johnieXoX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 αυτή τη στιγμή παίρνω internet από τον 3ο όροφο εγώ είμαι στον 1ο δεν θέλω να μπλέξω με καλώδια παίζει κάποιο καλό repeater/ extender με 20-25 €? (όσο λιγότερο τόσο καλύτερα αλλιώς, παίζει κάποιο router με λειτουργία repeater/ extender, γύρω στα 40-50 €? μιας και δεν έχω router αυτή τη στιγμή, και όλο και κάπου θα χρειαστεί το router στον 3ο είναι ένα Pirelli που δίνει η cyta, και θα ήθελα να μη χρειαστεί να το ρυθμίσω τοπικά
jek20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Εχεις κοιτάξει για powerline ; Μεταφέρει την γραμμή μέσα απο τα καλώδια ρεύματος, έτσι θα μπορέσεις πιο εύκολα να το φέρεις στον κάτω όροφο. 1
johnieXoX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 με ενδιαφέρει να έχω ασύρματο σήμα στον 1ο όροφο, ώστε να συνδέονται όλες οι συσκευές. εξάλλου, μέχρι 2 συσκευές θα παίρνουν internet ταυτόχρονα, οπότε δεν θα χω μεγάλες απώλειες αξιοπιστίας της σύνδεσης.. θέλω να πιστεύω.. επιπλέον, τη σύνδεση μου τη δίνει γνωστός μου για απλή χρήση.. δεν είναι ανάγκη να καταλάβει πως βελτιώνω τη λήψη μου..
chios Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Η πιο καλή και φθηνή λύση είναι καλώδιο και ενα παλιό μόντεμ σε ρόλο access point.
johnieXoX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 δυστυχώς δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο.. πρέπει να γίνει ασύρματα η δουλειά
johnieXoX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 πιο καλή λύση μου φαίνεται το D-link DIR-505 έχει κανείς εμπειρία από το εν λόγω μηχανηματάκι?
chios Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο που θα το βάλεις για να σου στείλει το σήμα στον 1 όροφο;
johnieXoX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Το pirelli router είναι στον 3ο όροφο, κοντά στο παράθυρο που βλέπει στον ακάλυπτο στον 1ο όροφο, πιάνω internet στα δύο μέτρα από το παράθυρο, που βλέπει στον ακάλυπτο (ίδια πλευρά του κτιρίου με το παράθυρο του 3ου ορόφου) αν κινηθώ δυο μέτρα πιο μέσα στο σπιτί, κόβεται η σύνδεση. με μόνο το router όπως είναι τώρα, δουλεύουν ασύρματα 1 laptop, 2 κινητά, 1 pc και ένα blueray, πάντα όμως πρέπει να είναι στα 2 μέτρα από το παράθυρο αν βάλω αυτό το ματζαφλάρι στο παράθυρο, λογικά θα πιάνει απροβλημάτιστα με το router (ελπίζω και καλύτερα από ότι συνδέεται τώρα το laptop), και μετά θα στέλνει το σήμα προς τα μέσα, προς το υπόλοιπο σπίτι
chios Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ δύσκολο να πιάνει καλύτερα να πάρεις access point με εξωτερική κεραία ή να το βάλεις στον δεύτερο όροφο που θα έχει σίγουρα καλύτερο σήμα.
Lolarikos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δυο πατωματα δεν γινεται. Τα πατωματα δεν ειναι τοιχοι κοβουν τα παντα. Τυχερος εισαι που βλεπις και το ssid
rfc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δε κανεις δουλεια ετσι μεγαλε, θες καλωδιο κατω
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 αυτή τη στιγμή παίρνω internet από τον 3ο όροφο εγώ είμαι στον 1ο δεν θέλω να μπλέξω με καλώδια παίζει κάποιο καλό repeater/ extender με 20-25 €? (όσο λιγότερο τόσο καλύτερα αλλιώς, παίζει κάποιο router με λειτουργία repeater/ extender, γύρω στα 40-50 €? μιας και δεν έχω router αυτή τη στιγμή, και όλο και κάπου θα χρειαστεί το router στον 3ο είναι ένα Pirelli που δίνει η cyta, και θα ήθελα να μη χρειαστεί να το ρυθμίσω τοπικά με repeater δεν χρειαζεται να το ρυθμισεις.επισης θες να κανεις μια δουλεια σωστα δεν γινεται να θες να δωσεις τα λιγοτερα λεφτα.κοιτα τα repeater που σου γραψα πιο κατω.δεν υπαρχει λογος για Router αλλα θες Repeater/extender Εχεις κοιτάξει για powerline ; Μεταφέρει την γραμμή μέσα απο τα καλώδια ρεύματος, έτσι θα μπορέσεις πιο εύκολα να το φέρεις στον κάτω όροφο. δεν παιζει σε διαφορετικα ρολογια που επειδη ειναι γειτονας ειναι διαφορετικο ρολοι με ενδιαφέρει να έχω ασύρματο σήμα στον 1ο όροφο, ώστε να συνδέονται όλες οι συσκευές. εξάλλου, μέχρι 2 συσκευές θα παίρνουν internet ταυτόχρονα, οπότε δεν θα χω μεγάλες απώλειες αξιοπιστίας της σύνδεσης.. θέλω να πιστεύω.. επιπλέον, τη σύνδεση μου τη δίνει γνωστός μου για απλή χρήση.. δεν είναι ανάγκη να καταλάβει πως βελτιώνω τη λήψη μου.. πιο κατω σου εχω γραψει τις λυσεις Η πιο καλή και φθηνή λύση είναι καλώδιο και ενα παλιό μόντεμ σε ρόλο access point. αν μπορει να περασει καλωδιο παντα πιο καλή λύση μου φαίνεται το D-link DIR-505 έχει κανείς εμπειρία από το εν λόγω μηχανηματάκι? πολυ μικρο με εσωτερικες κεραιες.καλυτερα tp link 701nd,801nd,901nd. Το pirelli router είναι στον 3ο όροφο, κοντά στο παράθυρο που βλέπει στον ακάλυπτο στον 1ο όροφο, πιάνω internet στα δύο μέτρα από το παράθυρο, που βλέπει στον ακάλυπτο (ίδια πλευρά του κτιρίου με το παράθυρο του 3ου ορόφου) αν κινηθώ δυο μέτρα πιο μέσα στο σπιτί, κόβεται η σύνδεση. με μόνο το router όπως είναι τώρα, δουλεύουν ασύρματα 1 laptop, 2 κινητά, 1 pc και ένα blueray, πάντα όμως πρέπει να είναι στα 2 μέτρα από το παράθυρο αν βάλω αυτό το ματζαφλάρι στο παράθυρο, λογικά θα πιάνει απροβλημάτιστα με το router (ελπίζω και καλύτερα από ότι συνδέεται τώρα το laptop), και μετά θα στέλνει το σήμα προς τα μέσα, προς το υπόλοιπο σπίτι λυση α.καλωδιο που δεν γινεται. λυση β.βαζεις ενα Repeater πχ tp link 801nd και οχι αυτο που εβαλες που εχει εσωτερικες κεραιες και ειναι μια σταλια και το βαζεις κοντα στο παραθυρο για να πιανει και να αναμεταδιδει. λυση γ αλλα δυσκολο.εξωτερικη συσκευη πχ tp link 5210 το οποιο θα βγει εξω απο το παραθυρο θα πιανει το σημα και μετα θα το δινει με καλωδιο μεσα στον χωρο σου.μεσα στο χωρο σου βαζειςκαποιο access point ή καποιο παλιο adsl router να παιξει σαν access point για να μοιραζει ασυρματα. Δυο πατωματα δεν γινεται. Τα πατωματα δεν ειναι τοιχοι κοβουν τα παντα. Τυχερος εισαι που βλεπις και το ssid μαλλον το βλεπει λογω του ακαλυτου εξω παρα διαμεσον πατωματων. Πολυ δύσκολο να πιάνει καλύτερα να πάρεις access point με εξωτερική κεραία ή να το βάλεις στον δεύτερο όροφο που θα έχει σίγουρα καλύτερο σήμα. repeater θελει οχι access point.μαλλον ο δευτερος οροφος δεν του ανηκει. Δε κανεις δουλεια ετσι μεγαλε, θες καλωδιο κατω αφου καλωδιο δεν μπορει να ριξει μπορει ειτε repeater κοντα στο παραθυρο ειτε να βαλει καποια συσκευη σε bridge client να του δινει με καλωδιο μεσα και μετα να δινει ασυρματα
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.. δυστυχώς, δεν είδα την απάντηση του poulinos, και λίγες ώρες αφού μου απάντησε πήρα το d-link 505 κυρίως επειδή είχε usb θύρα αποτέλεσμα: - έχω κερδίσει μόνο μερικά μέτρα παραπάνω σε σήμα (πλέον έχω wifi στο μπάνιο.. αλλά όχι και στην κουζίνα που είναι στην άλλη πλευρά) - η usb που έχει δεν μπορεί να κάνει δικτυακό τον εξωτερικό μου δίσκο, παρά μόνο μέσω του browser μου δίνει πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων.. ύστερα από επικοινωνία και με την d-link, η συσκευή δεν κάνει δίσκους map στα windows... πλέον πηγαίνω προς τη λύση γ του poulinos, μιας και έχει ήδη τρύπα ο τοίχος για κεραία. οπότε έχουμε την συνδεσμολογία της εικόνας. πλέον: - ψάχνω μεταχειρισμένο router με usb για να συνδεθεί ο δίσκος (βλέπω τα ADB P.RG A4201G πως είναι φθηνά και με 2 usb, αλλά δεν ξέρω αν το interface τους θέλει κάποιο ξεκλείδωμα λόγω cyta. αν ξεκλειδώνουν, με 7 € που τα πουλάνε είναι super! αλλιώς το d-link dsl-2750b n300 λέει τίποτα?) - δεν ξέρω αν θα με καλύψει σε απόδοση το d-link 505 ή να κοιτάξω να το αλλάξω (έχει αγοραστεί την πέμπτη από το techstores). το tp-link 5210 το βλέπω εξαντλημένο.. αν βάλω το tp-link 701nd στο μπαλκόνι θα τα παίξει? οποιαδήποτε πρόταση για router με usb ή repeater/ access point δεκτή. (καταλαβαίνετε πως θα χρειαστώ βοήθεια και για τις απαιτούμενες ρυθμίσεις εε? ) Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2016 από johnieXoX
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.. δυστυχώς, δεν είδα την απάντηση του poulinos, και λίγες ώρες αφού μου απάντησε πήρα το d-link 505 κυρίως επειδή είχε usb θύρα αποτέλεσμα: - έχω κερδίσει μόνο μερικά μέτρα παραπάνω σε σήμα (πλέον έχω wifi στο μπάνιο.. αλλά όχι και στην κουζίνα που είναι στην άλλη πλευρά) - η usb που έχει δεν μπορεί να κάνει δικτυακό τον εξωτερικό μου δίσκο, παρά μόνο μέσω του browser μου δίνει πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων.. ύστερα από επικοινωνία και με την d-link, η συσκευή δεν κάνει δίσκους map στα windows... πλέον πηγαίνω προς τη λύση γ του poulinos, μιας και έχει ήδη τρύπα ο τοίχος για κεραία. οπότε έχουμε την συνδεσμολογία της εικόνας. πλέον: - ψάχνω μεταχειρισμένο router με usb για να συνδεθεί ο δίσκος (βλέπω τα ADB P.RG A4201G πως είναι φθηνά και με 2 usb, αλλά δεν ξέρω αν το interface τους θέλει κάποιο ξεκλείδωμα λόγω cyta. αν ξεκλειδώνουν, με 7 € που τα πουλάνε είναι super! αλλιώς το d-link dsl-2750b n300 λέει τίποτα?) - δεν ξέρω αν θα με καλύψει σε απόδοση το d-link 505 ή να κοιτάξω να το αλλάξω (έχει αγοραστεί την πέμπτη από το techstores). το tp-link 5210 το βλέπω εξαντλημένο.. αν βάλω το tp-link 701nd στο μπαλκόνι θα τα παίξει? οποιαδήποτε πρόταση για router με usb ή repeater/ access point δεκτή. (καταλαβαίνετε πως θα χρειαστώ βοήθεια και για τις απαιτούμενες ρυθμίσεις εε? ) α.πολυ μικρο με εσωτερικες κεραιες για να δωσει καλυτερο σημα. β.στο Manual το λεει Plug in a USB storage drive to share files Access and play files through a web interface or the SharePortTM Mobile app for mobile devices DLNA server streams media to DLNA-capable devices το dlink παιζει σαν client Οχι access point αφου παιρνει ασυρματα.αν εριχνες καλωδιο απο πανω μεχρι μεσα θα εβαζες μονο ενα routerκαι θα εκανες δουλεια. αν θες admin password για cyta ειναι αυτα ΖΤΕ - CytaAdmRes - d5l_cyt@_Adm1n VDSL - CytaAdmRes - R3$Adm1n Thomson-782-703-788-780 - cytaadmin - cyt@$upp0rt Pirelli P.RG A4201G - CytaAdmRes - d5l_cyt@_Adm1n Pirelli DRG A225G //technicolor - cytaadmin - cyt@$upp0rt ADB YAPS 4100N - CytaAdmRes - d5l_cyt@_Adm1n VDSL ADB - CytaAdmRes - R3$Adm1n ----------------------------------- το Dlink 505 δεν ειναι Outdoor.αν βαλεις το 801Nd και δεν ειναι σε στεγανο κουτι το ξεχνας.θα το παρεις στο χερι. το 2750b ειναι adsl router>μπορει να παιξει βεβαιακαι σαν σκετο access point αμα θες οποτε αν σου κανει σε θεμα με τον δισκο παρτο.διαβασε το manual για να δεις τι κανει η Usb και να δεις τι filesystems βλεπει.επισης μην περιμενεις τρελλη ταχυτητα.μην περιμενεις δηλαδη οτι θα παιξει πανω στο ρουτερ οπως θα επαιζε αν ειχες το δικο Usb.ακομα και ethernet να μεταφερεις δεν θα δεις κατι τρελλο. ασε που δεν εχει gigabit οποτε ετσι και αλλιως η 100ara ethernet θα σε ριξει στα 12 mbyte /sec περιπου.εκτος αν πας σε κατι gigabit και Usb 3.πχ κανα asus. Παντως αν στο αλλαζουν θα επερνα κατι αλλο.εκτος οπως ειπα αν μπορεις να ριξεις καλωδιο οποτε ολα θα παιξουν πολυ καλυτερα και με μηδαμινες απωλειες αφου θα εισαι καλωδιακα μεχρι κατω σε σενα. σε repeater indoor που θαπαιξει client το tp link 801nd.σε Outdoor υπαρχει το 5210.υπαρχουν και Ubiquiti μετα και Mikrotik αλλα μπλεκεις σε πιο δυσκολα. σε router τωρα δες αν θες να ειναι gigabit ή οχι οπως και αν εχει usb 3.0 ή Usb 2.0 και αποφασισε.tp link ειναι value for money. τωρα ειτε παρεις adsl/vdsl router ειτε παρεις σκετο ρουτερ και στις 2 περιπτωσεις μπορεις νακανεις την δουλεια σου απλα με διαφορετικο τροπο. οτι παρεις πρωτα καντο firmware update.πριν παρεις διαβασε το Manual και δες reviews αν κανει αυτα που θες. usb 3.0 εχω δει σε asus αλλα σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες εταιρειες.
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 thank you poulinos! εξυπηρετικότατος και αναλυτικότατος! λέω να πάρω το d-link 2750 που το βρίσκω στα 20€, που φαίνεται να κάνει κανονικά map usb δίσκους. router με usb 3 ξεκινάνε από 80 € οπότε είναι απαγορευτικά. ψάχνω μήπως βρω το tp-link 2510 για το μπαλκόνι. υποθέτω θα δουλεύει πολύ καλύτερα το δίκτυο με αυτά τα δύο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα