asteriosgr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Αγαπητοί φίλοι του insomnia, χρειάζομαι την βοήθειά σας. Έχω έναν εξωτερικό δίσκο Verbatim, ο οποίος έχει διαφορετικό καλώδια για τροφοδοσία ρεύματος και διαφορετικό για τα δεδομένα. Στον δίσκο είναι αποθηκευμένα αρκετά δεδομένα και κυρίως πολλές φωτογραφίες ταξινομημένες.Τώρα ξεκινάει το πρόβλημά μου. Καθώς είπα σήμερα να δω τι αρχεία υπάρχουν μέσα και να τα κάνω backup και αλλού, βρήκα κάτι φωτογραφίες που ήταν κομμένες πχ από την μέση και κάτω γκρι. Επιπλέον, όταν πήγαινα να τις μεταφέρω στον σταθερό, μου έβγαζε error source file not found. Τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Θέλω να σώσω οτιδήποτε υπάρχει εκεί μέσα και ας είναι μισές ο εικόνες, αρκεί να σωθούν. Μπορώ να π[προσπαθήσω κάτι μόνος μου? Με κάποιο λογισμικό? Υπάρχει κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές?Προσωπικά μου φαίνεται σαν κακή εγγραφή η ακόμα χειρότερα εκεί όπου βρίσκονται οι εικόνες να εμφανίστηκε bad sector. Φοβάμαι να κάνω chkdsk στον δίσκο μήπως και χειροτερέψει. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Edit: Τελείωσα το σκάλισμα και είδα οτι η ζημιά περιορίστηκε σε ενα με δυο μόνο φακέλους με λίγες φωτογραφίες μεσα.
asteriosgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ξεκίνησα να κάνω chkdsk στον δίσκο με r για επιδιόρθωση bad clusters. Θα πρέπει να ανησυχήσω που βρέθηκαν αρκετά bad clusters στον δίσκο; Τι μπορώ να και για την καλύτερη δυνατή αποθήκευση των δεδομένων μου; Τα dvd πόση διάρκεια ζωής έχουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα