Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Planescape-torment-box.jpg

καλά χρυσά τα Baldur's Gate αλλά η μεγάλη μου RPG  αγάπη ήταν είναι και θα είναι το παραπάνω....με εξαίρεση τα καταπληκτικά Divinity/Pillars όλα τα άλλα είναι πρώτα action και μετά RPG.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μεγάλωσα με

Eye of the beholder, might and magic, baldur's gate, icewind dale, dark sun κτλ που τότε τα λέγαμε rpg ή crpg.

άρα για μένα τα "καθαρόαιμα" rpg στο μυαλό μου των τελευταίων ετών είναι τα Pillars of eternity, Divine Divinity, Legend of grimrock 1,2

Might and magic X και αν ξεχνάω κανα άλλο.

Ξεχνάς και NeverWinter Nights, PlaneScape Torment! :)

(Geosim79, πιάσε κόκκινο!!!) :)

• Like 1
Δημοσ.

Η δημιουργία των  adventure games από την φύση τους ήταν εύκολη για 486 και Pentium επεξεργαστές. Τα RPG είναι πιο εντυπωσιακά, απαιτούν λιγότερη σκέψη και περισσότερα χρήματα για καλή κάρτα γραφικών η κονσόλα. 

Αναπολώ τα adventure games. Όπως το Myst, Riven, URU της ubisoft, την σειρά Gabriel Knight της Sierra, η λίγο αργότερα το Syberia. 

Οι παλιοί θα θυμούνται.

Τα καλά adventure games με μεγάλα budjet έχουν πεθάνει με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το Gray Matter της Jane Jensen που έφτιαξε το gabriel Knight. Και την επανέκδοση Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition για android, Mac, PC. 

MystCover.png

Gabriel_Knight_3_-_Blood_of_the_Sacred,_

Syberia_Coverart.png

header.jpg?t=1447359350

• Like 7
Δημοσ.
GOTHIC!!! Ντάξει, τρελές αναμνήσεις!!!1 Όντως, κάποτε υπήρχαν τα RPG και τα Action RPG. Στην πορεία βέβαια κάπου η ανάγκη για πωλήσεις τα 'φαγε τα πρώτα (πάλι καλά που υπάρχουν το Kickstarter και καμιά CD Projekt...) και ξεμείναμε με τα δεύτερα.
πωωωω τι μου θύμισες τώρα ακόμα το έχω στη συλλογή μου πολύ μπροστά για την εποχή του
Δημοσ.

King's Quest ήταν ο ορισμός των adventures της Sierra, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 90. Αν και πάντα θεωρούσα τα adventures της LucasFILM, και όχι Lucas Arts που έγινε αργότερα κλάσεις ανώτερα. (πχ Monkey Island, Indiana Jones and the Fate of Atlantis)

gfs_45322_2_19.jpg

καλά χρυσά τα Baldur's Gate αλλά η μεγάλη μου RPG  αγάπη ήταν είναι και θα είναι το παραπάνω....με εξαίρεση τα καταπληκτικά Divinity/Pillars όλα τα άλλα είναι πρώτα action και μετά RPG.

Η δημιουργία των  adventure games από την φύση τους ήταν εύκολη για 486 και Pentium επεξεργαστές. Τα RPG είναι πιο εντυπωσιακά, απαιτούν λιγότερη σκέψη και περισσότερα χρήματα για καλή κάρτα γραφικών η κονσόλα. 

Αναπολώ τα adventure games. Όπως το Myst, Riven, URU της ubisoft, την σειρά Gabriel Knight της Sierra, η λίγο αργότερα το Syberia. 

Οι παλιοί θα θυμούνται.

Τα καλά adventure games με μεγάλα budjet έχουν πεθάνει με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το Gray Matter της Jane Jensen που έφτιαξε το gabriel Knight. Και την επανέκδοση Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition για android, Mac, PC. 

MystCover.png

Syberia_Coverart.png

header.jpg?t=1447359350

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αναμνήσεις μου φέρατε στο μυαλό με αυτές της ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ!!!! :D :D :D

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικα με κονσολες μεγαλωσα και οταν ακουγα RPG πιο παλια πιο πολυ στο μυαλο μου ερχονταν τα turn based JRPG Final Fantasy,Breath Of Fire,Vagrand Story,Chrono Trigger κλπ.

Στα Action Rpg μονο και μονο η σειρα Souls και το W3 αρκουν για να καταλαβουμε γιατι εχει γινει τοσο δημοφιλης αυτη η κατηγορια(φυσικα πολλα τα αξιολογα παιχνιδια και πιο πριν απο αυτα).

Δημοσ.

Εχω παιξει τα άπειρα παιχνίδια (απο την εποχή του myst που πόσταρε και ο φίλος απο πανω, το riven ειναι το καλύτερο παιχνίδι ολων των εποχών για εμενα, άσχετο) αλλα ποτε κανενα καθαρόαιμο rpg. Όσα περισσότερα στοιχεία rpg εχει ενα παιχνίδι (απο την κλασική θεματολογία, μεχρι το gameplay) τοσο περισσοτερο απομακρύνομαι. Οποτε εγω εχω ενα κριτήριο για το τι ειναι rpg και τι οχι. Όσο απεχθάνομαι ενα παιχνίδι, τοσο περισσοτερο rpg θα ειναι! :)

• Like 1
Δημοσ.

Εχω παιξει τα άπειρα παιχνίδια (απο την εποχή του myst που πόσταρε και ο φίλος απο πανω, το riven ειναι το καλύτερο παιχνίδι ολων των εποχών για εμενα, άσχετο) αλλα ποτε κανενα καθαρόαιμο rpg. Όσα περισσότερα στοιχεία rpg εχει ενα παιχνίδι (απο την κλασική θεματολογία, μεχρι το gameplay) τοσο περισσοτερο απομακρύνομαι. Οποτε εγω εχω ενα κριτήριο για το τι ειναι rpg και τι οχι. Όσο απεχθάνομαι ενα παιχνίδι, τοσο περισσοτερο rpg θα ειναι! :)

To Riven φίλε στην εποχή του ήταν πολύ μπροστά.

Riven_Coverart.png Είχε πάρει βραβεία και η μουσική του είχε βγει σε CD.  Πέντε CD παιχνίδι το 1997. Το έπαιζα άπειρες ώρες. Πεισματικά δεν ακολουθούσα walkthrough ή hint από το ίντερνετ.  Το αγόρασα πρώτα από πειρατή και μετά τα ακούμπισα χοντρά στον Παπασωτηρίου στην Πατησίων γιατί ήθελα να βλέπω το κουτί του στην βιβλιοθήκη. Μεγάλο κώλυμα. Απίστευτα γραφικά και μουσική στον ταπεινό μου Pentium 150Mhz και τα 32 MByte μνήμης. Η αποθέωση του multimedia. H χρυσή εποχή για το game. Adsl και τορεντάδικα δεν υπήρχαν. Τα CDrecodable drive  ήταν πανάκριβα και λίγοι γνώριζαν επαγγελματίες πειρατές με πλούσια γκάμα παιχνιδιών. Στον Παπασωτηρίου γινόταν πανικός από τον κόσμο. Το έπαιξα ξανά πριν λίγα χρόνια σε iPhone αλλά η αίσθηση δεν ήταν ίδια. 

Σχετικό βιντεάκι:

https://www.youtube.com/watch?v=RpE8NzIVDZ8

• Like 3
Δημοσ.

Οι παλιοί θα θυμούνται.

Δυστυχώς,πολυ κατώτερο των προσδοκιών μου το gray matter σε συγκριση με το Gabriel knight 3.

Και δεν νομίζω οτι θα το φτάσει ποτέ κανένα game του είδους.

Αλλα θα πλήρωνα όσο-όσο για καποιο με ίδιο βαθος (και ισως και ίδια θεματολογια)

Δημοσ.

King's Quest ήταν ο ορισμός των adventures της Sierra, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 90. Αν και πάντα θεωρούσα τα adventures της LucasFILM, και όχι Lucas Arts που έγινε αργότερα κλάσεις ανώτερα. (πχ Monkey Island, Indiana Jones and the Fate of Atlantis)

gfs_45322_2_19.jpg

Ά ρε τι μου θύμισες...μην καρφώνεσαι ρε και φαίνεται η ηλικία μας :P

• Like 2
Δημοσ.

Τι θυμήθηκε ο υπερσυντέλικος... Βέβαια μιλάμε για RPG και μάλιστα hardcore και σε καμία περίπτωση action RPG αλλά όπως και να 'χει, το καλύτερο του είδους του ever.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...