Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Σε ποια θύρα της μητρικής έβαλες τον ssd;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Βγάλε όλους τους δίσκους και dvd ότι έχεις και σύνδεσε στην πρώτη δες στο manual της μητρικής σου ποια είναι τον ssd. Μετα σύνδεσε τον hdd dvd κλπ. Άν δεν βγάλεις άκρη κάνε αυτά βήμα βήμα http://www.tenforums.com/tutorials/22631-ahci-enable-windows-8-windows-10-after-installation.html Εκτός αν έχεις εφτάρια δες αυτα που παρέθεσε ο sheo
Heatspreader Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ποια μητρικη εχεις?Μια χαρα 500αρια θα δεις και σε AMD συστημα.Βγηκε νεα μοδα τωρα,περα απο τους πιο γρηγορους επεξεργαστες,εχει και το γρηγοροτερο southbridge η Intel?Μαλιστα. Και εγώ έτσι νόμιζα για να πω την αλήθεια... Εντύπωση μου κάνει. http://uk.hardware.info/reviews/2712/2/six-ssds-in-raid-0-intel-vs-amd---which-chipset-scales-the-best-intel-z77-chipset 1
LouCi4er Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Σε πολλά έχει διαφορά ναι. Πριν κρεμάσουμε την ταμπέλα fanboy ας ρίχνουμε μια μάτια άλλη φορά. http://www.tomshardware.com/reviews/storage-controller-performance-ssd,3540-4.html http://www.tomshardware.com/reviews/storage-controller-performance-ssd,3540-7.html Οι εικόνες είναι το overal score. Σε επιμέρους τεστ πιθανόν οι AMD να πάνε λίγο μπροστά αλλά στο σύνολο είναι πολύ πίσω. Πριν κανουμε τον εξυπνο αλλη φορα,καλο ειναι να δειχνουμε αποτελεσματα τα οποια τα εχουμε παρει απο συστημα που δοκιμασαμε εμεις οι ιδιοι και οχι απο συγκριτικα που βρισκουμε στο ιντερνετ.Εδω τα νουμερα που εβγαλε ο δισκος της υπογραφης(πριν χαλασει ) και απ' οτι βλεπεις,ειδα 500αρια.Στο crystaldiskmark 500αριζε και το write,το as ssd ειχε καποιο θεμα με το write. Ο αλλος επιασε ταχυτητες μεγαλυτερες απο τις ονομαστικες του δισκου.Ο δισκος εχει 540/520 read/write και ο Fulgore επιασε 549/524.Ερε τι αλλο θα ακουσουμε,μετα λετε οτι σας λενε fanboys.Sheogorath,η τελευταια προταση σε αφηνει απ' εξω,δεν αναφερομαι σε εσενα.
Fulgore Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με Benchmarks,αλλωστε προερχομαι απο τον ''δημοφιλη'' Kingston V300 120gb αρα οτι και να αγορασα θα ηταν σιγουρα καλυτερο απο αυτον Ξαναετρεξα αλλο ενα Performance benchmark στο Samsung magician και μου εμφανιζει τωρα 550 read και 515/write. Δεν ξερω τι παιζει γενικα και με αυτα και να πω την αληθεια.
LouCi4er Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δεν το ειπα για να σε προσβαλλω ή οτιδηποτε.Απλα εχω δοκιμασει Ultra ii,Samsung 840 Evo,850 Evo,Crucial MX100,OCZ Vertex ii,OCZ ARC 100 και κανενας απο αυτους δεν επιασε ουτε καν τις ονομαστικες ταχυτητες.Ολοι επιαναν πιο κατω.Οι 840,850,ΜΧ100 μαλιστα δοκιμαστηκαν ολοι σε 1150.Γι αυτο μου φανηκε παραξενο που επιασες παραπανω απο τις ονομαστικες που δινει ο κατασκευαστης.Τεσπα,επειδη εχουν γραφτει δυο σελιδες και βοηθεια προς τον TS δεν περιεχει ουτε ενα ποστ: ΤS:Καταρχην επειδη IDE εχω να δοκιμασω απο το 2009,δεν ξερω αν πραγματικα εχει τοση μεγαλη διαφορα στις ταχυτητες.Για να αλλαξεις απο IDE σε AHCI,πρωτα αλλαζεις την τιμη στο λειτουργικο και μετα αλλαξεις στο bios: 1) Run the Registry Editor (regedit.exe) 2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci 3) Set the "Start" value to 0 (zero) 4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide 5) Set the "Start" value to 0 (zero) 6) Shut down 7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots. When Windows starts, it will detect the change, load new disk drivers, and do one more reboot to start up with them. Κανε αυτα και κοιτα πως ανταποκρινεται το συστημα σου. 2
Sheogorath Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Πριν κανουμε τον εξυπνο αλλη φορα,καλο ειναι να δειχνουμε αποτελεσματα τα οποια τα εχουμε παρει απο συστημα που δοκιμασαμε εμεις οι ιδιοι και οχι απο συγκριτικα που βρισκουμε στο ιντερνετ.Εδω τα νουμερα που εβγαλε ο δισκος της υπογραφης(πριν χαλασει ) και απ' οτι βλεπεις,ειδα 500αρια.Στο crystaldiskmark 500αριζε και το write,το as ssd ειχε καποιο θεμα με το write. Ο αλλος επιασε ταχυτητες μεγαλυτερες απο τις ονομαστικες του δισκου.Ο δισκος εχει 540/520 read/write και ο Fulgore επιασε 549/524.Ερε τι αλλο θα ακουσουμε,μετα λετε οτι σας λενε fanboys.Sheogorath,η τελευταια προταση σε αφηνει απ' εξω,δεν αναφερομαι σε εσενα. Συγνώμη αλλά δεν έχω σύστημα AMD να τεστάρω δικό μου. Αν δεν εμπιστεύεστε τον Toms, πάω πάσο. Απλά και αλλού το είχα διαβάσει αυτό για τα σατα6 μπορεί σε παλιό AMD SB. Ο στόχος μου κυρίως ήταν να καθησυχάσω τον TS μην νομίζει ότι πήρε χαλασμένο δίσκο. Εξάλλου μεγάλη διαφορά δεν θα δεί. Απο ένα σημείο και μετά οι διαφορές που βλέπουμε στα νούμερα είναι ψυχολογικές (σε real χρήση όχι benches). Άποψή μου. 4
Fulgore Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Και εγω ουτως ή αλλως για να αλλαξω τον προηγουμενο Kingston και κυριως για τον χωρο τον ηθελα.Μπορει μετα απο 1 εβδομαδα αυτα τα νουμερα που λεω πχ να ειναι αρκετα χαμηλοτερα δεν γνωριζω.Αλλωστε σε 1 μερα με Windows,steam και Battlenet και ο σκληρος απο 465gb εχουν μεινει ελευθερα μολις τα 139
LouCi4er Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Συγνώμη αλλά δεν έχω σύστημα AMD να τεστάρω δικό μου. Αν δεν εμπιστεύεστε τον Toms, πάω πάσο. Απλά και αλλού το είχα διαβάσει αυτό για τα σατα6 μπορεί σε παλιό AMD SB. Ο στόχος μου κυρίως ήταν να καθησυχάσω τον TS μην νομίζει ότι πήρε χαλασμένο δίσκο. Εξάλλου μεγάλη διαφορά δεν θα δεί. Απο ένα σημείο και μετά οι διαφορές που βλέπουμε στα νούμερα είναι ψυχολογικές (σε real χρήση όχι benches). Άποψή μου. Απλα ηθελα να τονισω οτι δεν ειναι να παιρνουμε και πολυ στα σοβαρα τα διαφορα sites (ειδικα το Tom's) .Απ' οτι ειδες,μια χαρα 500αριζει και σε AMD.Παντως και σε SB 750 που ειχα τον Vertex ii (ο οποιος ειχε 285/275 read/write) επιανε 275/260,αρα και τα πιο παλια AMD SB μια χαρα τα πηγαιναν.Δεν τα γραφω για να σου την "πω" ενα πραμα,απλα για ενημερωση. 1
Alexis166 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Εχω κάνει όλη την διαδικασία όπως μου είπατε παιδιά,απλα όταν κάνω restart μου βγάζει αυτό το μήνυμα :An operation system wasn't found try disconnecting any drives that don't contain an operation system..μήπως φταίει που εχω συνδεδεμένο έναν he's? *hdd
alkis13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Εχω κάνει όλη την διαδικασία όπως μου είπατε παιδιά,απλα όταν κάνω restart μου βγάζει αυτό το μήνυμα : An operation system wasn't found try disconnecting any drives that don't contain an operation system..μήπως φταίει που εχω συνδεδεμένο έναν he's? *hdd Εμπειρικά ποτέ δε κατάφερα από IDE να αλλάξω σε AHCI το σύστημα δίχως format (πριν το κάνεις το ρυθμίζεις σε ahci και bootαρεις απο το stick), το ανάποδο γίνεται από όσο θυμάμαι. Εφόσον το προσπάθησες νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Ερώτηση, η μητρική σου έχει μόνο sata 3? ή έχει και sata 2? (δες το site του κατασκευαστή).
Alexis166 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Θα το δοκιμασω και ετσι,γιατι δεν βγαζω ακρη.. Στο site λεει sata 6gb/s.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 LouCi4er δεν ενδιαφέρουν τα 500άρια και τα Seq αλλά τι κάνει ο ssd στα 4Κ. Αυτά είναι που μας ενδιαφέρουν και που φαίνονται στα διάφορα reviews και αυτά είναι και που ανεβάζουν και το score. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, σου φαίνεται παράξενο δεν σου φαίνεται intel cpu με intel drivers δίνουν πολύ καλύτερα νούμερα. Εξαρτάται φυσικά τι επεξεργαστή έχεις, τι windows έχεις τι drivers βάζεις και αν ο δίσκος είναι μικρός σε χωρητικότητα ή μεγάλος. Ενδεικτικά sandisk Ultra II 250GB σε sata II και win 2008 server. Προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με Benchmarks,αλλωστε προερχομαι απο τον ''δημοφιλη'' Kingston V300 120gb αρα οτι και να αγορασα θα ηταν σιγουρα καλυτερο απο αυτον Ξαναετρεξα αλλο ενα Performance benchmark στο Samsung magician και μου εμφανιζει τωρα 550 read και 515/write. Δεν ξερω τι παιζει γενικα και με αυτα και να πω την αληθεια. Άσε το magician και τρέξε το AS SSD αφού έχεις επιλεγμένο το High performance στα power options. O 500άρης που πήρες στο λάπτοπ με i5 2430Μ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα