gtgt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Έχω μία κάμερα JVC mini DV και επειδή θέλω να περάσω τις κασέτες σε dvd πήρα δύο καλώδια: 1.http://www.e-shop.gr/valueline-vlvp22400b200-35mm-jack-av-cable-male-to-3xrca-male-2m-p-PER.754489 και 2.http://www.e-shop.gr/technaxx-tx-20-easy-usb-video-grabber-p-PER.802186 Μέσα στο δεύτερο καλώδιο είχε και cd εγκατάστασης για το πρόγραμμα technaxx. Εγκατέστησα το πρόγραμμα και έβαλα την κάμερα σε κατάσταση play. Το σήμα περνάει στο pc αλλά η εικόνα έχει περίεργα χρώματα και ο ήχος είναι διακεκομμένος ενώ στο preview της κάμερας φαίνεται καλά. Τι μπορεί να φταίει?
CheOnWeb Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Στη θέση σου θα έπερνα μια κάρτα PCI Fire-Wire (αν δεν έχει ο υπολογιστής σου) και το κατάλληλο καλώδιο, αρκεί η κάμερά σου να έχει DV Out. Με το composite δεν γίνεται σωστή δουλειά. Επίσης θα κρατούσα τα αρχεία σε δίσκο. Θα είναι περίπου 12GB/ώρα και σαν Data δεν χωράνε σε DVD ενώ σαν DVD Video θα χαλάσεις την ποιότητα της εικόνας.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Συμφωνώντας με το ότι τα διάφορα grabber που κυκλοφορούν δεν αποδίδουν σωστό αποτέλεσμα, θα περιγράψω τη διαδικασία που ακολούθησα για τις δικές μου κασέτες, με στόχο, όχι μόνο να μεταφέρω το υλικό σε δίσκο, αλλά να το επεξεργαστώ. και να φτιάξω Blu ray δίσκους με ομοειδή περιεχόμενα (πχ ταξίδια, εκδηλώσεις κλπ). Θεωρητικά, μαζί με την κάμερα έχεις και το καλώδιο firewire που αναφέρει ο CheOn Web και αν δεν το έχεις το αγοράζεις. Και επειδή οι σύγχρονοι υπολογιστές δεν έχουν πλέον την αντίστοιχη υποδοχή, μπορείς να αγοράσεις την κάρτα που υποδεικνύει. Όταν μπορέσεις να συνδέσεις την κάμερα (που πρέπει να προσέχεις σαν τα μάτια σου, αφού δεν κυκλοφορούν πλέον) χρειάζεσαι ένα καλό πρόγραμμα capture video με το οποίο θα μεταφέρεις το υλικό των κασετών στο pc σου σε avi για να μπορείς στη συνέχεια είτε να το επεξεργαστείς, εάν θέλεις και μπορείς είτε να το μεταφέρεις, χωρίς επεξεργασία, σε Blu Ray Disks που τώρα πλέον είναι πολύ φτηνοί. Το βασικό σου στοιχείο είναι η
CheOnWeb Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Συμφωνώντας με το ότι τα διάφορα grabber που κυκλοφορούν δεν αποδίδουν σωστό αποτέλεσμα, θα περιγράψω τη διαδικασία που ακολούθησα για τις δικές μου κασέτες, με στόχο, όχι μόνο να μεταφέρω το υλικό σε δίσκο, αλλά να το επεξεργαστώ. και να φτιάξω Blu ray δίσκους με ομοειδή περιεχόμενα (πχ ταξίδια, εκδηλώσεις κλπ). Θεωρητικά, μαζί με την κάμερα έχεις και το καλώδιο firewire που αναφέρει ο Che-On-Web και αν δεν το έχεις το αγοράζεις. Και επειδή οι σύγχρονοι υπολογιστές δεν έχουν πλέον την αντίστοιχη υποδοχή, μπορείς να αγοράσεις την κάρτα που υποδεικνύει. Όταν μπορέσεις να συνδέσεις την κάμερα (που πρέπει να προσέχεις σαν τα μάτια σου, αφού δεν κυκλοφορούν πλέον) χρειάζεσαι ένα καλό πρόγραμμα capture video με το οποίο θα μεταφέρεις το υλικό των κασετών στο pc σου σε avi για να μπορείς στη συνέχεια είτε να το επεξεργαστείς, εάν θέλεις και μπορείς είτε να το μεταφέρεις, χωρίς επεξεργασία, σε Blu Ray Disks που τώρα πλέον είναι πολύ φτηνοί. Το Movie Maker κάνει μια χαρά.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήθελα να μπω σ' αυτή τη διαδικασία (χρησιμοποιώ τη σουίτα της Adobe) αλλά, για να το προτείνεις, σημαίνει ότι θα κάνει τη δουλειά του.
gtgt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Στα reviews του 2 καλωδίου αναφέρουν το πρόγραμμα Honestech vhs to dvd 2.0 se το οποίο λύνει το πρόβλημα. Το έψαξα αλλά δεν το βρίσκω. Να το δοκιμάσω πριν δοκιμάσω άλλη λύση.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Εσύ δεν αντιμετωπίζεις μεταφορά από vhs σε dvd αλλά από mini dv σε avi. Μην μπλέκεις σε (άγνωστες) περιπέτειες. Το Movie Maker θα κάνει τη δουλειά σου.
gtgt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Με το πρόγραμμα έλυσα το θέμα της εικόνας. Ο ήχος εξακολουθεί να έχει διακοπές.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ίσως να φταίει το καλώδιο firewire. Δοκίμασε με άλλο. Είχα και εγώ κάποτε παρόμοιο πρόβλημα με καλώδιο που έβγαλα από συσκευασία, αγόρασα νέο και αποκαταστάθηκε η επικοινωνία.
gtgt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ίσως να φταίει το καλώδιο firewire. Δοκίμασε με άλλο. Είχα και εγώ κάποτε παρόμοιο πρόβλημα με καλώδιο που έβγαλα από συσκευασία, αγόρασα νέο και αποκαταστάθηκε η επικοινωνία. To grabber χρησιμοποιώ που ανέφερα πιο πάνω.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Σου είπαμε ότι το grabber δεν θα σου δώσει ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά επιμένεις σ' αυτό....
gtgt Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τελικά στην αναπαραγωγή της ίδιας της κάμερας παίζει με διακοπές. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Είναι ανά ένα δευτερόλεπτο. Σου είπαμε ότι το grabber δεν θα σου δώσει ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά επιμένεις σ' αυτό.... Επειδή το έχω πάρει και πληρώσει φυσικά. Ευχαριστώ
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Αν υπάρχει πρόβλημα στην κάμερα, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, ακόμη και αν επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία, δεδομένου ότι είναι μηχανή εικοσαετίας περίπου. Δεν χάνεις τίποτε να μιλήσεις μαζί τους.
CheOnWeb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τελικά στην αναπαραγωγή της ίδιας της κάμερας παίζει με διακοπές. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Είναι ανά ένα δευτερόλεπτο. Επειδή το έχω πάρει και πληρώσει φυσικά. Ευχαριστώ Τρέξε όλο το tape μέχρι τέλους, ξαναγύρνα το απ' την αρχή, βγάλ' το απ' την κάμερα, φύσα καλά (αλλά με προσοχή, όχι σάλια, όχι πολύ δυνατός αέρας) μέσα στην κάμερα, ξαναβάλε το tape με ηρεμία και δοκίμασε μήπως φτιάξει. Αν υπάρχει πρόβλημα στην κάμερα, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, ακόμη και αν επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία, δεδομένου ότι είναι μηχανή εικοσαετίας περίπου. Δεν χάνεις τίποτε να μιλήσεις μαζί τους.
gtgt Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Τρέξε όλο το tape μέχρι τέλους, ξαναγύρνα το απ' την αρχή, βγάλ' το απ' την κάμερα, φύσα καλά (αλλά με προσοχή, όχι σάλια, όχι πολύ δυνατός αέρας) μέσα στην κάμερα, ξαναβάλε το tape με ηρεμία και δοκίμασε μήπως φτιάξει. Δυστυχώς τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα