Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υποθετικό σέναριο:

Γιατρός 32 ετών,απο δική του αμέλεια,αφήνει φυτό ενα νέο παιδί.

Την ίδια μέρα,γυρνώντας απ την δουλεια,πεφτει σε χαντάκι και κασώνει.

Οι γονεις του "φυτού",συμφωνα με σένα,δεν έχουν αξίες στην ζωή τους,επειδη θα διεκδικήσουν αποζημίωση.

το παραδειγμα σου ειναι ατυχες  τουλαχιστον 

η διαφορα με το υποθετικο σεναριο ειναι πως  οι κοπελες που μπηκαν στο αμαξι εκαναν την επιλογη τους

Δημοσ.

Tότε να το εκφράζεις καλύτερα.
Λες:

να παει καποιος να χτυπησει την πορτα μιας οικογενειας  που μολις εχασε  ενα παλληκαρι 32 ετων για αποζημιωση ,σημαινει οτι δεν εχει καμια αξια στην ζωη του 

Αρα οι υπολοιποι παραμέτροι σου ειναι αδιάφοροι.

Ο αρειος πάγος αναγνωρίζει συνυπαιτιότητα σε συγκεκριμένο ποσοστό.
Την διεκδίκηση του υπολοιπου της αποζημίωσης,για σένα,την κάνει καποιος ανάξιος.
Εσυ,ας πούμε,αν ήταν η κόρη σου που παιζει να μεινει φυτο,θα ελεγες "κρίμα ειναι,ας μην τα διεκδικήσω".

Δημοσ.

Tότε να το εκφράζεις καλύτερα.

Λες:

Αρα οι υπολοιποι παραμέτροι σου ειναι αδιάφοροι.

Ο αρειος πάγος αναγνωρίζει συνυπαιτιότητα σε συγκεκριμένο ποσοστό.

Την διεκδίκηση του υπολοιπου της αποζημίωσης,για σένα,την κάνει καποιος ανάξιος.

Εσυ,ας πούμε,αν ήταν η κόρη σου που παιζει να μεινει φυτο,θα ελεγες "κρίμα ειναι,ας μην τα διεκδικήσω".

ειπα οτι ειναι νομιμο  αλλα οχι ηθικο .και αναφερομαι αποκλειστικα και μονο στην περιπτωση του παντελιδη ,μην το γενικευεις με ασχετα παραδειγματα

ας μην μιλαμε με παραδειγματα  ,στην συγκεκριμενη περιπτωση  μαζι με τον παντελιδη βρισκονταν  και οι 2 κοπελες (δεν εχω ιδεα αν εχει βρεθει αλκοολ στο αιμα τους) ηξεραν οτι ηπιε τα αντερα του εκεινο το βραδυ , και εχουν τεραστια ευθυνη που ανεβηκαν στο αμαξι μαζι του .

αν ειμουν πατερας μιας απο της 2 κοπελες  ,οχι δεν θα ζητουσα τιποτα  οταν θα ξερω οτι εχει και η δικια μου κορη ευθυνη  και πρωτιστως θα αναλαμβανα της δικιες μου σαν γονιος.

να ζηταω αποζημιωσεις απο την οικογενεια του θυματος ειναι σαν να δινω συγχωροχαρτι  στην κορη μου  η να προσπαθω να αποποιηθω των ευθυνων μου σαν πατερας 

Δημοσ.

αν ειμουν πατερας μιας απο της 2 κοπελες  ,οχι δεν θα ζητουσα τιποτα  οταν θα ξερω οτι εχει και η δικια μου κορη ευθυνη  και πρωτιστως θα αναλαμβανα της δικιες μου σαν γονιος.

να ζηταω αποζημιωσεις απο την οικογενεια του θυματος ειναι σαν να δινω συγχωροχαρτι  στην κορη μου  η να προσπαθω να αποποιηθω των ευθυνων μου σαν πατερας 

Η κόρη σου έχει ευθυνη μονο 30%,συμφωνα με δικαστικό προηγούμενο,και μόνο ΑΝ αποδειχθεί οτι γνωριζε οτι ήταν ζάντα ο νεκρός.

Εκτός αν έχεις λύσει το βιοποριστικό σου προβλημα για σένα ΚΑΙ για τα παιδιά σου,θα έκανα και poll οτι κανένας δεν σε πιστεύει οτι θα χάριζες λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.

Στα λογια ολοι καλοι ειμαστε και μοιραζουμε λεφτα και τα χαριζουμε κιολας... Στη πραξη σιιιιιγουρα θα μπορουσες να παρεις κανα 100ρι χιλιαδες και θα λεγες οχι μωρε δεν ειναι ηθικο... ΣΙΓΟΥΡΑ

• Like 2
Δημοσ.

Μη ηθικο ηταν να παει να πιει ο παντελιδης και να βαλει τις δυο κοπελες μεσα στο αυτοκινητο . Ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει με την ζωη του αλλα δεν μπορεις να παιζεις και με τον αλλων. Μακαρι να αποζημιωθουν με το 100% του ποσου 

• Like 1
Δημοσ.

το παραδειγμα σου ειναι ατυχες  τουλαχιστον 

η διαφορα με το υποθετικο σεναριο ειναι πως  οι κοπελες που μπηκαν στο αμαξι εκαναν την επιλογη τους

Απο τη στιγμή που λέγεται οτι και αυτές ήταν μεθυσμένες,δεν είχαν καθαρή κρίση να επιλέξουν αν είναι ασφαλές.

Μπορεί να τον ρώτησαν, είσαι εντάξει;μπορείς να οδηγήσεις; και να τους είπε είμαι μια χαρά.

Έχουν μεν κάποια ευθύνη αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Παντελίδης που πρέπει και να πληρώσει τώρα.

Το να οδηγάς μεθυσμένος και μάλιστα να παίρνεις και άλλα άτομα μαζί σου είναι ότι πιο ανεύθυνο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.

• Like 2
Δημοσ.

Αν του έπαιρνε π... η άλλη τότε ποιός έχει την ευθύνη;

Δεν αποκλειω τίποτα. Οι αγωγές εκδικάζονται σχετικά γρήγορα σε αντίθεση με τις μηνύσεις οπότε ενδέχεται να ακούσουμε πολλά γαργαλιστικα. Το σημαντικό είναι να ζήσει η κοπέλα που είναι ακόμα στο νοσοκομείο και εδώ θα είμαστε να σχολιαζουμε

Δημοσ.

2)Ο τάφος του Παντελίδη , είναι κοντά σε τάφο δικού μου ανθρώπου.

Οι κλαρινογαμπροί και οι εκλεκτές συνοδοί τους που πήγαν στην κηδεία, για να τραβάνε βίντεο με τα idiotphones τους

καπνίζοντας ταυτόχρονα , ανέβαιναν 10-10 σε τάφους , με αποτέλεσμα να ... σπάσουν κάμπουσους τάφους περιφερικά.

Επίσης γέμισαν τον τόπο γοπες και βρώμα. Αίσχος.

Σιγά μην ανέβηκαν και στα βουνά. Όσο για τα σκουπίδια, αυτό είναι γενικό φαινόμενο σε κάθε κηδεία γνωστού/διασήμου που θα έχει μεγάλη κοσμοσυρροή.

Έχουν μεν κάποια ευθύνη αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Παντελίδης που πρέπει και να πληρώσει τώρα.

Ποιός να πληρώσει; Αφού πέθανε.....

Δημοσ.

Σε μια πρώτη εκτίμηση σε ότι αφορά το ύψος της αποζημίωσης της Φρόσως Κυριάκου, αυτή θα κυμαίνεται από 5.000-15.000 ευρώ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό το ποσό, έστω και με το ψαλίδισμα που θα κάνουν οι ασφαλιστικές;

Δημοσ.

Ποιός να πληρώσει; Αφού πέθανε.....

Η ασφάλεια βασικά,και οι κληρονόμοι εν συνεχεία αφού ήταν μεθυσμένος.

Δημοσ.

Αν είναι μικρά τα ποσά, η ασφαλιστική λογικά θα αναλάβει η ίδια τα έξοδα και θα το χρησιμοποιήσει ως έμμεση διαφήμιση τύπου "κοιτάξτε εμείς πληρώνουμε!"

Δημοσ.

Μετα τα τελευταία αποτελεσματα θελω να ανακαλέσω απο καποια πραγματα που ειπα. Ναι μεν τον θεωρω πολυ επικίνδυνο ανθρωπο, που ισως επαθε και πηρε αυτο που εδωσε αλλα ισως να μην ειναι τελικα ετσι τα πραγματα και εκει που πραγματικα δεν με ένοιαζε ο θανατος του παρα τον κατεκρινα και τον θεωρουσα εναν ηλιθιο, αρχιζω να τον λυπαμαι παρα πολυ......

Αυτη ειναι μια προσωπικη μου κριση που ειναι καλο να σκεφτουμε ολοι μας.

Η ποσοτητα του αλκοολ, το γενετικο υλικο που βρεθηκε (αν οντως αληθευει αυτο) μας δειχνει εναν ανθρωπο που δεν διασκέδαζε απλα την ζωη του, καποιοι στα σχολια τους ειπανε αν "πηγε" χαρουμενος, χαριτολογώντας και ισως γελοιοποιώντας κατι πολυ πιο σοβαρο.

Ενας ανθρωπος για να φτασει να πιει τοσο πολυ (και να κανει και σεξ κατω απο την επειρια τοσου αλκοολ οπου δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα, αρα εκανε δεν εκανε ειναι ενα και το αυτο, αρα αυτο δεν ηταν σεξ),  κατα πασα πολυ μεγαλης πιθανοτητας ειχε τεραστιες αυτοκαταστροφικες τασεις. Και αναρωτιεμαι, απο που προερχονται αυτες? ετσι ηρθανε? απο το πουθενα? Σε τι ειδους οικογενεια εζησε? Ποιο ηταν το περιβάλλον του? Τωρα η μανα το παιζει τραγικη φιγουρα, εμενα δεν με πειθει, θα επρεπε να ντρεπεται που τον αφησε να αυτοκαταστρεφεται και να γινει τελικα ρεζιλι σε ολη την Ελλαδα.

Απο Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού που θα μπορουσε να εχει μια απιστευτη καριερα δινοντας τις σοβαροτητατες υπηρεσίες του στην χωρα του εγινε ενας καλλιτεχνης δευτερης κατηγοριας, με μια ζωη που δειχνει οτι πρεπει να επασχε απο σοβαροτατη κατάθλιψη.

Ειναι πολυ τραγικο τελικα ενας ανθρωπος που εδειχνε να εχει καποια ταλεντα να αναλώνεται στο ποτο, στο ξενύχτι και στο ανούσιο σεξ ισως για στατους και για καποια αλλα εγωκεντρικα πραγματα για να ταισει την οποιαδηποτε αναγκη που ειχε ως ανθρωπος διοτι ειχε τεραστιες ελλειψεις απο πραγματικες πνευματικες αξιες και απο αγαπη, και αυτο προερχεται απο την οικογενεια και το φιλικο περιβάλλον.

Αυτο που κρινουν πολλοι (και καλα κανουν) ειναι το τι εδωσε και ο τροπος που εφυγε. Τελικα κανενας δεν ηταν πραγματικος του φιλος και κανενας δεν τον αγαπουσε. Αυτη ειναι η αληθεια, ουτε η μανα του. Οταν το παιδι σου ειναι ικανό να πίνει σε τετοια εξωφρενικά ποσα, τοτε κατι το σοβαρο συμβαινει, για να ειναι αξιωματικος, εχει καποιες γνωσεις, ξερει να διαβαζει, ξερει καποια πραγματα, αναρωτιεμαι, γιατι δεν φροντισε γι αυτον απο πριν? τι ειδους αρχες του εδωσε?

Γιατι τον αφησε και δεν τον συμμάζεψε? διοτι εφερνε χρηματα και δοξα?

Που ηταν ολοι οι φιλοι και οι συγγενεις να τον μαζεψουν? να τον βοηθησουν? Που ειναι ολοι αυτοι οι μαγαζατορες να του παρουν τα κλειδια απο τα χερια μετα απο τοση καταναλωση?

Πως μπορουσαν να βλεπουν εναν ανθρωπο να αυτοκαταστρεφεται και να μην κανουν τιποτα?

Πως ο Ρεμος του το δανεισε αυτο το αμαξι? δεν ηξερε τι ηταν?

Την ευθύνη την εχουν ολοι, διοτι εθελοτυφλούσαν, διοτι ειδαν ποσο ήπιε και τον αφησαν να οδηγηση με 2 αλλα ατομα μεσα και να βαλει σε κίνδυνο οποιον θα μπορουσε να ειναι στο δρομο του.

Αυτα να βλεπετε ολοι σας οταν βγαίνετε εξω και πίνετε και θέλετε να το παιζετε μάγκες, με γκομενες, κανεις δεν προκειται να νιαστει για εσας, και δεν πρόκειται να σας σταματήσει, θα γελάνε και θα σας λενε πειτε και αλλο, και αλλο, και χαχαχαχαχα και θα νομιζετε οτι ειστε αρεστοι και οτι σας θελουν και σας αγαπουν και μετα κανεις δεν προκειται να σας σωσει, και αν γινει κανα κακο θα ψευτο κλαίνε και καλα στεναχωρεθηκανε και στην πραγματικοτητα θα σας κρινουν και η ζωη συνεχιζεται.

Και αν εχω πεσει μεσα στα παραπανω, τοτε ναι ειναι πολυ τραγικο ο θανατος του. Δειχνει ως κοινωνια που κινούμαστε ως ανθρωποι και ως αξιες και ποσο ψευτικοι ειναι τελικα πολλοι ανθρωποι αναμεσα μας.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα παραπάνω και δείχνουν την κατάντια μας. Μια ένσταση όσον αφορά το επάγγελμα. Το να έμενε στο ναυτικό δεν ήταν και καμιά σπουδαία καριέρα. 1000 €μισθό θα έπαιρνε για να γυρνάει με τα καράβια και να χτυπάει προσοχες. Εφόσον είχε το ταλέντο και το μικρόβιο καλά έκανε και ακολούθησε αυτό που γούσταρε αλλά έπρεπε να προστατέψει τον εαυτό του και να τον προστατεύουν οι δικοί του

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...