Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To 9 από τους 10 είναι πόρισμα από κάποια επίσημη έρευνα φαντάζομαι. 

άσε τις επίσημες έρευνες γιατί αν γίνει επίσημη έρευνα οι μισοί θα απουσιάζουν με.... άδεια και οι άλλοι μισοί θα έχουν πλαστά πτυχία.

το καλό είναι ότι κάπως βελτιώνονται τα πράγματα.

τέσπα μη το συνεχίζουμε.

Δημοσ.

Απλά μια απορία. Τι ακριβώς σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη δημόσιος υπάλληλος;

Κάτι ταινίες με τον Ψάλτη και σκετσάκια από το ΑΜΑΝ! :D

• Like 4
Δημοσ.

Κάτι ταινίες με τον Ψάλτη και σκετσάκια από το ΑΜΑΝ! :D

Απλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως συντηρούνται κάποιοι μύθοι.

• Like 1
Δημοσ.

δεν έχει να κάνει με το forum. δηλαδή σε ποιο φορουμ θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση?

ασφαλώς υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά όταν οι 9 από τους 10 είναι πάρε τον έναν και βάρα τον άλλο τι να λέμε τώρα.

δεν έχει νόημα να το κάνουμε ΔΥ vs υπόλοιποι διότι θα κλειδωθεί.

ε ναι συμφωνώ ,αλλά εσύ αυτό πήγες να κάνεις

Δημοσ.

Απλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως συντηρούνται κάποιοι μύθοι.

Εγώ πάντως έχω δει ΔΥ που τους λυπήθηκα, άλλους που τους ζήλεψα και λογικά κάποιους που θα έπρεπε να δω δεν τους είδα και καθόλου...:)

• Like 4
Δημοσ.

Έχοντας περάσει από 10 σχολεία (2 χρόνια ωρομίσθιος και 5 αναπληρωτής) έχω καταλήξει στο ότι όποιος δεν έχει διάθεση να δουλέψει λουφάρει άνετα. Ευτυχώς όμως σύμφωνα με την εμπειρία μου, αυτοί είναι η μειοψηφία (10-20%). Οι υπόλοιποι κάνουν την δουλειά τους όπως νομίζουν αυτοί καλύτερα. Δυστυχώς σπάνια υπάρχει μια κοινή παιδαγωγική κατεύθυνση από το σχολείο την διεύθυνση ή την περιφέρεια για σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, και σε καμμιά περίπτωση δε θα πρέπει να συγχέονται με τους υπαλλήλους γραφείου.

• Like 2
Δημοσ.

Έχοντας περάσει από 10 σχολεία (2 χρόνια ωρομίσθιος και 5 αναπληρωτής) έχω καταλήξει στο ότι όποιος δεν έχει διάθεση να δουλέψει λουφάρει άνετα. Ευτυχώς όμως σύμφωνα με την εμπειρία μου, αυτοί είναι η μειοψηφία (10-20%). Οι υπόλοιποι κάνουν την δουλειά τους όπως νομίζουν αυτοί καλύτερα. Δυστυχώς σπάνια υπάρχει μια κοινή παιδαγωγική κατεύθυνση από το σχολείο την διεύθυνση ή την περιφέρεια για σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, και σε καμμιά περίπτωση δε θα πρέπει να συγχέονται με τους υπαλλήλους γραφείου.

Αυτό ακριβώς. Το γεγονός ωστόσο ότι δεν υπάρχει κοινή παιδαγωγική κατεύθυνση δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό. Ακόμα και έτσι, ένας άπειρος αλλά συνειδητοποιημένος δάσκαλος, θα αναζητήσει τον κατάλληλο τρόπο μέσα από τις γνώσεις που πήρε από τις σπουδές του και κυρίως μέσα από το προσωπικό του ψάξιμο είτε μέσω περαιτέρω βιβλιογραφίας είτε από την επαφή με πιο έμπειρους συναδέλφους. Μια είναι η λέξη: όρεξη. 

Δημοσ.

Θα ημουν πολυ αυστηρος σαν καθηγητης οποτε ευτυχως που δεν έγινα , σε θέματα bullying εννοω και σε αυτο θα ημουν ξεκαθαρος απο την πρωτη μέρα , θα εκανα συνεχεις επιτηρησεις και εφοδους στα σημεια τους κατα τα διαλειμματα επισης θα ημουν αυστηρος με το τσιγαρο που θα καπνιζαν. Θα ειμασταν συχνά στον διευθυντη του σχολειου. Πραγματικα λυπαμαι που οι εκπαιδευτικοι ειναι τοσο αδιάφοροι με τα παιδια και βγάζουνε την ουρα τους απεξω ετσι ωστε ο δηθεν μάγκας του σχολειου να πουλάει μουρη σε αυτους που ειναι πιο ευαισθητοι. Απο εκει ξεκινάει η κοινωνια απο τις μικρές ηλικιες δεν θα πρεπει να τους δωσουμε λαθος μηνυματα απο τοτε.

Τα ειδαμε και στην Γαλακτοκομική Ιωαννινων , τα ειδαμε και στις 5νθημερες που τα παιδια πηδάνε απο τα μπαλκονια μεθυσμένα. Βγαινουν απο εξοδο τα ανήλικα γυριζουνε και ουτε που ξέρουνε οι καθηγητες σε τι κατασταση γυριζουνε? γιατι? δικια τους ευθυνη δεν ειναι? βεβαια ενας έξυπνος καθηγητης που ειναι συνοδος διακριτικος θα πάει να πιάσει τον υπευθυνο του μαγαζιου και θα του πει μη δωσεις σε κανενα απο τα παιδακια πάνω απο 1-2 ποτά. 2 ποτά το μέγιστο και αν δεις οτι έχουνε φερει δικά τους μπουκάλια να με ενημερώσεις εμενα πρωτα δεν θα τους κανεις εσυ παρατηρηση.

Σαν τιμωρια ειχα βρει αυτο στο Ιντερνετ και μου άρεσε http://www.trelokouneli.gr/pateras-timorise-ton-gio-tou-giati-ekane-bullying/

Μονο ο γυμναστης μπορει να το επιβάλλει αυτο βεβαια την ωρα της γυμναστικης!!! :-D

• Like 1
Δημοσ.

Θα ημουν πολυ αυστηρος σαν καθηγητης οποτε ευτυχως που δεν έγινα , σε θέματα bullying εννοω και σε αυτο θα ημουν ξεκαθαρος απο την πρωτη μέρα , θα εκανα συνεχεις επιτηρησεις και εφοδους στα σημεια τους κατα τα διαλειμματα επισης θα ημουν αυστηρος με το τσιγαρο που θα καπνιζαν. Θα ειμασταν συχνά στον διευθυντη του σχολειου. Πραγματικα λυπαμαι που οι εκπαιδευτικοι ειναι τοσο αδιάφοροι με τα παιδια και βγάζουνε την ουρα τους απεξω ετσι ωστε ο δηθεν μάγκας του σχολειου να πουλάει μουρη σε αυτους που ειναι πιο ευαισθητοι. Απο εκει ξεκινάει η κοινωνια απο τις μικρές ηλικιες δεν θα πρεπει να τους δωσουμε λαθος μηνυματα απο τοτε.

Τα ειδαμε και στην Γαλακτοκομική Ιωαννινων , τα ειδαμε και στις 5νθημερες που τα παιδια πηδάνε απο τα μπαλκονια μεθυσμένα. Βγαινουν απο εξοδο τα ανήλικα γυριζουνε και ουτε που ξέρουνε οι καθηγητες σε τι κατασταση γυριζουνε? γιατι? δικια τους ευθυνη δεν ειναι? βεβαια ενας έξυπνος καθηγητης που ειναι συνοδος διακριτικος θα πάει να πιάσει τον υπευθυνο του μαγαζιου και θα του πει μη δωσεις σε κανενα απο τα παιδακια πάνω απο 1-2 ποτά. 2 ποτά το μέγιστο και αν δεις οτι έχουνε φερει δικά τους μπουκάλια να με ενημερώσεις εμενα πρωτα δεν θα τους κανεις εσυ παρατηρηση.

Σαν τιμωρια ειχα βρει αυτο στο Ιντερνετ και μου άρεσε http://www.trelokouneli.gr/pateras-timorise-ton-gio-tou-giati-ekane-bullying/

Μονο ο γυμναστης μπορει να το επιβάλλει αυτο βεβαια την ωρα της γυμναστικης!!! :-D

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη πως η τιμωρία, παραδειγματική ή μη, δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τουναντίον, επιδεινώνει μια κατάσταση, κάνοντας εχθρό σου έναν έφηβο που βρίσκεται στην φάση της άρνησης και της αμφισβήτησης των πάντων. Από μικρή ηλικία, τα παιδιά χρειάζονται συνέχεια να τους εξηγείς,όχι να τους επιβάλλεις.

• Like 1
Δημοσ.

τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά..

μου θυμίζεις αυτό που λέμε όλοι... να ήμουν εγώ πρωθυπουργός να δεις τι θα έκανα.

αν γίνεις όμως δε θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα.

διότι όταν πας να "βάλεις τάξη" με αποβολές και δε ξέρω γω τι άλλα......

θα σκάνε τηλέφωνα από γονείς και θα δέχεσαι άνωθεν παρατηρήσεις με κίνδυνο την επόμενη χρονιά να διδάσκεις στα καβούρια στη σαμοθράκη.

οπότε φτάνεις σε σημείο που λές να πανε να μαμηθούνε όλοι κάνω τη δουλειά μου και φεύγω και δε με νοιάζει τίποτα 

• Like 2
Δημοσ.

Καλά πήγαινε σε ένα λύκειο ή σε ένα ΕΠΑΛ και εμπόδισε τους ξαναμμένους εφήβους να καπνίσουν, να κάνουν κοπάνα, ή να μπουν με τα μηχανάκια μέσα στο σχολείο. Ποιος είσαι; H Μισέλ Φαίφερ στην Ασυμβίβαστη Γενιά;

• Like 2
Δημοσ.

Καλά πήγαινε σε ένα λύκειο ή σε ένα ΕΠΑΛ και εμπόδισε τους ξαναμμένους εφήβους να καπνίσουν, να κάνουν κοπάνα, ή να μπουν με τα μηχανάκια μέσα στο σχολείο. Ποιος είσαι; H Μισέλ Φαίφερ στην Ασυμβίβαστη Γενιά;

Καλα δεν ειναι για ολους αυτα που προτεινω πρέπει να έχεις κοτσια για να τα κάνεις και οχι να τρέμεις τους 18χρονους.

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη πως η τιμωρία, παραδειγματική ή μη, δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τουναντίον, επιδεινώνει μια κατάσταση, κάνοντας εχθρό σου έναν έφηβο που βρίσκεται στην φάση της άρνησης και της αμφισβήτησης των πάντων. Από μικρή ηλικία, τα παιδιά χρειάζονται συνέχεια να τους εξηγείς,όχι να τους επιβάλλεις.

Αλλο να αμφισβητεις και αλλο να μη σέβεσαι και να μην έχεις αξιες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα δεν ειναι για ολους αυτα που προτεινω πρέπει να έχεις κοτσια για να τα κάνεις και οχι να τρέμεις τους 18χρονους.

Γιατί να μπεις  σε παιχνίδι επιβολής; H εγώ θα νικήσω ή εσείς; 

Έστω οτι κερδίζεις και σταματάνε να καπνίζουν, να κάνουν κοπάνες, να πίνουν μπροστά σου.

Με την πρώτη ευκαιρία θα το ξανακάνουν, εντονότερα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...