voltmod Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Στο συνέδριο Casual Connect, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Άμστερνταμ, ο Nizar Romdan της ARM ανακοίνωσε ότι σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, οι επεξεργαστές γραφικών που κατασκευάζει η εταιρεία του σε συνεργασία με τις Nvidia, Samsung και TI θα είναι ικανά να διαχειριστούν γραφικά εφάμιλλα με αυτά στις κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One. Από ότι φαίνεται, η τεράστια, σχεδόν $30 δισεκατομμυρίων αγορά του mobile gaming δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις εταιρείες, και επομένως είναι κατανοητό που θέλουν να φέρουν περισσότερους hardcore gamers στις φορητές πλατφόρμες, ενώ παράλληλα βάζουν ακόμα πιο ισχυρά θεμέλια για την εικονική πραγματικότητα στις φορητές συσκευές. Oρισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά του mobile VR gaming μέχρι το 2020 θα έχει αναπτυχθεί έως στα $15 δισεκατομμύρια. Όπως μάλιστα επισημαίνει ο Nizar Romdan, τα virtual reality headsets ουσιαστικά εξολοθρεύουν την διαφορά στον form factor, αφού όταν κάποιος φοράει ένα headset ή μία head-mounted display (HMD) στο πρόσωπο του είναι το ίδιο, ανεξάρτητα αν διαθέτει PC ή smartphone. Site: PhoneArena
Chocobo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Καλά γραφικά ή όχι,προσωπικά δεν μπορώ να παίζω στο κινητό.Εδώ στο ipad δεν μπορώ πόσο μάλλον σε οθόνη 5-5,5''. Το touch είναι για πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια.Συν πως για μένα τα παιχνίδια είναι άθλια και ακόμα και μερικά remakes,ports με τον άθλιο χειρησμό γίνοντε και αυτά άθλια. Βέβαια μπορείς να το συνδέσεις με TV και χειρηστίριο και να το έχεις και συνέχεια στην πρίζα και να...παίξεις..αλλά η μπταραρία θα πάει περίπατο πλύ γρήγορα και θα χάσει το νόημα σαν τηλέφωνο μετά. hardcore gamers ξεχάστε το. candy crush και κάνα temple run gamers θα πάει καλά. 19
Retromaniac Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Καλά γραφικά ή όχι,προσωπικά δεν μπορώ να παίζω στο κινητό.Εδώ στο ipad δεν μπορώ πόσο μάλλον σε οθόνη 5-5,5''. Το touch είναι για πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια.Συν πως για μένα τα παιχνίδια είναι άθλια και ακόμα και μερικά remakes,ports με τον άθλιο χειρησμό γίνοντε και αυτά άθλια. Βέβαια μπορείς να το συνδέσεις με TV και χειρηστίριο και να το έχεις και συνέχεια στην πρίζα και να...παίξεις..αλλά η μπταραρία θα πάει περίπατο πλύ γρήγορα και θα χάσει το νόημα σαν τηλέφωνο μετά. hardcore gamers ξεχάστε το. candy crush και κάνα temple run gamers θα πάει καλά. Έχασες όλο το νόημα πραγματικά. Λέει ότι με το vr δεν έχει σημασία είτε είσαι από κινητό είτε είσαι από pc γιατί την οθόνη βλέπεις. Και με την επεξεργαστική δύναμη να αυξάνεται το gaming από κινητό θα αποκτήσει άλλη διάσταση αφού θα παίζεις μέσα από vr. 4
Chocobo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Έχασες όλο το νόημα πραγματικά. Λέει ότι με το vr δεν έχει σημασία είτε είσαι από κινητό είτε είσαι από pc γιατί την οθόνη βλέπεις. Και με την επεξεργαστική δύναμη να αυξάνεται το gaming από κινητό θα αποκτήσει άλλη διάσταση αφού θα παίζεις μέσα από vr. Aν διαβάσεις μόνο την τελευταία παράγραφο ναι ισχύει αυτό που λές. 1
χαμπιμπι Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Λογικό ακούγεται απτή στιγμή που ένα σωρό κόσμος δίνει 700-800 ευρώ για κινητό.αναρωτιεμαι θα έβγαζε πότε κάνεις κονσόλα με 600 ευρω;θα πει κάποιος ότι θα έχει έσοδα απτά games(η κονσολα) άρα έτσι μπορεί να ρίξει λίγο την τιμή του hardware,kai ότι τα κινητά έχουν ένα σωρό άλλα πράγματα πάνω .απτή άλλη το κινητό δεν έχει την ίδια διάρκεια ζωής. Ειδικά για αυτούς που έχουν φράγκα και αλλάζουν συνέχεια. Εκεί απευθύνονται τα ακριβά κινητά.
bubu Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Το άρθρο λέει ουσιαστικά πως το VR προτού ακόμα γίνει mainstream, έχει σπρώξει τους κατασκευαστές chips για φορητές συσκευές να επιταχύνουν τις διαδικασίες κατασκευής ταχύτερων επεξεργαστών αποκλειστικά για τον λόγο αυτό! Προφανώς και δεν έχει νόημα να παίζεις PS4 σε 5 ιντσες οθόνη.. Και το ίδιο θα γίνει σύντομα και στα desktops. Οι ταχύτητες θα ξεφύγουν και οι τιμές θα πέσουν απότομα.
liberostelios Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Έχασες όλο το νόημα πραγματικά. Λέει ότι με το vr δεν έχει σημασία είτε είσαι από κινητό είτε είσαι από pc γιατί την οθόνη βλέπεις. Και με την επεξεργαστική δύναμη να αυξάνεται το gaming από κινητό θα αποκτήσει άλλη διάσταση αφού θα παίζεις μέσα από vr. Ναι, μόνο που κάποια πράγματα είναι γελοίο να τα περιμένεις από μία mobile συσκευή. Για να δουλέψεις VR χρειάζεσαι το kit και τα (όποια) χειριστήρια, πράγματα που ή θα πρέπει να κουβαλάς ή απλά να τα έχεις στημένα για να έρθει να "κάτσει" το κινητό και να του δώσει ισχύ. Πράγμα, κατ' εμέ, ανούσιο. Θα πρέπει να γεμίζω τον πολύτιμο χώρο του κινητού μου με εφαρμογές για VR, να καναταλώνω την πολύτιμη μπαταρία του κινητού μου χρησιμοποιώντας το για παιχνίδι και, τελικά, όλα αυτά θα μπορούσα να τα κάνω με συσκευές που και πιο αρμόδιες είναι γι αυτή τη δουλειά και προσφέρουν επιπλέον ευκολίες. Εν ολίγοις, είναι αστείο να πρέπει να δώσω 600€+ για να πάρω κινητό που θα το χρησιμοποιώ ως VR μόνο στο σπίτι, ενώ θα μπορούσα να πάρω ένα PS4+ένα κινητό των 200€ και με τα ίδια χρήματα να κάνω πολύ καλύτερα την κάθεμία δουλειά ξεχωριστά (που είναι και τελείως διαφορετική). Εκτός αν είναι τόσο σημαντικό το VR-on-the-road που να πρέπει να κουβαλάω μία βαλίτσα με το VR εξοπλισμό μαζί μου προκειμένου να έχω την... ευτυχία να καταναλώσω την μπαταρία μου σε χρόνο dt! 2
nhzt Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 High end παιχνίδια σε 5.5", αφής . Bullshits !!! 1
aris1986 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Και μια μπαταρια φορτηγου μαζι θα βαζουμε. Εχουμε μεινει στην τεχνολογια του 2000 στις μπαταριες... 2
Retromaniac Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μόνο που κάποια πράγματα είναι γελοίο να τα περιμένεις από μία mobile συσκευή. Για να δουλέψεις VR χρειάζεσαι το kit και τα (όποια) χειριστήρια, πράγματα που ή θα πρέπει να κουβαλάς ή απλά να τα έχεις στημένα για να έρθει να "κάτσει" το κινητό και να του δώσει ισχύ. Πράγμα, κατ' εμέ, ανούσιο. Θα πρέπει να γεμίζω τον πολύτιμο χώρο του κινητού μου με εφαρμογές για VR, να καναταλώνω την πολύτιμη μπαταρία του κινητού μου χρησιμοποιώντας το για παιχνίδι και, τελικά, όλα αυτά θα μπορούσα να τα κάνω με συσκευές που και πιο αρμόδιες είναι γι αυτή τη δουλειά και προσφέρουν επιπλέον ευκολίες. Εν ολίγοις, είναι αστείο να πρέπει να δώσω 600€+ για να πάρω κινητό που θα το χρησιμοποιώ ως VR μόνο στο σπίτι, ενώ θα μπορούσα να πάρω ένα PS4+ένα κινητό των 200€ και με τα ίδια χρήματα να κάνω πολύ καλύτερα την κάθεμία δουλειά ξεχωριστά (που είναι και τελείως διαφορετική). Εκτός αν είναι τόσο σημαντικό το VR-on-the-road που να πρέπει να κουβαλάω μία βαλίτσα με το VR εξοπλισμό μαζί μου προκειμένου να έχω την... ευτυχία να καταναλώσω την μπαταρία μου σε χρόνο dt! Ξεχνάς ότι το vr για κινητά θα είναι πολύ πιο φθηνό γιατί θα είναι απλά φακοί. Όλοι οι μηχανισμοί θα είναι μέσα στο κινητό. 3
trayban Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Με τις κυψέλες που έρχονται τα κινητά θα αποκτήσουν και τεράστια αυτονομία,βέβαια κι αυρων το μελλον μετρημένο είναι Αφού λογικά θα υπάρξει ενοποίηση υπολογιστών κονσολων και κινητών με άλλες πιο διαδραστικές και φορητές
Bspus Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Ελπιζω αυτο να μη σημαινει οτι θα εχουμε κυκλοφοριες των ιδιων παιχνιδιων και στις mobile πλατφορμες. H PC version τρωει downgrade για να μην απεχει σε ποιοτητα απο τα PS/XBOX, τωρα και αυτα με τη σειρα τους θα υποστουν το ιδιο για να μπορουν τα mobile να τα σηκωσουν. Αρα διπλη δοση downgrade για τα PC 2
NEFTIS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 H PC version τρωει downgrade για να μην απεχει σε ποιοτητα απο τα PS/XBOX, τωρα και αυτα με τη σειρα τους θα υποστουν το ιδιο για να μπορουν τα mobile να τα σηκωσουν. Αρα διπλη δοση downgrade για τα PC Καλως ή κακως, δεν ειναι η νορμα το pc gaming, πλεον. Ειναι οι κονσολες και το mobile. Τωρα γιατι δεν ειναι mainstream, τη στιγμη που ολοι εχουμε ενα πισι σπιτι? Για πολλους λογους. Αλλα θα αφησω εσας να επιχειρηματολογισετε. 1
Donfear Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μόνο που κάποια πράγματα είναι γελοίο να τα περιμένεις από μία mobile συσκευή. Για να δουλέψεις VR χρειάζεσαι το kit και τα (όποια) χειριστήρια, πράγματα που ή θα πρέπει να κουβαλάς ή απλά να τα έχεις στημένα για να έρθει να "κάτσει" το κινητό και να του δώσει ισχύ. Πράγμα, κατ' εμέ, ανούσιο. Θα πρέπει να γεμίζω τον πολύτιμο χώρο του κινητού μου με εφαρμογές για VR, να καναταλώνω την πολύτιμη μπαταρία του κινητού μου χρησιμοποιώντας το για παιχνίδι και, τελικά, όλα αυτά θα μπορούσα να τα κάνω με συσκευές που και πιο αρμόδιες είναι γι αυτή τη δουλειά και προσφέρουν επιπλέον ευκολίες. Εν ολίγοις, είναι αστείο να πρέπει να δώσω 600€+ για να πάρω κινητό που θα το χρησιμοποιώ ως VR μόνο στο σπίτι, ενώ θα μπορούσα να πάρω ένα PS4+ένα κινητό των 200€ και με τα ίδια χρήματα να κάνω πολύ καλύτερα την κάθεμία δουλειά ξεχωριστά (που είναι και τελείως διαφορετική). Εκτός αν είναι τόσο σημαντικό το VR-on-the-road που να πρέπει να κουβαλάω μία βαλίτσα με το VR εξοπλισμό μαζί μου προκειμένου να έχω την... ευτυχία να καταναλώσω την μπαταρία μου σε χρόνο dt! δεν ειναι ακριβως ετσι και νομιζω δεν ειναι αυτο το σκεπτικο της υλοποιησης.παιρνεις το κινητο των 600 ευρω συν ενα απλο vr headset και ενα χειριστηριο πατας το on και παιζεις σπιτι σου.με vr δεν μπορεις να παιξεις on the go ουτε με pc ουτε με ps4 και με αυτο τα συγκρινει.απλως εξοικονομεις 400ps4 και 600 λενε θα πηγαινει το vr του ps4 1000 ευρω και στα pc ενα καλο συστημα με τα occulus παει περι 1500-2000ευρω.αρα εαν εχεις ενα καλο κινητο που στην περιπτωση που σκας 2000 για pc και 1000 ευρω για ps4 λογικα θα εχεις και καλο κινητο την κανεις ετσι την δουλεια και σου μενουν και στην τσεπη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα