Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω ενα modem/router του οτε στο οποιο εχω ενεργοποιησει και το wireless και παιζει μια χαρα.εχω ssid w_homewifi και πιανει  στον πρωτο οροφο τελεια.το σπιτι εχει δομημεμη καλωδιωση και στους δυο οροφους .αν βαλω ακομα ενα access point σε διαφορετικο καναλι και με διαφορετικο ssid και αλλο dhcp pool (to access point θα εχει  static ip) και το κουμπωσω σε μια lan του ρουτερ του οτε  θα εχω προβλημα?για να εχω και ασυρματο στον πανω οροφο.

ps στο ιδιο δικτυο θα ειναι ολα

Δημοσ.

Όσα θέλεις μπορείς να βάλεις και χωρίς πρόβλημα.

Ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφαλειας αλλά διαφορετικό κανάλι +/-4 ψηφία, π.χ. 1, 6 και 11.

Κλειστός ο DHCP. Μόνο ένας πρέπει να παίζει στο δίκτυο.

Δημοσ.

φαντασου δυο ραδιφωνα που παίζουν τον ίδιο σταθμό και βρίσκονται σε αποσταση 20 μέτρων. Όταν βρίσκεσαι κάπου στη μέση θα ακους "κακό" ήχο γιατί θα ακους απο δυο σημεία με χρονική διαφορά. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να μπερδευεσαι. Το ίδιο γίνεται τις wifi συσκευές που ειναι κοντά και παίζουν στο ιδιο καναλι. "Μπερδευονται" και αναγκάζονται να ρίξουν την ταχύτητα (γιατί αυξάνονται τα errors). 

Άρα διαφορετικά κανάλια. 

Δημοσ.

να εχεις υποψιν οτι αν το κουμπωσεις στο ιδιο lan θα ειναι και τα 2 ssid δικτυα στο ιδιο δικτυο αρα θα μιλανε ολα μεταξυ τους. Για να ειναι εντελως διαφορετικα τα ssid σε θεμα προσβασης θες και 2 διαφορετικα LANs

Δημοσ.

Εγω το εκανα αυτο και δουλεψε . και βλεπω ενα wifi ενω ειναι 2 δικτυα . αλλα αναγνωριζεται ως ενα στις συσκευες. Το κουλο ειναι οτι αμα στην δευτερη συσκευη βγαλω το ethernet δεν μπορεις να μπεις καθολου στο wifi . 

Επισης σκεφτομαι να κανω το ιδιο και στο wifi router που εχω σε λειτουργια bridge αλλα βαζωντας το στο καναλι 11 και βαζωντας ιδιο ονομα και κλειδι οπως τα αλλα . 

Αλλα οταν το εκανα αυτο πριν και εδινα με καλωδιο ethernet στο lan 1 και εκπεμπε το δικτυο του wifi και εμπαινα δουλευε κανονικα αλλα μετα με καποιες ωρες χρησης δεν δουλευε καθολου και ηθελε επανεκκινηση γιατι γινεται αυτο; πρεπει να κοιταξω καποια ρυθμιση; επισης αυτο με τα καναλια οποιο εχει μεγαλυτερη εμβελεια θα σε συνδεσει με το κινητο; μεσω wifi ή οχι; και αμα εισαι κοντα απο πιο wifi θα παρει; . ειναι λιγο μπερδεμα αλλα μου αρεσει που μπορω να βαλω οσα extender θελω και να εκπεμπει ενα ονομα. 

Δημοσ.

Είτε βάλεις το ίδιο είτε διαφορετικό, εφόσον ειναι στο ίδιο δίκτυο θα υπάρχει κανονικά επικοινωνία.

Ότι θέλεις κάνεις, απλά θεωρείται καλύτερη πρακτική το ίδιο SSID.

Δημοσ.

Εγω τα εχω με διαφορετικο ssid για να βλεπω σε πιο ΑΡ συνδεομαι καθε φορα. Οτι σε βολευει κανεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...