Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω πολυκαταλαβει τι θες να το κανεις το δευτερο router ακριβως. Αν θες δικο σου υποδικτυο ξεχωριστο να μην βλεπεσαι με τον πανω παιζεις με την wan θυρα και με δευτερο dhcp σε διαφορετικο subnet γιατι το 192.168.1.χ ειναι του pirelli. Αν θες ενα υποδικτυο ενιαιο πανω και κατω απλα κλεινεις dhcp και συνδεεις σε lan θυρα. Αυτη ειναι και η καλυτερη λυση. Αυτο που λες ενδεχομενως να στο κανει γιατι δεν κανεις reboot μετα την παραμετροποιηση η επειδη βαζεις δυο δρομολογητες στο ιδιο netid και εχεις conflicts.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μιλάω με σκέτο το d-link 2750b απάνω στο laptop

χωρίς άλλη σύνδεση και με το wireless του laptop κλειστό από το διακόπτη..

δεν καταλαβαίνει με τίποτα την αλλαγή του ip του 2750b

το δεύτερο router (το d-link 2750b) που συνδέεται στο repeater (d-link 505), που με τη σειρά του συνδέεται στο pirelli, το θέλω για να κάνω δικτυακό ένα δίσκο usb, και για να έχω καλύτερο σήμα στην κουζίνα

βασικά, θέλω όλες οι συσκευές να παίρνουν δίκτυο, ασύρματα και ενσύρματα, από το d-link 2750b

Δημοσ.

Reboot στο router. Μετα κανεις ipconfig στο cmd και βρισκεις το default gateway πρεπει να ειναι η lan ip που του εβαλες. Αν παλι δεν μπαινει μερικες φορες χρειαζεται να βαλεις static στο ιδιο subnet στην καρτα σου γισ να μπει . Οχι auto βαλε ξερω γω 192.168.1.7. Βαλτο στο browser πρεπει να μπει

Δημοσ.

Δλδ έχεις το pireli που παίρνει ίντερνετ από τον παροχο έχεις βάλει repeater που παίρνει ίντερνετ από το πιρελι και το δίνει στον άλλο όροφο, στο repeater έχεις βάλει το 2750b με καλώδιο να φανταστώ για να πάρει ίντερνετ και να το δίνει στον κάτω όροφο

Δημοσ.

Στην φωτογραφία το 2750b του έχεις αφήσει ip 192.168.1.1 ενώ σου έχει πει ο φίλος πιο πάνω να το αλλάξεις και να κλείσεις dhcp, το bridge που το βάζεις δεν έχει καμία σχέση δεν χρειάζεται.

Καλύτερα να έπαιρνες ένα tplink cpe210 και να το έβαζες σε client Mode να σου έφερνε το σήμα στο σπίτι και μετά να έβαζες το 2750 για ασύρματο.

Δημοσ.

το d-link 2750b συνδέεται με το repeater με καλώδιο

το repeater πιάνει από το pirelli του 3ου

τις έχω δει τις ρυθμίσεις του poulinos για να στήσω το δίκτυο

το θέμα είναι πως δεν μπορώ να μπω στο router όταν του αλλάζω ip, ακόμα και όταν είναι μόνο αυτό συνδεδεμένο στο laptop (με κλειστό το wireless από το laptop, και χωρίς φυσικά το d-link 2750b να είναι συνδεδεμένο στο repeater)

ας πετύχω την αλλαγή της ip του router, και μετά στήνω το όλο δίκτυο 

Δημοσ.

επειδή είμαι λίγο noob σε θέματα δικτύου...

ας υποθέσουμε πως δεν υπάρχουν οι άλλες συσκευές δικτύου (d-link 505 και το pirelli στον 3ο)

συνδέω το router με etherner

μπαίνω στο 192.168.1.1

αρχίζει το αρχικό setup

το ρυθμίζω σα brigde, επιλέγω τη cyta (την έχει στους παρόχους)

μετά ρυθμίζω όνομα και κωδικό πρόσβασης για το ασύρματο δίκτυο

και εδώ τελειώνει η αρχική ρύθμιση.

μπαίνω στο interface του router, πάω στο local network

οι ρυθμίσεις είναι αυτές της εικόνας

αλλάζω router ip address σε 192.168.1.2

αλλάζω DHCP ip adress range σε 192.168.1.5 to 192.168.1.254

κάνω apply

βγάζω και ξαναβάζω το καλώδιο δικτύου

πατάω 192.168.1.2... και παίρνω τα @@ μου

έτσι δεν γίνεται η αλλαγή της ip? κάνω κάτι λάθος? 

