Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τα τέλη των 90s αρχές 00s τα περισσότερα διαφημιζόμενα ως RPG.... απλά δεν ήταν.

Τώρα απλά είναι χειρότερη η κατάσταση διότι έχει αλλοιωθεί τελείως το νόημα του RPG για το ευρύ κοινό από μια και πλέον δεκαετία τέτοιων πρακτικών.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αναμνήσεις μου φέρατε στο μυαλό με αυτές της ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ!!!! :D :D :D

Αυτό ακριβως παιχνιδαρες.  Για πολύ λιωσιμο.

Προσωπικα με κονσολες μεγαλωσα και οταν ακουγα RPG πιο παλια πιο πολυ στο μυαλο μου ερχονταν τα turn based JRPG Final Fantasy,Breath Of Fire,Vagrand Story,Chrono Trigger κλπ.

Breath of fire II logo ζωγραφισμενο στο κρεβατι μου είχα. Chrono trigger παιζω ακομα και τωρα που και που στο κινητό. Final fantasy VII και VIII απιστρευτο λιωσιμο.

Απίστευτα παιχνιδια

ΥΓ: Μόνο εμενα μου αρεσε και το last remnant από τα πιο καινουργια turn based;

Δημοσ.

Χρυσές εποχές. Το προβλημα ειναι οτι τωρα πια και κανενα καλο RPG ή adventure να βγει δεν εχουμε χρόνο ούτε την εισαγωγή να δούμε λογω υποχρεώσεων.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μεγάλωσα με

Eye of the beholder, might and magic, baldur's gate, icewind dale, dark sun κτλ που τότε τα λέγαμε rpg ή crpg.

άρα για μένα τα "καθαρόαιμα" rpg στο μυαλό μου των τελευταίων ετών είναι τα Pillars of eternity, Divine Divinity, Legend of grimrock 1,2

Might and magic X και αν ξεχνάω κανα άλλο.

Στο περιπου και εγώ.

Baldur's Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights, Planescape Torment, Temple of Elemental Evil ηταν τα παιχνιδια που θεωρούνταν και θεωρούσα κανονικά RPG.

Πιο προσφατα επισης τα: Dragon Age (to 1 μόνο) και Pillars of Eternity

Υπο προϋποθέσεις ισως να εβαζα και καποιο Witcher μεσα.

Ενα στοιχείο παντως που εγω ειχα σαν κριτήριο για "κανονικό" RPG και ειχαν ολα τα παραπανω ηταν το Party! (περα απο leveling κτλ).

RPG χωρις party ποτε δεν μπορεσα να παιξω με εξαίρεση τα Witcher.

Επεξ/σία από Soulseeker
  • Like 1
Δημοσ.

Με το που μπλέξαμε με τα γραφικά το pure gameplay πήγε περίπατο.

Seriously, δείτε στο games forum σε όλα τα game threads η κουβέντα και το focus σχεδόν όλων είναι στο αν θα τρέξει πχ με x8 AA ή x16...

Έπαιζα το Diablo 1 - 2 και το Blade Runner τις προάλλες και κατάλαβα πόσο τυχερή ήταν η γενιά μου που"ανδρώθηκε" με τέτοιας ποιότητας gameplay.

Btw, System Shock 2 , "drops mic walks off stage"

• Like 3
Δημοσ.

Τελικα ειμαστε πολλοι  εκεινης της χρυσης  δεκαετιας..

Βεβαια φανταζομαι οτι σχεδον ολοι κατω τον 30 θα λενε τι λενε οι τρελλοι!!!!αυτα τα παιχνιδια  εχουν χαλια γραφικα.Αλλα έχουσιν γνώσιν οι φύλακες)

• Like 1
Δημοσ.

Χρυσές εποχές. Το προβλημα ειναι οτι τωρα πια και κανενα καλο RPG ή adventure να βγει δεν εχουμε χρόνο ούτε την εισαγωγή να δούμε λογω υποχρεώσεων.

Αυτό είναι μεγαλη αλήθεια. Είχα στο PC το dreamfall chapters για 2 μήνες και επαιζα 10 λεπτα καθε βραδυ. Δεν είχα χρόνο για περισσότερο.

Τωρα κανω το ίδιο με το AC black flag στο PS3 πριν με παρει ο υπνος.

• Like 1
Δημοσ.

Συνδέθηκα μετά από καιρό μόνο και μόνο για να ποστάρω εδώ ;) Μιας και είμαι 40φεύγα, είμαι της -πολύ- παλιάς σχολής, άρα και εγώ έχω περάσει ά-π-ε-ι-ρ-ε-ς ώρες με EoB, LoL, DM1/2/3, UW+UW2 αλλά και τα "απλά" Ultima, System Shock1/2, Wizardry, Captive, M&M, ElderScrolls, AoD, Thunderscape, Torment,  BGs, Icewind, Arx, NWNs, Fallout, DeusEx κλπ. Τα μοναδικά παιχνίδια που περίμενα -και περιμένω- είναι τα νέα Fallout, DeusEx, το Pillars, δηλαδή καθαρά ή λιγότερο "καθαρά" RPGs.

Μερικά τα ξεκίνησα από Atari και Amiga, αλλά τα περισσότερα προφανώς είναι σε PC.

Και όχι, δεν το έχουμε παρακάνει, το RPG για έναν σοβαρό παίκτη, είναι η καλύτερη και πιο κοντινή προσομοίωση για πραγματική εμπειρία gaming.

Δημοσ.

Καλό άρθρο! Ο λόγος που το χώνουν παντού είναι το μάρκετινγκ, ξεκάθαρα. Όπως και στη μέταλ μουσική, όσοι ασχολείστε θα ξέρετε για "blackened symphonic power metal" και λοιπές παπαροπεριγραφές που προσπαθούν να πιάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Αν ψάχνετε για old-school στυλ παιχνίδι, τσεκάρετε το Underrail. Θυμίζει αρκετά Fallout 1 και 2. :)

Δημοσ.

GOTHIC!!! Ντάξει, τρελές αναμνήσεις!!!1 Όντως, κάποτε υπήρχαν τα RPG και τα Action RPG. Στην πορεία βέβαια κάπου η ανάγκη για πωλήσεις τα 'φαγε τα πρώτα (πάλι καλά που υπάρχουν το Kickstarter και καμιά CD Projekt...) και ξεμείναμε με τα δεύτερα.

Θυμάμαι φίλε στο Gothic, πόσο φοβερό συναίσθημα σου δημιουργούσε όταν ήθελες να γίνεις mage που έπρεπε να μπεις στον κύκλο των mages και να προχωρήσεις στα ranks τους ή μπορούσες να δουλέψεις σαν βοηθός ενός blacksmith και να φτιάχνεις σπαθιά προς πώληση. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξανανιώσει με κανένα game τέτοια πράγματα. Δεν λέω ότι δεν έχω ξαναβγεί games με τέτοια mechanics αλλά δεν σε κάνουν να νιώθεις κάτι. Ωραίες εποχές.

Δημοσ.

Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ RPG δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με αυτούς τους νέους τίτλους που βγαίνουν. Οι τορινοί πιτσιρικάδες ΑΓΝΟΟΥΝ το τί είναι ένα πραγματικό "παιχνίδι ρόλων"...

Παιχνίδια σαν το "BALDUR's GATE" είναι αυτά που θεωρούνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ/"ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ" RPG games...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...