Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

post-330623-0-97355300-1455801208_thumb.jpg

Στο πλαίσιο της έκθεσης MWC 2016, η LG μας παρουσίασε πρόσφατα τη νέα της σειρά συσκευών για τη μικρή κατηγορία. Τα "K" smartphone, έρχονται να διαδεχτούν τη σχετικά αποτυχημένη σειρά "L" (L Fino και L Bello) και από ότι φαίνεται από τα χαρακτηριστικά τους, δε θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα ούτε αυτά.

LG K10

Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος @ 1.2GHz

Μνήμη: 1.5GB RAM - 16GB αποθήκευση (microSD)

Οθόνη: IPS 5.3" @ 1280 x 720p (277ppi)

Κάμερα: Πίσω 13.0MP (LED flash) - Μπροστά 5.0MP

Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi, Bluetooth, GPS, microUSB 2.0

Μπαταρία: 2.300mAh

Διαστάσεις: 146 x 74.8 x 8.8mm

Λειτουργικό σύστημα: Android 5.1 Lollipop

LG K8

Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος 64-bit Mediatek MT6735 @ 1.3GHz

GPU: Mali T720

Μνήμη: 1.5GB RAM - 8GB αποθήκευση (microSD)

Οθόνη: IPS 5.0" @ 1280 x 720p (294ppi)

Κάμερα: Πίσω 8.0MP (LED flash) - Μπροστά 5.0MP

Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi, Bluetooth 4.2, GPS (Glonass), NFC, FM radio, microUSB 2.0

Μπαταρία: 2.125mAh

Διαστάσεις: 144.6 x 71.5 x 8.7mm - 157g

Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow

LG K7

Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος @ 1.1GHz

Μνήμη: 1GB/1.5GB RAM - 8GB/16GB αποθήκευση (microSD)

Οθόνη: IPS 5.0" @ 854 x 480p (196ppi)

Κάμερα: Πίσω 8.0MP (LED flash) - Μπροστά 5.0MP

Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi, Bluetooth, GPS, microUSB 2.0

Μπαταρία: 2.125mAh

Διαστάσεις: 143.6 x 72.5 x 8.9mm

LG K4

Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Mediatek MT6735 @ 1.0GHz

GPU: Mali T720

Μνήμη: 1GB RAM - 8GB αποθήκευση (microSD)

Οθόνη: IPS 4.5" @ 854 x 480p (218ppi)

Κάμερα: Πίσω 13.0MP - Μπροστά 5.0MP

Συνδεσιμότητα: 4G, dual-SIM, WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, microUSB 2.0

Μπαταρία: 1.940mAh

Διαστάσεις: 131.9 x 66.7 x 8.9mm - 120g

post-330623-0-40698900-1455801282_thumb.jpg

Το πρόβλημα

Κατ' αρχάς να πούμε ότι οπτικά τα τέσσερα τηλέφωνα είναι πολύ όμορφα και ανανεωμένα σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα από την LG. Το πρόβλημα όμως είναι τα χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία δεν κυκλοφορούν ούτε σε κινέζικα τηλέφωνα πλέον. Δε θέλω ποτέ να συγκρίνω τα κινέζικα με τα τηλέφωνα γνωστότερων εταιριών, γιατί χάνουν πάντα στην τιμή, καθώς οι Κινέζοι έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής και μηδενικά έξοδα διαφήμισης, αλλά σε αυτή την περίπτωση το έλλειμμα στα χαρακτηριστικά είναι εξόφθαλμο.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι οι οθόνες, οι οποίες στο K7 και το K4, έχουν ανάλυση 480p! Σκεπτόμενοι ότι η φθηνότερη από αυτές τις συσκευές θα κοστίζει το λιγότερο 100€ και συγκρίνοντάς την με αντίστοιχες κινέζικες, μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. Υπάρχουν κινέζικα σαν το Ecoo E04 για παράδειγμα με 1080p οθόνες που πωλούνται κοντά στα 100€ και έχουν πάρα πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι το K4, το K7 και το K8, έχουν εκδόσεις στα 8GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία θα είναι λιγότερα από 5GB στην πράξη. Ο χώρος αυτός απλά δε φτάνει και με δέκα εφαρμογές θα εξαντληθεί πριν το πάρουμε χαμπάρι. Πέρα από το γεγονός ότι οι Κινέζοι πλέον έχουν ως στάνταρ τα 16GB, η LG είναι τυχερή γιατί το Android 6.0 βλέπει πλέον την κάρτα SD ως εσωτερική μνήμη και μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε εφαρμογές και εκεί (ισχύει τουλάχιστον για το K8).

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η LG ασπάζεται πλέον τους Κινέζους και χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Mediatek για να ρίξει το κόστος και να τους ανταγωνιστεί. Μακάρι να δούμε στο άμεσο μέλλον και συσκευές με καλύτερους επεξεργαστές της της κινεζικής εταιρίας όπως τον Helio P10 που θα σαρώσει φέτος στα φθηνά μοντέλα. Αυτό που δεν ξεπερνιέται όμως είναι η τελική τιμή των προϊόντων και ιδιαίτερα στην Ελλάδα που έχουμε υψηλή φορολογία, αναγκάζονται τα καταστήματα να πωλούν τις συσκευές πολύ υψηλά.

Πηγη: http://www.doctorandroid.gr/2016/02/lg-k4-k7-k8-k10.html?m=0

Δημοσ.

Για την εποχή που βγήκαν πχ τα LG G2 mini,LG L9II και LG L90 είχαν ικανοποιητικά specs και πολύ καλή αυτονομία,άντεξαν στον χρόνο και ο κόσμος τα αγόραζε και 1 χρόνο μετά.Τώρα η LG αντί να βγάλει κάτι εξίσου καλό η καλύτερο για το 2016 βγάζει χειρότερα.Εφόσον ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί θα έπρεπε να βάλει καλύτερα specs.

Δημοσ.

Πάντως εγώ με lolipop στο L90 που λες πως βγήκε καλό... μάπα το καρπούζι. Ειλικρινά, κάνει 1 λεπτό για να ανοίξει τις επαφές και άλλο τόσο για να με φέρει στην πληκτρολόγηση αριθμού. Φαντάσου αυτά εδώ τι χάλι θα είναι.

Δημοσ.

Παρ'όλα αυτά, στα 100€ για κάποιον που ψάχνει κάτι από Ελλάδα, δύσκολα βρίσκεις 1,5 GB ram.

• Like 1
Δημοσ.

Παρ'όλα αυτά, στα 100€ για κάποιον που ψάχνει κάτι από Ελλάδα, δύσκολα βρίσκεις 1,5 GB ram.

Bρισκεις moto g 2nd και lumia 640, λογικα πολυ ανωτερα

Δημοσ.

@technology_guy

Νομίζω οτι το LG L90 δούλευε πολύ καλά με την Kit-Kat 4.4.4.Πριν το αναβαθμίσεις στην L έπρεπε να διαβάσεις απόψεις χρηστών αν λειτουργεί σωστά και μετά να αναβαθμίσεις η όχι.Εκτός αν δούλευε σωστά με την L αλλά δεν έκανες Factory reset etc.Η αν το είχες πολύ φορτωμένο.Γενικά η L σε κάποια κινητά ταίριαξε ενώ σε άλλα όχι και είχε bugs.Μονο καλά λόγια εχω διαβάσει για το LG L90.

Τελικά το άφησες έτσι, δεν έκανες downgrade στην Kit-Kat;

Δημοσ.

@technology_guy

Νομίζω οτι το LG L90 δούλευε πολύ καλά με την Kit-Kat 4.4.4.Πριν το αναβαθμίσεις στην L έπρεπε να διαβάσεις απόψεις χρηστών αν λειτουργεί σωστά και μετά να αναβαθμίσεις η όχι.Εκτός αν δούλευε σωστά με την L αλλά δεν έκανες Factory reset etc.Η αν το είχες πολύ φορτωμένο.Γενικά η L σε κάποια κινητά ταίριαξε ενώ σε άλλα όχι και είχε bugs.Μονο καλά λόγια εχω διαβάσει για το LG L90.

Τελικά το άφησες έτσι, δεν έκανες downgrade στην Kit-Kat;

Με κιτ-κατ πήγαινε όντως πολύ καλά! Από την Λόλιποπ και μετά άρχισε τα τρελά κολλήματα! Βέβαια εδώ που τα λέμε, με τις απαιτήσεις που έχω είναι λογικό να συμβαίνει αυτό αλλά όχι και τόσο πια!. Υποβάθμιση δεν έχω κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...