επισυνάπτω εικόνα από το interface του 2750b

(επικοινώνησα με την d-link και μου στέλνουν καινούργιο firmware)

Δημοσ.

αυτά που λες με την φωτογραφία δεν συμβαδίζουν στην φωτογραφια βλέπω 192,168,1,1 ip  εσύ λες οτι την αλλάζει σε 192.168.1.2 . και πρεπει να κλείσεις το DHCP.

το bridge και cyta δεν εχουν καμία σχέση δεν χρειάζονται

Δημοσ.

ας υποθέσουμε πως δεν υπάρχουν οι άλλες συσκευές δικτύου (d-link 505 και το pirelli στον 3ο)

μπαίνω στο 192.168.1.1

αρχίζει το αρχικό setup

κάνω apply

μαρεσει που τα εγραψα πιο πανω.κανεις την ζωη σου δυσκολη χωρις λογο.

πανω υπαρχει το pirelli που ειναι 192.168.1.1.εσυ το dlink το repeater θα το βαλεις 192.168.1.253.δεν θα βαλεις dhcp.το 2750 δεν χρειαζεται να το κανεις bridge δεν χρειαζεται να εχει  dhcp.απλα το βαζεις 192.168.1.252 και εισαι ενταξει.οταν το γυρισεις σε 192.168.1.252 ειτε θα το συνδεσεις με το dlink για να παρεις ip ξανα απο τον dhcp του Pirelli μια που στο δικο σου θα το εχεις κλεισει ειτε θα βαλεις καρφωτα ip για να δεις οτι εχουν γινει σωστα.περνα και το firmware.ναι ετσι γινεται η αλλαγη της ip.δεν φτιαχνεις δευτερο dhcp εφοσον δεν παιζεις με wan γιατι δεν θα παιξει και θα παιρνεις λαθος gateway εκτος αν σε αφηνει να το ρυθμισεις.που παλι δεν εχει νοημα.εχεις dhcp απο πανω απο το pirelli.δεν ειναι λαθος να το κανεις bridge αλλα ειναι περιττο .πρεπει να κλεισεις dhcp στο dlink.ενας dhcp σε ολο το δικτυο εφοσον ενα nat και δεν παιζεις με wan

Δεν εχω πολυκαταλαβει τι θες να το κανεις το δευτερο router ακριβως. Αν θες δικο σου υποδικτυο ξεχωριστο να μην βλεπεσαι με τον πανω παιζεις με την wan θυρα και με δευτερο dhcp σε διαφορετικο subnet γιατι το 192.168.1.χ ειναι του pirelli. Αν θες ενα υποδικτυο ενιαιο πανω και κατω απλα κλεινεις dhcp και συνδεεις σε lan θυρα. Αυτη ειναι και η καλυτερη λυση. Αυτο που λες ενδεχομενως να στο κανει γιατι δεν κανεις reboot μετα την παραμετροποιηση η επειδη βαζεις δυο δρομολογητες στο ιδιο netid και εχεις conflicts.

αν βαλει το 2750b να κανει wan αρα και nat τοτε δεν θα μπορει να δει μετα το repeater ειτε εχει το dlink 505 που πηρε ειτε οτι παρει μελλοντικα.λογικα με καποιο route ισως να γινεται αλλα θα μπλεξει χωρις λογο.αλλο τοσο να μπλεξει και με wan.το μονο καλο της wan ειναι οτι απλα δεν θα μπορει ο αλλος να δει τιποτα στο δικτυο του.θα ειναι δυο διαφορετικα εκτος αν γινουν ρυθμισεις.αν θελει save and reboot λογικα θα του το βγαλει και μετα θα χασει connectivity.αλλιως θα χασει το connectivity απευθειας.τα dlink νομιζω ειχαν παλια save and reboot.

μιλάω με σκέτο το d-link 2750b απάνω στο laptop

χωρίς άλλη σύνδεση και με το wireless του laptop κλειστό από το διακόπτη..

