Lolarikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Έρχονται στην σχολή μου (ΗΜΤΥ) στελέχη της εν λόγω εταιρείας για μία σειρά διαλέξεων. Στο τέλος των διαλέξεων δίνονται και δύο υποτροφίες ετήσιες για ccna. Το είχα ψάξει παλιά για αυτές τις πιστοποιήσεις και ψηνόμουν μέχρι που είδα τα απαγορευτικά δίδακτρα των ιδιωτικών σχολών που σε προετοιμάζουν για αυτά τα χαρτιά. Σκέφτομαι να τις παρακολουθήσω αυτές τις διαλέξεις, κακό δεν μπορεί να μου κάνουν. Εσείς τί λέτε; Αξίζουν αν κουμπώσουν πάνω σε κάποιο δίπλωμα ηλεκτρολόγου;
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Πόσες διαλέξεις είναι? Πόσο θα διαρκεσουν και τι θα υποθεί σε αυτές?
Lolarikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Το ενδεικτικό συνολικό πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής: 23/2/16 : Αρχιτεκτονική Ασφάλειας σε Εργασιακό Περιβάλλον - Απειλές και τρόποι διαχείρισης κινδύνων 16/3/16 : Κέντρα Δεδομένων – Αρχιτεκτονικές, Εξέλιξη και Βέλτιστες Πρακτικές Σχεδίασης 30 ή 31/3/16 : Υπηρεσίες συνεργατικότητας (τηλεφωνία, τηλεδιάσκεψη κ.ά.) στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον - Εξέλιξη και Βέλτιστες Πρακτικές Σχεδίασης 20/4/16 : (α) Βασικές αρχές δικτύωσης - Ενσύρματα και Ασύρματα Δίκτυα και (β) Συζήτηση ενημέρωσης για επαγγελματικές προοπτικές - Επαγγελματικός Προσανατολισμός - Επαγγέλματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) Κανείς;
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Είχα την εντύπωση ότι οι διαλέξεις θα ήταν αποκλειστικά για ότι έχει σχέση με cisco. Είναι γενικά όλα αυτά. Αν είναι όμως να πάρεις υποτροφία για cisco και ανασχοληθείς με cisco παρακολούθησέ τες. Αλλά να πάρεις πιστωποίηση cisco απλά για την πάρεις δεν έχει νόημα. ¨οχι ότι θα κάνει κακό αλλά μπορείς τον χρόνο να τον διαθέσεις για κάτι άλο χρήσιμο για την επαγγελματική σου πορεία.
stringer bell Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Έχω τελειώσει την ίδια σχολή με σένα (σε άλλη πόλη). Πρόσφατα πήρα και το CCNA. Από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα ποτέ . Δυστυχώς στη σχολή, αν δεν έχεις κάποιο δυνατό θέμα διπλωματικής ή αν δεν ασχοληθείς με κάποιο project/εργασία μόνος σου, δεν έχεις καμία προετοιμασία/ ιδέα για την αγορά εργασίας. Η σχολή μας αναλώνεται σε μαθηματικο-φυσικές και μαθήματα από 10 διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και δεν σε εξειδικεύει σε τίποτα. Αν θέλεις να ασχοληθείς με τα δίκτυα, πολύ περισσότερα θα σου προσφέρει το CCNA παρά τα μαθήματα δικτύων της σχολής. Επίσης επειδή σαν φοιτητής έχεις αρκετό χρόνο είναι καλή ευκαιρία να το πάρεις γιατί και χρόνο γλυτώνεις, και πίστεψε με αργότερα αν θες να το κάνεις και δουλεύεις (όπως εγώ) είναι πολύ πιο ζόρικο. Το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού θα σε κάνει απλά καλύτερο υποψήφιο στα μάτια του HR μιας εταιρείας, θα δώσει δλδ στο βιογραφικό σου πιο πολλές πιθανότητες να προχωρήσει σε συνέντευξη, είναι καλός συνδυασμός, ειδικά για μεγάλες πολυεθνικές (Ericsson, Cisco, IBM) που το ζητάν απαραίτητα. Από πλευράς γνώσεων θα διαπιστώσεις και ο ίδιος ότι ένας απλός απόφοιτος λυκείου με CCNP και 2-3 χρόνια εμπειρίας π.χ μας κάνει να γυρνάμε σπίτι κλαίγοντας
Lolarikos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φίλε stringer bell έχεις απόλυτο δίκιο για την εξειδίκευση. Με αυτήν την κωλοσχολή είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η προσωπική εξωπανεπιστημιακή ενασχόληση για να μάθεις κάτι και να μην πλασάρεις απλά άψυχα χαρτιά αποφοιτώντας. Πήγα στην πρώτη διάλεξη. Πολύ ενδιαφέρουσα. Είχε να κάνει με θέμα security. Ο πρόεδρος της σχολής μας έφυγε στο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της σχολής πληροφορικής που έκατσε μέχρι το τέλος και έκανε και ερωτήσεις. Τα δύο στελέχη ήταν πολύ καλά παιδιά. Ο ένας έκανε πιο πολύ τεχνική παρουσίαση και δεν καταλάβαμε και πολλά. Ο άλλος μίλαγε πιο γενικά. Αλλά μάθαμε πολλά πράγματα επιφανειακά βέβαια. Η τέταρτη διάλεξη θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα που θα τεθούν όπως μας είπαν και θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι υποτροφίες στην interlei κληρώνονται τελικά, απλά δεν ξέρω αν μπορεί να "εξαργυρωθεί" σε κανένα δύο χρόνια, γιατί τώρα δεν μπορώ να παρατήσω σχολές και γερμανικά να τρέχω στις Αθήνες για την Interlei και το CCNA. Για αυτό θα με ενδιέφερε μία σχολή εδώ στην Πάτρα. Κάτι έχω ακούσει για την ελληνοαμερικανική ένωση απλά δεν ξέρω αν έχει.
Rabican Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 εχεις τα ονοματα τους; btw, ειμαι αποφοιτος εντελως ασχετου κλαδου (λογιστικη), παρολαυτα οταν ξεκινησα δουλεια εχοντας 2-3 certs της cisco, μπορουσα να κανω αισθητα περισσοτερα πραγματα απο συναδελφους αποφοιτους πολυτεχνειου. και μιλαω για τελειως πρακτικα πραγματα, πραγματα που θα εξασφαλισουν μια θεση εργασιας.. δεν μειωνω σε καμμια περιπτωση το πτυχιο μιας πολυτεχνικης σχολης, αλλα εαν επαφυεσαι σε αυτο χωρις να εξειδικευτεις (ειτε αυτο λεγεται cisco, vmware, microsoft, citrix, f5, checkpoint, palo alto, juniper, redhat κτλ), πιθανοτερο ειναι οπως ειπε και ο stringer bell να σε φαει λαχανο καποιος αποφοιτος ΙΕΚ.
stringer bell Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Σαν απόφοιτος Πολυτεχνείου το μόνο πλεονέκτημα που έχεις αφορά τον τρόπο σκέψης και το ότι έχεις μάθει να αφομοιώνεις γρήγορα νέα πράγματα. Φυσικά δεν παύεις να είσαι σε καλύτερη μοίρα από τους απόφοιτους άλλων σχολών, που οι περισσότερες είναι παιδική χαρά. Κράτα ότι μπορείς πάντως από αυτές τις διαλέξεις, τα στελέχη της Cisco είναι περιττό να πούμε ότι είναι κορυφαίοι σε επίπεδο και γνώσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα