Προς το περιεχόμενο

Πως μπορώ να πετύχω τέτοιο αποτέλεσμα στις φωτό μου με χρήση photoshop???

DivEorDiE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έιμαι κάτοχος της Nikon D5300 με τον 18-105mm της Nikon. Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να πετύχω τέτοιο αποτέλεσμα στις φωτό μου με χρήση photoshop οπως φαινεται στα ακόλουθα αλμπουμ??

https://500px.com/markcornick1

https://500px.com/keithmokris

https://500px.com/ryanmillier

http://didee.gr/2016/01/11/apostoli-brouklin/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν εννοώ το selective color

με ενδιαφέρει αυτή η ιδιαίτερη ισοροποία χρωμάτων, exposure ή οτι άλλο είναι που δίνει αυτό το ιδιαίτερο εφέ στις φωτό.

νομιζω φαίνεται στις πιο πολλές φωτό απο τα άλμπουμ που παρέθεσα

Αν έχω καταλάβει σωστά τι θες, ψάξε για faded/matte effect και πως θα το επιτύχεις μέσω Tone Curve.

Μιας και αναφέρεις επερξεργασία μέσω Photoshop, ένα από τα καλύτερα εργαλεία για post processing στις φωτογραφίες σου που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις, είναι το Adobe Lightroom. ;)

• Like 1

χωρίς να είμαι ειδική νομίζω ότι κάποια fade γίνονται εύκολα με λίγο παραπάνω κλείστρο, αν δοκιμάσεις να βάλεις παραδείγματος χάρη 30 δευτ. τότε η θάλασσα θα σου βγει fade.

χωρίς να είμαι ειδική νομίζω ότι κάποια fade γίνονται εύκολα με λίγο παραπάνω κλείστρο, αν δοκιμάσεις να βάλεις παραδείγματος χάρη 30 δευτ. τότε η θάλασσα θα σου βγει fade.

Motiun blur ειναι αυτο που περιγραφεις. Faded ειναι το ξεβαμμενο vintage look και matte το γκριζαρισμα του μαυρου και τα δυο στο πλαισιο αναπαραγωγης film look και κυριως look παλιων φακων με μικροτερο contrast και πιο ξεβαμμενων χρωματων.

• Like 1

Motiun blur ειναι αυτο που περιγραφεις. Faded ειναι το ξεβαμμενο vintage look και matte το γκριζαρισμα του μαυρου και τα δυο στο πλαισιο αναπαραγωγης film look και κυριως look παλιων φακων με μικροτερο contrast και πιο ξεβαμμενων χρωματων.

Άρα αυτό που λέω πως γίνεται ? όχι με τον ίδιο τρόπο?

btw είναι φανταστικές οι φωτογραφίες σου στο flickr μπράβο  :-D  :-D

Άρα αυτό που λέω πως γίνεται ? όχι με τον ίδιο τρόπο?

btw είναι φανταστικές οι φωτογραφίες σου στο flickr μπράβο  :-D  :-D

Καταρχας ευχαριστω!  :-D

Αυτο που λες γινετε με αργο κλειστρο, η τεχνικη λεγετε μακρα εκθεση ή long exposure και αυτο που κανει ειναι να θολωνει οτι κινειτε (motion blur) ή μια πηγη φωτος να μην φαινετε πλεον σταθερη οταν κινειτε (light painting). Βαλε στο flickr αναζητηση long exposure, light painting, light trails, star trails κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να σε ρωτήσω κάτι ακόμα έιχα προσπαθήσει παλιά να βγάλω φωτογραφία του ουρανού(νύχτα) πες απο δεύτερο όροφο του σπιτιού και ήθελα να πετύχω κεραυνό. έτσι λοιπόν είχα βάλει στο μέγιστο το κλείστρο, όμως η φωτογραφία έβγαινε σαν να ήταν μέρα χωρίς να πετυχένω κεραυνό ( δεν είχε έντονη δραστηριότητα κεραυνού ) ο φακός είναι f.1,4 50mm το θέμα είναι πώς μπορώ να κρατήσω τον νυχτερινό μπλε ουρανό ας πούμε, και τα πραγματικά χρώματα του φόντου μου χωρίς να "καούν"?
υγ.είμαι αρχάρια, και μόνο απο χόμπι με ενδιαφέρει η φωτογραφία,απλά απο χόμπι θα μάρεσε να τραβάω τοπία και τα startrails είναι όνειρο ζωής :D (και κανέναν γαλαξία αμα είναι εφικτό :wub:  :mrgreen: ) 
οι φακοί που έχω είναι 3 nikon 
1.Nikon 50mm 1,4
2.Nikon 70-210mm 5,6
3.Nikon 35-70mm 4,5 (της "μαμας")

Nikon d600

(φυσικά υπάρχει και το σταθερό τρίποδο)

Επεξ/σία από elenit24

να σε ρωτήσω κάτι ακόμα έιχα προσπαθήσει παλιά να βγάλω φωτογραφία του ουρανού(νύχτα) πες απο δεύτερο όροφο του σπιτιού και ήθελα να πετύχω κεραυνό. έτσι λοιπόν είχα βάλει στο μέγιστο το κλείστρο, όμως η φωτογραφία έβγαινε σαν να ήταν μέρα χωρίς να πετυχένω κεραυνό ( δεν είχε έντονη δραστηριότητα κεραυνού ) ο φακός είναι f.1,4 50mm το θέμα είναι πώς μπορώ να κρατήσω τον νυχτερινό μπλε ουρανό ας πούμε, και τα πραγματικά χρώματα του φόντου μου χωρίς να "καούν"?

υγ.είμαι αρχάρια, και μόνο απο χόμπι με ενδιαφέρει η φωτογραφία,απλά απο χόμπι θα μάρεσε να τραβάω τοπία και τα startrails είναι όνειρο ζωής :D (και κανέναν γαλαξία αμα είναι εφικτό :wub:  :mrgreen: ) 

οι φακοί που έχω είναι 3 nikon 

1.Nikon 50mm 1,4

2.Nikon 70-210mm 5,6

3.Nikon 35-70mm 4,5 (της "μαμας")

Nikon d600

(φυσικά υπάρχει και το σταθερό τρίποδο)

Θα επρεπε να κλεισεις το διαφραγμα, ας πουμε τουλαχιστον f8-f9 και το iso να το αφησεις 100, ο κεραυνος ειναι αρκετα φωτεινος ακομα και στο ελαχιστο που διαρκει γραφει και με αυτες τις ρυθμισεις και παραλληλα δεν θα σου καιγοταν τελειως και τα υπολοιπα, αυτα τα settings θα σου δουλεψουν και για light trails απο αυτοκινητα, για light painting με καποια πηγη φωτος κτλ.

Με την μηχανη που εχεις ειναι εφικτο και καλο αποτελεσμα, απλα για startrails και γαλαξια θα χρειαστεις και καποιον υπερευρυγωνιο φακο, κυριως για γαλαξια θα χρειαστει να ειναι και ιδιαιτερα φωτεινος συνηθως f2.8, ενας σχετικα φθηνος φακος αλλα και πολυ καλος για την δουλεια αυτη ειναι ο samyang 14mm f2.8. Το κακο ειναι, οτι για εντυπωσιακα startrails χρειαζεται απιστευτη υπομονη, για γαλαξια ειναι πιο γρηγορο, αλλα και παλι πρεπει να παρεις τα βουνα, γιατι με την φωτορυπανση των πολεων, δεν βγαζεις τιποτα.

Θα επρεπε να κλεισεις το διαφραγμα, ας πουμε τουλαχιστον f8-f9 και το iso να το αφησεις 100, ο κεραυνος ειναι αρκετα φωτεινος ακομα και στο ελαχιστο που διαρκει γραφει και με αυτες τις ρυθμισεις και παραλληλα δεν θα σου καιγοταν τελειως και τα υπολοιπα, αυτα τα settings θα σου δουλεψουν και για light trails απο αυτοκινητα, για light painting με καποια πηγη φωτος κτλ.

Με την μηχανη που εχεις ειναι εφικτο και καλο αποτελεσμα, απλα για startrails και γαλαξια θα χρειαστεις και καποιον υπερευρυγωνιο φακο, κυριως για γαλαξια θα χρειαστει να ειναι και ιδιαιτερα φωτεινος συνηθως f2.8, ενας σχετικα φθηνος φακος αλλα και πολυ καλος για την δουλεια αυτη ειναι ο samyang 14mm f2.8. Το κακο ειναι, οτι για εντυπωσιακα startrails χρειαζεται απιστευτη υπομονη, για γαλαξια ειναι πιο γρηγορο, αλλα και παλι πρεπει να παρεις τα βουνα, γιατι με την φωτορυπανση των πολεων, δεν βγαζεις τιποτα.

γι'αυτό έγραψα "και κανά γαλαξία αν είναι εφικτό" ξέρω ότι είναι δύσκολη η αστροφωτογραφία, παίρνεις τα βουνά και μένεις ξύπνιος όλο το βράδυ αλλά αξίζει τον κόπο πραγματικά.Θα τα δοκιμάσω τα δύο πρώτα τώρα που μπορώ.

Πάντως πέρα απο την επεξεργασία photoshop που θα κάνεις στις εικόνες όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια καλή λύση δεν είναι να χρησιμοποιείσεις τα κατάλληλα φίλτρα στο φακό?

τι φιλτρα εννοεις? κατι σαν αυτο: http://www.lonelyspeck.com/sharpstar/ ??

Πολυ προχω κατασταση :) υπαρχουν παρα πολλες τεχνικες!!! απο την πολυ απλη και γρηγορη μεχρι Multiple stacking με διαφορετικες ρυθμησεις!! 

επισης βοηθαει να κατεβασεις και το Night sky lite για να βλεπεις που ειναι ο γαλαξιας.....βεβαια το καλυτερο ειναι να κανεις ενα πλανο να δεις που θα ειναι ο γαλαξιας, στο μερος που θες να φωτογραφισεις, την ωρα που θες να το φωτογραφισεις (για αυτο δε νομιζω οτι υπαρχει δωρεαν app, Μονο εφαρμογη στο pc)

Μια ευκολη εκδοχη φωτογραφιας Milky way με οχι ομως και τοσο καλα αποτελεσματα

https://500px.com/photo/142296163/dsc-1131-jpg-by-konstantinos-rakantas?ctx_page=1&from=user&user_id=11849921

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι φιλτρα εννοεις? κατι σαν αυτο: http://www.lonelyspeck.com/sharpstar/ ??

Πολυ προχω κατασταση :) υπαρχουν παρα πολλες τεχνικες!!! απο την πολυ απλη και γρηγορη μεχρι Multiple stacking με διαφορετικες ρυθμησεις!!

επισης βοηθαει να κατεβασεις και το Night sky lite για να βλεπεις που ειναι ο γαλαξιας.....βεβαια το καλυτερο ειναι να κανεις ενα πλανο να δεις που θα ειναι ο γαλαξιας, στο μερος που θες να φωτογραφισεις, την ωρα που θες να το φωτογραφισεις (για αυτο δε νομιζω οτι υπαρχει δωρεαν app, Μονο εφαρμογη στο pc)

Μια ευκολη εκδοχη φωτογραφιας Milky way με οχι ομως και τοσο καλα αποτελεσματα

https://500px.com/photo/142296163/dsc-1131-jpg-by-konstantinos-rakantas?ctx_page=1&from=user&user_id=11849921

Googlr Sky Map για το κινητό , απλά κοιτάς τον αστερισμό του Τοξότη και το βρίσκεις , σε περίπτωση που θες τομ πυρήνα του Γαλάξια

Η φωτογραφία είναι δικια σου ? Ειναι πραγματικα τελεια :D

Επεξ/σία από elenit24
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...