δεν καταλαβαίνει με τίποτα την αλλαγή του ip του 2750b

το δεύτερο router (το d-link 2750b) που συνδέεται στο repeater (d-link 505), που με τη σειρά του συνδέεται στο pirelli, το θέλω για να κάνω δικτυακό ένα δίσκο usb, και για να έχω καλύτερο σήμα στην κουζίνα

βασικά, θέλω όλες οι συσκευές να παίρνουν δίκτυο, ασύρματα και ενσύρματα, από το d-link 2750b

ωραια δεν χρειαζεται να εχεις 2 dhcp Ουτε να το κανεις bridge ουτε να παιξεις με wan.σου εγραψα πιο πανω τι ip να δωσεις στην καθε συσκευη.και κλεισε τον dhcp.αν θες κλεισε dhcp μετα δωσε καρφωτα ip στο λαπτοπ και μετα αλλαξε την ip στο ρουτερ και αφου χασεις connectivity τοτε μπες και δωσε νεες καρφωτες ip για να ξαναμπεις.αν τωρα βαλεις στο ιδιο δικτυο Ip που εσυ αυτο θα κανεις τοτε δεν θα χρειαστει να ξαναδωσεις καρφωτα ip.στην εικονα εσυ οταν αλλαζεις την Ip απο 192.168.1.1 σε πχ 192.168.1.252 που σου ειπα τι σου κανει?σου λεει save and reboot?σου χανει το connectivity στο ρουτερ?αν το χανεις τοτε μπες με την νεα ip μετα μεσα.

Δλδ έχεις το pireli που παίρνει ίντερνετ από τον παροχο έχεις βάλει repeater που παίρνει ίντερνετ από το πιρελι και το δίνει στον άλλο όροφο, στο repeater έχεις βάλει το 2750b με καλώδιο να φανταστώ για να πάρει ίντερνετ και να το δίνει στον κάτω όροφο

Pirelli = adsl router.

dlink 505 παιρνει ασυρματα απο το pirelli σαν client και δινει με καλωδιο στο 2750 σε μια lan του το οποιο θα δινει ενσυρματα και ασυρματα οπως θα μοιραζει και την usb που θα εχει ενα usb stick πανω.ολα στο ιδιο δικτυο χωρις wan εκτος αν θελει αυτος wan για καποιο λογο που θα μπλεξει.

Reboot στο router. Μετα κανεις ipconfig στο cmd και βρισκεις το default gateway πρεπει να ειναι η lan ip που του εβαλες. Αν παλι δεν μπαινει μερικες φορες χρειαζεται να βαλεις static στο ιδιο subnet στην καρτα σου γισ να μπει . Οχι auto βαλε ξερω γω 192.168.1.7. Βαλτο στο browser πρεπει να μπει

επειδη απο το 192.168.1.1 θα το κανει πχ 192.168.1.252 και ειναι στο ιδιο δικτυο αν δεν χρειαστει reboot τοτε αυτοματως οταν χασει το connectivityμε το 192.168.1.1 θα μπει στο 192.168.1.252 χωρις να αλλαξει τιποτα.αν κανει reboot και εχει κλεισει τον dhcp εκει ναι μπορει να χρειαστει να βαλει καρφωτες.τον dhcpκαι να μην τον πειραξει ακομα και να του δωσει λαθος gateway επειδη δεν τον εφτιαξε(αν και συνηθως φτιαχνεται αυτοματα)δεν τον νοιαζει.ετσι και αλλιως μετα θα μπει μεσα να τον κλεισει.

Το d link απο το repeater θα παιρνει; οκ νομιζα οτι ειχες τραβηξει καλωδιο.

to 2750 θα παιρνει με καλωδιο απο το repeater dlink 505(παιζει client). ασυρματα δεν μπορει να παρει γιατι το 2750 δεν ειναι repeater.

pireli wireless me dlink 505 ---->με ethernet στο 2750.

Στην φωτογραφία το 2750b του έχεις αφήσει ip 192.168.1.1 ενώ σου έχει πει ο φίλος πιο πάνω να το αλλάξεις και να κλείσεις dhcp, το bridge που το βάζεις δεν έχει καμία σχέση δεν χρειάζεται.

Καλύτερα να έπαιρνες ένα tplink cpe210 και να το έβαζες σε client Mode να σου έφερνε το σήμα στο σπίτι και μετά να έβαζες το 2750 για ασύρματο.

στην ουσια αυτο κανει απλα εξω αντι να εχει το cpe210 εχει το dlink 505 Που παιζει σαν client.

απλα δεν εχει κλεισει τον dhcp και δεν εχει αλλαξει την ip για να παιξει.το bridgeοπως ειπες ειναι περιττο.απλα μερικα adsl router οταν τα βαλεις bridge μπορει να κλεισουν τον dhcp ή να σε ρωτησουν αν θες να τον κλεισεις.ε δεν χρειαζεται να κανει ολο αυτο για να κλεισει εναν dhcp.παει και τον κλεινει απευθειας

το d-link 2750b συνδέεται με το repeater με καλώδιο

το repeater πιάνει από το pirelli του 3ου

τις έχω δει τις ρυθμίσεις του poulinos για να στήσω το δίκτυο

το θέμα είναι πως δεν μπορώ να μπω στο router όταν του αλλάζω ip, ακόμα και όταν είναι μόνο αυτό συνδεδεμένο στο laptop (με κλειστό το wireless από το laptop, και χωρίς φυσικά το d-link 2750b να είναι συνδεδεμένο στο repeater)

ας πετύχω την αλλαγή της ip του router, και μετά στήνω το όλο δίκτυο 

αλλαξε μονο ip και βαλε 192.168.1.252 στο  2750b.μην κλεισεις τον dhcp ακομα.αλλαξε μονο ip.αφου αλλαξει τοτε θα κλεισεις και τον dhcp.ενα ενα καθε φορα.μπορει να σου ζητησει save and reboot μετα απο καθε αλλαγη.το κανεις κανονικα.

μπαίνω στο 192.168.1.1

αρχίζει το αρχικό setup

κάνω apply

δεν θα το κανεις 192.168.1.2 μπορει να κανει conflict με τον dhcp του pirelli.θα πας στο 192.168.1.252 για παραδειγμα.και ασε τον dhcp.μην αλλαζεις range.θα τον κλεισεις μετα αλλωστε.επισης δεν βγαζεις βαζεις καλωδιο.το αφηνεις πανω.αν δεν γυρισει η ip σε 192.168.1.252 τοτε θα πρεπει το d link 2750 να εχει την αρχικη ακομα δηλαδη την 192.168.1.1 οποτε βαζεις αυτην και ξαναμπαινεις.οταν πατας το apply τι γινεται?κολαει το παραθυρο?σου λεει για reboot?

Τι ip βάζεις και δεν μπορείς να μπεις; βγάλε φώτο τι αλλαγές κάνεις να δούμε.

θελει να βαλει την 192.168.1.2 αλλα καλο θα ηταν να παει στην 192.168.1.252 γιατι παιζει ο dhcp του pirelli να δινει την 192.168.1.2 στον dhcp του και οταν τα βαλει ολα μαζι να κανει κανα conflict

αυτά που λες με την φωτογραφία δεν συμβαδίζουν στην φωτογραφια βλέπω 192,168,1,1 ip  εσύ λες οτι την αλλάζει σε 192.168.1.2 . και πρεπει να κλείσεις το DHCP.

το bridge και cyta δεν εχουν καμία σχέση δεν χρειάζονται

η  εικονα ειναι η αρχικη κατασταση πριν ακομα αλλαξει κατι.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το λόγο που αγόρασε ένα μόντεμ ρούτερ για να το βάλει σαν access point και δεν πήρε ένα κανονικό access point ή απλό ρούτερ. Θα κάνει την δουλειά του και έτσι όπως θα την έκανε και με ένα απλό ρουτερακι που δίνουν δωρεάν η εταιρείες.

Τα πραγματα είναι απλά γιατί παιδεύετε δεν ξέρω.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το λόγο που αγόρασε ένα μόντεμ ρούτερ για να το βάλει σαν access point και δεν πήρε ένα κανονικό access point ή απλό ρούτερ. Θα κάνει την δουλειά του και έτσι όπως θα την έκανε και με ένα απλό ρουτερακι που δίνουν δωρεάν η εταιρείες.

Τα πραγματα είναι απλά γιατί παιδεύετε δεν ξέρω.

πηρε το συγκεκριμενο adsl router και δεν πηρε ενα access point γιατι θελει να βαλει Usb stick πανω και να το βλεπει διαμεσω του δικτυου.

Δημοσ.

Ειναι και modem το 2750; οντως θα μπορουσε να παρει απλο router με λειτουργια repeater και usb θυρες και να τα γλιτωσει ολα αυτα.

Δημοσ.

Ειναι και modem το 2750; οντως θα μπορουσε να παρει απλο router με λειτουργια repeater και usb θυρες και να τα γλιτωσει ολα αυτα.

ναι το 2750b εχει παρει που ειναι adsl router.repeater θα βαλει outdoor.απλα και να μην εβαζε outdoor δεν θα ηταν ευκολο να βρει repeater που να δινει και usb πανω.αλλα ετσι και αλλιως στην περιπτωση του θα ειναι αλλη συσκευη το ενα απο το αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...