Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επανέρχομαι,

άλλαξα το firmware στο 2750b

δεν το έβαλα bridge αλλά PPPoE

έκλεισα τo DHCP 

άλλαξα την ip του 2750b σε 192.168.1.253

και το σύνδεσα με ethernet με το repeater (d-link 505)

πλέον

- έχω καλύτερο σήμα από κάθε άλλη φορά (μέσω του ασύρματου του 2750b)

- τα windows εντόπισαν το stickaki χωρίς καν να το επιλέξω από το interface του 2750b

αρνητικά.. δεν μπαίνω ούτε στο interface του 2750b ούτε σε αυτό του d-link 505..

πατάω, 192.168.1.253.. δεν γίνεται τίποτα

πατάω, dlinkrouter.local/ που άκουγε το d-link 505, και πάλι δεν γίνεται τίποτα... (ναι, ξέρω, δεν έχω αλλάξει την ip του d-link 505, σύμφωνα με όσα είπε παραπάνω ο poulinos)

στην παρούσα φάση, κουράστηκα να ασχολούμαι άλλο. 

θα ασχοληθώ παραπάνω μόλις πάρω το outdoor access point και οριστικοποιηθεί η εγκατάσταση

άσχετο, έστειλα από το laptop στο stickaki που ναι πάνω στο 2750b, 4.9gb σε ταινίες, και πήρε πάνω από 1 ώρα. είναι λογικός χρόνος?

ο samba file server τι είναι? (όχι πως έχω τώρα πρόσβαση στο interface του 2750b για να τον ενεργοποιήσω.. κουβέντα να κάνουμε :P  )

την επιλογή Enable DNS Relay, την επιλέγω ή όχι?

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως γινεται να εβαλες pppoe και να εκλεισες dhcp.Απο που θα γινει το routing; Αφου με το pppoe παρακαμπτεις τον dhcp του πιρελι και κανεις δικια σου κληση πως γινεται να παιζεις χωρις dhcp.

Ο χρονος λογικος μου φαινεται. Αν το εβαζες κατευθειαν στην θυρα usb θα επαιρνε κατι λιγοτερο. Τωρα περνα και μεσα απο το ethernet.

Κανονικα πρεπει να μπαινει. Αλλιως κανε ο,τι ρυθμισεις ειναι να κανεις και στο τελος κλεινεις dhcp και αλλαζεις lan ip μια και καλη. Μετα αν θες να αλλαξεις κατι hard reset. Αλλα πρεπει μπαινει με τους τροπους που σου ειπαμε.

Το dns relay με κλειστο dhcp νομιζω δεν εχει νοημα οτι και να το κανεις. Ειναι οταν παιζεις με wan να παιρνεις τους dns του πιρελι. Ετσι αλλαζουν αυτοματα. Ειναι στην ουσια οι dns του isp. Αλλιως τους βαζεις εσυ καρφωτα ειτε του isp ειτε το default gateway του pirelli σαν πρωτο dns και δευτερος κενος.

Δημοσ.

Πες μου λίγο στο λαπτοπ όταν μπαίνει στο ίντερνετ από το 2750b τι ip παίρνει;

Η 1 ώρα που έκανε είναι σε λογικά πλαίσια με τι ταχύτητα έστελνε στο στικακι το είδες;

Δημοσ.

επανέρχομαι,

άλλαξα το firmware στο 2750b

δεν το έβαλα bridge αλλά PPPoE

έκλεισα τo DHCP 

άλλαξα την ip του 2750b σε 192.168.1.253

και το σύνδεσα με ethernet με το repeater (d-link 505)

πλέον

- έχω καλύτερο σήμα από κάθε άλλη φορά (μέσω του ασύρματου του 2750b)

- τα windows εντόπισαν το stickaki χωρίς καν να το επιλέξω από το interface του 2750b

αρνητικά.. δεν μπαίνω ούτε στο interface του 2750b ούτε σε αυτό του d-link 505..

πατάω, 192.168.1.253.. δεν γίνεται τίποτα

πατάω, dlinkrouter.local/ που άκουγε το d-link 505, και πάλι δεν γίνεται τίποτα... (ναι, ξέρω, δεν έχω αλλάξει την ip του d-link 505, σύμφωνα με όσα είπε παραπάνω ο poulinos)

στην παρούσα φάση, κουράστηκα να ασχολούμαι άλλο. 

θα ασχοληθώ παραπάνω μόλις πάρω το outdoor access point και οριστικοποιηθεί η εγκατάσταση

άσχετο, έστειλα από το laptop στο stickaki που ναι πάνω στο 2750b, 4.9gb σε ταινίες, και πήρε πάνω από 1 ώρα. είναι λογικός χρόνος?

ο samba file server τι είναι? (όχι πως έχω τώρα πρόσβαση στο interface του 2750b για να τον ενεργοποιήσω.. κουβέντα να κάνουμε :P  )

την επιλογή Enable DNS Relay, την επιλέγω ή όχι?

ειτε pppoe το βαλεις ειτε bridge ειτε pppoa δεν μας πειραζει εφοσον δεν το βαλεις wan.

εφοσον το stick το βαλεις στο router και το ρυθμισεις μετα ολα ειναι ευκολα στα windows.αναλογως παντα τι επιλογες βαλεις στο ρουτερ.

το βασικο ειναι οτι εισαι στο ιδιο δικτυο με ολα.

σε ipconfig τι παιρνεις?θα πρεπε να μπαινεις κανονικα στο 192.168.1.253 .στο 505 επισης καλο θα ηταν να εχεις

βαλει καρφωτα την 192.168.1.252 ωστε να μπαινεις απευθειας.στο εγραψα και πιο πανω.

στο ειπα μην περιμενεις μεγαλες ταχυτητες.στην θεωρια ναι αν παιζεις n300 θα πρεπε να μεταφερεις 30+mbyte/second αλλα στην πραξη λογω ρουτερ

λογω usb 2.0 απορω αν θα φτασεις τα 5-6 mbyte.για αυτο τα καλα nas κανουν μια περιουσια.οχι δεν χρειαζεται να βαλεις dns relay ουτε dhcp relay.

http://www.tp-link.com/common/app/usb/download/how%20to%20use%20local%20storage%20sharing.pdf

http://www.securityforrealpeople.com/2014/12/customizing-samba-on-asuswrt-wireless.html

τα 2 links για το samba server.

Πως γινεται να εβαλες pppoe και να εκλεισες dhcp.Απο που θα γινει το routing; Αφου με το pppoe παρακαμπτεις τον dhcp του πιρελι και κανεις δικια σου κληση πως γινεται να παιζεις χωρις dhcp.

Ο χρονος λογικος μου φαινεται. Αν το εβαζες κατευθειαν στην θυρα usb θα επαιρνε κατι λιγοτερο. Τωρα περνα και μεσα απο το ethernet.

Κανονικα πρεπει να μπαινει. Αλλιως κανε ο,τι ρυθμισεις ειναι να κανεις και στο τελος κλεινεις dhcp και αλλαζεις lan ip μια και καλη. Μετα αν θες να αλλαξεις κατι hard reset. Αλλα πρεπει μπαινει με τους τροπους που σου ειπαμε.

Το dns relay με κλειστο dhcp νομιζω δεν εχει νοημα οτι και να το κανεις. Ειναι οταν παιζεις με wan να παιρνεις τους dns του πιρελι. Ετσι αλλαζουν αυτοματα. Ειναι στην ουσια οι dns του isp. Αλλιως τους βαζεις εσυ καρφωτα ειτε του isp ειτε το default gateway του pirelli σαν πρωτο dns και δευτερος κενος.

δεν το εβαλε οπως καταλαβα να κανει pppoe κληση απλα το αφησε /εβαλε pppoe/llc σαν να ρυθμιζε adsl router.αφου δεν εχει τηλεφωνικο καλωδιο πανω ενα και το ιδιο ειναι.,δεν θα παιξει τιποτα.ολα τα αλλα πραγματα γινονται στο adsl/vdsl router του γειτονα.το d link παιζει σαν access point.αν το εβαλε τωρα  να κανει κληση pppoe ή αν ενεργοποιησε την wan του dlink τοτε λογικο να μην βλεπει το d link 505 αλλα παλι θα πρεπε να μπαινει σto Interface του dlink 2750.

Πες μου λίγο στο λαπτοπ όταν μπαίνει στο ίντερνετ από το 2750b τι ip παίρνει;

Η 1 ώρα που έκανε είναι σε λογικά πλαίσια με τι ταχύτητα έστελνε στο στικακι το είδες;

κανονικα πρεπει να παρει απο τον dhcp του πανω ρουτερ και να τα βλεπει ολα εκτος αν κανει καπου nat ειτε στο 505 αν μπορει να κανει ειτε στο 2750 σαν wan

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επανέρχομαι στο θέμα, καθώς αύριο παραλαμβάνω το cpe 210

όπως έχει αναφερθεί, θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, να λαμβάνει σήμα από τον 3ο όροφο, και με καλώδιο, θα το μεταφέρει στο d-link 2750 που θα αναλάβει να το διαμοιράζει εντός του σπιτιού.

το ερώτημα είναι το εξής, χρειάζομαι γύρω στα 15 μέτρα καλώδιο

προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο για εξωτερικό χώρο ή να πάρω αυτό: CABLEXPERT PP12-20M PATCH CORD CAT.5E ;

στη μία άκρη θα κοπεί για να περάσει από την τρύπα που χω στον τοίχο για την κεραία της τηλεόρασης, και στη συνέχεια θα μπει βύσμα με το εργαλείο που δεν ξέρω πως λέγεται :P

η εγκατάσταση με ενδιαφέρει να αντέξει 1-2 χρόνια (άντε 3), μιας και ελπίζω να αλλάξω σπίτι μέχρι τότε...

Δημοσ.

Πρέσσα ακροδεκτών τηλεφωνίας λέγεται και δεν λέει να αγοράσεις απλά για μία χρήση. Επίσης, καλύτερα να πάρεις καλώδιο στα μέτρα που θες και να το πρεσσάρεις εσύ, όχι έτοιμο. Μπορεί να περισσέψει και να θες να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου, όχι να το κάνεις κουλούρα. Πάρε καλώδιο εξωτερικού χώρου, μιας και το καλώδιο πρόκειται να περνάει έξω από την πολυκατοικία. Τώρα με την πρέσσα τί να σου πω, βρες κάπου καμία φθηνή no brand.

Δημοσ.

πρέσα θα δανειστώ από τον ΙΤ της εταιρείας που δουλεύω..

καλώδιο εξωτερικού χώρου έχεις κάποιο να προτείνεις? 

αυτό που διάλεξα δεν μπορώ να το κόψω και να του προσαρμόσω βύσματα? η πρέσα που χει ο ΙΤ δεν είναι και η καλύτερη, και παίζει να δυσκολευτώ να βάλω τα βύσματα... όσο λιγότερα βύσματα βάλω, τόσο καλύτερα.. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

πρέσα θα δανειστώ από τον ΙΤ της εταιρείας που δουλεύω..

καλώδιο εξωτερικού χώρου έχεις κάποιο να προτείνεις? 

αυτό που διάλεξα δεν μπορώ να το κόψω και να του προσαρμόσω βύσματα? η πρέσα που χει ο ΙΤ δεν είναι και η καλύτερη, και παίζει να δυσκολευτώ να βάλω τα βύσματα... όσο λιγότερα βύσματα βάλω, τόσο καλύτερα.. 

cat5e εξωτερικου χωρου να ειναι και θα μπει μια χαρα στα βυσματακια.θα μπορουσε και καποιος να βαλει cat6 αλλα ειτε θα πρεπει να τερματιστει σε αλλα klips ειτε να το τερματισεις σε keystone που καποιες φορες ειναι πιο ευκολο απο τα κλιπακια και δεν θες και εργαλεια κιολας.

Πρέσσα ακροδεκτών τηλεφωνίας λέγεται και δεν λέει να αγοράσεις απλά για μία χρήση. Επίσης, καλύτερα να πάρεις καλώδιο στα μέτρα που θες και να το πρεσσάρεις εσύ, όχι έτοιμο. Μπορεί να περισσέψει και να θες να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου, όχι να το κάνεις κουλούρα. Πάρε καλώδιο εξωτερικού χώρου, μιας και το καλώδιο πρόκειται να περνάει έξω από την πολυκατοικία. Τώρα με την πρέσσα τί να σου πω, βρες κάπου καμία φθηνή no brand.

μια απλη πρεσσα δεν ειναι παραπανω απο 7-8 ευρω.αν θελει καλη παει 20-30 +

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...