tsourakis13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Έχω ένα παλιό λαπτοπ Acer 8-9 χρόνια το οποίο δεν τραβάει και πολύ πλέον αλλά για λίγο browsing και λίγο word την παλεύει ακόμα. Έχω να κάνω format πάνω από 5 χρόνια και τον τελευταίο καιρο αργούσε λίγο σε κάποια πράγματα. Αρχικά λέω να βγαλω το βαρύ avg που εδώ και κανένα μήνα δεν έκανε ενημερώσεις μιας και δεν έχει χώρο ο τομέας του σκληρού και να βάλω avast. Εδώ μια διευκρίνηση, παρόλο που το partition είναι 53gb και τα Windows πιάνουν γύρω στα 15, ο ελεύθερος χώρος είναι 50mb(!) και όσο και αν έψαξα δεν βρήκα τι φταίει. Αφού έχω κατεβάσει τον installer του avast και τον Uninstaller του avg κάνω uninstall, περνάω το avast και κάποια στιγμή που κοιτάω βλέπω ο ελεύθερος χώρος είναι 23gb!!! Μετά από λίγη ώρα παρατηρώ κατι κολληματα και δεν δουλεύει το internet, μιας και στα δίκτυα έβγαζε ένα λουκέτο μεταξυ υπολογιστή και δικτύου. Επίσης το avast μετά την ενημέρωση δεν μπορούσε να κάνει update. Κάνω επανεκκίνηση, περιμένω λίγη ώρα και μόλις κάνω κλικ στην επιφάνεια εργασίας δεν ανταποκρινεται τίποτα και κινείται μόνο το ποντίκι. Το έκανα άλλες 10 φορές και πάλι τα ίδια, μόλις πάνω να ανοίξω ένα πρόγραμμα, δεν κάνει τίποτα το pc,και ούτε ανοίγει ο task manager. Έχω μπει τώρα από safe mode και κάνω ανασυγκροτηση και μετά θα κανω έλεγχο για σφάλματα στο δίσκο. Υποπτεύεται κάνεις τι μπορεί να συμβαίνει;
makfil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Έχω και εγώ ένα Acer του 2005, με κάποιες καθυστερήσεις, και αφού μελέτησα το θέμα του τι αξίζει να κάνω περιορίστηκα στο διπλασιασμό της μνήμης του (από 2*512 πήγα σε 2*1) και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Για το θέμα του χώρου, έχεις κάνει ποτέ εκκαθάριση του φακέλου Temp αλλά και του Recycle Bin; Άλλαξα τον Eset και έβαλα τον 360 Total Security που είναι δωρεάν και κάνει δουλειά. Αυτά σαν πρώτες σκέψεις.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 κατεβασε το ccleaner κανε εκκαθαριση στα σκουπιδια γενικα και βασικα αυτο που λεει ο απο πανω στα temp files και μετα και registry και δια μαγειας θα εχεις τον μισο σου δισκο ελευθερο
grovolis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Όσον αφορά τον χώρο στον δίσκο κατεβάζεις Site: WinDirStat ποιος φάκελος / αρχείο καταλαμβάνει χώρο και πόσο. Επίσης περιλαμβάνει και τα κρυφά αρχεία. Όσον αφορά τα antivirus, από free θα σου πρότεινα ή κανένα αν είσαι προσεκτικός ή το avira αν δεν είσαι.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 οκ ετσι κι αλλιως το ccleaner πρωτα κανει σκαναρισμα και σου δειχνει που και ποια ειναι τα αχρηστα αρχεια και μετα τα διωχνεις.το θεμα ειναι οτι ετσι θα παρει ανασα το δισκακι σου
makfil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Όσον αφορά τον χώρο στον δίσκο κατεβάζεις Site: WinDirStat ποιος φάκελος / αρχείο καταλαμβάνει χώρο και πόσο. Επίσης περιλαμβάνει και τα κρυφά αρχεία. Όσον αφορά τα antivirus, από free θα σου πρότεινα ή κανένα αν είσαι προσεκτικός ή το avira αν δεν είσαι. Διαβάζοντας ότι προτείνεις αυτά τα δύο από τα free, μπορείς να δώσεις διαφορές σε σύγκριση με το 360 Total Security; Ρωτάω για να δω αν αξίζει να το αλλάξω.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 κανε πρωτα τον καθαρισμο αδελφε γιατι αμα εχεις μονο 50mb ελευθερα τοτε βογγαει και λογο ελλειψης virtual memory. μετα βαλε το ποιο ελαφρυ antivirus, αναλογα με την χρηση βεβαια.. αν μπαινεις οπου να΄ναι τοτε βαλε οπωσδηποτε antivirus. Αν ομως εισαι πολυ προσεκτικος τοτε μην βαλεις καθολου απλα κατεβασε ενα antimalware (για μενα το malwarebytes) και ανα τακτα χρονικα διαστηματα κανε κανα σκαναρισμα
tsourakis13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Έχω κάνει recycle bin/εκκαθάριση temp και όπως είπα για κάποιο λόγο δείχνει σωστή μνήμη πλέον μετά την απεγκατάσταση του avg (23/53gb ελεύθερα) μιας και πέρα από τα Windows έχω ελάχιστα αρχεία σε αυτό το partition. Λοιπόν χθες βράδυ άφησα λίγη ώρα να γίνει ανασυγκροτηση+επιδιόρθωση σφαλμάτων αφού είχα μπει σε safe mode. Πάτησα να γίνει disc check στο επόμενο start up και το pc δούλευε σε normal mode αλλά δεν δούλευε παλι το δίκτυο (έβγαζε ένα λουκέτο στη διανομή μεταξύ υπολογιστή και "γης") Μετά από λίγη ώρα πάλι έφαγε φρίκη και δεν ανταποκρινοταν τίποτα πέρα από το ποντίκι.Έκανα επανεκκίνηση και πάλι τα ίδια, μόλις πήγαινα να ανοίξω ένα πρόγραμμα κολλούσε και δεν έκανε τίποτα, ούτε task manager δεν άνοιγε(μόνο το ποντίκι κουνιόταν) Μου φαίνεται πως δεν γλιτώνω το format. Θα σώσω όσα αρχεία χρειάζομαι και θα τα ξαναπεράσω μάλλον τα xp μιας και τα έχω ακόμα από την αγορά τους τα αυθεντικά(ram έχω 2+1 αναβάθμιση). Το μόνο θέμα είναι ότι δεν ξέρω που θα βρω κάποια προγράμματα όπως το office που τα είχα αυθεντικά. Το λαπτοπ είναι το Acer aspire 5630 με Intel core 2 duo.Το είχα χρυσοπληρωσει τότε μιας και ήταν το πρώτο μου λαπτοπ..
La_MoRt Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό με το λουκέτο έχει να κάνει με το avast, Αν δε μπεις μέσα στη διαχείριση του αντιβιοτικού να δηλώσεις ότι η σύνδεση είναι ασφαλής δε σε αφήνει να συνεχίσεις ψάξτο λίγο.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 οκ φιλος τοτε κοιτα τον δισκο για bad sectors και υγεια γενικα και αν ειναι ολα καλα τοτε ναι ριξε του ενα format.βεβαια το λαπτοπακι αυτο τωρα που εχει και μνημη θα δουλευε ωραια με win 8.1 η΄ με win 7 αλλα οπως σε βολευει..παντως το format το θελει 1000% κανε το και θα δεις το φως σου!
hliastsek Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Καλο θα ηταν να του κανεις ενα φορματ ωστε να παρει ανασα ο δισκος. Σκεψου και την περιπτωση να του βαλεις με ενα 50ρικο εναν 120αρι ssd
tsourakis13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις θα ξεκινήσω με ένα format και βλέπουμε. Έχω σκεφτεί να περάσω τα win 7 αλλά δεν ξέρω από άποψη συμβατότητας drivers τι θα αντιμετωπίσω. Καλύτερα τα xp πάλι και όσο αντέξουν.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 μπες στο site του laptop και κοιτα αλλα σχεδον παντα μπαινουν εστω και με την χρηση συμβατοτητας.και καλυτερα να δοκιμασεις 8.1 . πιο ελαφρια με λιγοτερη καταναλωση μνημης, πιο γρηγορη εκκινηση κ.α
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα