Heatspreader Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 NZXT. Noctis 450 Μόλις χθες λοιπόν μετακόμισα από το Corsair 600T (Link στην υπογραφή – προς πώληση), στο NZXT Noctis 450. Φωτογραφίες και το τι μπορεί να κάνει το κουτί μπορείτε να βρείτε σε πολλά Reviews με ένα απλό Search στο Google. Σκοπός μου είναι να εκφράσω τη γνώμη και τις εμπειρίες μου με το εν λόγο κουτί και να πω πράγματα που στα Reviews δεν διάβασα. Εμφάνιση (10/10) Θα ξεκινήσω με την εμφάνιση του κουτιού. Αν και υποκειμενικό «μέγεθος» η εμφάνιση μιας και δεν μπορεί να μετρηθεί, πιστεύω πως το NZXT Noctis 450 σε μαύρο χρώμα είναι από τα πιο όμορφα PC Cases εκεί έξω. Ο κόκκινος φωτισμός δένει άριστα με το μαύρο ματ χρώμα. Η δυνατότητα επιλογής για ρύθμιση έντασης (δύο σημείων) ή απενεργοποίησης αυτού είναι φυσικά ευπρόσδεκτή. Στα υπέρ θα βάλω την απουσία θέσης για DVD Drive. Πρέπει σιγά σιγά οι εταιρείες να κάνουν τολμηρές κινήσεις και να πηγαίνουν την τεχνολογία μπροστά. Τα DVD Drives είναι θορυβώδη, αναξιόπιστα και αποτελούν ένα ξεπερασμένο μέσω αποθήκευσης δεδομένων. Όποιος θέλει DVD Drive μπορεί να πάρει ένα όμορφο εξωτερικό. Ο εσωτερικός φωτισμός του κουτιού λάμπει δια της απουσίας του. Βέβαια είναι κάτι που καταλαβαίνω μιας και η NZXT πουλάει ξεχωριστό Kit γι’ αυτή τη δουλειά. Η NZXΤ έχει θεωρώ βρει τη χρυσή τομή. Έχει καταφέρει να συνδυάσει επιθετικό και ταυτόχρονα φουτουριστικό στυλ μέσα από μίνιμαλ προοπτική. Κινείται σε παρόμοιο στυλ με αυτό του Playstation 4 θα έλεγα. Ποιότητα Κατασκευής (7/10) Στην ποιότητα κατασκευής είναι το σημείο στο οποίο γίνομαι κακός, αυστηρός και γκρινιάρης πάντα και με όλα. Είμαι της άποψης ότι όσο καλή και αν είναι η ποιότητα κατασκευής, εγώ θα λέω «μπορούσαν και καλύτερα» καθώς θα ψάξω με μανία να βρω ψεγάδια. Το άριστα είναι το 9 λοιπόν για εμένα. Επί του θέματος τώρα… Η ποιότητα κατασκευής του Noctis 450 είναι πολύ καλή. Ο σκελετός του είναι στιβαρός και καλά δεμένος. Τα πλαστικά του τα οποία φοβόμουν, είναι εξαιρετικής ποιότητας. Σε πρώτη φάση σου δίνουν την αίσθηση πως είναι φτιαγμένα από μέταλλο. Το ματ χρώμα από τη φύση του είναι επιρρεπές στις γρατζουνιές και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά κατά την συναρμολόγηση καθώς ένα κατσαβίδι εύκολα μπορεί να το «τραυματίσει» άσχημα. Λερώνει επίσης πολύ εύκολα τόσο από σκόνη όσο από δαχτυλιές (παρόλο που είναι ματ και όχι glossy). Αυτό που θα έπρεπε να είναι σίγουρα καλύτερο είναι το μαύρο χρώμα (δεν είναι ματ) στα tray των σκληρών δίσκων. Τα Tray των δίσκων αν και φαίνονται όμορφα βαμμένα, μοιάζουν σαν να έχουν βαφτεί με κάποιο σπρέι. Είναι σίγουρο ότι θα γρατζουνιστούν! Ένα σημείο που δεν έχουν προσέξει είναι το σημείο που συρταρώνουν τα πλαϊνά καπάκια. Εκεί δεν το γλιτώνετε. Κάθε φορά που βγαίνουν τα καπάκια όλο και κάποια νέα γρατζουνιά θα γίνει. Από τη μία δεν έχει σημασία επειδή δεν φαίνεται όταν το καπάκι είναι κλειστό, από την άλλη δεν κάνει τόσο καλή εντύπωση. Λύσεις για να το αποφευχθεί αυτό υπήρχαν και μάλιστα πολλές. Στο ένα tray των δίσκων με έκπληξη παρατήρησα όχι έχουν κάνει λάθος και όπως φαίνεται στην φωτογραφία τα λαστιχάκια που βιδώνουν οι δίσκοι βρίσκονται σε λάθος σημείο. Βρίσκονται σε σημείο όπου δεν έχει τρύπα! Για τα τρία αυτά τελευταία δεν δίνω το 8άρι στην βαθμολογία. Συναρμολόγηση (8/10) Με εξέπληξε. Το κουτί δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Είναι φοβερό ωστόσο το πόσο εύκολα κάνει κανείς δουλειά εκεί μέσα. Τα πάντα είναι μελετημένα σε βαθμό που τρομάζεις. Το Cable Management αποτελεί πραγματικά ένα ευχάριστο παιχνίδι στο NZXT Noctis 450. Δέχεται παντού ψυγεία, Μπροστά, πίσω και πάνω. Ειδικά το γεγονός ότι μπορείς να βάλεις τριπλό ψυγείο μπροστά και πάνω είναι ένα από τα πολύ δυνατά του σημεία. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Midi Tower. Στο πίσω μέρος οι θέσεις για δεματικά διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την συναρμολόγησης. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Ένας σύγχρονο κουτί είναι λογικό να έχει τόσο μεγάλες ανέσεις καθαρά και μόνο λόγω χρονολογίας. Οι εταιρίες μελετούν τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και φροντίζουν να υπάρχει συμβατότητα. Η τεχνολογία εξελίσσεται και έτσι τα πράγματα μικραίνουν δίνοντας ταυτόχρονα πολλές επιλογές. Ούτε ένα εκατοστό δεν είναι χαμένος χώρος στο NZXT Noctis 450. Όλα άριστα μελετημένα. Στο μόνο που γκρίνιαξα λίγο είναι ότι για να μπει μεγάλη κάρτα γραφικών (πάνω από 294mm), χρειάζεται να αφαιρεθεί ένα HDD Tray. Από την άλλη δεν θα ήθελα το κουτί να είναι πιο μακρύ, οπότε δέχομαι αυτήν την παραχώρηση για χάρη της καλαισθησίας. Κάτι που μου προκαλεί αγωνία είναι ο καθαρισμός του κουτιού στο εσωτερικό του. Για να βγει το μπροστινό φίλτρο ώστε να καθαριστεί και για να καθαριστούν οι επάνω ανεμιστήρες, τα πλαστικά καλύμματα πρέπει να αφαιρεθούν. Πόσο θα αντέξουν;Νομίζω πως είναι άστοχη κίνηση από πλευράς σχεδιασμού – εργονομίας από την NZXT. Είπα πως τα πλαστικά είναι στιβαρά, αλλά το θέμα είναι η εφαρμογή τους. Τώρα έχουν καλή εφαρμογή, μετά από αρκετές επανατοποθετήσεις αμφιβάλω αν θα είναι ή αν θα σπάσει κάποιο κλιπ. Airflow – Θόρυβος (8/10) Τρείς 120mm ανεμιστήρες στο μπροστινό μέρος και ένας 140mm στοπ πίσω μέρος νομίζω πως είναι υπεραρκετοί. Μπορούν παράλληλα να ρυθμιστούν οι στροφές τους από τη μητρική, συνδέοντας την πλακέτα (hub) που φιλοξενεί όλους τους ανεμιστήρες σε κάποιο Header αυτής.Στις μέγιστες στροφές δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ησυχία και έτσι επέλεξα να ορίσω από το BIOS να δουλεύουν στο Level 5 από τα 9 που δίνει η μητρική. Δυστυχώς δεν εμφανίζονται οι στροφές τόσο στο BIOS όσο και σε Software τρίτων κατασκευαστών όπως είναι το AIDA και το Corsair Link. Υποθέτω πως αυτό είναι κάποιος περιορισμός του Hub. Μικρή σημασία έχει όμως αυτό αφού μέσω του BIOS ο χρήστης μπορεί να ορίσει Target Temperature ανάλογα την μητρική που διαθέτει βεβαίως. Final Score: 8/10 Θα πρότεινα σίγουρα σε κάποιον το NZXT Noctis 450. Προσωπικά το πρώτο που κοιτάω στα κουτιά είναι η εμφάνιση (το ίδιο και στα αυτοκίνητα ). Πρώτα δηλαδή προσεγγίζω με βάση την εμφάνιση και μετά ψάχνω αν αυτά που θέλω τα έχουν τα υποψήφια κουτιά. Ποτέ δεν θα αγόραζα κάποιο κουτί επειδή προσφέρει ευκολίες χωρίς να μου αρέσει. Μπορώ να κάνω μικρές παραχωρήσεις δηλαδή για χάρη της εμφάνισης, κάτι που δεν έκανα όμως με το εν λόγο κουτί, αφού όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Το πρώτο καθάρισμα και οι πρώτες καλές φωτογραφίες. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πόσο κορυφαία κουτιά φτιάχνει αυτή η εταιρεία πραγματικά!!! Μπράβο φίλε ωραίο review 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Το πρώτο καθάρισμα και οι πρώτες καλές φωτογραφίες. Να επισημάνω, επειδή έχω τον προκάτοχο, το Η440, ότι αν έβαζες την ΑΙΟ μπροστά, όπως έκανα εγώ, θα είχες πολύ μικρότερο θόρυβο. Το Η440 είχε ένα μεγάλο αρνητικό. Ότι τα μπροστινά ανοίγματα ήταν περιορισμένα και εμπόδιζαν την καλή εισροή αέρα. Με το Noctis διορθώθηκε αυτό. Αυτό που δεν μου άρεσε στο Noctis είναι ότι η εμφάνισή του πλέον παραπέμπει στην σειρά Phantom. Όχι ότι είναι άσχημο. Ίσα-ίσα. Δεν είναι όμως συνέχεια του Η440 σχεδιαστικά, κάτι που θα μου άρεσε σε αυτή την σειρά της NZXT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Να επισημάνω, επειδή έχω τον προκάτοχο, το Η440, ότι αν έβαζες την ΑΙΟ μπροστά, όπως έκανα εγώ, θα είχες πολύ μικρότερο θόρυβο. Το Η440 είχε ένα μεγάλο αρνητικό. Ότι τα μπροστινά ανοίγματα ήταν περιορισμένα και εμπόδιζαν την καλή εισροή αέρα. Με το Noctis διορθώθηκε αυτό. Αυτό που δεν μου άρεσε στο Noctis είναι ότι η εμφάνισή του πλέον παραπέμπει στην σειρά Phantom. Όχι ότι είναι άσχημο. Ίσα-ίσα. Δεν είναι όμως συνέχεια του Η440 σχεδιαστικά, κάτι που θα μου άρεσε σε αυτή την σειρά της NZXT. Το σκέφτηκα να το βάλω μπροστά, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα φυσάω τον ζεστό αέρα από το ψυγείο μέσα στο κουτί. Γιατί θα είχα όμως λιγότερο θόρυβο; Ουσιαστικά το H440 με το Noctis 450 είναι ίδια σαν σασί. Τα εξωτερικά πλαστικά είναι διαφορετικά. Ευχαριστημένος εσύ από το H440; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Το σκέφτηκα να το βάλω μπροστά, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα φυσάω τον ζεστό αέρα από το ψυγείο μέσα στο κουτί. Γιατί θα είχα όμως λιγότερο θόρυβο; Ουσιαστικά το H440 με το Noctis 450 είναι ίδια σαν σασί. Τα εξωτερικά πλαστικά είναι διαφορετικά. Ευχαριστημένος εσύ από το H440; Είμαι φοβερά ευχαριστημένος. Ένα αρνητικό σοβαρό βρήκα και το ανέφερα. Στο Noctis λύθηκε πιστεύω. Θα σου πώ ένα πράγμα. Πήρα την Χ61 Kraken από το επάνω μέρος του κουτιού και την έβαλα σε push-pull στο μπροστινό (280mm είναι, για να μη ψάχνεις). Η θερμοκρασία στην cpu έπεσε πάνω από 5° (τραβάει βλέπεις δροσερό αέρα απ'ευθείας απ'έξω), ενώ ο θόρυβος κυριολεκτικά μειώθηκε στο μισό. O λόγος είναι ότι η ΑΙΟ χώνεται πλέον σε ένα σημείο που έχει αρκετή ηχομόνωση γύρω-γύρω στο Η440. Μπροστά, στο πλαϊνό κομμάτι που σκεπάζει τους hdd's, και στο επάνω. Δεν έχω προσέξει αν στο Noctis υπάρχουν αλλαγές στο υλικό αυτό. Edit: Τώρα βλέπω ότι έχει αφαιρεθεί γενικά ηχομονωτικό υλικό από το Noctis. Η θερμοκρασία στην gpu, όσο και να σου φανεί περίεργο, έπεσε αλλά λίγο. 1-2°. Το airflow είναι καθαρό από μπροστά προς τα πίσω με αρκετά μεγάλη δύναμη. Αυτό ωφελεί έστω και λίγο την gpu. Και κάτι τελευταίο. Έχω τον 5960Χ στα 4.4 με 1.24V. Όταν κάνω rendering οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι 75°. Όταν αφαιρέσω το μπροστινό καπάκι όμως πέφτουν κάτω από 70°, γύρω στους 68-69°. Αυτό δείχνει πόσο έπνιγε το μπροστινό καπάκι το airflow στο Η440. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Επικοινώνησα με την NZXT πριν μερικούς μήνες σχετικά με το πλαϊνό που έχει κάποιες γρατζουνιές. Δεν τους απάντησα σε email που μου είχαν στείλει τότε και το Ticket έκλεισε. Προχθές λοιπόν τους ρώτησα αν υπάρχει δυνατότητα να βάλω Tempered Glass και μου είπαν πως μόνο αν κάνω κάποιο mod. Του υπενθύμισα ότι είχαμε μιλήσει πιο παλιά και αν υπάρχει κάποια λύση στο θέμα της κακής ποιότητας πλαϊνού. Μου είπαν να μου στείλω τα στοιχεία μου να μου στείλουν καινούριο. Οπότε αναμένω καινούριο πλαϊνό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Είναι φοβερή η ΝΖΧΤ στο support. Τους ζήτησα τις προάλλες ανταλλακτικό front dust filter ( το είχα πλύνει κάποιες φορές με νερό και έγινε κάπως ) και κατευθείαν στοιχεία μου ζήτησαν ώστε να μου το στείλουν. Και πιο παλιά είχα ζητήσει ανταλλακτικο τζαμι / πλαϊνό ( γρατσουνιές ) και το είχαν στείλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα