Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σας

εχω ενα ssd samsung 840 pro 128gb...

δεν εχω καποιο συγκεκριμενο προβλημα αλλα στο samsung magician μου δινει πολυ χαμηλες ταχυτητες διαβασματος και εγγραφης ,το ssd περιεχει μονο το λειτουργικο συστημα,εχει ελευθερα 65 gb,ενεργοποιημενο trim και ahci

επισης εβαλα το hdsentinel και μου εδειξε τα εξης

post-208245-0-08984900-1455880450_thumb.png

Δημοσ.

τον έχεις στον marvell controller για αυτό έχεις αυτά τα θέματα. Ψαξε αν θες τπτ καινουριους drivers για τριμ αλλα δεν νομιζω να υπαρχουν και πάνω κάτω αυτές ειναι οι ταχύτητες του controller. Μην περιμένεις να δεις 500mb/s

Γνώμη μου, βάλτον στις γαλαζιες που ειναι τhς ιντελ. Ειναι σατα2 και θα σε περιοριζει γύρω στα 270mb/s ωστόσο τα υπολοιπα νουμερα και κυριως τα 4κ που ναι σημαντικότερα θα ναι καλύτερα.

Εγκατέστησε μετά και το intel rapid storage technology για να χεις και trim. H τελευταια εκδοση που πρέπει να παίρνει η μητρική σου πρέπει να ναι η 13.2 ή 13.4 , οι τελευταιες μάλλον δεν θα μπαινουν αλλα δοκιμασε τες αν θες.

Υπαρχει μια περιπτωση να ξαναχρειαστει εγκατασταση τα windows αλλα δεν νομιζω. Λογικα θα μπουτάρουν όταν θα τoυ αλλάξεις controller

Δημοσ.

4.88 TB με 177 κύκλους που σημαίνει μεγάλη ενίσχυση εγγραφής λόγω μη λειυργίας της εντολής TRIM. Γι' αυτό η υγεία έχει πέσει στο 96%.

Δημοσ.

Νομίζω ότι στο sentinel η υγεία μειώνεται ανάλογα με τους κύκλους εγγραφής ακόμα και αν δεν έχει κανένα πρόβλημα ο δισκος.

Στον δικό μου τον 840 evo 120 gb έχει 4 κύκλους εγγραφής με 710 ΓΒ εγγραφών, άρα με ενίσχυση εγγραφής περίπου 0.6Χ.

Μετά από κάποιους κύκλους η υγεία θα πέσει στο 99% στο sentinel. Τα υπόλοιπα προγράμματα θα συνεχίζουν να δείχνουν 100% μέχρι να γίνει κάποια ανακατανομή μπλοκ.

Αυτό έχω καταλάβει χωρίς να σημαίνει φίλε Eddie ότι δεν κάνω λάθος.

Στον ssd με 177 εγγραφές του φίλου που άνοιξε το θέμα έχει άλλο δείκτη φθοράς (MLC) αλλά χωρίς TRIM που λειτουργεί η ενισχυση εγγραφής είναι περίπου στο 3Χ.

Δημοσ.

Παιδια και στον δικο μου 840 pro 128GB λεει #177 Wear, υγεία 98% ( εχω γραψει περιπου 3.8 TB ) το sentinel αλλα επιδόσεις 100% , ειναι προβλημα;

Μητρική asrock z77 fatality professional

Os Windows 7

Δημοσ.

ΗD Sentinel για SSD ειναι άχρηστο.

Πιο καλά να κατεβασεις αυτό που δίνει ο κατασκευαστής για τον έλενχο του SSD.Kingston και Samsung δινουν προγραμμα δικό τους.

• Like 1
Δημοσ.

ΗD Sentinel για SSD ειναι άχρηστο.

Πιο καλά να κατεβασεις αυτό που δίνει ο κατασκευαστής για τον έλενχο του SSD.Kingston και Samsung δινουν προγραμμα δικό τους.

98% υγεια λεει και της samsung το πρόγραμμα. Ειναι εδω και μισο χρονο 98% τον αγορασα Νοέμβρη 14

Δημοσ.

Νομίζω ότι στο sentinel η υγεία μειώνεται ανάλογα με τους κύκλους εγγραφής ακόμα και αν δεν έχει κανένα πρόβλημα ο δισκος.

Στον δικό μου τον 840 evo 120 gb έχει 4 κύκλους εγγραφής με 710 ΓΒ εγγραφών, άρα με ενίσχυση εγγραφής περίπου 0.6Χ.

Μετά από κάποιους κύκλους η υγεία θα πέσει στο 99% στο sentinel. Τα υπόλοιπα προγράμματα θα συνεχίζουν να δείχνουν 100% μέχρι να γίνει κάποια ανακατανομή μπλοκ.

Αυτό έχω καταλάβει χωρίς να σημαίνει φίλε Eddie ότι δεν κάνω λάθος.

Στον ssd με 177 εγγραφές του φίλου που άνοιξε το θέμα έχει άλλο δείκτη φθοράς (MLC) αλλά χωρίς TRIM που λειτουργεί η ενισχυση εγγραφής είναι περίπου στο 3Χ.

Λάθος κάνεις. Το trim το μόνο που κάνει είναι να λέει στον controller να αδειασει τα κελιά ώστε όταν πάει να γράψει να μην χρειάζεται πριν να τα σβήσει και καθυστερεί. Δεν παίζει κανένα ρόλο στην υγεία του παρά μόνο στην απόδοσή του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...