Mpiftekis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα!!! Έχω τα Windows 8.1 και θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση τα Windows 10 σε άλλον σκληρό. Έχω γράψει το usb με τα Win10 και βάζω να κάνει boot από το usb απ'τα bios. Ενώ στα bios βλέπει έναν usb-hdd, δεν κάνει boot από εκεί και κολλάει στη μαύρη οθόνη με τις πληροφορίες για το σύστημα μου μετά την αρχική (που μετράει ram κλπ.). Ξέρετε τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω; Έχω δοκιμάσει και με usb-cdrom με dvd αλλά πάλι τα ίδια κάνει.
TheELF Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Με ποιον τρόπο έγραψες το usb με τα Win10; Η μητρική σου είναι Uefi; Βγάζεις όλους τους δίσκους εκτός από αυτόν που θα περάσεις τα 10 ή τους αφήνεις πάνω; Εκτός από την επιλογή μέσα στο bios,έχει και κάποιο πλήκτρο (F12 π.χ. ) η μητρική που μπορείς να πατήσεις για boot menu;
Mpiftekis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Με ποιον τρόπο έγραψες το usb με τα Win10; Η μητρική σου είναι Uefi; Βγάζεις όλους τους δίσκους εκτός από αυτόν που θα περάσεις τα 10 ή τους αφήνεις πάνω; Εκτός από την επιλογή μέσα στο bios,έχει και κάποιο πλήκτρο (F12 π.χ. ) η μητρική που μπορείς να πατήσεις για boot menu; Πάμε ένα-ένα Με το windows10 tool που κατέβασα απ'τη microsoft Η μητρική μου δεν είναι uefi. Είναι η Gigabyte GA-EP43-DS3L (8+ χρονών χωρίς αναβάθμιση στα BIOS) Βγάζω όλους τους εξωτερικούς δίσκους καθώς είναι δύσκολο να βγάλω τους εσωτερικούς (μη ρωτάς...) Έχει το F12 αλλά κι εκεί έχει τις ίδιες επιλογές που έχει και μέσα στα BIOS.
TheELF Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Τα 10 είναι φτιαγμένα να ξεκινάν με uefi για αυτό δεν μπουτάρει στον δικό σου που είναι mbr. Δοκίμασε με το rufus επιλέγοντας το MBR partition scheme for BIOS or UEFI computers https://tinkertry.com/how-to-create-bootable-windows-10-flash-drives-for-clean-installs-on-legacy-and-uefi-pcs-including-surface-pro-3 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ μπορείς να περάσεις τα windows με «καθαρή εγκατάσταση» μέσα από τα windows Κατέβασε τα waik tools, αν τα θες από την Microsoft είναι πάρα πολλά GB, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το imagex,υπάρχει ένα μικρό εργαλείο το getwaik που με αυτό κατεβάζεις μόνο αυτό που χρειάζεσαι, με αυτό περνάς την εγκατάσταση απευθείας στον δίσκο https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744531(v=ws.10).aspx Η μόνη εντολή που χρειάζεσαι εσύ είναι αυτή imagex /apply N:\Images\my-windows-partition.wim 1 W:\ αλλάζοντας μόνο της διαδρομές, αν το dvd σου( ή το iso που το έχεις κάνει mount) είναι π.χ. στο D: και ο δίσκος που θες να βάλεις τα 10 είναι στο E: τότε βάζεις imagex /apply D:\sources\install.wim 1 E: Μετά με την ελεύθερη έκδοση του esaybcd μπορείς να προσθέσεις τα 10 στο μενού επιλογής τον 8. 1
rfc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Κανε το πρωτο με το rufus (mbr + uefi) και θα γινει μια χαρα η εγκατασταση
Mpiftekis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Κανε το πρωτο με το rufus (mbr + uefi) και θα γινει μια χαρα η εγκατασταση Δυστυχώς, το έκανα αλλά δεν... Το άλλο βέβαια, μέσα απ'τα windows, δεν το έκανα. Ίσως κάνω την αναβάθμιση στον ίδιο σκληρό από 8.1 σε 10.
TheELF Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις έτοιμο κάνα δισκάκι με hiren's boot cd δοκίμασε να ξεκινήσεις το plop boot manager που δίνει πρόσβαση με διαφορετικό τρόπο στα usb,να έχεις υπόψιν όμως ότι θα είναι πολύ μειωμένη η ταχύτητα,αν το ξεκινήσει καν το usb. Αυτό με το Imagex είναι από τα ποιο βολικά και εύκολα που μπορείς να κάνεις,αρκεί να μην μπερδευτείς με της διαδρομές.
rfc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ρε μπιφτεκι, αν εκανες βοοτ απο rufus θα παιξει οπως και ναχει, αλλο ειναι το προβλημα σου.
TheELF Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ρε μπιφτεκι, αν εκανες βοοτ απο rufus θα παιξει οπως και ναχει, αλλο ειναι το προβλημα σου. Καμιά φορά κάποια έκδοση των windows απλά δεν γουστάρει να ξεκινήσει σε ένα σύστημα,μου έχει τύχει και εμένα με ένα DVD των 7που πάντα έκανα εγκατάσταση και σε ένα σύστημα απλά δεν ήθελε. Αναγκάστηκα(βαρέθηκα να το ψάξω) και έβαλα τα 8 τελικά που ξεκίνησαν με την πρώτη.
Mpiftekis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ρε μπιφτεκι, αν εκανες βοοτ απο rufus θα παιξει οπως και ναχει, αλλο ειναι το προβλημα σου. Τα windows 8.1 τα έβαλα από usb κανονικά στο συστημά μου. Τώρα έφτιαξα το usb με το rufus και mbr+uefi αλλά πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα, όπως στο 1ο μήνυμα. Θα προσπαθήσω και με το ImageX, όταν βρω χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα