kostaki791 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΙΑ,ΕΝΑ ΟΡΟΦΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ(ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ).ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΤΙΑ ΚΤΛ ΡΩΤΑΩ ΑΥΤΟ!ΕΦΟΣΩΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΡΙΖΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ,ΑΝ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ UTP ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΠΡΙΖΑ UTP ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ PC ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ACCESS POINT,ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ?ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 2 ΑΛΛΑ 4 ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΒΑΤΖΑ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ UTP ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 8 ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ.
Lolarikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε μου κάνεις δουλειά σου όπως είναι τώρα δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Βέβαια σε αυτήν την πρίζα δεν θα μπορείς να βάλεις τηλέφωνο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα utp καλώδιο , ένα φισάκι rj11 και ένα φισάκι rj45. Καλό θα ήταν να έχεις και μία πρέσσα. Αν έχεις έτοιμο utp ακόμα καλύτερα. Τότε το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα φισάκι rj11, με κόστος από μαγαζί με ηλεκτρολογικά περίπου 15 cents και καθάρισες. Πολύ φθηνή η λύση. Καταρχήν το gigabit ethernet χρειάζεται και τα οχτώ καλωδιάκια. Το απλό με ταχύτητες μέχρι 100 mbps λειτουργεί μόνο με το πορτοκαλί και το πράσινο ζεύγος. Οπότε από το router φεύγει ένα utp καλώδιο. Το απογυμνώνεις και το συνδέεις στην γραμμή σου. Στην πρίζα τώρα δεν αλλάζεις πρακτικά κάτι, απλά πρέπει να κάνεις identification σε πιο από τα τέσσερα τηλεφωνικά καλωδιάκια έχεις συνδέσει το καθένα από τα τέσσερα καλωδιάκια του utp, δηλαδή τα: πράσινο, πράσινο-άσπρο, πορτοκαλί, πορτοκαλί-άσπρο. Μετά πας στην πρίζα σου. Στο καλώδιο utp που θα ενώσεις τον υπολογιστή και στην άλλη άκρη θα πρεσάρεις ένα rj11 για να μπαίνει στην τηλεφωνική πρίζα. Δεν έχει κάτι δύσκολο. Απλά να προσέξεις πολύ την αντιστοίχιση των χρωμάτων. Για παραδειγμα: Τηλεφωνικό UTP -------------------------------- κόκκινο πράσινο μαύρο πράσινο-άσπρο κίτρινο πορτοκαλί άσπρο πορτοκαλί-άσπρο Να τα θυμάσαι αυτά. Ό,τι αντιστοίχιση εφάρμοσες στο κουτί θα την τηρήσεις και στην πρίζα σου. Τώρα πώς θα πρεσάρεις το φισάκι χωρίς πρέσσα, ψάξε στο youtube, γίνεται και με ένα ίσιο κατσαβίδι, θέλει όμως λεπτούς χειρισμούς στο δοντάκι μην σου ξεφύγει και το κόψεις. Τα πινάκια προς τα κάτω που τα πιέζεις δεν έχουν κάτι είναι απλό, καρφώνονται πάνω στα καλωδιάκια εύκολα. Απλά πρόσεχε το δοντάκια. Σιγά και σταθερά και κατακόρυφα, όπως θα έκανε μία πρέσσα Knipex. Αν θες μην το πιέζεις καθόλου το δοντάκι αρκεί βέβαια να μην υποβάλεις το καλώδιο σε βασανιστήρια, δηλαδή μην το τραβάς πολύ και βγούν. Πάντα άπαξ και καρφωθούν τα πινάκια, ακόμα και το δοντάκι να μην έχεις βάλει δεν βγαίνουν εύκολα, πρέπει να κοπούν. Καλή επιτυχία, για οτιδήποτε ρώτα.
jkoukos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δεν χάνεις κάτι με το να δοκιμάσεις, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα παίξει, άσχετα αν το Fast Ethernet θέλει μόνο 2 ζεύγη. Και ο λόγος είναι: α. Το τηλεφωνικό καλώδιο που τώρα είναι περασμένο δεν έχει συνεστραμμένα τα 2 εσωτερικά ζεύγη (όπως το αντίστοιχο καλώδιο δικτύου), που παίζει μεγάλο ρόλο για τα δεδομένα. β. Συνήθως τα τηλεφωνικά καλώδια έχουν ενδιάμεσες ενώσεις σε μπουάτ, όπου διακλαδίζονται ή ενώνονται και με άλλα άλλων πριζών. Το δικτυακό καλώδιο θέλει να είναι μονοκόμματο χωρίς ενδιάμεσες ενώσεις, απ' άκρη σ' άκρη.
Lolarikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Κοίτα για τα twisted pair τα πλακέ καλώδια πώς παίζουν; Απλά τα non twisted δεν είναι για πολλά μέτρα. Δεν νομίζω ότι δεν θα παίξει λόγω αυτού. Αν είναι με μπουατ και έχει πολλές πρίζες όντως αυτό είναι μεγάλο θέμα, Έχω την εντύπωση πάντως ότι οι επιστροφές για τις άλλες πρίζες γενικότερα πάνε μέχρι την πρίζα κάτω και δεν διακλαδώνονται πάνω.
kostaki791 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ twisted pair.
Lolarikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δες εδώ: http://www.ebay.com/itm/Ultra-Thin-30M-98ft-CAT6-RJ45-Ethernet-Network-LAN-Internet-Cable-Flat-UTP-WHT-/111776747981?hash=item1a0669d1cd:g:bfMAAOSw~bFWGiEc Είναι 30 μέτρα και δεν είναι twisted pair, γιατί είναι flat. Αλλά λειτουργεί. Να μην παίξει δεν το νομίζω λόγω αυτού, αλλά πάντα είναι καλύτερο το twisted pair.
jkoukos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Άλλο το Flat Ethernet που έχει κατασκευαστεί για να συνάδει (balanced) με το πρωτόκολλο και άλλο το απλό τηλεφωνικό καλώδιο που έχει φτιαχτεί για μεταφορά δεδομένων χαμηλών συχνοτήτων. Εκ πείρας σου λέω ότι και μονοκόμματο να είναι δύσκολα θα παίξει πάνω από 10-15 μέτρα. 1
Lolarikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Χωρίς να θέλω να σας αμφισβητήσω ας το δοκιμάσει ο φίλος να μας πει. Μπορεί να παίζει.
jkoukos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Ξέχασα να αναφέρω, το ότι είναι flat δεν σημαίνει ότι δεν έχουν εσωτερική συστροφή. Υπάρχουν 2 τεχνικές. Η μία είναι κάθε ζεύγος να είναι κολλημένο το ένα πάνω στο άλλο συνεστραμμένα μεταξύ τους και η άλλη όπως και στα κλασσικά UTP. Με μία σημαντική διαφορά. Έχουν την μισή και παρακάτω διάμετρο. Είναι δηλαδή λεπτότερα και αυτός είναι οκύριος λόγος που δεν δουλεύουν σε μεγάλα μήκη. 1
Lolarikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή όλα τα flat έχουν twisted pair; Ρωτάω γιατί δεν αναφέρεται κάτι περί twisted pair στην σελίδα που παραθέτω. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ για την σημασία της συστροφής. Όντως παίζει όπως διάβασα μεγάλο ρόλο για την αναίρεση του cross talk. Ακόμα και ένα κανονικό utp απλά unshielded μπορεί να προκαλέσει προβλήματα από το φαινόμενο αυτό:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα