Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θέλουμε να αγοράσουμε ένα νέο pc για το σχεδιαστικό τμήμα.

Θα τρέχει βασικά το CS5 το οποίο το έχουμε ήδη αγορασμένο.

Budget 1000-1400 € με το ΦΠΑ

Προτιμώ κάτι επώνυμο

Πρέπει να έχει professional windows

Οθόνη έχουμε

Αν έχετε προτάσεις μηχανημάτων και τι είναι πιο σημαντικό για αυτή τη δουλειά. Π.χ. πολλή μνήμη δυνατή κάρτα γραφικών ή επεξεργαστής;

Δεν αναφέρω mac γιατί είναι και πιο ακριβά και θα πρέπει να ξανααγοράσω το CS γιατί η άδεια χρήσης που έχω είναι για windows.

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

CS5 εννοείς όλη την σουίτα; Ποιά προγράμματα ειδικότερα; Παίζει ρόλο γιατί αλλιώς συνεισφέρει το hardware στο Ps και αλλιώς στο AE ή το PP. Και ποιά οθόνη έχετε; Είναι το βασικότερο εργαλείο για έναν γραφίστα.

Σε γενικές γραμμές, επεξεργαστής και μνήμη είναι ο βασικός πυλώνας σε αυτά τα προγράμματα. Η κάρτα βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι πολύ. 

Δημοσ.

Νομίζω το βασικό πρόγραμμα που θα χρησιμοποιεί είναι το Illustrator και δευτερευόντως photoshop και acrobat.

Η οθόνη είναι eizo λίγο παλιά αλλά επαγγελματικών προδιαγραφών.

Δημοσ.

Δεν έχετε πολλές απαιτήσεις λοιπόν. Εγώ θα επένδυα σε έναν i5 6500 με 16gb RAM το ελάχιστο (μπορείτε να ξεκινήσετε με 16 και να αναβαθμίσετε σε 32gb σε δεύτερη φάση, αν δείτε ότι η μνήμη δεν φτάνει) και θα έβαζα και μια καινούργια οθόνη μέσα στο budget. Φτάνει και περισσεύει. Από κάρτα γραφικών μη ξοδεύεστε. Εγώ μια 750Τi θα έβαζα, απλά επειδή το CS5 είναι αρκετά παλιό (2 γενιές πίσω), θα πρέπει να ψάξεις λίγο το θέμα συμβατότητας ή πως μπορείς να κάνεις μια καινούργια κάρτα να δουλέψει και να προσφέρει λίγο acceleration. Υπάρχει υλικό στο internet για να δείς πως γίνεται. Υπάρχουν και εδώ αρκετοί χρήστες που μπορούν να βοηθήσουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...