Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα φιλε τα παιδια κακα τα ψεμματα ειναι τεράστια ευθυνη και ο γαμος οχι μονο τα παιδια.... για αυτο εγω 30αριζω οπου να ναι και δεν το σκεφτομαι ακομα. Θα βγάλεις ενα παιδι στη κοινωνια δεν μπορεις να εισαι στα @@ σου οπως σημερα αυτος ο πατερας που έριχνε τις κοτρωνες ο γιος ξηλωνε τα ξυλα απο τα παγκάκια και απλα του ελεγε "μΗ ΤΟ κάνεις αυτο" με νυσταλέο υφος. Τα παιδια ειναι ευθυνη και πρεπει να εισαι συνεχως απο πάνω τους εστω και διακριτικα χωρις να σε καταλαβαινουν. Ειδικα αμα κάνεις κορη .... πρεπει να ξέρεις με ποιον θα βγει και απο που κρατάει η σκουφια του. Και να σου πω την αληθεια οι εκπαιδευτικοι εχουν τεράστια ευθυνη αλλο αμα δεν το έχουν καταλαβει κάποιοι.

Θα γινοταν σε δικο μου σχολειο τα σοβαρα σκηνικα που έγιναν? και δεν θα τα ειχα πάρει χαμπαρι? θα ντρεπομουν να ξαναπατησω σε σχολειο ακομα και αν δεν ειχα ποινικες ευθυνες. Θα πηγαινα να κανω καμια αλλη δουλεια. Ολοι θέλουν να εισαι χαλαρος να μη φωναζεις να μη προσβάλεις να μη την λες να μην ασκεις διοικηση αλλα μολις γινει η στραβη εσενα θα βάλουνε μπροστα και απο σενα θα ζητησουν ευθυνες. Θα εισαι ανθρωπινος και ευγενικος αλλα πρεπει να εισαι και σφιχτης ταυτοχρονα. Σε καθε διαλλειμα θα πρεπει να εισαι εξω να βλέπεις τον καφε θα τον πιεις οταν σχολάσεις κατα τις 2 δοξα το θεο οι καθηγητάδες εχουνε τρομερά ωράρια κανεις δεν τα έχει αυτα.

Αλλοι πάνε σπιτι τους 4 το μεσημέρι και άλλοι ακομα χειροτερα στις 8 το βράδυ.... μη τρελαθουμε τελειως τωρα δεν μπορουν να θυσιάσουν μερικά διαλλειματα να προσέχουν τα παιδια. Και τα γραφω ολα αυτα εδω επειδη αυριο μεθαυριο θα έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιον σαν εμενα που θα έρθει απο το σχολειο και θα ζητησει εξηγησεις γιατι το παιδι χτυπησε Ή γιατι το χτυπησαν... και θα θέλω άμεση πειστικη απαντηση γιατι πληρώνω σαν ελληνας φορολογουμενος.

Για μένα (ελπίζω και για τους περισσότερους) είναι αυτονόητα πράγματα αυτά που λες.

Δημοσ.

Tελευταία εντωμεταξύ, κυκλοφορεί μια φήμη η οποία υποτίθεται έχει διαρρεύσει από το Υπουργείο, και αναφέρει πως από του χρόνου θα αλλάξουν τα κριτήρια πρόσληψης και πλέον η προϋπηρεσία, είτε δεν θα μετράει, είτε θα μετράει ελάχιστα, σε αντιδιαστολή με τα κοινωνικά κριτήρια και τα μεταπτυχιακά, τα οποία θα έχουν αυξημένη βαρύτητα. Έχει μάθει κάποιος κάτι παραπάνω; 

Δημοσ.

Παιδιά στα περισσότερα έχει δίκαιο ο DDevil.

Εγώ μαθητής ( γ λυκείου) το τι περνάνε μπροστά στα μάτια μου δεν λέγεται....

1. Καθηγητές που βγαίνουν στο προαύλιο δεν λένε τίποτα στα παιδιά που καπνίζουν με εξαίρεση κάθε δευτέρα που είναι μια πάρα πολύ αυστηρή καθηγήτρια μαθηματικών στο θέμα συμπεριφοράς κτλ και καλά κάνει κατά την γνώμη μου δεν αφήνει ούτε έναν να καπνίσει περνάει συνέχεια. Μια φορά έναν τον πήγε στον διευθυντή μαζί με το τσιγάρο του πάνω του.

2. Η μαθηματικός αυτή που την έχω και εγώ μόλις έχει νεύρα θέλει απόλυτη ησυχία την τάξη... Επειδή κάποιοι είναι λίγο του μπλα-μπλα πήγε και άνοιξε την πόρτα απότομα και είπε ποιος θέλει να βγει έξω τώρα? δυνατά και αυστηρά εκεί κόκαλο.... :P Επίσης δεν επιτρέπει να μπαίνουν στην τάξη με τα ακουστικά με τα βρακιά και χωρίς κουκούλες κτλ....

3.Ο διευθυντής στον δικό του κόσμο.... Η μόνη καθηγήτρια που ασχολείται με όλα αυτά είναι αυτή των μαθηματικών.... Οι άλλοι λένε δεν πειράζει κτλ....  

4. Γενικά τα περισσότερα παιδιά είναι στον κόσμο τους :P

και άλλα πολλά....

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα φιλε τα παιδια κακα τα ψεμματα ειναι τεράστια ευθυνη και ο γαμος οχι μονο τα παιδια.... για αυτο εγω 30αριζω οπου να ναι και δεν το σκεφτομαι ακομα. Θα βγάλεις ενα παιδι στη κοινωνια δεν μπορεις να εισαι στα @@ σου οπως σημερα αυτος ο πατερας που έριχνε τις κοτρωνες ο γιος ξηλωνε τα ξυλα απο τα παγκάκια και απλα του ελεγε "μΗ ΤΟ κάνεις αυτο" με νυσταλέο υφος. Τα παιδια ειναι ευθυνη και πρεπει να εισαι συνεχως απο πάνω τους εστω και διακριτικα χωρις να σε καταλαβαινουν. Ειδικα αμα κάνεις κορη .... πρεπει να ξέρεις με ποιον θα βγει και απο που κρατάει η σκουφια του. Και να σου πω την αληθεια οι εκπαιδευτικοι εχουν τεράστια ευθυνη αλλο αμα δεν το έχουν καταλαβει κάποιοι.

Θα γινοταν σε δικο μου σχολειο τα σοβαρα σκηνικα που έγιναν? και δεν θα τα ειχα πάρει χαμπαρι? θα ντρεπομουν να ξαναπατησω σε σχολειο ακομα και αν δεν ειχα ποινικες ευθυνες. Θα πηγαινα να κανω καμια αλλη δουλεια. Ολοι θέλουν να εισαι χαλαρος να μη φωναζεις να μη προσβάλεις να μη την λες να μην ασκεις διοικηση αλλα μολις γινει η στραβη εσενα θα βάλουνε μπροστα και απο σενα θα ζητησουν ευθυνες. Θα εισαι ανθρωπινος και ευγενικος αλλα πρεπει να εισαι και σφιχτης ταυτοχρονα. Σε καθε διαλλειμα θα πρεπει να εισαι εξω να βλέπεις τον καφε θα τον πιεις οταν σχολάσεις κατα τις 2 δοξα το θεο οι καθηγητάδες εχουνε τρομερά ωράρια κανεις δεν τα έχει αυτα.

Αλλοι πάνε σπιτι τους 4 το μεσημέρι και άλλοι ακομα χειροτερα στις 8 το βράδυ.... μη τρελαθουμε τελειως τωρα δεν μπορουν να θυσιάσουν μερικά διαλλειματα να προσέχουν τα παιδια. Και τα γραφω ολα αυτα εδω επειδη αυριο μεθαυριο θα έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιον σαν εμενα που θα έρθει απο το σχολειο και θα ζητησει εξηγησεις γιατι το παιδι χτυπησε Ή γιατι το χτυπησαν... και θα θέλω άμεση πειστικη απαντηση γιατι πληρώνω σαν ελληνας φορολογουμενος.

Eσυ πόσο έτοιμος είσαι να δεχτείς την τιμωρία του δικού σου παιδιού? Το να το κόψει στα μαθηματικά για παράδειγμα ο δάσκαλος ή στη Γλώσσα, και να χρειαστεί να επαναλάβει την τάξη? Ή να μιλάει στο μάθημα και να ενοχλεί τη διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος?

Δημοσ.

Eσυ πόσο έτοιμος είσαι να δεχτείς την τιμωρία του δικού σου παιδιού? Το να το κόψει στα μαθηματικά για παράδειγμα ο δάσκαλος ή στη Γλώσσα, και να χρειαστεί να επαναλάβει την τάξη? Ή να μιλάει στο μάθημα και να ενοχλεί τη διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος?

Ρε παιδιά, πέρα από το πόσο είναι έτοιμος ο γονέας να δεχτεί κάτι τέτοιο, αυτό πού έχω δει εγώ τουλάχιστον, είναι ότι η τιμωρία

ΔΕΝ αποδίδει. Αυτό που συμβάινει, είναι ο τιμωρός γονέας-δάσκαλος να ξεσπά με αυτό τον τρόπο τον εκνευρισμό που του έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του παιδιού και η δια της απειλής/στέρησης επιβολής της ''πρέπουσας συμπεριφοράς''. Το παιδί, είτε θα αντιδράσει κάνοντας χειρότερα όταν δεν θα το βλέπουν, είτε θα ξεσπάσει σε αδύναμους, είτε θα συμμορφωθεί λόγω φόβου. Αυτό είναι το ζητούμενο;

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει. Αν αρνηθώ πρόσληψη αναπληρωτή στη β' φαση προσληψεων έχω μετά ποινή και σε άλλες προκηρύξεις ΑΣΕΠ άσχετα από ΟΠΣΥΔ; Γνωρίζω για την ποινή ως υποψήφιος αναπληρωτής αλλά πιάνει και άλλα; 

Διάβασα πως κάποιοι λένε όχι, απλα σαν εξτρα γνώση αμα γνωρίζει κανείς.

Επεξ/σία από Natha
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξαναζωντανευω το τοπικ μετα απο μερικα χρόνια....

Δουλευω εδω και χρονια ιδιωτικο τομεα σαν χημικος στην Αθηνα. Εχω πτυχιο και μεταπτυχιακο καθως και αγγλικα σαν ξενη γλωσσα (Lower Ομως) και πιστοποιηση υπολογιστων για τις 3 πρωτες ενοτητες.

Η ζωη στην Αθηνα με εχει φερει στα ορια μου το τελευταιο καιρο και σκεφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να παρατησω τη δουλεια μου και το σπιτι μου και να παω επαρχια. Σκεφτομαι πως ως αναπληρωτης θα ηταν βολικο καθοτι τα λεφτα δεν ειναι τραγικα (ουτε καλα βεβαια) και μετα απο μερικα χρονια ισως μαζεψω μορια για μονιμος.

Θα ηθελα να ρωτησω τους τολμηρους που το εχουν ηδη κανει, πως ειναι να αφηνεις σπιτι δουλεια ζωη στη πρωτευουσα και να πηγαινεις σε αλλη πολη; Τι πρεπει να προσεξω και τι πρεπει να θυσιασω;

Ειμαι 35 , αγαμος , με δικο μου σπιτι χωρις νοικι , δουλεια με 1100 το μηνα σταθερα , αμαξι μηχανακι.

Μπορει να με πειτε τρελό που θελω να αφησω αυτα που εχω ενω καποιοι τα ζητουν απεγνωσμενα, αλλα δε νομιζω οτι το καραβι θα παει πολυ μπροστα ακομα με την ψυχολογια που εχω και τη ζωη που κανω. Κοιταω Θεσσαλονικη και τριγυρω γιατι εχω συγγενεις κοντινους εκει και επειδη εκανα το μεταπτυχιακο στο ΑΠΘ , η ζωη μ αρεσει...

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την Θεσσαλονίκη θεωρείς επαρχια;

και εκεί το κόστος ζωής είναι μεγάλο αλλά και πολύ δύσκολα θα βρεις θέση αναπληρωτή. ουτε νομίζω ότι πλέον έχει τεράστια διαφορά με Αθήνα στο ψυχολογικό θέμα... ή ίδια,αδιαφορία και αποξένωση υπάρχει. 

άλλο πράγμα η φοιτητική ζωή άλλο η εργασία. και στην Αθήνα ως φοιτητής μια χαρα θα περνούσες.

έχω φίλους με 15 χρόνια προϋπηρεσία διορισμένους που δεν  βρίσκουν εύκολα θέση Θεσσαλονίκη...  μόνο κάποιες αποσπάσεις κατά καιρούς. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Χωρίς προϋπηρεσία ξεχνάς τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα και να μπορούσες να διεκδικήσεις θέση εκεί δεν θα στην πρότεινα. Το πρόβλημα με όσους ξεκινούν να δουλέψουν για πρώτη φορά στην εκπαίδευση είναι ότι πρακτικά δεν μπορούν να επιλέξουν που θα ζήσουν. Δηλώνουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα και όπου κάτσει η μπίλια. 

Στην φάση που είσαι δεν είναι κακή ιδέα εφόσον έχεις σιχαθεί τη ζωή στην Αθήνα. Δηλώνεις νησιά και επαρχία και ζεις χωρίς το άγχος της μεγαλούπολης , με υπερ- αρκετο ελεύθερο χρόνο και με νέες παρέες (παντού υπάρχουν αναπληρωτές) νοικιάζεις και το σπίτι που ήδη έχεις για να συμπληρώσεις το εισόδημα σου. Από την άλλη εφόσον μπεις στη εκπαίδευση ξεκινάς μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει από μερικά ως πολλά χρόνια για να γίνεις μόνιμος με ότι αυτό συνεπάγεται (συνεχείς μετακομίσεις , ασταμάτητη αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και απόλυση κάθε Ιούνιο ) .Το σημαντικότερο αν θέλεις είναι ότι το εισόδημα σου δεν θα έχει ποτέ σημαντική εξέλιξη ως εκπαιδευτικός. Ζυγίζεις επομένως τα θέλω σου και αποφασίζεις.

Δημοσ.

Χωρις προυπηρεσια ξέχνα Θεσσαλονικη και μεγάλες πόλεις. Δηλώνεις όλη την Ελλάδα και κατά πάσα πιθανότητα θα πας σε κάνα νησί. 
Επίσης παίζει να μην δουλέψεις καν απο πρωτη φαση το πιο πιθανο. ΔΛδ θα ξεκινησεις ΑΝ ξεκινησεις απο 2η ή 3η φαση δλδ Οκτωβριο ή Νοεμβριο. 

Τι θέση έχεις στους πίνακες που βγήκαν αυτές τις μέρες? Μέχρι το θέση πηραν περυσι στην Α φαση? 

Δημοσ.

Kαλησπέρα σας και ευχαριστω για τις απαντησεις.

Καταρχας να πω οτι η Θεσσαλονικη μπορει επαρχια να μην ειναι , στα δικα μου ματια ομως ειναι μια πολη που εχω οικογενεια και εχω μεινει 1-2 χρονια κ μαρεσε, ως μεταπτυχιακος φοιτητης βεβαια (προπτυχιακο στην Αθηνα εβγαλα Καποδιστριακο) αλλα δε νομιζω να απεχει τοσο και ως εργαζομενος. Ειναι πιο ανθρωπινα τα πραματα, μικροτερες αποστασεις , λιγοτερος κοσμος. Αυτο θελω.  Ξερω οτι εκει και Αθηνα ειναι πανδυσκολο να πιασεις βεβαια...

Εχω την ανεση να νοικιασω το σπιτι μου οπως προειπε φιλος παραπανω και να νοικιασω οπουδηποτε αλλου. Οποτε αυτο δεν με απασχολει τοσο . Αυτο που σκεφτομαι ειναι εαν αξιζει η επαρχια και τα νησια και εαν ναι που να δηλωσω. Σκεφτομουν Λημνο που εχω ακουσει καλα λόγια, Ρόδο επίσης (κριμα για τις φωτιες) ακομα και Κρήτη. Μετά Ναξο , Παρο και Συρο;  Βεβαια εκει με το που μπει Ιουνιος θα μου πουνε φυγε γιατι θελω να το νοικιασω σε τουριστες. Ισως καλυτερα καμια ηπειρωτικη πολη. Καβαλα , Καστορια , Ξανθη; Βολο;

Δε με πειραζει εαν ξεκινησω Α , Β ,Γ φαση, εαν με παρουν παραιτουμε απο τη δουλεια μου και σε 2 μερες μπορω να φυγω.

Εχω μπει και σε σειρα καταταξης με την προκυρηξη 2ΓΕ 2023 (μονιμοι) βεβαια ειμαι στη μεση οποτε θα περιμενω πολλα χρονια. Περσυ προπερσυ σαν αναπληρωτης δε με πηραν καθολου , αλλα ειχα δηλωσει αθηνα θεσσαλονικη μονο.

Το κυριοτερο ειναι οτι δε θελω να μεινω Αθηνα αλλο. Δε ξερω εαν ειμαι υπερβολικος αλλα τοσα χρονια που ζω εδω και μαλιστα σε καλη γειτονια κοντα στο κεντρο, δεν την εχω ξαναδει χειροτερα

Δημοσ.

Γενικά αποφεύγεις τα κοσμοπολίτικα νησιά .Πέρα από το γεγονός ότι ετσι και αλλιώς θα σε βγάλουν νωρίτερα λόγω σεζόν τα ενοίκια πλέον είναι κυριολεκτικά απλησίαστα. Αν έχεις ταξιδέψει στην Ελλαδα γενικότερα έχεις μια άποψη για το ποιες πόλεις είναι "όμορφες" και βολικές για να ζεις (πάντα με βάση την δικιά σου κρίση...αυτό που για μένα είναι καλό για εσένα μπορεί να είναι βαρετό). Προσωπικά πάντα κυνηγούσα το "υγρό στοιχείο" , θάλασσα ή λίμνη στα μέρη που επέλεγα...και οχι απαραίτητα νησιά. Από εκεί και πέρα είναι και λίγο θέμα τύχης. Σε τι σχολείο θα πέσεις , πόσο θα ταιριάξεις με τους αναπληρωτές της περιοχής αλλά και γενικότερα με τον κόσμο που θα συναντήσεις. Κανείς δεν μπορεί να σου πεί με βεβαιότητα ότι κάπου θα περάσεις σίγουρα καλά (και το αντίστροφο)

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 19/02/2016 at 21:22, Miracle Worker said:

Έχω μία απορία σε αυτά. Δε μπορείς να επιλέξεις ένα 'ακριτικό' μέρος και να σε παίρνουν κάθε χρόνο εκεί; Λογικά όσο περνάει ο καιρός έχεις περισσότερα μόρια, οπότε σε μία επιλογή που σε πήραν φέτος, έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σε πάρουν και του χρόνου, όχι; Μιλάω για μέρη όπως Κέρκυρα, πχ που γνωρίζω, που παίρνουν αρκετά άτομα. Φαντάζομαι και σε Ρόδο, Λέσβο θα είναι παρόμοια. Και καλοκαιράκι θα είναι λίγο ζόρικα, αλλά με ταμείο κάπως τα βγάζεις πέρα, ή μπορεί να δουλέψεις κάπου, ελέω καλοκαιριού σε νησί.

Ο μισθος σε αυτα τα μερη ουτε με 1200 και ενοικιο 500+δεη+αυτοκινητο+ασφαλειες+++ δεν βγαινει με τιποτα τελος ιδιωτικο για παντα...

On 28/07/2023 at 15:00, PiLoT-ChM said:

Ξαναζωντανευω το τοπικ μετα απο μερικα χρόνια....

Δουλευω εδω και χρονια ιδιωτικο τομεα σαν χημικος στην Αθηνα. Εχω πτυχιο και μεταπτυχιακο καθως και αγγλικα σαν ξενη γλωσσα (Lower Ομως) και πιστοποιηση υπολογιστων για τις 3 πρωτες ενοτητες.

Η ζωη στην Αθηνα με εχει φερει στα ορια μου το τελευταιο καιρο και σκεφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να παρατησω τη δουλεια μου και το σπιτι μου και να παω επαρχια. Σκεφτομαι πως ως αναπληρωτης θα ηταν βολικο καθοτι τα λεφτα δεν ειναι τραγικα (ουτε καλα βεβαια) και μετα απο μερικα χρονια ισως μαζεψω μορια για μονιμος.

Θα ηθελα να ρωτησω τους τολμηρους που το εχουν ηδη κανει, πως ειναι να αφηνεις σπιτι δουλεια ζωη στη πρωτευουσα και να πηγαινεις σε αλλη πολη; Τι πρεπει να προσεξω και τι πρεπει να θυσιασω;

Ειμαι 35 , αγαμος , με δικο μου σπιτι χωρις νοικι , δουλεια με 1100 το μηνα σταθερα , αμαξι μηχανακι.

Μπορει να με πειτε τρελό που θελω να αφησω αυτα που εχω ενω καποιοι τα ζητουν απεγνωσμενα, αλλα δε νομιζω οτι το καραβι θα παει πολυ μπροστα ακομα με την ψυχολογια που εχω και τη ζωη που κανω. Κοιταω Θεσσαλονικη και τριγυρω γιατι εχω συγγενεις κοντινους εκει και επειδη εκανα το μεταπτυχιακο στο ΑΠΘ , η ζωη μ αρεσει...

Ευχαριστω προκαταβολικα

τωρα ειδα την ερωτηση σορρυ... Το Να βγεις εξω απο το comfort zone  σου ειναι παρα πολυ δυσκολο...καλα τι κανεις τοσα χρονια?? Εχεις μια χαρα σπουδες και επειδη δεν δεν σου εχει μπει κανα αγ...ρι... μηπως εχεις βολευτη??.. Ενοικιο θες 500 και μην μου πεις θα το νοικιαζεις γιατι απο το ενοικιο αφαιρεσε 15% εφορια  οποτε..κριμα τουλαχιστον στειλε βιογραφικα σε τουριστικα μερη οπου εχουν τον τομεα σου (ειδικα  κρητη ,πελλοπονησο) μιλαμε παντα για ιδιωτικο τομεα..  θα επρεπε τουλαχιστον 1300-1500 να περνεις ..Στο δημοσιο και αγαμος ξεκινας 800 ευρω...που ζεις?  Κοιτα την ζωη σου με το κομματι...να την πληρωνεσαι και οχι με τον μηνα...Επαρχια μια χαρα ...αλλα και εκει ειναι πανακριβα τα ενοικια..κοιτα για τουριστικα χωριά..  http://tinyurl.com/mr267rt8  ειδαλως υπεμεινε και συ ...το να δουλευεις για να ζεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...