stabill Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα στην παρεα!Εχω το παρακατω pc:ASUS M4A79XTD EVO (AM3, DDR3, 790X) , AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB), 2X2GB OCZ 1333MHZ DDR3, ASUS RADEON HD 7770, 1 Χ 128GB SANDISC SSD, 1 X 320GB SEAGATE, 1 Χ 1TB WESTERN DIGITALκαι θελω - χωρις να αλλαξω τιποτα αλλο - να αυξησω το μεγεθος της ram, ωστε να μπορω να παιζω καποια παιχνιδια που απαιτουν απο 6gb και πανω.Με δεδομενο οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρω ακριβως τις ιδιες, τι μου προτεινετε να κανω? Να αγορασω αλλα 4 gb, με παρομοια χαρακτηριστικα και να τις βαλω μαζι, ή καλυτερα απο την αρχη 8gb? Υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισω προβληματα ασυμβατοτητας με την m/b ή με τις παλιες μνημες?Να σημειωσω οτι δεν με ενδιαφερουν οι τρελλες επιδοσεις, θελω απλα ενα σταθερο συστημα με περισσοτερη ram, τιποτα αλλο...Ευχαριστω!Υ.Γ. Τα παρακατω τα βρηκα στο site της Asus και αφορουν την motherboard που εχω:4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered MemoryDual Channel memory architecture*AMD AM3 100 and 200 series CPU support up to DDR3 1066MHz **Due to OS limitation, when installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended. ***Refer to www.asus.com for the memory QVL (Qualified Vendors Lists).
bananakos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Απλα βαζεις 4 gb ram ακομα.Εχω την ιδια εδω μπροστα μου ακριβως με 2χ2 ADATA και μια 4αρα kingston Βαλε τις διπλες στις μαυρες θυρες και την μονη που θα αγορασεις στην μπλε
stabill Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Απλα βαζεις 4 gb ram ακομα.Εχω την ιδια εδω μπροστα μου ακριβως με 2χ2 ADATA και μια 4αρα kingston Βαλε τις διπλες στις μαυρες θυρες και την μονη που θα αγορασεις στην μπλε Να μην αγορασω 2 x 2 gb?
bananakos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Αν βαλεις ακομα 2χ2 μετα απο καιρο αν θελεις να βαλεις και ακομα ενα ντιμ δεν θα εχεις χωρο 1
EddieObscurant Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 αν βάλεις 3 κομματια χάνεις το dual channel και θα χεις χαμηλότερες επιδοσεις. ή 2 ή 4 θα βάλεις Οι τιμές στις ddr3 ραμ που θες ειναι αρκετά χαμηλές οποτε προσωπικά σου προτείνω να πάρεις 2 χ 4gb, φροντισε οι καινουριες που θα πάρεις να μπορουν να τρεξουν στις ιδιες ταχυτητες και timings με τα ίδια ρευματα με αυτά που ήδη εχεις, Αν βρεις ιδια μάρκα ακομα καλύτερα. Αν εχεις προβλήματα σταθεροτητας και δεν καταφέρουν να δουλέψουν όλα μαζί θα σου μεινουν τα καινουρια και θα χεις 8gb που ήθελες και πουλας τα παλια και στο μέλλον αν χρειστεις βάζεις και άλλα.Αν ολα οκ θα χεις 12gb που θα ναι υπεραρκετα για οσο κρατήσεις το σύστημα σου
stabill Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 αν βάλεις 3 κομματια χάνεις το dual channel και θα χεις χαμηλότερες επιδοσεις. ή 2 ή 4 θα βάλεις Οι τιμές στις ddr3 ραμ που θες ειναι αρκετά χαμηλές οποτε προσωπικά σου προτείνω να πάρεις 2 χ 4gb, φροντισε οι καινουριες που θα πάρεις να μπορουν να τρεξουν στις ιδιες ταχυτητες και timings με τα ίδια ρευματα με αυτά που ήδη εχεις, Αν βρεις ιδια μάρκα ακομα καλύτερα. Αν εχεις προβλήματα σταθεροτητας και δεν καταφέρουν να δουλέψουν όλα μαζί θα σου μεινουν τα καινουρια και θα χεις 8gb που ήθελες και πουλας τα παλια και στο μέλλον αν χρειστεις βάζεις και άλλα.Αν ολα οκ θα χεις 12gb που θα ναι υπεραρκετα για οσο κρατήσεις το σύστημα σου To σκεφτηκα κι εγω το θεμα με το dual channel... Αυτο που λες με τα 2Χ4 δεν ειναι και ασχημη ιδεα, αρκει να βολευει οικονομικα... Καμμια προταση? Προφανως θα πρεπει να επιλεξω στα 1333, σωστα? Αυτες που εχω τωρα φτανουν τα 1600, αλλα ετρωγα κρασαρισματα και τις εβαλα στο 1333... Μιλαμε βεβαια για 5 χρονια πισω...
Thanos1972 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 περιεργες μνημες οι ocz παντως για να συγχρονιστουν με αλλα στικακια.αλλα ποτε δεν ξερεις.δεν ειναι απαραιτητο να παρεις 1333 μπορεις και 1600 και κουμπωνεις μονο αυτες επανω,μπαινεις bios τις ρυθμιζεις στα 1333 και μετα κουμπωνεις τις ocz επανω και βλεπεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα