LouCi4er Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 LouCi4er δεν ενδιαφέρουν τα 500άρια και τα Seq αλλά τι κάνει ο ssd στα 4Κ. Αυτά είναι που μας ενδιαφέρουν και που φαίνονται στα διάφορα reviews και αυτά είναι και που ανεβάζουν και το score. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, σου φαίνεται παράξενο δεν σου φαίνεται intel cpu με intel drivers δίνουν πολύ καλύτερα νούμερα. Εξαρτάται φυσικά τι επεξεργαστή έχεις, τι windows έχεις τι drivers βάζεις και αν ο δίσκος είναι μικρός σε χωρητικότητα ή μεγάλος. Ενδεικτικά sandisk Ultra II 250GB σε sata II και win 2008 server. as-ssd-bench SanDisk Ultra II 2.23.2016 12-31-38 AM.png Άσε το magician και τρέξε το AS SSD αφού έχεις επιλεγμένο το High performance στα power options. O 500άρης που πήρες στο λάπτοπ με i5 2430Μ as-ssd-bench ATA Samsung SSD 23.2.2016 1-58-04 πμ.png Διαβασες καθολου τι γραφω στην προηγουμενη σελιδα ή απλα πιαστηκες απο το ενα ποστ που σου χτυπησε το καμπανακι?Μιλησε κανενας για σκορ και 4Κ(4Κ πιο καλα νουμερα δινει ο Ultra ii 120GB απο τον 500αρη που δειχνεις)?Εγω απλα ειπα οτι μια χαρα 500αριζει ο δισκος σε AMD chipset και τελος παντων,αν διαβασες πιο πισω ο Ultra ii μετα απο ενα μηνα χρησης τα 'παιξε.Σημερα μου ηρθε μυνημα αντικαταστασης απο το service.Κατα 99% μεσα στην εβδομαδα θα παρω τον 250 EVO 250GB και θα ανεβασω screenshots.Να δουμε τι ψαρια πιανουν τα ερμα τα AMD chipsets,να δουμε ποιανου δεν θα του αρεσει στο τελος. Και κοψε την ειρωνια σε μενα,δεν θυμαμαι να σε εχω ειρωνευτει πουθενα.Ειπα οτι μου φανηκε παραξενο το οτι επιασε ο fulgore νουμερα μεγαλυτερα απο αυτα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης,οχι οτι τα intel chipsets δινουν καλυτερα νουμερα.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Διαβασες καθολου τι γραφω στην προηγουμενη σελιδα ή απλα πιαστηκες απο το ενα ποστ που σου χτυπησε το καμπανακι?Μιλησε κανενας για σκορ και 4Κ(4Κ πιο καλα νουμερα δινει ο Ultra ii 120GB απο τον 500αρη που δειχνεις)?Εγω απλα ειπα οτι μια χαρα 500αριζει ο δισκος σε AMD chipset και τελος παντων,αν διαβασες πιο πισω ο Ultra ii μετα απο ενα μηνα χρησης τα 'παιξε.Σημερα μου ηρθε μυνημα αντικαταστασης απο το service.Κατα 99% μεσα στην εβδομαδα θα παρω τον 250 EVO 250GB και θα ανεβασω screenshots.Να δουμε τι ψαρια πιανουν τα ερμα τα AMD chipsets,να δουμε ποιανου δεν θα του αρεσει στο τελος. Και κοψε την ειρωνια σε μενα,δεν θυμαμαι να σε εχω ειρωνευτει πουθενα.Ειπα οτι μου φανηκε παραξενο το οτι επιασε ο fulgore νουμερα μεγαλυτερα απο αυτα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης,οχι οτι τα intel chipsets δινουν καλυτερα νουμερα. Κανείς δεν μίλησε για 4Κ. Εγώ έγραψα ότι αυτά που μας ενδιαφέρουν είναι τα 4Κ και όχι τα 500αρίζματα και συνεχίζεις να γράφεις. Τα 4Κ-64 τα είδες? Το score το είδες πως ανεβαίνει με αυτά? Όταν γράφεις ότι ο δίσκος της υπογραφής (AMD) 500αρίζει είναι σαν γράφεις ότι τα intel chipset δεν δίνουν καλύτερα νούμερα. "Απλα ηθελα να τονισω οτι δεν ειναι να παιρνουμε και πολυ στα σοβαρα τα διαφορα sites (ειδικα το Tom's)" Αυτοί όλοι στα διάφορα τεστ από που βγάζουν τα τεστ? Μήπως έρχονται από τον ουρανό? Την ειρωνία που την είδες? Πως το συμπαίρανες? Μάλλον βγάζεις συμπεράσματα τέτοια για να την λες στους άλλους.
LouCi4er Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Κανείς δεν μίλησε για 4Κ. Εγώ έγραψα ότι αυτά που μας ενδιαφέρουν είναι τα 4Κ και όχι τα 500αρίζματα και συνεχίζεις να γράφεις. Τα 4Κ-64 τα είδες? Το score το είδες πως ανεβαίνει με αυτά? Όταν γράφεις ότι ο δίσκος της υπογραφής (AMD) 500αρίζει είναι σαν γράφεις ότι τα intel chipset δεν δίνουν καλύτερα νούμερα. "Απλα ηθελα να τονισω οτι δεν ειναι να παιρνουμε και πολυ στα σοβαρα τα διαφορα sites (ειδικα το Tom's)" Αυτοί όλοι στα διάφορα τεστ από που βγάζουν τα τεστ? Μήπως έρχονται από τον ουρανό? Την ειρωνία που την είδες? Πως το συμπαίρανες? Μάλλον βγάζεις συμπεράσματα τέτοια για να την λες στους άλλους. Μονο με την λογικη την δικη σου,οταν γραφω οτι ο δισκος 500αριζει σε AMD συστημα,εννοω ΜΟΝΟ αυτο,οτι ο δισκος 500αριζει σε AMD συστημα.Το τι κανει σε Intel δεν το ανεφερα πουθενα,εσυ το φανταστηκες.Τον λογο που ανοιξε ο TS το παρων τοπικ τον εχεις κατα νου ή μπα?Το προβλημα του ηταν το τελικο σκορ?Το προβλημα του ειναι τα πολυ χαμηλα reads/writes του δισκου.Εγω απλα ειπα οτι δεν εχει σχεση το chipset,Intel/AMD,και οτι πρεπει να δει νουμερα πολυ κοντα σε αυτα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης.Να μην επαναπαυτει με λιγα λογια στο οτι ενταξει μωρε,Amd chipset εχω,δικαιολογημενα τα χαμηλα νουμερα.Εσυ πρωτα ανεφερες οτι το τι κανει σε seq δεν μας νοιαζει,το μονο που μας νοιαζει ειναι τα 4Κ.Εγω απλα ειπα οτι και στα 4Κ στο AMD ειναι καλυτερα τα νουμερα,απλα δεν εγραψα το παρεπιπτοντως. Την τελευταια προταση γιατι εκανες bold μονο το δευτερο μισο?Μαλλον συμβαινουν δυο πραγματα ή εγω δεν τα γραφω σωστα ή εσυ καταλαβαινεις οτι σε βολευει.Εγραψες "Σου αρέσει δεν σου αρέσει, σου φαίνεται παράξενο δεν σου φαίνεται".Να το ξαναγραψω λοιπον.Το να λεει καποιος οτι τα intel chipset δινουν καλυτερα νουμερα με αφηνει αδιαφορο και δεν μου φαινεται καθολου παραξενο,δημοκρατια εχουμε ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει..Παραξενο μου φαινεται το να λεει καποιος οτι επιασε νουμερα μεγαλυτερα απο αυτα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης.Οποτε εσυ επιασες μια φραση που πηγαινε αλλου,την χρησημοποιησες οπως σε βολευε και ολο αυτο μου φανηκε ειρωνια. 1
KNSM Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Πηρα τον SSD του τιτλου και τον κουμπωσα (βασικα ενας φιλος το εκανε) στο pc της υπογραφης. Eνω ο SSD 840 Pro (που περιεχει και το λειτουργικο) οπως και ο HDD ειναι σε AHCI mode, τον καινουριο δεν τον εχει σε AHCI. Πως το κανω χωρις να κανω format? Αυτο που δειχνει εδω (πειραγμα registry δηλαδη) ειναι ασφαλες? Μετα θα μπορω απλα να το αλλαξω απο το bios? Επισης δεν ξερω αν χρησιμοποιησε Sata 3 και δεν μπορω να το μαθω τωρα. Αυριο θα απαντηθει αυτο.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Πάνε στο BIOS και στην καρτέλα Peripherals και θα δεις τις επιλογές onchip sata type και onchip sata port type. Στο 2ο τι επιλογές έχει? Επίσης η μητρική σου έχει και θύρες με marvel controller. Μην τον συνδέσεις σε αυτές. Μήπως τον έχεις συνδέσει σε τέτοια θύρα? 1
KNSM Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Πάνε στο BIOS και στην καρτέλα Peripherals και θα δεις τις επιλογές onchip sata type και onchip sata port type. Στο 2ο τι επιλογές έχει? Επίσης η μητρική σου έχει και θύρες με marvel controller. Μην τον συνδέσεις σε αυτές. Μήπως τον έχεις συνδέσει σε τέτοια θύρα? Στο onchip sata type εχει AHCI και στο Onchip sata port type εχει IDE αλλα εχει και την επιλογη As sata type η κατι τετοιο.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μάλλον έχεις συνδέσει τον evo σε θύρα με marvel controller. Άνοιξε το as ssd benchmark(αφού το κατεβάσεις). Αφού επιλέξεις τον 850 από κάτω σου έχει 5 γραμμές. Στην 3η τι γράφει? Να ρωτήσω τώρα στον 850 έβαλες win ή τον έχεις για 2ο? 1
KNSM Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Στην τριτη γραφει pciide-BAD. Ο 840 εχει τα win 7 και ο 850 ειναι μονο για gaming. Σημερα τον εβαλα οποτε αυτη τη στιγμη ειναι αδειος.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Το έχεις συνδέσει στις θύρες 4/5. Σύνδεσέ τον στις θύρες 0-3. Αφού το κάνεις αυτό κάνε την παρακάτω διαδικασία. Ανοίγεις ένα cmd ως administrator και γράφεις τις παρακάτω εντολές μία μία. Προσοχή στην εντολή select disk ν επιλέξεις τον 850 και όχι τον 840 DiskpartList diskSelect disk n (where n is the number that was given for your SSD in List disk)CleanCreate partition primary align=1024Format fs=ntfs quickActive (assuming you want to install an OS)Exit Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2016 από BlueBlood7 2
KNSM Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Το έχεις συνδέσει στις θύρες 4/5. Σύνδεσέ τον στις θύρες 0-3. Αφού το κάνεις αυτό κάνε την παρακάτω διαδικασία. Ανοίγεις ένα cmd ως administrator και γράφεις τις παρακάτω εντολές μία μία. Προσοχή στην εντολή select disk ν επιλέξεις τον 850 και όχι τον 840 Diskpart List disk Select disk n (where n is the number that was given for your SSD in List disk) Clean Format fs=ntfs quick Active (assuming you want to install an OS) Exit Εγω που δεν θελω να εγκαταστησω windows το active βημα δεν το κανω? Επισης n ειναι ο αριθμος της θυρας sata η το γραμμα του δισκου? Στην προκειμενη το F: ? Εν τω μεταξυ, στο C που ειχα ελευθερα 50 GB τωρα μου δειχνει 21! WTF?
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Όπου n είναι ένας αριθμός. Δες εδώ. Κάνε καλύτερα απλό φορμάτ μέσω του device management μήπως είσαι οκ από εκεί. Στη συνέχεια δες στο as ssd τι σου γράφει η πρώτη γραμμή. Πρώτα όμως βάλτον σε άλλη θύρα (από 0 έως 3) όπως σου είπα. 1
KNSM Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Εκανα μεχρι το clean, μετα στο Format fs=ntfs quick μου γραφει οτι επιλεξτε εναν τομο και προσπαθειστε παλι.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Ναι τρέξε και την εντολή create partition primary align=1024. Τρέξε τις εντολές ξανά. Προσοχή στο select disk όπως σου είπα
KNSM Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Ξεκιναει μετα το format fs=ntfs quick παει στο 0% και τωρα μου γραφει ''το diskpart αντιμετωπισε ενα σφαλμα: Η παραμετρος ειναι εσφαλμενη. Δειτε το αρχειο καταγραφης συμβαντων συστηματος για περισσοτερες πληροφοριες. ?!?! Να σε ευχαριστησω που καθεσαι και βοηθας τετοια ωρα. Μηπως να το κανουμε μεσα απο το device management για να μην σκαμε? Πως παω εκει? Πινακας ελεγχου>Υλικο και ηχος>Διαχειριση συσκευων και μετα? Ο αλλος το απογευμα με 2 κλικ τον διαμορφωσε και τελειωσε η ιστορια.
petran91 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Εχω κάνει όλη την διαδικασία όπως μου είπατε παιδιά,απλα όταν κάνω restart μου βγάζει αυτό το μήνυμα : An operation system wasn't found try disconnecting any drives that don't contain an operation system..μήπως φταίει που εχω συνδεδεμένο έναν he's? *hdd Είχα το ίδιο πρόβλημα και με τη διαδικασία που παραθέτω στο παρακάτω λινκ το έφτιαξα. http://www.tenforums.com/drivers-hardware/15006-attn-ssd-owners-enabling-ahci-mode-after-windows-10-installation.html KNSM δεν κατάλαβα καλά αν έχεις κι εσύ το ίδιο πρόβλημα αλλά ίσως κάνει δουλειά και σε σένα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα