Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

M2000

Μιας και δημόσια άρχισε η συζήτηση, καλό θα ήταν να γράψεις εδώ ό,τι έχεις να γράψεις και όχι σε προσωπικά μηνύματα.

Δημοσ.

groot,

(ok απλά σκέφτηκα να σε ενημερώσω πρώτα...δεν γράφτηκε για κάτι προσωπικό, αλλά μπορεί να το έπαιρνες στραβά)

Κάποτε, σοβαρά το γράφω, θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν έχεις τον καθρέπτη απέναντί σου. Γιατί μόνο αυτός που μιλάει με τον εαυτό του στον καθρέπτη, καταλαβαίνει επακριβώς της γλώσσα του και κυρίως τις έννοιες που θέλει να περάσει!

Αντιλαμβάνεσαι για παράδειγμα ότι αυτό: a = 1 2 3 0 0 0 0 0 0 10 δεν είναι απλό συντακτικό! Χωρίζει αριθμούς με διαστήματα. Ποια άλλη γλώσσα το κάνει; Γιατί νομίζω ότι έχουμε το κόμμα για να χωρίσουμε μια σειρά αριθμών.

Ασφαλώς αν διαβάσει κανείς την αρχή του μηνύματός σου και το τέλος θα δει ότι έχει δυο απόψεις! Κάπου στο μέσον αλλάζεις άποψη για το MatLab, και αιτιολογείς την σκέψη σου, με έναν όρο Mechanics...Δεν γίνεται να αιτιολογούμε κάτι για μια έννοια Α δανειζόμενοι μια έννοια Β που ανήκει στο Α....π.χ. Υπάρχει Θεός επειδή υπάρχουν Άγγελοι..και τα δύο είναι στο ίδιο περιεχόμενο, δεν υπάρχει το ένα δίχως το άλλο! Τι είναι το Mechanics....

Αν υποχρεούμε να ρωτήσω για αυτό, τότε με αφήνεις μετέωρο! Δεν έχεις επικοινωνήσει δηλαδή. Ανεξάρτητα αν ξέρω πως να κάνω το Χ αν δεν μπορώ να επικοινωνήσω..ουδέποτε θα αντιληφθούν τι λέω.

Στα γράφω αυτό όχι για να σε μαλώσω, αλλά για να φτιάξουμε επίπεδο συζήτησης που στόχο έχει τη σωστή επικοινωνία. Πες τους όρους με μια απλή περιγραφή που να δίνει την ουσία.

1. Με ρώτησες για το τι σημαίνει γενική γλώσσα. Η απάντηση είναι απλή. Γενική γλώσσα είναι αυτή που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πάντα σε έναν υπολογιστή και να έχει απόδοση. Η Μ2000 δεν είναι γενική γλώσσα. O Clipper (ένας compiler για την dBase) δεν είναι γενική γλώσσα. Η C όμως είναι γιατί φτάνει στο επίπεδο να χειρίζεται διευθύνσεις μνήμης και να καλεί το οτιδήποτε (άλλες βιβλιοθήκες ακόμα και από άλλη γλώσσα) και το κάνει γρήγορα. H Pascal είναι και αυτή. Η Γλώσσα του σχολείου, που είναι ότι χειρότερο υπάρχει, δεν είναι γενική γλώσσα.

Δεν έχει να κάνει το γενικό με το αν μπορεί να δώσει η γλώσσα αλγόριθμους αλλά το πεδίο εφαρμογής της.

Όταν συζητάς περί ομοιότητας συζητάς για το όμοιο στην λειτουργία. Η σύνταξη ένος Α αλγόριθμου προφανώς σε κάθε γλώσσα που μπορεί να υλοποιηθεί δίνει όμοιο αποτέλεσμα, ίσως να διαφέρει η ταχύτητα. Εδώ εμείς συζητάμε την ανομοιομορφία του συντακτικού, όχι της λειτουργίας!

Δες εδώ και διάβασε για το dynamic fields names που φτιάχνονται στο run time. Δηλαδή το συνακτικό είναι προσαρμοσμένο σε ιδέες που δεν βρίσκονται οπουδήποτε. Άρα να γιατί γράφω ότι έχει μυστήριο συντακτικό. Θέλει γνώση επί του θέματος, δεν είναι μια java είναι μια άλλη γλώσσα. Αν ο Napol έχει γνώση σε αυτήν τότε άντε να βρει κάτι σχετικό αλλού!

http://www.mathworks.com/help/matlab/ref/specialcharacters.html

Δεν μπορεί κάποιος να μάθει λίγο απ΄όλα. Δεν θα κάνει τίποτα. Πρέπει να αποφασίσει να ασχοληθεί με μια γλώσσα γενικού τύπου, ή αν θέλει ειδικού, π.χ. με την SQL και να γίνει ειδικός. Μόνο έτσι θα έχει κάτι να στηρίζεται στην αναζήτηση δουλειάς.

Την Μ2000 δεν την γράφω για να μάθει κανείς το εργαλείο...για να βρει δουλειά, αλλά για να μπει στο χώρο του προγραμματισμού και μετά από χρόνια και εφόσον το επιθυμεί να πιάσει μια τεχνολογία και να την εξαντλήσει. Απλά το να μαθαίνεις σήμερα μια τεχνολογία που αύριο θα έχει ξεπεραστεί είναι ανώφελο. Άρα μαθαίνεις σήμερα σε Logo και άλλες γουστόζικες γλώσσες...και μετά πας σε κάτι σοβαρό

Δημοσ.

Κάποτε, σοβαρά το γράφω, θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν έχεις τον καθρέπτη απέναντί σου. Γιατί μόνο αυτός που μιλάει με τον εαυτό του στον καθρέπτη, καταλαβαίνει επακριβώς της γλώσσα του και κυρίως τις έννοιες που θέλει να περάσει!

Δεν ισχύει εδώ γιατί ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν ξέρεις ενώ δείχνεις ότι ξέρεις. Δηλαδή, εκφέρεις γνώμη για κάτι και μάλιστα λες ότι το MATLAB έχει περίεργο συντακτικό. Άρα, και καλή τη πίστη, θεωρώ ότι έχεις γνώση τουλάχιστον από το IDE/Interface του MATLAB. Όμως αυτή, προφανέστατα, δεν είναι η περίπτωση.

Αντιλαμβάνεσαι για παράδειγμα ότι αυτό: a = 1 2 3 0 0 0 0 0 0 10 δεν είναι απλό συντακτικό! Χωρίζει αριθμούς με διαστήματα. Ποια άλλη γλώσσα το κάνει; Γιατί νομίζω ότι έχουμε το κόμμα για να χωρίσουμε μια σειρά αριθμών.

Βασικά, αυτό δεν είναι καν συντακτικό. Είναι το output του command window εάν κανείς δώσει τις εντολές που έγραψα. Αυτό είναι τόσο κοινό... όσο το MATLAB101. Δηλαδή, μέσα στις 2 πρώτες σελίδες οποιουδήποτε εργαστηρίου (μαθήματος εννοώ) που κάνουν MATLAB, βλέπεις ακριβώς αυτό. Χώρια ότι κάτι απλό να γράψεις στο MATLAB θα το δεις. Άρα, δεν έχεις γράψει καν το a=1 στο MATLAB. Παρ' όλα αυτά, είπες ότι έχει μυστήριο συντακτικό. Πώς; Πώς, και βάσει ποιας λογικής, εφόσον δεν έχεις δει καν MATLAB λες ότι έχει μυστήριο συντακτικό;

Ασφαλώς αν διαβάσει κανείς την αρχή του μηνύματός σου και το τέλος θα δει ότι έχει δυο απόψεις! Κάπου στο μέσον αλλάζεις άποψη για το MatLab, και αιτιολογείς την σκέψη σου, με έναν όρο Mechanics...Δεν γίνεται να αιτιολογούμε κάτι για μια έννοια Α δανειζόμενοι μια έννοια Β που ανήκει στο Α....π.χ. Υπάρχει Θεός επειδή υπάρχουν Άγγελοι..και τα δύο είναι στο ίδιο περιεχόμενο, δεν υπάρχει το ένα δίχως το άλλο! Τι είναι το Mechanics....

α) Δεν αλλάζω καθόλου την άποψή μου. β) Ο όρος mechanics, μέσες - άκρες, σημαίνει πάντα το ίδιο. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα το κατάλαβαν. Π.χ., και ειδικά για το MATLAB, όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο για να μπορούν να έχουν άποψη για το συντακτικό θα ξέρουν ότι στο MATLAB τα πάντα είναι πίνακες (το πιο απλό παράδειγμα). Εξού και το όνομά του: MATrix LABoratory.

Άρα, ούτε αυτό δεν κατάλαβες... ενώ έχεις άποψη για το συντακτικό. Τι είναι λοιπόν αυτό που το κάνει μυστήριο; Μπορείς να απαντήσεις;

Αν υποχρεούμε να ρωτήσω για αυτό, τότε με αφήνεις μετέωρο! Δεν έχεις επικοινωνήσει δηλαδή. Ανεξάρτητα αν ξέρω πως να κάνω το Χ αν δεν μπορώ να επικοινωνήσω..ουδέποτε θα αντιληφθούν τι λέω.

Εάν ΘΕΛΕΙΣ να ρωτήσεις για αυτό, είναι επειδή λες πράγματα χωρίς να ξέρεις για τι μιλάς. Π.χ. "τι MATLAB έχει μυστήριο συντακτικό". Δεν σου φταίει κανείς άλλος.

Στα γράφω αυτό όχι για να σε μαλώσω, αλλά για να φτιάξουμε επίπεδο συζήτησης που στόχο έχει τη σωστή επικοινωνία. Πες τους όρους με μια απλή περιγραφή που να δίνει την ουσία.

Χε... εάν καταφέρεις να μιλάς για αυτά που ξέρεις και όχι για αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις επειδή τα βγάζεις από την κοιλιά σου, τότε πες και για επικοινωνία. Όσο αυτό για το "να σε μαλώσω"... έλεος. Εδώ καλά καλά δεν ξέρεις τα βασικά (από ό,τι αποδεικνύεται και εδώ και άλλου) για αυτά που γράφεις... φαντάζομαι το να καταφύγεις σε τέτοια επιχειρήματα (π.χ. "να σε μαλώσω" ) είναι ό,τι σου έχει απομείνει αντί επιχειρημάτων.

1. Με ρώτησες για το τι σημαίνει γενική γλώσσα. Η απάντηση είναι απλή. Γενική γλώσσα είναι αυτή που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πάντα σε έναν υπολογιστή και να έχει απόδοση. Η Μ2000 δεν είναι γενική γλώσσα. O Clipper (ένας compiler για την dBase) δεν είναι γενική γλώσσα. Η C όμως είναι γιατί φτάνει στο επίπεδο να χειρίζεται διευθύνσεις μνήμης και να καλεί το οτιδήποτε (άλλες βιβλιοθήκες ακόμα και από άλλη γλώσσα) και το κάνει γρήγορα. H Pascal είναι και αυτή. Η Γλώσσα του σχολείου, που είναι ότι χειρότερο υπάρχει, δεν είναι γενική γλώσσα.

Δεν έχει να κάνει το γενικό με το αν μπορεί να δώσει η γλώσσα αλγόριθμους αλλά το πεδίο εφαρμογής της.

Εάν δεν μπορείς να φέρεις ένα επίσημο ορισμό για αυτό που λες (και άρα δεν το βγάζεις από την κοιλιά σου), τότε θα ήθελα να ελπίζω ότι καταλαβαίνεις τουλάχιστον πόσο ανακόλουθος είσαι με τα γραφόμενά σου σε αυτό το ίδιο το post σου. Χώρια ότι αυτό που λες είναι σαν το intelligent C. Δηλαδή, κάτι που κατέβασε το κεφάλι σου.

Όταν συζητάς περί ομοιότητας συζητάς για το όμοιο στην λειτουργία. Η σύνταξη ένος Α αλγόριθμου προφανώς σε κάθε γλώσσα που μπορεί να υλοποιηθεί δίνει όμοιο αποτέλεσμα, ίσως να διαφέρει η ταχύτητα. Εδώ εμείς συζητάμε την ανομοιομορφία του συντακτικού, όχι της λειτουργίας!

Προσπέλαση στοιχείων πίνακα. Συγκεκριμένα των στοιχείων που ανήκουν στις γραμμές 1 και δύο και στις στήλες 3 και 4

MATLAB:

a[1:2, 3:4]
Python με numpy

Επίσης, προσπέλαση μεθόδων κλάσης:

MATLAB

my_class.its_method(the_argument)
Java

Python

Να συνεχίσω; Τι έλεγες για το συντακτικό;

Δες εδώ και διάβασε για το dynamic fields names που φτιάχνονται στο run time. Δηλαδή το συνακτικό είναι προσαρμοσμένο σε ιδέες που δεν βρίσκονται οπουδήποτε. Άρα να γιατί γράφω ότι έχει μυστήριο συντακτικό. Θέλει γνώση επί του θέματος, δεν είναι μια java είναι μια άλλη γλώσσα. Αν ο Napol έχει γνώση σε αυτήν τότε άντε να βρει κάτι σχετικό αλλού!

http://www.mathworks.com/help/matlab/ref/specialcharacters.html

Πραγματικά... ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ!!!!!!!

Το dynamic fields names αναφέρεται στο εξής:

my_struct.(a_string_variable_instead_of_field_name)
Πραγματικά... πώς στην ευχή έχεις άποψη για το MATLAB εφόσον δεν ξέρεις ούτε τα βασικά; Και όχι μόνο αυτό, πώς και με τι frame of mind πας να στηρίξεις επιχείρημα σε κάτι που δεν το γνωρίζεις και δεν μπήκες καν στον κόπο να το καταλάβεις; Δεν σε προβληματίζει λίγο αυτό;

Δεν μπορεί κάποιος να μάθει λίγο απ΄όλα. Δεν θα κάνει τίποτα. Πρέπει να αποφασίσει να ασχοληθεί με μια γλώσσα γενικού τύπου, ή αν θέλει ειδικού, π.χ. με την SQL και να γίνει ειδικός. Μόνο έτσι θα έχει κάτι να στηρίζεται στην αναζήτηση δουλειάς.

Define γενικού και ειδικού τύπου.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια μη τσακωθειτε.Το παράξενο του matlab θεωρώ πως είναι στα γραφικά που δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν.  

Εγω ψαχνω κατι εκτος του matlab. Γνωρίζω να το χειρίζομαι όσο θα μου χρησιμεύσει. Η "μαγεία' των γραφικών δε με ελκύει 

Δημοσ.

Παιδια μη τσακωθειτε.Το παράξενο του matlab θεωρώ πως είναι στα γραφικά που δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν.  

Εγω ψαχνω κατι εκτος του matlab. Γνωρίζω να το χειρίζομαι όσο θα μου χρησιμεύσει. Η "μαγεία' των γραφικών δε με ελκύει

Στο 1το έτος δεν μπορείς να ξέρεις πόσο σου χρειάζεται και σίγουρα δεν ξέρεις πόσο ξέρεις. Δηλαδή, δεν έχεις τα skills να κάνεις τις εκτιμήσεις που κάνεις.

Επίσης, αυτό είναι άσχετο από το android programming και ο τρόπος που χειρίζεται τα plots το MATLAB είναι πολύ κοντά σε αυτόν που κάνουν δημοφιλείς βιβλιοθήκες της python, π.χ. matplotlib

Δημοσ.

Δεν κοκορευομαι για τα skills. Το ποσό θα χρειαστεί στον κλάδο μου το γνωρίζω.

Όσο για τ ότι είμαι πρωτοετής δε νομίζω να έχει κάποια σημασία καθώς τυχαίνει να λύνω τις ασκήσεις των "μεγαλυτερων". Anyway

Απλός ανέφερα πως έχω δουλέψει το matlab ώστε όσοι μου εκφέρουν άποψη να καταλάβουν πως δε ξεκινώ απ το μηδέν.

Όσο για προγράμματα cad δεν έχω ακούσει θετικά σχόλια

Δημοσ.

Napol να είσαι καλά!

Groot δεν ξέρω τι θες να πετύχεις. Σου έστειλα το μήνυμα, μου ζήτησες να το δημοσιεύσω και μετά κάνεις ευθεία επίθεση. Αυτό πώς το λένε στο χωριό σου; Εγώ το λέω γυφτιά!

Εγραψα σε αυτόν που το χρησιμοποιεί ότι το MATLAB έχει μυστήριο συντακτικό και δεν μου απάντησε..όχι δεν έχει! Εσύ λες ότι δεν έχει! Πολύ καλά...δικό σου θέμα! Τι θες να αποδείξεις ότι δεν έχει, εντάξει δεν έχει για σένα, όλα τα βλέπεις flat.........Δηλαδή η άποψή σου είναι δική σου...Τέλος. Ας μην ψειρίζεις τη μαϊμού! Τώρα αν εγώ είμαι ή δεν είμαι είναι δικό μου θέμα. Η άποψή σου πετιέται στη τουαλέτα!

http://www.computerhope.com/jargon/g/generalp.htm

• Like 1
Δημοσ.

M2000

Στο χωριό μου λένε γυφτιά το να λες ό,τι σου έρθει στο κεφάλι και μετά να θες να βγεις και από πάνω.

-Έκανες ένα claim: Το MATLAB έχει μυστήριο συντακτικό

-Πάνω στη συζήτηση φάνηκε πως δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς: Σε ένα πολύ απλό παράδειγμα κατάλαβες για εντολή της γλώσσας το output της κονσόλας του MATLAB, κάτι που όποιος έχει γράψει έστω και 2 (στην κυριολεξία) γραμμές σε MATLAB το αναγνωρίζει (ιδιαίτερα όταν βλέπει και την λέξη ans).

-Προσπαθείς να πείσεις για το claim σου λέγοντας ότι είναι περίεργο κάτι που δεν κατάλαβες καν τι κάνει: Λες για dynamic field names και ότι είναι περίεργο συντακτικό ενώ εάν τα είχες χρησιμοποιήσει θα ήξερες ότι είναι κάτι σαν το getattr της Python

-Όλα αυτά ταυτόχρονα λέγοντας ότι εγώ φταίω για την επικοινωνία και "να με μαλώσεις":

για να σε μαλώσω

-Αφου καταρριφθεί ό,τι είπες, ισχυρίζεσαι ότι είναι γυφτιά να σου απαντάει κανείς σε μία δημόσια συζήτηση και να λέει ότι έχεις άδικο, την οποία μάλιστα την παίρνεις και σαν επίθεση:

Groot δεν ξέρω τι θες να πετύχεις. Σου έστειλα το μήνυμα, μου ζήτησες να το δημοσιεύσω και μετά κάνεις ευθεία επίθεση. Αυτό πώς το λένε στο χωριό σου; Εγώ το λέω γυφτιά!

============

Σχετικά με το: "έγραψα σε αυτόν που χρησιμοποιεί MATLAB", θα ήθελα να ελπίζω πως κατάλαβες ότι μόνο εσύ ΔΕΝ χρησιμοποιείς MATLAB σε αυτή την συζήτηση.

Τέλος, σύμφωνα με το link που παρέθεσες το MATLAB είναι γενική γλώσσα. Μόνος σου καταρρίπτεσαι! Να το κοιτάξεις.

• Like 1
Δημοσ.

1. Θα ήθελα να καταλάβεις κάτι Groot. Συζήτησα σε αυτό το θέμα ως χρήστης του MatLab; Υποστηρίζω ότι έχει μυστήριο συντακτικό ακόμα, και για το λόγο αυτό δεν κάθισα να το μάθω, δηλαδή γράφω την εντύπωσή μου. Δεν με ανάγκασαν να το μάθω σε κάποια σχολή. Δεν ξέρω τι κερδίζεις περισσότερο με αυτήν. Αλλά κάτι που είδα με κάθετους και οριζόντιους πίνακες, με φρίκαρε! Κοίτα το βλέπω από την μεριά του "πελάτη". Ως πελάτης δεν θα αγόραζα MATLAB. Τώρα βέβαια μπορεί εσύ να έχεις άλλη ιδέα. Και ίσως και εγώ αν το ψάξω περισσότερο να δω ότι είναι μια javapython ένα πράγμα! Δεν είμαι κολλημένος με μια ιδέα.

2. Αφού εσύ την βλέπεις μια γενικού σκοπού γλώσσα (αυτό είναι η γενική γλώσσα), τότε πες μου αν φτιάχνεις οδηγούς για εκτυπωτές με αυτήν; 

3. Προφανώς καταλαβαίνεις ότι όταν θέτεις θέματα του στυλ "προσπαθείς να πείσεις"..έχεις ξεφύγει κάπως; Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Την εντύπωση που έχω μεταβιβάζω. Θα μπορούσες να γράψεις "ότι εσύ βλέπεις αλλιώς το MatLab" όχι "ρε Μ2000 τι μας λες". Στην πρώτη περίπτωση θα έλεγες τις δικές σου εντυπώσεις και τέλος. Στην δεύτερη γίνεσαι εριστικός! Σκέψου λοιπόν τι σου γράφω!

Δημοσ.

1) Μα το ερώτημα είναι: Πώς χαρακτηρίζεις κάτι ενώ δεν γνωρίζεις αυτό το κάτι; Επίσης, σου απέδειξα ότι ΔΕΝ έχει μυστήριο συντακτικό. Άρα, ενώ δεν έχεις καμία γνώση για το θέμα, εκφέρεις μία άποψη. Σου δείχνουν ότι η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη και η απάντησή σου είναι: "εγώ έτσι νομίζω". Θα ήθελα να πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι επιπέδου είναι αυτή η απάντηση. Ή, για να χρησιμοποιήσω δικά σου λόγια, θα ήθελα να πιστεύω ότι όλο και κάποια έκφραση θα έχετε για τέτοιες συμπεριφορές στο χωριό σου.

2) Για αντιστρέψω την ερώτηση (επειδή έχει ζουμί η υπόθεση από ό,τι φαίνεται)... πες μου εάν φτιάχνεις drivers σε JAVA, Python, Ruby. Πρόσεξε... όχι να καλέσεις κάτι από το λειτουργικό ή μία ρουτίνα pre-compiled ή/και γραμμένη σε άλλη γλώσσα αλλά να γράψεις εξολοκλήρου τον driver σε μία από αυτές τις γλώσσες ενώ δεν υποστηρίζεται/δεν υπάρχει ήδη στην γλώσσα. Μπορείς να απαντήσεις ή ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ θα αποφύγεις πάλι να απαντήσεις; Π.χ. δεν απάντησες στο εξής:

Προσπέλαση στοιχείων πίνακα. Συγκεκριμένα των στοιχείων που ανήκουν στις γραμμές 1 και δύο και στις στήλες 3 και 4

MATLAB:

Python με numpy

Επίσης, προσπέλαση μεθόδων κλάσης:

MATLAB

Java

Python

Να συνεχίσω; Τι έλεγες για το συντακτικό;

Άρα, προσπάθησε να απαντήσεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις ερωτήσεις των άλλων και μετά ξανά-ρώτα. Ή, εάν θέλεις, πες πως λένε (πάλι) στο χωριό σου τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή, σε κάποιον να του κάνουν ερωτήσεις με στοιχεία, αυτός να μην απαντάει και μετά να ρωτάει άσχετα πράματα.

Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή σου... τόσο για το τι θεωρείς "all types of programs" όσο και για το ποιες "σου φαίνεται" ότι είναι οι γλώσσες γενικού σκοπού. Ελπίζω η Intelligent C να μην είναι μία από αυτές! :D

3) Δεν υπάρχει "το βλέπω αλλιώς". Σου παρέθεσα ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Επ' αυτού, τι έχεις να πεις; Και επίσης, όπως μπορεί να δει κανείς από αυτά που γράφω, εγώ μία χαρά σκέφτομαι τι γράφεις εσύ. Εσύ αποφεύγεις συνέχεια να απαντήσεις, λες ανυπόστατα επειδή "έτσι σου φαίνεται" και προκαλείς με εκφράσεις "να σε μαλώσω", "σκέψου τι σου γράφω" κτλ. Αλήθεια, πως λένε στον χωριό σου αυτόν που ενώ προκαλεί προσπαθεί μετά να τα ρίξει στους άλλους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τραβάς το θέμα, αν δεν το έχεις καταλάβει!

Μπορώ να χαρακτηρίσω οτιδήποτε, είναι το πιο εύκολο πράγμα. Απλά δεν ξέρεις ποτέ αν αυτό αποτελεί αλήθεια, για αυτό που χαρακτηρίζεις, αλλά είναι αλήθεια ότι αποτελεί την άποψή σου! Ακόμα και ο επιστήμονας δεν γνωρίζει ότι είναι αλήθεια κάτι αλλά ότι είναι αποτέλεσμα της τάδε μεθόδου (χωρίς αναφορά μεθόδου ένα αποτέλεσμα δεν έχει καμία αξία). Σε όλες τις μετρήσεις υπάρχει η αβεβαιότητα. Που να πας παρακάτω, σε θεωρίες δηλαδή, όπου έχουμε περιορισμούς.

Αν έπαιζα στα δάκτυλα το MatLab δεν θα έβλεπα τίποτα μυστήριο στο συντακτικό του, να είσαι σίγουρος. Προφανώς αυτός που δεν το ξέρει το βλέπει μυστήριο, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο για την Basic. Σε πέντε λεπτά έχεις δει τις απλές εντολές που έχει, ενώ αυτό που έδειξες σε python:

......για μένα είναι ακατανόητο! Δεν βλέπω ποια είναι η έξοδος, βλέπω ένα αναγνωριστικό και μετά δυο παραμέτρους το 1:2 και το 3:4, αλλά ας ήταν Α και Β, το α[Α, Β] δεν μου λέει τίποτα! αν είχα κάτι όπως β=α[Α,Β] ναι θα ήταν κάτι. 

Τώρα αν αυτός που έγραψε την Α γλώσσα δανείστηκε κάτι από μια άλλη Β δεν σημαίνει ότι το δάνειο...από Β προς Α δίνει προίκα στο Β αυτά που έχει το Α (..ποντάρω ότι με κατάλαβες).

(Ούτε η Python μου αρέσει, χάλια είναι ειδικά με αυτά τα μυστήρια For)

Ως προς την υπόθεση "Γενικό" που είδες το ζουμί και το λιμπίστηκες, είναι γνωστό στους πάντες ότι μια έννοια πολλές φορές γίνεται λάστιχο.Όταν λέμε γενική γλώσσα μιλάμε για όλες τις χρήσεις, όμως υπάρχουν κάποιοι που γενική λένε και την java, που δεν φτιάχνει drivers, αλλά χρησιμοποιείται για πολλές εφαρμογές. Το πολλές και το γενικές έχει διαφορά, αλλά σε ορισμένα "περιεχόμενα" συμπίπτουν. Για σένα που ψειρίζεις την μαϊμού (το κάνεις, δεν σε προσβάλω, είναι πραγματικότητα) όταν θα αναφέρεσαι σε γενικές πρέπει να λες για γλώσσες που κάνουν τις συνήθεις εφαρμογές. Θα ρωτούσα: Μπορείς να φτιάξεις έναν επεξεργαστή κειμένου με το MatLab, γιατί με την Vb6 έχω φτιάξει, και ξέρω ότι σε java υπάρχει. Έχει το MatLab διαχείριση αλφαριθμητικών, αλλά και διαχείριση επιφανειών τύπου Device Context (DC) ή κάτι παρόμοιο, και συνάμα έχει φόρμες και έλεγχο γεγονότων - βλέπε events; Μπορεί να έχει αλλά εγώ δεν ξέρω. Εσύ που ξέρεις  να απαντήσεις. Έτσι συζητάμε. Ο άλλος (εγώ εν προκειμένω ) δεν είναι βλάκας να μην ακούσει τη γνώμη του πιο ειδικού. Ασφαλώς δεν γνωρίζω το MatLab χρηστικά, αλλά το έχω δει με το μυαλό εκείνου που ασχολείται με συγγραφή γλωσσών (δεν ξέρω αν και σε αυτόν τον τομέα έχεις κάτι, εδώ είμαστε να το δούμε).

Σε αυτόν τον κατάλογο δεν βλέπω το MatLab και ορκίζομαι...δεν το έσβησα!

https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_language

Στο δεύτερο σκέλος του παραδείγματός σου...το συντακτικό my_class.its_method(the_argument) είναι καλή επιλογή, αλλά θα ήθελα να πας ένα βήμα πίσω εκεί που ορίζεις το αντικείμενο!

Στο παράδειγμά σου το the_argument δεν ξέρω τι είναι. Μπορεί να είναι αντικείμενο; Μπορεί να είναι συνάρτηση; Μπορεί να είναι με πέρασμα με αναφορά; Μπορεί να είναι με αντιγραφή; Δηλαδή το δεύτερο σκέλος είναι πολύ απλοϊκό, δεν λέει πολλά πράγματα!

Έχει σημασία για μένα που έχω γράψει μια γλώσσα προγραμματισμού με αντικείμενα, να αντιληφθώ τι τύπου αντικείμενα έχει το MatLab, Μάλιστα είχα καιρό να το δω και δεν είχα ιδέα ότι είχε αντικείμενα! Νόμιζα ότι έκανε μόνο πράξεις με πίνακες και έβγαζε γραφήματα.Αν βρω χρόνο θα ασχοληθώ!

Π.χ. η Μ2000 έχει διαφορετικά αντικείμενα από αυτά της VB 6,με την οποία γράφτηκε ο διερμηνευτής της (αν και μια γλώσσα είναι στην ουσία μια ιδέα, αλλά αναφέρω την υλοποίηση για να δείξω ότι η ιδέα δεν αντιγράφει τα αντικείμενα της γλώσσας που γράφτηκε). 

(το θέμα το εξαντλήσαμε..αν θέλεις groot άνοιξε θέμα για το MatLab...π.χ. πόσο γενικό είναι το MatlLab.. να δούμε και τι ψάρια θα πιάσουμε...)

Επεξ/σία από M2000
Δημοσ.

Πραγματικά, το post σου βρίθει από τόση ανακρίβεια και λάθη που είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς και μόνο να σου απαντήσει με επιχειρήματα...

Από πού να αρχίσω; Από το:

Ακόμα και ο επιστήμονας δεν γνωρίζει ότι είναι αλήθεια κάτι αλλά ότι είναι αποτέλεσμα της τάδε μεθόδου

από το:

αυτό που έδειξες σε python:

......για μένα είναι ακατανόητο! Δεν βλέπω ποια είναι η έξοδος, βλέπω ένα αναγνωριστικό και μετά δυο παραμέτρους το 1:2 και το 3:4, αλλά ας ήταν Α και Β, το α[Α, Β] δεν μου λέει τίποτα! αν είχα κάτι όπως β=α[Α,Β] ναι θα ήταν κάτι.

ή από το:

Στο παράδειγμά σου το the_argument δεν ξέρω τι είναι. Μπορεί να είναι αντικείμενο; Μπορεί να είναι συνάρτηση; Μπορεί να είναι με πέρασμα με αναφορά; Μπορεί να είναι με αντιγραφή; Δηλαδή το δεύτερο σκέλος είναι πολύ απλοϊκό, δεν λέει πολλά πράγματα!

από τι; Από τι να πρώτο-πιάσει κανείς να απαντάει; Και τι να πει; Πράγματα βασικά; Που, εάν είχες την ελπίδα να τα καταλάβεις, θα τα είχες καταλάβει ήδη μόνος σου και δεν θα έλεγες αυτά τα πράγματα; Και τι να σου πει κανείς; Εδώ το βασικότερο όλων, ήτοι: "Σε τεχνικά αντικείμενα ΔΕΝ ΕΧΕΙ "νομίζω" αλλά είτε "είναι" είτε "δεν είναι" ", ούτε που το καταλαβαίνεις (με εξαίρεση τους αρχιτέκτονες... αλλά για αυτό υπάρχουν και τα σχετικά ανέκδοτα, όπως: Ποια η διαφορά ενός μολυβιού και ενός αρχιτέκτονα; Ε, το μολύβι το λες και μηχανικό).

Η μόνη απορία είναι:

Δεν έχεις μόνος σου τα απαραίτητα skills να καταλάβεις ότι δεν το έχεις το άθλημα και να μετριάσεις τα μαργαριτάρια που πετάς;

Ή, εάν δεν τα έχεις.. έστω. Δεν μπορείς να δεις πως ό,τι επιχείρημα είπες, ήτοι:

α) Το MATLAB έχει μυστήριο συντακτικό, καταρίφθηκε με το παράδειγμα που έφερα που η σύνταξη ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ με το μεγαλύτερο ποσοστό γλωσσών με στοιχεία OOP

β) Drivers σε MATLAB,

γ) Γενικές γλώσσες... by the way.. σύμφωνα με το β) που ΕΣΥ έφερες σαν επιχείρημα, θα ήθελα πολύ να δω την άποψή σου για το γεγονός ότι η Javascript και η Go είναι εκεί μέσα!!!! Ή να μου δείξεις έναν device driver σε Javascript ή Go!!!

έχει πάει περίπατο;

Δηλαδή... εσύ τα γράφεις και εκεί είναι. Ούτε να δεις τι γράφεις εσύ ο ίδιος δεν σκέφτεσαι;

Τελικά, το MATLAB δεν είναι γενική γλώσσα επειδή δεν γράφεις driver σε αυτή; ή επειδή δεν το έχει η λίστα της wikipedia; Make up your mind και ενημέρωσέ μας να ξέρουμε και εμείς. Εάν είναι λόγω driver πάντως, επειδή το έγραψες αυτό:

2. Αφού εσύ την βλέπεις μια γενικού σκοπού γλώσσα (αυτό είναι η γενική γλώσσα), τότε πες μου αν φτιάχνεις οδηγούς για εκτυπωτές με αυτήν;

αλλά και αυτό:

Σε αυτόν τον κατάλογο δεν βλέπω το MatLab και ορκίζομαι...δεν το έσβησα!

https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_language

(όπου υπάρχει η Javascript και η Go μεταξύ άλλων)

τότε, σε παρακαλώ και για να μην φανείς για μία ακόμη φορά ανακόλουθος με αυτά που ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ γράφεις, έχεις ένα παράδειγμα driver για εκτυπωτή σε Javascript ή/και Go (και PHP μιας που και αυτή είναι στη λίστα :D )

Όσο για το εάν έχει μυστήριο συντακτικό... τα είπες όλα μόνος σου!!!! :D :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...