fingolfingr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 To Dungeon siege το θυμαται κανενας? 2
Fotis13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Lineage 2 # και μόνο. Ο θεός να το κάνει RPG... Με διαφορα το καλυτερο MMORPG ,οχι στην τωρινη του εξελιξη φυσικα .Απλα το pvp του ηταν ο ορισμος του hardcore me to καρμα ktlp και δεν απευθυνοταν σε careberia και "ευαισθητους " gamer που ειναι η πλειοψηφικη βαση .Για ολους αυτους εχει wow και αλλα τετοια παιχνιδακια που δεν σε ενοχλει κανενας οταν expareis ουτε σε κανει ντα ... 1
Kontos82 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ανεξάρτητα με το είδος του παιχνιδιού οι πιο "παλιοί" έχουμε άλλοι σχέση με τα παιχνίδια,ίσως γιατί μας θυμίζουν τα "νιάτα" μας,αλλά κυρίως γιατί ήταν μια πιο ρομαντική εποχή.Διαλέγαμε ποιο παιχνίδι θα πάρουμε προσεκτικά και μετά απο σκέψη και φροντίζαμε να ασχοληθούμε με αυτό,ακόμα και αν δεν ήταν τόσο καλό όσο θα θέλαμε,είτε γιατί δεν είχαμε μαζέψει λεφτά για να πάρουμε άλλο (12900δρχ ένα παιχνίδι game boy σε μια εποχή που το αυτοκίνητο γέμιζε με 5000δρχ δεν ειναι ευκαταφρόνητο ποσό) αλλά κυρίως γιατί δεν υπήρχαν torrents για να κατεβάσεις κάτι άλλο.Ακόμα και οι πειρατές της εποχής ήταν μεν φθηνότεροι αλλά και πάλι το 5χιλιαρο στις αρχές το ήθελες για ένα δισκάκι στο PC.Τότε έπρεπε να σπάσεις το κεφάλι σου για να δεις πως θα περάσεις το επόμενο lvl ή τον όποιο αρχήγο καθώς δεν υπήρχε το google ή το internet για να βρεις walkthrough ή την λύση.Στην καλύτερη να στέλναμε κανένα γράμμα σε κανένα περιοδικό με την ελπίδα ότι στο επόμενο τεύχος θα έχουμε απάντηση (pixel,pc master,user..άλλη νοσταλγία).Η φαντασία μας ήταν προσηλωμένη στο παιχνίδι (πιθανότατα επειδή μεγαλώνοντας οι όποιες ευθύνες μας αποσπούν από τον φανταστικό κόσμο που βιώναμε) και το ζούσαμε πιο έντονα.Δεν χρειαζόμασταν collectibles ή οτιδήποτε άλλο για να ξαναπαίξουμε ένα παιχνίδι.Κάθε φορά ανακαλύπταμε κάτι καινούργιο ή προσπαθούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι πάλι με λιγότερες απώλειες από την προηγούμενη φορά.Οι λέξεις patch και update ήταν άγνωστες.Για αυτά και για άλλα πολλά που μου διαφεύγουν τώρα ήταν άλλη φάση το gaming τότε.Εγώ ακόμα ανατριχιάζω πάντως όταν ακούω την 8-bit εισαγώγη του Legend of Zelda (ναι αυτό με την χρυσή κασσέτα) από το NES ή σκέφτομαι πόσο έμπαινα μέσα στο παιχνίδι όταν έπαιζα fallout,diablo,syndicate wars κ.α. 9
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Με διαφορα το καλυτερο MMORPG ,οχι στην τωρινη του εξελιξη φυσικα .Απλα το pvp του ηταν ο ορισμος του hardcore me to καρμα ktlp και δεν απευθυνοταν σε careberia και "ευαισθητους " gamer που ειναι η πλειοψηφικη βαση .Για ολους αυτους εχει wow και αλλα τετοια παιχνιδακια που δεν σε ενοχλει κανενας οταν expareis ουτε σε κανει ντα ... Το Eve Online γελάει... Κατά τα άλλα δεν είπα κάτι για mmorpg αλλά για rpg... 3
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Στο μυαλο μου, σαν "γνησια" RPG έχω τα turn based. Tα αλλα ειναι υβριδια,action/rpg/adventure. (Kingdom Hearts, Zelda, Demon's Souls, Oblivion, Skyrim, Fallout και τοοοσα ακόμη). Αλλα αυτο που ειπε και ενα παιδι πιο πανω ειναι το σημαντικοτερο: Παιχνιδαρα να ειναι και ας ειναι ο,τι κατηγορια θελει. υγ: Screw labels υγ: Θελω καλα adventure games επισης. Θελω Gabriel Knight 4.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Το Skyrim δηλαδή θεωρείται RPG; Γελάει ο κόσμος. Παιχνίδια με τόσο ρηχό κόσμο με την υποτιθέμενη ελευθερία που σου δίνει που είσαι κυριολεκτικά ο κανένας ανάμεσα στους τίποτα που πραγματικά αναρωτιέμαι τι σκατά του βρίσκουν. Το morrowind από την άλλη είναι πολύ καλύτερο. Αυτό είναι adventure ρε συ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Γελάει ο κόσμος. Παιχνίδια με τόσο ρηχό κόσμο με την υποτιθέμενη ελευθερία που σου δίνει που είσαι κυριολεκτικά ο κανένας ανάμεσα στους τίποτα που πραγματικά αναρωτιέμαι τι σκατά του βρίσκουν. Το morrowind από την άλλη είναι πολύ καλύτερο. Αυτό είναι adventure ρε συ. ναι το ξερω πως ειναι adventure και αλλα adventure αναφερθηκαν προηγουμενως και ζηλεψα ποιος ξεχναει επισης και το The Longest Journey...
cmak Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή το κάναμε adventure thread το νήμα παρά RPG 1
hardrocker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ένα RPG είναι πολλά περισσότερα από μία απλή checklist δεν καταλαβα το νοημα της φρασης τι checklist?
bisbirikos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Στο μυαλο μου, σαν "γνησια" RPG έχω τα turn based. Tα αλλα ειναι υβριδια,action/rpg/adventure. (Kingdom Hearts, Zelda, Demon's Souls, Oblivion, Skyrim, Fallout και τοοοσα ακόμη). Αλλα αυτο που ειπε και ενα παιδι πιο πανω ειναι το σημαντικοτερο: Παιχνιδαρα να ειναι και ας ειναι ο,τι κατηγορια θελει. υγ: Screw labels υγ: Θελω καλα adventure games επισης. Θελω Gabriel Knight 4. Περίμενα για πολλά χρόνια το Gabriel Knight 4. Αλλά μετά την εξαγορά της θρυλικής Sierra από την AOL τα όνειρα μου εξανεμίστηκαν. Η μόνη εταιρεία adventure games που επιβίωσε από την εποχή εκείνη είναι η ubisoft.
Human Soul Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Fallout new vegas. Ο βασιλιάς των (sci fi) rpg. Το πραγματικό open world rpg όπου εκτός από όπλα χρησιμοποιήσεις το λέγειν για να πείσεις τους αντιπάλους σου να κάνουν το θέλημά σου.Πιο open world πάμε σε virtual reality 1
kcypre Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ο βασιλιάς των RPG είναι το Planescape Torment. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται τα Baldur's Gate. Ένα παιχνίδι που είχα λατρέψει και δεν το αναφέρει κανένας είναι το Betrayal at Krondor. Με πιάσανε οι θύμισες... 2
LongTom Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Γελάει ο κόσμος. Παιχνίδια με τόσο ρηχό κόσμο με την υποτιθέμενη ελευθερία που σου δίνει που είσαι κυριολεκτικά ο κανένας ανάμεσα στους τίποτα που πραγματικά αναρωτιέμαι τι σκατά του βρίσκουν. Το morrowind από την άλλη είναι πολύ καλύτερο. Ξέρω,δεν είναι in να αρέσει σε εμάς τους "παλιούς" το skyrim,αλλά προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Η fantasy ατμόσφαιρα(λόγω μουσικής-γραφικών) που έβγαζε ήταν κλάσεις ανώτερη από οιαδήποτε παιχνίδι που έχω παίξει εδώ και χρόνια. Από την άλλη το morrowind,με το περίεργο σύστημα μάχης πάντα με απωθούσε έντονα. Προσωπικά βρίσκω μεγάλη βαλούτα τον "πνευματικό απόγονο" και overhyped όσο τίποτα(δηλώνω θύμα του) των ισομετρικών, το Pillars of Eternity, με το άθλιο σύστημα μάχης,τουλάχιστο όταν πρωτοβγήκε, και την πολύ κάτω του μετρίου ιστορία του(που πανάθεμα το είχε και χιλιάδες επί χιλιάδων γραμμών πίπες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα