Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σκεφτομαι την αγορα καρτας ηχου και headset,τα ηχεια που εχω ειναι τα z906 και μητρικη Asus P8Z68-V/GEN3

1)Για καρτα ηχουν σκεφτομαι την creative sounblaster z θα ειναι ενταξει με τα ηχεια θα δω διαφορα?

2)επισης απο ιδια εταιρεια βλεπω την  sound blaster omni surround 5.1 Και soundblaster audigy rx αλλα σε πιο χαμηλη τιμη και οι 2,ποια απο τις 3 να προτιμησω?

3)Απο asus πλευρα βλεπω xonar dsx,xonar d1,xonar dx αξιζει καποι απο αυτες περισσοτερο απο soundblaster z?

4)για headset ειμαι αναμεσα σε HyperX Cloud και cloud 2 απο τι εχω καταλαβει ψαχνωντας η διαφορα ειναι συνδεοντας και στα 2 το volume control το cloud βγαζει σε καρφι ενω το cloud 2 σε usb αν ομως δεν θελω το volume control και τα 2 σε καρφια!

οποτε αφου θα παρω καρτα ηχου αν μου πειτε οτι αξιζει και θα δω διαφορα με τα ηχεια και αυτα τα ακουστικα θα προτιμησω τα cloud 1 για να ελεγχω τον ηχο παρολα αυτα και τα 2 να παρω μπορω να ελεγχω τον ηχο απο το πληκτρολογιο μ..

παρακαλω πειτε τις αποψεις σας και αν μου ξεφευγει κατι πειτε μου!αν εχετε καποια αλλη προταση πειτε την!

• Like 1
Δημοσ.

Για καρτες ηχου δεν μπορω να σου σχολιασω γιατι πολυ απλα δεν εχω μπει καν στον κοπο να ασχοληθω με αυτες γιαυτο αλλωστε και προτιμησα τα Cloud 2 με την Usb καρτα ηχου. Απο την στιγμη ομως που θες να παρεις ακουστικα αλλα και ξεχωριστη καρτα ηχου,πας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα Cloud 1 μιας και με καρφακι θα εχεις καλυτερη εμπειρια ηχου σε σχεση με τα 2. Και τα Cloud 2 μπορεις να τα συνδεσεις με καρτα ηχου,αλλα τοτε για ποιο λογο να δωσεις παραπανω χρηματα και να μην χρησιμοποιησεις καν την usb καρτα ηχου τους???

Cloud 1 λοιπον η καλυτερη επιλογη οχι μονο λογω καρτας ηχου αλλα και επειδη ειναι και φθηνοτερα.Και μην ακουσω χαζομαρες οτι η χρηματικη διαφορα ειναι μικρη μεταξυ Cloud 1 και 2.1000φορες καλυτερα την χρηματικη αυτη διαφορα να την δωσει ειτε σε καλυτερη καρτα ηχου ειτε σε καποιο αλλο κομματι του pc.

Αυτα απο μενα.

• Like 1
Δημοσ.

καταλαβα σε ευχαριστω!θα χρησιμοποιηθουν μονο για παιχνιδια οποτε πιστευω να ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους αν και δεν πιστευω να υπαρχει κατι ανταξιο αλλο!

τωρα περιμενω καποιος να μου πει  για την καρτα ηχου σε συνδυασμο με τα ηχεια και τα ακουστικα!

Δημοσ.

κατ' αρχας, πρεπει να πεις αν μιλαμε για εσωτερικη Pci sound card ή εξωτερικη...? 

γιατι η omni ειναι εξωτερικη καρτα, ενω οι αλλες εσωτερικες..! 

εγω εχω μια "αγαπη" προς τις ASUS Xonar, μαλλον.... γιατι απο οταν ειχα βαλει τα 7αρια, η Creative μας ειχε γραμμενους για Drivers, σε μια Soundblaster audigy που ειχα καποτε..!!!!  

οποτε θα σου προτεινα μια D1 σαν VFM...!  

βασικα.........., με το κοστος των ηχειων εγω θα εβαζα ενα home cinema 5.1 για ηχεια....!!!!! 

για ακουστικα δεν μπορω να σε βοηθησω, καθως δεν χρησιμοποιω..!!

• Like 1
Δημοσ.

γνωμη μου τα ηχεια συνδεσε τα καλυτερα με οπτικαλ.

Οσο αφορα την Ζ, στα δικα μου superlux hd681 b η διαφορες με την ονboard ηταν τεραστιες. δυνατοτερος,καθαροτερος ηχος,ενω και στα παιχνιδια με διαφορες ρυθμισες (εq,προφιλις) ιδιως στο cs μπορεις να ακουσεις τα βηματα.

Για τις xonar δεν ξερω αλλα δεν νομιζω πως ειναι καλυτερες απο την z.

Τωρα για ακουστικα αφου θες και καρτα ηχου αναγκαστηκα θα πας και σε επιλογη με 3.5 καρφι γιατι αμα πας σε usb ειναι δωρον αδωρον.

για ακουστικα μεχρι ποσο μπορεις να διαθεσεις,αν ειναι να σου προτεινουμε και τιποτα καλυτερο

• Like 1
Δημοσ.

κατ' αρχας, πρεπει να πεις αν μιλαμε για εσωτερικη Pci sound card ή εξωτερικη...? 

γιατι η omni ειναι εξωτερικη καρτα, ενω οι αλλες εσωτερικες..! 

εγω εχω μια "αγαπη" προς τις ASUS Xonar, μαλλον.... γιατι απο οταν ειχα βαλει τα 7αρια, η Creative μας ειχε γραμμενους για Drivers, σε μια Soundblaster audigy που ειχα καποτε..!!!!  

οποτε θα σου προτεινα μια D1 σαν VFM...!  

βασικα.........., με το κοστος των ηχειων εγω θα εβαζα ενα home cinema 5.1 για ηχεια....!!!!! 

για ακουστικα δεν μπορω να σε βοηθησω, καθως δεν χρησιμοποιω..!!

μιλαω για εσωτερικη,εχουν αγοραστει ηδη τα ηχεια και δεν θελω home cinema λογω χωρου!

γνωμη μου τα ηχεια συνδεσε τα καλυτερα με οπτικαλ.

Οσο αφορα την Ζ, στα δικα μου superlux hd681 b η διαφορες με την ονboard ηταν τεραστιες. δυνατοτερος,καθαροτερος ηχος,ενω και στα παιχνιδια με διαφορες ρυθμισες (εq,προφιλις) ιδιως στο cs μπορεις να ακουσεις τα βηματα.

Για τις xonar δεν ξερω αλλα δεν νομιζω πως ειναι καλυτερες απο την z.

Τωρα για ακουστικα αφου θες και καρτα ηχου αναγκαστηκα θα πας και σε επιλογη με 3.5 καρφι γιατι αμα πας σε usb ειναι δωρον αδωρον.

για ακουστικα μεχρι ποσο μπορεις να διαθεσεις,αν ειναι να σου προτεινουμε και τιποτα καλυτερο

ναι με οπτικαλ ειναι συνδεδεμενα στη μητρικη και με τα 3 τα απλα ομως απλα επιλεγω απο που να παιζουν γιατι στις ταινιες το dts των ταινιων το κανει decode τα ηχεια μου για να βγαινει σε dts μονο αν εχω σαν Input επιλογη το optical αλλιως με τα 3 απλα παιζει stereo

οπως μου ειπες ενας αλλο παιδι λογω οτι η ενσωματομενη καρτα ηχου της μητρικης εχει αυτα τα χαρακτηριστικα http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=284

ειναι μια χαρα και δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την z και παρομοιες και ετσι δεν ξερω τι να κανω..

για ακουστικα αν ειναι να παω και καρτα ηχου καπου 180+-20 αν ειναι μονο ακουστικα αν αξιζουν που τα θελω βασικα για bf4 και παιχνιδια γενικοτερα αλλα και για χρηση να ακουω μουσικη αλλα και να τα συνδεω στο ps4 καμια φορα τα δινω ολα εκει!

Δημοσ.

γνωμη μου,αν δεν ακουσεις δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις.Οτι και να σου πουμε εδω μεσα αν δεν ακουσεις και εσυ ο ιδιος και να καταλαβεις δεν γινεται.Εγω προσωπικα με την ζ ειδα μεγαλες διαφορες με τα δικα μου ακουστικα σε ολους τους τομεις.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι με τα Ζ906 και οποιαδήποτε κάρτα πάνω από 100db SnR,θα σε κυνηγούν οι γείτονες!

Για Asus δεν έχω γνώμη,αλλά με 116db και αυτή και PCIe σίγουρα θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.Νομίζω είτε Ζ διαλέξεις,είτε μια Zonar DX δεν νομίζω να έχεις τρελλές διαφορές...

Κλείνω λίγο προς την Ζ και γω,ίσως λόγω της γενικότερης καλής εικόνας που έχω στις Creative...

Πάντως με τέτοια SnR και τα ηχεία σου,θα έχεις και υψηλότατες στάθμες και ποιότητα όταν θα παίζεις σε κανονικές στάθμες.

• Like 1
Δημοσ.

γνωμη μου,αν δεν ακουσεις δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις.Οτι και να σου πουμε εδω μεσα αν δεν ακουσεις και εσυ ο ιδιος και να καταλαβεις δεν γινεται.Εγω προσωπικα με την ζ ειδα μεγαλες διαφορες με τα δικα μου ακουστικα σε ολους τους τομεις.

καταλαβα τι εννοεις,ακουστικα οπως σου ειπα 

για ακουστικα αν ειναι να παω και καρτα ηχου καπου 180+-20 αν ειναι μονο ακουστικα αν αξιζουν που τα θελω βασικα για bf4 και παιχνιδια γενικοτερα αλλα και για χρηση να ακουω μουσικη αλλα και να τα συνδεω στο ps4 καμια φορα τα δινω ολα εκει!

εχεις κατι να προτεινεις?

Νομίζω ότι με τα Ζ906 και οποιαδήποτε κάρτα πάνω από 100db SnR,θα σε κυνηγούν οι γείτονες!

Για Asus δεν έχω γνώμη,αλλά με 116db και αυτή και PCIe σίγουρα θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.Νομίζω είτε Ζ διαλέξεις,είτε μια Zonar DX δεν νομίζω να έχεις τρελλές διαφορές...

Κλείνω λίγο προς την Ζ και γω,ίσως λόγω της γενικότερης καλής εικόνας που έχω στις Creative...

Πάντως με τέτοια SnR και τα ηχεία σου,θα έχεις και υψηλότατες στάθμες και ποιότητα όταν θα παίζεις σε κανονικές στάθμες.

χαχα,με κυνηγουν ηδη αλλα τι μπορουν να κανουν σε ωρες κοινης ησυχιας τπτ.στις 3 μερες μια ωρα να παιζω τερμα μουσικη

απλα η ζ δινει και επιλογη να τα συνδεσω με οπτικη ινα,το snr οσο πιο ψηλο ειναι τι κανει ακριβως?δεν εχω καταλαβει πως προσδιοριζεται μια καλη καρτα ηχου

Δημοσ.

συγνωμη, αλλα αφου τα συνδεεις με οπτικη ινα, για ποιο λογο θες καρτα ηχου...?  

αν δεν κανω λαθος, δινοντας τον ηχο με οπτικη ινα, η επεξεργασια του ηχου γινεται απο το μεσο στο οποιο παει ο ηχος. στην περιπτωση μας στα Z906 και η καρτα δεν εχει κανενα ρολο.

αν τα συνδεεις με τα 3 καλωδια, τοτε την επεξεργασια την κανει η καρτα ηχου...!!

τα ακουστικα ειναι πιο ιδιαιτερη περιπτωση απο τα ηχεια.  πρεπει να τα ακουσεις με τα αυτια σου για να καταλαβεις αν σου κανουν η οχι.

τα ακουστικα που εχουν δικη τους καρτα ηχου (π.χ τα Cloud 2) υποτιθεται οτι εχουν καλη αποκριση, αφου ειναι σχεδιασμενα-ρυθμισμενα με την δικη τους καρτα. 

το Signal to Noise Ratio, αν θυμαμαι καλα καθοτι και καπως μεγαλος, καθε επιπλεον db σημαινει x2 το σημα προς θορυβο.  δηλαδη, σε απλα ελληνικα, εχεις πιο δυνατη ενταση...!! 

• Like 1
Δημοσ.

συγνωμη, αλλα αφου τα συνδεεις με οπτικη ινα, για ποιο λογο θες καρτα ηχου...?  

αν δεν κανω λαθος, δινοντας τον ηχο με οπτικη ινα, η επεξεργασια του ηχου γινεται απο το μεσο στο οποιο παει ο ηχος. στην περιπτωση μας στα Z906 και η καρτα δεν εχει κανενα ρολο.

αν τα συνδεεις με τα 3 καλωδια, τοτε την επεξεργασια την κανει η καρτα ηχου...!!

τα ακουστικα ειναι πιο ιδιαιτερη περιπτωση απο τα ηχεια.  πρεπει να τα ακουσεις με τα αυτια σου για να καταλαβεις αν σου κανουν η οχι.

τα ακουστικα που εχουν δικη τους καρτα ηχου (π.χ τα Cloud 2) υποτιθεται οτι εχουν καλη αποκριση, αφου ειναι σχεδιασμενα-ρυθμισμενα με την δικη τους καρτα. 

το Signal to Noise Ratio, αν θυμαμαι καλα καθοτι και καπως μεγαλος, καθε επιπλεον db σημαινει x2 το σημα προς θορυβο.  δηλαδη, σε απλα ελληνικα, εχεις πιο δυνατη ενταση...!! 

καρτα ηχου χρειαζομαι γιατι τα ηχεια παιζουν κανουν αποκοδικοποιηση dts ηχο των ταινιων μονο ολα τα αλλα τα παιζουν στερεο,ενω αν παρω καρτα ηχου θα κανουν live αποκοδικοποιηση ολων τον ηχων σε dts ετσι τουλαχιστον νομιζω απο τι διαβασα.

ενω αν τα συνδεω με τα 3 καλωδια και να παιζω ταινιες με dts ηχο παλι βγαινει σε στερεο.

τα cloud 2 οπως ειπες ειπες εχουν δικια τους καρτα ηχου αλλα βγαινουν με το που συνδεσεις το καρφι τους στο volume control τους σε usb σε αντιθεμεση με τα cloud που μετα το volume control τους βγαινουν σε καρφι και ετσι θα μπορω να ελεγχω τον ηχο αν παρω καρτα ηχου η αν τα συνδεω με το πσ4

ευχαριστω για την διευκρινυνση του snr

Δημοσ.

τα Z906 στα τεχνικα τους χαρακτηριστικα, εχουν πιστοποιηση THX, και αποκωδικοποιουν DTS, Dolby Digital 5.1... αρα οταν δινεις σημα απο οπτικη ινα 5καναλο ηχο, πρεπει να το ακους κανονικα...!!! 

θα πρεπει να εχει και η πηγη ομως αντιστοιχο ηχο, δλδ το βιντεο ή η ταινια που βαζεις να παιξει.  δεν εχουν 5καναλο ηχο ολα τα βιντεο....!!!

• Like 1
Δημοσ.

ναι αυτο γινεται ακριβως απλα αν παρω καρτα ηχουν και την συνδεσω με οπτικη ινα διαβασα οτι θα κανει ολους τους ηχους ειτε εχουν dts ειτε οχι να βγαινουν 5καναλοι

δεν ισχυει?

Δημοσ.

οχι ακριβως....!!

για να τα κανω πιο λιανα.... 

κανονικα, για να ακουσεις (λαθος καναμε πριν δεν ειναι 5 καναλος, αλλα 5+1...αρα..6..!!)  6καναλο ηχο, πρεπει να ξεκινησεις απο την πηγη, δλδ το βιντεο που θα παιξει, να εχει 6 καναλια ηχου. τα 2 στερεοφωνικα (εμπρος δεξι-αριστερο), τα 2 περιφερειακα (πισω δεξι-αριστερο), το 1 κεντρικο (διαλογων-ομιλιας) και 1 για το SubWoofer.  

επειτα ο player που παιζει το βιντεο, επισης πρεπει να εχει δυνατοτητα αναπαραγωγης 6καναλου ηχου, απο εκει ο ηχος παει στον ενισχυτη-επεξεργαστη ηχου, ο οποιος και αυτος πρεπει αντιστοιχα να εχει την δυνατοτητα 6καναλου ηχου, και μετα απο τον ενισχυτη, ο ηχος παει στα ηχεια, απο οπου ακους το τελικο αποτελεσμα...! 

αρα ΑΝ καποιο απο τα 3 (βιντεο - player- ενισχυτης) δεν μπορει να αποδωσει 6καναλο ηχο,  τοτε γινεται downmix σε stereo (2καναλο). 

επομενως εσυ θα ακουσεις στερεοφωνικο ηχο, μονο....!!! 

αφου, λοιπον, εξακριβωσεις οτι ολα αυτα εχουν 6 καναλο ηχο, τοτε κανονικα, θα πρεπει να ακους 6 καναλια ηχου....!!! απλα..!! 

αν δεν ακους, τοτε καποιο απο τα 3 σταδια σου δινει στερεοφωνικο ηχο.  αν ειναι το βιντεο, δεν μπορεις να κανεις τιποτα. αν ειναι καποιο αλλο σταδιο, τοτε κατι παιζει με τις ρυθμισεις...!! πρεπει να το ψαξεις..!

ΥΓ. καποια σετ ηχειων  ειχαν/εχουν την δυνατοτητα να κανουν upmix τον stereo ηχο σε 5.1... αλλα δεν το κανουν ολα...!!  το λεω επειδη ειμαι κατοχος ενος τετοioυ σετ ηχειων (Logitech X-540)..! 

για ενισχυτες και καρτες δεν ξερω αν μπορουν να το κανουν αυτο...! δεν το εχω ψαξει...!  η μαλλον για να το πω καλυτερα, δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να αποδωσουν σωστα τον πολυκαναλο ηχο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...