Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ λοιπον μολις το πρωι παρελαβα μια νιτρο r9 380 και την κουμπωσα στο μηχανημα αλλα προσπαθω και δε γινεται τιποτα

με το που ανοιξει απλα εχω μαυρη οθονη και δε μπορω να κανω κατι

εχω αφαιρεσει τους drivers  απο την προηγουμενη καρτα πηγα στο bios και πατησα να κανει boot  απο το pci-e και οχι την καρτα γραφικων που εχει πανω η mobo αλλα τιποτα

εντωμεταξυ αν δοκιμασω να μπω με την καρτα της μητρικης μπαινει κανονικα

οι ανρμιστηρες στην καρτα δουλεουν κανονικα

καμια ιδεα???

το συστημα ειναι το εξης

CPU: i5 3570k

MB: z77x-ud3h gigabyte

ram :16giga 

τροφοδοτικο¨xfx pro650w

Δημοσ.

Δοκίμασες να κάνεις disable απο το bios την κάρτα onboard; 

ναι το γραφω και απο πανω

disable την onboard και να κανει boot  απο την pci

Δημοσ.

απο ρευματα ειναι ολα οκ? τα 6πινα 8πινα κτλ τα εχεις συνδεσει? το τροφοδοτικο την σηκωνει σε αμπερ αυτη την καρτα?

2 6πινα θελει κανονικα τα συνδεσα

προτεινομενο τροφοδοτικο 500w λεει 650 ειναι το δικο μου

Δημοσ.

δεν παιζει ρολο αυτο, υπαρχει 700αρι της πλακας που δεν παιζει με τιποτα και 500αρι ποιοτικο  που σηκωνει 2 καρτες σαν την δικια σου. βεβαια το τροφοδοτικο σου φαινεται καλο και θα επρεπε να παιζει αρα κατι αλλο γινεται. πρεπει να βαλεις την καρτα αυτη σε αλλο pc αν σου ειναι ευκολο ωστε αν εκει παιζει να αρχισεις να ψαχνεις τον υπολογιστη σου.μην το ψαχνεις με χιλιεςδυο ικασιες και στο τελος να χει θεμα η καρτα..

την εβαλες και στην αλλη pci-e?

Δημοσ.

ok επιτελους σας ευχαριστω για τις απαντησεις

τελικα μετα απο ενα 4ωρο ψαξιματος και πολλα νευρα το βρηκα τι ηταν

εκανα το τελευταιο update στο BIOS της mobo και δουλεψε.

τοσο απλο αλλα αν δε γνωριζεις καλα που να φανταστεις

Δημοσ.

αντε και με΄γεια τοτε και οπως το΄πες, αλλες φορες εχουμε το bios update ολη την ωρα στο μυαλο μας και τωρα που αυτο χρειαζοταν, δεν μας περασε καν..

• Like 1
Δημοσ.

φιλε lnuyasha το clear_cmos ειναι για να ξεμπλοκαρει  γενικα το συστημα απο τα διαφορα κολληματα που τρωει, ειτε bios ειτε μητρικοπυκνωτκα κτλ.   το bios update γινεται για να υποστηριξει κατι το συστημα το οποιο αλλιως ουτε με χιλιες μετανοιες δεν θα υποστηριζε..

• Moderators
Δημοσ.

φιλε lnuyasha το clear_cmos ειναι για να ξεμπλοκαρει γενικα το συστημα απο τα διαφορα κολληματα που τρωει, ειτε bios ειτε μητρικοπυκνωτκα κτλ. το bios update γινεται για να υποστηριξει κατι το συστημα το οποιο αλλιως ουτε με χιλιες μετανοιες δεν θα υποστηριζε..

Ξέρω αρκετά καλά τι είναι το clear cmos απλά σε ότι Asus και gigabyte Z77 πέρασε από τα χέρια μου δεν είχα επιλογή disable igpu με αποτέλεσμα αν συνδέσεις μια φορά οθόνη στην ενσωματωμένη μετά αν θέλεις να βάλεις άλλη κάρτα να έχεις θέματα με μαύρες οθόνες, από την άλλη η MSI z77 mpower που είχα είχε κανονικά επιλογή disable igpu οπότε δεν υπήρχε θέμα

Για κάποιο λόγο δουλεύει και η ενσωματωμένη παράλληλα και παίζει conflict οπότε δεν ανάβει πότε η οθόνη με το clear cmos όσες φορές το δοκίμασα δούλεψε αμέσως

Δημοσ.

ναι δεν αντιλεγω ρε συ για αυτα τα conflict ειναι το clear_cmos αλλα του ανθρωπου δουλεψε με το bios update και ειπε οτι το εψαξε και το βρηκε σαν λυση απο καπου.αν δεν την υποστηριζε γενικα και ηθελε το update δεν θα δουλευε με τιποτε αλλο αλλα θα μπορουσε να ειχε κανει και clear_cmos και να εφτιαχνε χωρις το update εφοσων την υποστηριζε ηδη την καρτουλα..Η λογικη και σωστη σειρα παντως ειναι πρωτα clear_cmos και αλλα μαντολογια τετοια και τελος update bios για να λεμε και το σωστο..

• Moderators
Δημοσ.

ναι δεν αντιλεγω ρε συ για αυτα τα conflict ειναι το clear_cmos αλλα του ανθρωπου δουλεψε με το bios update και ειπε οτι το εψαξε και το βρηκε σαν λυση απο καπου.αν δεν την υποστηριζε γενικα και ηθελε το update δεν θα δουλευε με τιποτε αλλο αλλα θα μπορουσε να ειχε κανει και clear_cmos και να εφτιαχνε χωρις το update εφοσων την υποστηριζε ηδη την καρτουλα..Η λογικη και σωστη σειρα παντως ειναι πρωτα clear_cmos και αλλα μαντολογια τετοια και τελος update bios για να λεμε και το σωστο..

Βασικά εφόσον πέρασε νέο bios επαναφέρει μόνο του τα default οπότε είναι το ίδιο πράγμα
  • Moderators
Δημοσ.

το αποτελεσμα ειναι το ιδιο αλλα το ρισκο που παιρνεις οταν κανεις  bios update ειδικα αν δεν εχεις ups δεν νομιζω να συγκρινεται..

Για αυτο εγω τουλαχιστον ειτε εχω καβατζα 2ο chip bios μητρικης στις μητρικες που ειναι αφερουμενο , ειτε κοιταω να εχω μητρικη με 2πλο bios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...