troupdim Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σας, εδώ και αρκετό καιρό διαχειρίζομαι κάποιες σελίδες στο Facebook κ πολλές φορές έχει τύχει να προχωρήσω σε χορηγούμενες διαφημίσεις. Κάθε φορά ορίζω το ποσό που θέλω να διαθέσω κ πληρώνω μέσω της χρεωστικής μου κάρτας. Πχ: έχω διαθέσιμο budget 50 ευρώ και το Facebook μου "τραβάει" από την κάρτα το ποσό αυτό. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι τι ακριβώς συμβαίνει με το φπα. Δεν έχω συμπληρώσει ποτέ τα στοιχεία μου αφμ κλπ, απλά έπεσε το μάτι μου σε αυτό https://www.facebook.com/business/help/133076073434794 και θέλω να ρωτήσω αν θα έχω πρόβλημα.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μεσα σε αυτα που δίνεις ειναι και το φπα που σε χρεώνει η google(sorry εκτιμώμενη ταχύτητα) FaceBook. τι εννοείς να εχω πρόβλημα? Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2016 από NikosKallithea
troupdim Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Αναφέρομαι στο Facebook, όχι στην Google. Δηλαδή, αν πχ διαθέσω 20 ευρώ για μια καμπάνια που θέλω να τρέξω, μέσα σε αυτό το ποσό είναι κ ο φόρος;
letom Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Οι διαφημίσεις σου είναι ιδιωτικού χαρακτήρα ή επαγγελματικού? Αν είναι ιδωτικού τότε έχεις πληρώσει ήδη ΦΠΑ (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που πλήρωσες) και τελειώνει εκεί η υπόθεση. Αν είναι επαγγελματικού (που μάλλον έτσι είναι για να ρωτάς για ΦΠΑ) και θες να καταχωρίσεις το κόστος στα βιβλία της επιχείρησης τότε είσαι στη δεύτερη κατηγορία από τις τρεις που αναφέρει το λινκ που παρέθεσες. Οπότε σύμφωνα με όσα λέει εκεί το κόστος της διαφήμισης δεν περιέχει ΦΠΑ, δηλαδή δεν πληρώνεις ΦΠΑ αλλά ούτε και παίρνεις πίσω ΦΠΑ. Απλώς περνάς το έξοδο ως δαπάνη χωρίς ΦΠΑ.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Αναφέρομαι στο Facebook, όχι στην Google. Δηλαδή, αν πχ διαθέσω 20 ευρώ για μια καμπάνια που θέλω να τρέξω, μέσα σε αυτό το ποσό είναι κ ο φόρος; Οπως και να εχει ναι ειναι μεσα και ο φόρος, ειτε εισαι ιδιώτης είτε επαγγελματίας, ειναι ακριβώς σαν να αγοράζεις κατι απο ενα μαγζι εδω στην Ελλάδα, ο ιδιώτης εχει ενσωματωμένο το φπα, ο επαγγελματίας χώρια, αλλά και οι δυο τον πληρώνουν
policymaker Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις ρυθμίσει στο fb πως είσαι ιδιώτης, σε χρεώνει 23% ΦΠΑ Ιρλανδίας. ΠΡΟΣΟΧΗ, ο ΦΠΑ αυτός φαίνεται μέσα στις αποδείξεις που κατεβάζεις, ΌΧΙ όμως και στον ad manager ή στους λογαριασμούς σου. Εν ολίγοις όταν του λες πως θες να ξοδέψεις 50€, πρέπει να υπολογίσεις έξτρα επιβάρυνση 23% στο budget σου, δηλαδή 11,5€ επιπλέον = 61,5€
letom Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις ρυθμίσει στο fb πως είσαι ιδιώτης, σε χρεώνει 23% ΦΠΑ Ιρλανδίας. ΠΡΟΣΟΧΗ, ο ΦΠΑ αυτός φαίνεται μέσα στις αποδείξεις που κατεβάζεις, ΌΧΙ όμως και στον ad manager ή στους λογαριασμούς σου. Εν ολίγοις όταν του λες πως θες να ξοδέψεις 50€, πρέπει να υπολογίσεις έξτρα επιβάρυνση 23% στο budget σου, δηλαδή 11,5€ επιπλέον = 61,5€ Υπάρχει δηλαδή ρύθμιση στο fb που μπορείς να δηλώσεις επαγγελματίας? Και μπορείς να κατεβάζεις τιμολόγιο και να εκπίπτεις τον ΦΠΑ των διαφημίσεων?
telikiasmenos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχει δηλαδή ρύθμιση στο fb που μπορείς να δηλώσεις επαγγελματίας? Και μπορείς να κατεβάζεις τιμολόγιο και να εκπίπτεις τον ΦΠΑ των διαφημίσεων? Ναι, αλλά χρειάζεσαι επαγγελματικό ΑΦΜ νομίζω για να το αναγνωρίσει
letom Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, αλλά χρειάζεσαι επαγγελματικό ΑΦΜ νομίζω για να το αναγνωρίσει Εννοείται αυτό, δεν εννοούσα να δηλώσει κάποιος επαγγελματίας χωρίς να είναι. Ξέρεις που το δηλώνει κανείς αυτό στο fb?
bobolakis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 ο λογιστής μου, μου είπε ότι πρέπει να ζητήσω προτιμολόγηση απο το φμ ,να την πάει στη ΔΟΥ ,να εγκριθει και μετά να κάνω διαφήμιση....ισχύει κάτι τετοιο? ποια είναι η σωστή διαδικασία? θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν απαντούσε κάποιος γνώστης του θέματος , δεν μπορώ να βρώ πληροφορίες πουθενα .....
nikos mallios Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρώτη φορά ακούω για εφορία σχετικά με τις καμπανιες στο Facebook Επεξ/σία 21 Απριλίου 2019 από nikos mallios
fanispao13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Στις 7/3/2019 στις 12:02 ΜΜ, bobolakis είπε ο λογιστής μου, μου είπε ότι πρέπει να ζητήσω προτιμολόγηση απο το φμ ,να την πάει στη ΔΟΥ ,να εγκριθει και μετά να κάνω διαφήμιση....ισχύει κάτι τετοιο? ποια είναι η σωστή διαδικασία? θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν απαντούσε κάποιος γνώστης του θέματος , δεν μπορώ να βρώ πληροφορίες πουθενα ..... Καλησπέρα , Λογικά σου είπε πως πρέπει να ανοίξετε τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές , αυτό χρειάζεται ώστε να μπορείς να περνάς στα βιβλία σου τα τιμολόγια εκτός Ελλάδας, βέβαια αν τα νούμερα είναι μικρά μέσα στον χρόνο και να τα περάσεις απλά δεν νομίζω να σου πει κάποιος κάτι αλλά το σωστό είναι να ανοίξετε τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Έπειτα τρέχεις τις καμπάνιες και στέλνεις στον λογιστή σου το παραστατικό που σου δίνει το fb.
maraki_v Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Είμαι νέα στην διαχείριση πολλών σελίδων μέσω social media και αναρωτιέμαι για το ΦΠΑ άμα έχω ας πούμε ένα εστιατόριο και θέλω να τούς κάνω χορηγούμενη διαφήμιση στο FB θα είναι καλό να δηλώσω το δικό τους ΑΦΜ στο account για να πάρουν το τιμολόγιο έτσι δεν είναι;; δεν δηλώνω το δικό μου;;
mabe88 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα! Επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι θέλω τα φώτα σας. Έχουμε ανοίξει πρόσφατα μια ατομική επιχείρηση και διαχειριζόμαστε σελίδες fb. Στις χορηγούμενες τα τιμολόγια που κόβονται από το facebook περνιούνται σαν έξοδα? Έχουν ΦΠΑ το οποίο εκπίπτει? γιατί στο τιμολόγιο που κατεβάζω το μόνο που αναγράφει είναι το συνολικό κόστος της καμπάνιας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα