Προς το περιεχόμενο

q6700+750ti= bottleneck?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Q6700, με το stock cooler + τα προβλεπομενα ρευματα = δηλαδη με 1.25v, πηγαινει μεχρι 3GHz :-)
(@ 3GHz ισως εχει και λιιιγο undervolting εξτρα ακομη, σε σχεση με ο,τι δινουν σε "auto" οι μητρικες)
Οποτε, αν υπαρχουν επιλογες στο bios, μη φοβασαι να δοκιμασεις να του κερδισεις κι αυτο το +13%

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω ότι έχει την 970 βέβαια για την οποία δεν έχω ακούσει πολλά παράπονα.

Γενικότερα αν αγόραζα 970-980 νομίζω πάλι Asus θα παιρνα, για mobo δεν το συζητάμε καν, αλλά στα πιο φθηνά προιόντα το χουν μαμήσει λίγο το θέμα.

Τέσπα είμαστε offtopic εγώ απλά είπα στον ts την προσωπική μου εμπειρία καθώς έχω την κάρτα που κοιτάει.

Στα low-mid hardware μια χαρά είναι η msi, η palit και άλλες low-mid εταιρείες (πλάκα κάνω μην τρελαθεί κανείς :P)

Ναι, οκ. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να πέσεις και σε καλό κομμάτι (μη ελαττωματικό, τουλάχιστον - το engineering θα δημιουργεί παράπονα ακόμα, αν ξέρεις για τι να ψάξεις)), ακόμα και σε Asus, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου και δε μπορούμε να προτείνουμε Asus vga, όταν έχει χαλάσει ο κόσμος από τα παράπονα στο νετ, εδώ και 3 χρόνια, τουλάχιστον. Ακόμα και στο insomnia, άμα έχεις υπομονή, κάνε search τα threads για vga troubleshooting και θα καταλάβεις.

Και εγώ μεγάλωσα σε εποχές που η Asus είχε το σεβασμό όλων, αλλά πλέον απέχει πολύ. Όταν όλοι, όσοι ασχολούμαστε με το σπορ, προτείνουμε πχ. Sapphire με κλειστά μάτια, αντί για Asus, ε, πρέπει να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι, ούτε τυχαίο, ούτε υποκειμενικό, πλέον.

Τα υπόλοιπα ρομαντικά ανάγονται σε γνωστή συμπλεγματολογία τυπάκων που παντρεύονται hardware για να κάνει παρέα στις κοντόφθαλμες εμμονές τους...

Ο Q6700, με το stock cooler + τα προβλεπομενα ρευματα = δηλαδη με 1.25v, πηγαινει μεχρι 3GHz :-)

(@ 3GHz ισως εχει και λιιιγο undervolting εξτρα ακομη, σε σχεση με ο,τι δινουν σε "auto" οι μητρικες)

Οποτε, αν υπαρχουν επιλογες στο bios, μη φοβασαι να δοκιμασεις να του κερδισεις κι αυτο το +13%

Ε, καλύτερα να μην γενικεύουμε, όταν πρόκειται για OC, γιατί εάν το ζητούμενο είναι το πραγματικά βραχόσταβλο και όχι να αρχίσουμε να το ρίχνουμε σε καφετζούδες με τα από λίγους μήνες, δεν υπάρχουν εγγυημένα πράγματα.

Αν είναι διατεθιμένος να επενδύσει σε χρόνο, χρήμα, διάθεση, διάβασμα, πειραματισμούς πιστοποίησης κλπ., θα μπορούσε να το δοκιμάσει και ίσως να του κάτσει - ίσως και όχι.

Είναι, πάντως, εξεζητημένη η πορεία του επιτυχούς OC - μη γελιόμαστε...

• Like 1
Δημοσ.

Ωπα! Διυλιζουμε τον κωνωπα!! :lol: Q6700 εχει -> 3GHz για τον επεξεργαστη αυτον ειναι "αστεια"
και αν τσεκαρει τι ρευματα δινει η μητρικη -σε "auto" μπορει να ειναι μεχρι και 1.4v...- πιθανοτατα
undervoltαρει κιολας -αρα εφοσον δεν κανει 'τρελες'- διπλο κερδος εχει, μικρο μεν παντως θετικο
:-) 
Σε αυτους τους Quad, οσο ξεπερνας τα 3 -> 4GHz, μειωνεις τις <βουτιες> των minimum frames!

• Like 3
Δημοσ.

Ωπα! Διυλιζουμε τον κωνωπα!! :lol: Q6700 εχει -> 3GHz για τον επεξεργαστη αυτον ειναι "αστεια"

και αν τσεκαρει τι ρευματα δινει η μητρικη -σε "auto" μπορει να ειναι μεχρι και 1.4v...- πιθανοτατα

undervoltαρει κιολας -αρα εφοσον δεν κανει 'τρελες'- διπλο κερδος εχει, μικρο μεν παντως θετικο

:-) 

Σε αυτους τους Quad, οσο ξεπερνας τα 3 -> 4GHz, μειωνεις τις <βουτιες> των minimum frames!

Μωρέ, δεν λέει κανείς ότι δε μπορεί να κερδίσει...Αλλά αστεία-ξεαστεία, το να μπουτάρει με κάτι νουμεράκια ο χ cpu, δεν σημαίνει ότι "τα έχει" και πραγματικά...

Τεσπα, είμαστε off-topic, κιόλας...

Δημοσ.

Αν εχεις τροπο να υπολογιζεις -και να οριζεις εσυ- την καταναλωση, δεν εχει σημασια η "+" συχνοτητα της cpu
(αν και οσο πιο κατω < ειναι αυτη απο 3GHz, τοσο περισσοτερο μπορει να προκυπτουν και βουτιες framerate)
Κοιτα αν εχεις δυνατοτητα περιθωριου +25 watt, τοτε εχει νοημα να πας στη -καλυτερη της 750ti- gtx950 B)
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_950_strix_review,7.html

Ξανα στον Guru3d, καποια δεδομενα σχετικα με την καταναλωση της 9600GT εδω:
http://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-9600-gt-512mb-6-way-shootout-review,16.html

Δημοσ.

Ωραια!Σε ευχαριστω πολυ φιλε!Δεν ανησυχω για το psu εφοσον η 9600 τρωει 95watt και η ti μολις 60 σε max tdp και δεν ειχα ποτε προβλημα με την wattage,παρολο και απ'οπου να το δεις q6700>105watt+9600gt>95watt συν ολα τα αλλα hardware αυτο το τροφοδοτικο ειναι ηρωας!! :P (Παρεπιμπτωνος chieftek ειναι).Καλη σου μερα φιλε,ευχαριστω  και παλι! 

θυμομουν λαθος οτι θα καιει παραπανω απο την 9600 

αυτο ειναι ασχετο με την αναβαθμιση καρτας:

οπως και να εχει καποια στιγμη παρε ενα καλυτερο τροφοδοτικο γιατι τα 350 ειναι λιγα και τα chieftek οχι πολυ καλα τροφοδοτικα. τα 350 ηταν την μερα κατασκευης. δεν σημαινει οτι μετα απο χρονια χρησης εχεις ακομη 350.

παντως περι overclocking ο 6700 πρεπει με μια καλη ψυχτρα και τροφοδοτικο να χτυπαει 4αρι-παρα κατι

ο 6600 μου εφτανε 3.75 με μετρι0-καλη ψυχτρα

• Like 1
Δημοσ.

Q6700 μπορει να παει ευκολοτερα @ 3.8-3.9GHz, αλλα χρειαζεται ψυξη καλυτερη απ' τον Q6600,
γιατι ειναι πιο "θερμος".. Δηλαδη ναι, εχει παραπανω MHz, αλλα πιο δυσκολα τον κρατας ψυχρο :shifty:

Δημοσ.

Προσωπικά είχα την 750ti της Gigabyte που ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ όλων  ... χαχαχαχαχα ( πραγματικά ) 

Ξέρεις τι έκανα ... άλλαξα επεξεργαστή και πήγα σε XEON E5450 ... Θηρίο ... καμία σχέση και μικρότερη κατανάλωση κατά 30 Watt ...

Μετά που πήρα μία R9 - 280X την δοκίμασα για 2-3 μέρες μέχρι να δώσω το set , έπαιζε άνετα τα πάντα ...

ΥΓ. 

Μπορώ να σε ενοχλήσω με PM  ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια αναβαθμιζω gpu απο 9600gt σε gtx 750.Λετε ο παραπανω επεξεργαστης να κραταει πισω το θηριο ti,και αν ναι τοτε αν προτιμησω την απλη 750 θα υπαρχει ακομα θεμα?(Δεν υπαρχουν περιθωρια για oc της CPU:350watt... :P )ευχαριστω.

o επεξεργαστης σου είν ψευτοτετραπύρηνος με το συμπάθειο; δηλ. στην ουσια 2πύρηνος; αν ναι τοτε ίσως να χεις μπουκαλιασμα αλλά στις καινούριες κάρτες, ισώς να ναι ενταξει με την 750, αν κατάλαβα καλά εχεις τροφοδοτικό με λίγα βατ;

θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για την asus, έχει ανεβάσει τον αμανέ και την έχει δει κάπως, μάλλον έχει πέσει το QC της και για μένα σίγουρα δεν είναι η εταιρία που ήταν πριν 5-6 χρόνια τουλάχιστον στα mobo, και σε gpu παντως βλέπω αρκετα προβλήματα και περα απ αυτά σε επιδόσεις είναι πισω συνήθως, για mobo παντως και το bios και τα συνοδευτικά προγράμματα ειδικά για ρυθμίσεις ανεμιστήρων η msi μου φάνηκε καλύτερη πιο πρακτική και δίνει και παραπάνω επιλογές 

Δημοσ.

Ο q6700 είναι τετραπύρηνος με 2 διπύρηνα die στο ίδιο τσιπ, δεν είναι ψευτοτετραπύρηνος αλλά είναι κανονικός τετραπύρηνος. Στοκ σπρώχνει μια 750ti άνετα, στα 3 ghz σπρώχνει άνετα μέχρι και 270x, αν ανέβει πιο πάνω δεν μασάει και με r9 280. Είναι παλιός αλλά με ένα oc είναι μια χαρά.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι, οκ. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να πέσεις και σε καλό κομμάτι (μη ελαττωματικό, τουλάχιστον - το engineering θα δημιουργεί παράπονα ακόμα, αν ξέρεις για τι να ψάξεις)), ακόμα και σε Asus, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου και δε μπορούμε να προτείνουμε Asus vga, όταν έχει χαλάσει ο κόσμος από τα παράπονα στο νετ, εδώ και 3 χρόνια, τουλάχιστον. Ακόμα και στο insomnia, άμα έχεις υπομονή, κάνε search τα threads για vga troubleshooting και θα καταλάβεις.

Και εγώ μεγάλωσα σε εποχές που η Asus είχε το σεβασμό όλων, αλλά πλέον απέχει πολύ. Όταν όλοι, όσοι ασχολούμαστε με το σπορ, προτείνουμε πχ. Sapphire με κλειστά μάτια, αντί για Asus, ε, πρέπει να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι, ούτε τυχαίο, ούτε υποκειμενικό, πλέον.

Τα υπόλοιπα ρομαντικά ανάγονται σε γνωστή συμπλεγματολογία τυπάκων που παντρεύονται hardware για να κάνει παρέα στις κοντόφθαλμες εμμονές τους...

θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για την asus, έχει ανεβάσει τον αμανέ και την έχει δει κάπως, μάλλον έχει πέσει το QC της και για μένα σίγουρα δεν είναι η εταιρία που ήταν πριν 5-6 χρόνια τουλάχιστον στα mobo, και σε gpu παντως βλέπω αρκετα προβλήματα και περα απ αυτά σε επιδόσεις είναι πισω συνήθως, για mobo παντως και το bios και τα συνοδευτικά προγράμματα ειδικά για ρυθμίσεις ανεμιστήρων η msi μου φάνηκε καλύτερη πιο πρακτική και δίνει και παραπάνω επιλογές 

Δε ξέρω αν πήγαινε για μένα το συμπλεγματικά τυπάκια αλλά δεν είμαι κάτι τέτοιο Occultist.

Και γω συμφωνώ στο ότι δεν είναι όπως ήταν, γιατί πραγματικά δε νομίζω ότι αρνείται κάποιος ότι ήταν νο1 στις μητρικές ειδικά.

Γνώμη μου είναι ότι στα high end μοντέλα της ειδικά στις μητρικές εξακολουθεί να ναι νο1. Δε νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει αξιόλογος ανταγωνισμός όταν έβγαλε την Rampage V Extreme για παράδειγμα.

Στις κάρτες πάλι νομίζω η Asrock είναι πολύ φρέσκια με την καλή όμως έννοια και νο1 επιλογή για μένα.

Είμαστε λίιιιγο offtopic βέβαια αλλά δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς ξεχασμένο post ήταν.

Περιμένοντας το δώρο του Πάσχα πάντως ετοιμάζομαι για i5 6600 και νομίζω θα πάω γι Link.png Site: αυτήν :P

Δημοσ.

Από όλα τα παραπάνω εγώ θα μείνω -και θα επιμείνω- στο να αλλάξεις άμεσα τροφοδοτικό...

Με επεξεργαστή Q6700 και ξεχωριστή κάρτα γραφικών, εγώ δεν θα εμπιστευόμουνα ένα παλαιό και πολυχρησιμοποιημένο τροφοδοτικό με ονομαστική ισχύ 350W. Το ότι το σύστημά σου λειτουργούσε μέχρι τώρα, δε σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις να προκαλείς τη τύχη σου...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...