb σε βλέπω (3x2x2), για να κρατήσεις το tripple channel. Δεν ξέρω και ακριβώς πως σκέφτεσαι να τα συνδυάσεις, αλλά μη βάλεις συνδυασμό που θα σου κόψει κανάλι, για να έχεις παραπάνω gb. Νομίζω τα 12gb είναι το optimal για το rig σου και θα σε καλύψουν και καλά σε οποιαδήποτε χρήση.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα volt με προβληματίζουν. Οι υπάρχουσες μνήμες είναι 1.65 και η Motherboard τις βλέπει 1.50. Τις ρύθμισα και χειροκίνητα αλλά πάλι 1.50 τις βλέπει και δεν ξέρω γιατί.

Τώρα έχει πάνω στο ένα χρώμα 3x2GB. Αν βάλω 3x4GB στο άλλο χρώμα καλά δεν είναι για το triple channel ή λάθος τα σκέφτομαι; Τι εννοείς 3x2x2; Ίδια μάρκα δεν βρίσκω για να βάλω (OCZ) οπότε ακούω προτάσεις αν υπάρχει κάποια περίπτωση να δω διαφορά.

Να σημειωθεί ότι η motherboard δέχεται μέχρι 24GB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά τα volt με προβληματίζουν. Οι υπάρχουσες μνήμες είναι 1.65 η Motherboard τις βλέπει 1.50. Τις ρύθμισα και χειροκίνητα αλλά πάλι 1.50 τις βλέπει και δεν ξέρω γιατί.

Τώρα έχει πάνω στο ένα χρώμα 3x2GB. Αν βάλω 3x4GB στο άλλο χρώμα καλά δεν είναι για το triple channel ή λάθος τα σκέφτομαι; Τι εννοείς 3x2x2; Ίδια μάρκα δεν βρίσκω για να βάλω (OCZ) οπότε ακούω προτάσεις αν υπάρχει κάποια περίπτωση να δω διαφορά.

Να σημειωθεί ότι η motherboard δέχεται μέχρι 24GB.

Έτσι όπως το λες εσύ, για 18GB, δε θα έχεις triplle channel. Δεν είμαι καν σίγουρος αν θα έχεις dual channel, έτσι. Triple channel θα έχεις μόνο σε 6gb ή 12gb ή 24gb. Και πάλι πρέπει να είναι όλα τα dimm ίδια ή τουλάχιστον ίδιων χαρακτηριστικών. Κάπου υπάρχουν και κάτι μόντες για μικτά chip ανά κανάλι, αλλά είναι δύσκολο να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα ή χωρίς να σου κόψουν κάτι σε επιδόσεις.

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ.

Χμμμμ.. Τότε μπορεί να την πατήσω γιατί σε αυτά τα χαρακτηριστικά τριπλέτα δεν βρίσκω πια στην αγορά. Νόμιζα ότι η δεύτερη τριάδα ήταν σχετικά αυτόνομη και δεν επηρέαζε την πρώτη.

Αυτές εδώ έχω: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227380

Δημοσ.

Μια χαρά θα δουλέψει το triple channel, δεν παίζουν ρόλο τα gigabyte της μνήμης. Απλά ρύθμισε τα σωστά αν δεν ειναι ολα τα στικ ίδια.

Αν ειναι, μέσο του xmp profile είσαι οκ χωρίς να κουράζεσαι.

• Like 3
Δημοσ.

Μια χαρά θα δουλέψει το triple channel, δεν παίζουν ρόλο τα gigabyte της μνήμης. Απλά ρύθμισε τα σωστά αν δεν ειναι ολα τα στικ ίδια.

Αν ειναι, μέσο του xmp profile είσαι οκ χωρίς να κουράζεσαι.

Καλά, τα λέγανε και αλλού αυτά τα "σίγουρα" και "μια χαρά" και κάνανε memory bandwidth bench και παρόλο που ανέφερε tripple channel ο imc, έριχνε εσωτερικά την ταχύτητα και έπιανε όσο θα έδινε με δύο κανάλια.

Μπορεί και να του κάτσει να δουλέψει με τα μικτά το tripple, αλλά είναι πιο πολύπλοκο και δεν είναι σίγουρο ότι δε θα έχει θέματα σταθερότητας ή απόδοσης - ειδικά με μεγάλες χωρητικότητες. Για να έχουμε επιδόσεις και σταθερότητα και όχι fallback, βάζουμε όμοια chip σε όλα τα κανάλια. Τα υπόλοιπα είναι παπάτζες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...