Fuel7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε ολους εχω ενα Lenovo R500 με το οποιο δουλευω.Αναγκάστικα να κανω φορματ στον υπολογιστη και να βαλω αλλα windows απο αυτα που ειχε κανονικα(Ειχε Vista και ανέβηκα σε 7).Εκτοτε το μηχανακι εχω παρατηρησει οτι παρουσιάζει σοβαρα κολλήματα σε βασικες και ζωτικες λειτουργιες.Εναρξη μπετο,ανασυγκροτηση(θελει 2 ζωες)ανοιγμα το Chrome παιρνει και 7-8 δευτερα.Ειλικρινα δεν ξερω τι φταινει και απο που να πιασω και απο που να τελειωσω.Φταιει το hardware,φταιει το software;;Δέν ξέρω ειμαι μπερδεμενος,και δεν ξέρω απο που να πρωτο αρχισω.Υπάρχει κάποιος τροπος να φέρω το ηχανακι στα ισα του;Επισυνάπτω ενα report του υπολογιστη απο το CPU-Z Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Επισυνάπτω ενα report του υπολογιστη απο το CPU-Z Που ειναι??
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε ολους εχω ενα Lenovo R500 με το οποιο δουλευω.Αναγκάστικα να κανω φορματ στον υπολογιστη και να βαλω αλλα windows απο αυτα που ειχε κανονικα(Ειχε Vista και ανέβηκα σε 7).Εκτοτε το μηχανακι εχω παρατηρησει οτι παρουσιάζει σοβαρα κολλήματα σε βασικες και ζωτικες λειτουργιες.Εναρξη μπετο,ανασυγκροτηση(θελει 2 ζωες)ανοιγμα το Chrome παιρνει και 7-8 δευτερα.Ειλικρινα δεν ξερω τι φταινει και απο που να πιασω και απο που να τελειωσω.Φταιει το hardware,φταιει το software;;Δέν ξέρω ειμαι μπερδεμενος,και δεν ξέρω απο που να πρωτο αρχισω.Υπάρχει κάποιος τροπος να φέρω το ηχανακι στα ισα του; Επισυνάπτω ενα report του υπολογιστη απο το CPU-Z Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. Πολυ πιθανο να φοραει κανενα δισκο στις 5400 στροφες που ειναι το πιο συνηθησμενο σε laptop οποτε λογικο να αργει Τρεξε και ενα hdd sentitel μηπως ο δισκος παραδιδει πνευμα σιγα σιγα
Fuel7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Επισυνάπτω ενα report του υπολογιστη απο το CPU-Z Που ειναι?? Ειχες δικιο ξεχασα να το ανεβασω Πολυ πιθανο να φοραει κανενα δισκο στις 5400 στροφες που ειναι το πιο συνηθησμενο σε laptop οποτε λογικο να αργει Τρεξε και ενα hdd sentitel μηπως ο δισκος παραδιδει πνευμα σιγα σιγα Σύμφωνα με το HD Sentinel ειμαι οκ ,εκτος και δεν κοιταω καλα Προσπαθω να ανεβασω τα αρχεια και δεν μου τα ανεβαζει .Ανεβαινει μονο η φωτογραφια και οχι το report toy CPUZ
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Συμπεριφορα υπολογιστη μετα απο Formatνα τον πας σε ψυχολογο.. -.- Στο θεμα μας, εφοσον εκανες φορματ οπως λες, τοτε ειναι 100% θεμα Harware (εκτος και εαν με το που τον ανοιξες , κολλησες ιο , αν θες σκαναρε μια για να το αποκλεισουμε και αυτο) Εμενα εξακολουθει να μου φαινεται θεμα Σκληρου, αλλα μπορει να ειναι ΚΑΙ RAM. "τρέξε το memtest" και πες.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Εκτος οτι γενικοτερα ειναι αρκετα παλιο το laptop οπως ειπα παραπανω εχεις αργο δισκο κατα 99% ειναι στις 5400 στροφες , για να δεις καποια διαφορα οτι και να κανεις το κερδος θα ειναι ελαχιστον επιδοσεις θα κερδισεις βαζοντας εναν ssd (ας σε καλυπτει ο τωρινος δισκος με εναν 120 GB θα κανεις την δουλεια σου) και ισως να πηγαινες σε 4GB μνημης
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Οι ssd θα μας σωσουν, δηλαδη μολις βαλει τον ssd το μηχάνημα θα απογειωθεί?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Οι ssd θα μας σωσουν, δηλαδη μολις βαλει τον ssd το μηχάνημα θα απογειωθεί?Θα δει μεγάλη διαφορά στην απόκριση του υπολογιστή ειδικά αν φοράει 5400rpm δίσκο 2
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 με ssd οντως θα πεταει το μηχανημα αλλα αφου ο ανθρωπος λεει οτι με τα vista δεν του εκανε αυτα τα περιεργα τοτε κατι αλλο ειναι.Επισης τα windows 7 γενικα συμπεριφερονται καλυτερα και ταχυτερα απο τα vista . αδελφε ξεκινα απο διαχειριση συσκευων και κοιτα για τους drivers cpu καρτας γραφικων και μετα και chipset κτλ για να δεις τι γινεται. αυτα ολα τα εχεις κανει εγκατασταση στις τελευταιες τους εκδοσεις?
grovolis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Να ξέρεις ότι τις πρώτες μέρες μετά το φορματ τα windows κάνουν διάφορες διαδικασίες βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος όπως updates, indexing, Prefetch service κ.α με αποτέλεσμα μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά να διακρίνεις μειωμένη απόδοση. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το πόση ώρα αφήνεις τον υπολογιστή ανοιχτό σε αδράνεια (χώρις να τον χρησιμοποιείς) δώστου μια βδομάδα χρόνο και ύστερα αποφασίζεις. Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις κάνεις εγκατάσταση όλα τα Updates/drivers από την σελίδα του κατασκευαστή.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 αν ολοι οι drivers ειναι οκ τοτε κοιτα την χρηση cpu και hdd γιατι ενδεχεται να κανει οντως τα update του κτλ και γι΄αυτο να μην αποκρινεται οπως θα επρεπε..
soteras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν: 1)Drivers έβαλες τα σωστά αλλά στα πάντα όλα που φοράει πάνω το λάπτοπ 2)Με τα vista τη συμπεριφορά είχε το μηχάνημα 3)Από την πρώτη στιγμή κολούσε του κερατά ή εκεί που έβαζες προγράμματα το παρουσίασε 4)Συντήρηση του έχεις κάνει καθάρισμα από σκόνες αλλαγές σε πάστα 5)Ανέβασε μια φώτο από διαχείριση εργασιών με τη χρήση ραμ - cpu
Fuel7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Συμπεριφορα υπολογιστη μετα απο Format να τον πας σε ψυχολογο.. -.- Στο θεμα μας, εφοσον εκανες φορματ οπως λες, τοτε ειναι 100% θεμα Harware (εκτος και εαν με το που τον ανοιξες , κολλησες ιο , αν θες σκαναρε μια για να το αποκλεισουμε και αυτο) Εμενα εξακολουθει να μου φαινεται θεμα Σκληρου, αλλα μπορει να ειναι ΚΑΙ RAM. "τρέξε το memtest" και πες. Καλησπέρα φιλε μου.Το memtest πως το τρέχουμε,σε αυτο εχω αγνοια! Εκτος οτι γενικοτερα ειναι αρκετα παλιο το laptop οπως ειπα παραπανω εχεις αργο δισκο κατα 99% ειναι στις 5400 στροφες , για να δεις καποια διαφορα οτι και να κανεις το κερδος θα ειναι ελαχιστον επιδοσεις θα κερδισεις βαζοντας εναν ssd (ας σε καλυπτει ο τωρινος δισκος με εναν 120 GB θα κανεις την δουλεια σου) και ισως να πηγαινες σε 4GB μνημης Του 2010 λαπτοπ ειναι,αλλα το να παρω ssd για οταν διαρκως κατεβαζω πραγματακια ο δισκος αυτος θα παει στράφι,παρ'ολη την επένδυση που θα κάνω. Να ξέρεις ότι τις πρώτες μέρες μετά το φορματ τα windows κάνουν διάφορες διαδικασίες βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος όπως updates, indexing, Prefetch service κ.α με αποτέλεσμα μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά να διακρίνεις μειωμένη απόδοση. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το πόση ώρα αφήνεις τον υπολογιστή ανοιχτό σε αδράνεια (χώρις να τον χρησιμοποιείς) δώστου μια βδομάδα χρόνο και ύστερα αποφασίζεις. Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις κάνεις εγκατάσταση όλα τα Updates/drivers από την σελίδα του κατασκευαστή. Ο υπολογιστης εχει μονταριστει και τρεχει απο την πρωτη σχεδον βδομάδα του Γενάρη.το γνωριζω οτι ο υπολογιστεις ενεργει ετσι οπως μου ανεφερες! αν ολοι οι drivers ειναι οκ τοτε κοιτα την χρηση cpu και hdd γιατι ενδεχεται να κανει οντως τα update του κτλ και γι΄αυτο να μην αποκρινεται οπως θα επρεπε.. Απο drivers ειμαι κομπλε και στον device manager ειμαι υπερκομπλε δεν μπου λειπει καμια συσκευη Λοιπόν: 1)Drivers έβαλες τα σωστά αλλά στα πάντα όλα που φοράει πάνω το λάπτοπ 2)Με τα vista τη συμπεριφορά είχε το μηχάνημα 3)Από την πρώτη στιγμή κολούσε του κερατά ή εκεί που έβαζες προγράμματα το παρουσίασε 4)Συντήρηση του έχεις κάνει καθάρισμα από σκόνες αλλαγές σε πάστα 5)Ανέβασε μια φώτο από διαχείριση εργασιών με τη χρήση ραμ - cpu 1)Ναι δεν εχω θέμα με τα drivers 2)Vista ηταν πολυ ομαλη η λειτουργια κολλαγε αλλα οχι το προβλημα που εχω τωρα και η καθυστεριση να σπαει ουμπαλα 3) Μετα απο λιγρες μερες μετα το φορματ.Οποτε το πιστωνεις ως σταδιακα.Εγω την αρχη νομισα οτι ηταν ο μισογεματος σκληρος 4)Ναι ειναι συντηρημενο και καθαρισμενο, σκονες πάστες,γριλιες κοκ 5)Επισημαψα οποτε ολοι μπορειτε α δειτε Εαν καλεις ξέρει πως μπορω να ανεβαζω ενα αρχειο txt,για να δειτε και τα προγραμματα θα του ειμαι υποχρεος!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Έχεις 2 antivirus στο laptop? Στις διεργασίες βλέπω το 360 total security και το avg να τρέχουν ταυτόχρονα.
soteras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Έχεις 2 antivirus wtf πάντα μόνο ένα βάζουμε κάνε καθαρή απεγκατάσταση και στα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα