Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Εχω ένα υπολογιστή πρόσφατα φτιαγμενο με τα παρακάτω specs.

nitro r9 380 4gb

gigabyte 970a-ud3p

fx 6300

corsair vengeance 8gb 1600mhz

corsair cx600 psu

Το θέμα μου είναι ότι τα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμης, έχουν θέμα με τα fps.Πχ παίζω assetto corsa σε 60 fps σταθερα με όλα τέρμα(δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι) και όταν παίζω witcher 2(παιχνίδι 3ετίας) τα fps παιζουν συνέχεια από 25-60 με 'ενα μ'εσο 'ορο στα 40-45 θα έλεγα.Και αυτό γίνεται ΟΤΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και να βάλω, σε ότι αναλύσεις και να παίξω..Απο όλα low, μέχρι ultra.Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το gta 5 που κυμαίνεται 30-55 fps.Πάλι ότι ποιότητα και να διαλέξω δεν βλέπω διαφορά στα fps.Οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές idle και σε χρήση και της gpu και της cpu.Οδηγούς έβαλα τους τελευταιους της amd του καρκινικούς τους crimson.(Αλλαξα από catalyst, αλλά και εκέι τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζα)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα παιχνιδια ειναι αγορασμενα?

ο fx εχει φαει OV?αν και δεν νομιζω να ριχνει μπουκαλι στην 380...

παντως τα fps καλα ειναι με μεσο ορο στα 40-45 αλλα οχι στα low...

Δεν έχει φάει oc.Προσπάθησα είναι η αλήθεια να το κάνω αλλα δεν καθόταν πουθενα σταθερός.Χρήση cpu στο gta δειχνει πάντως φύρω στο 70% και στα άλλα πολύ πιο κάτω.Αρα και γώ δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.Στα normal στο gta μπορεί να ανέβει λίγο το fps.Στο witcher όμως δεν φτιάχνει με τίποτα.Ολα low και χτυπάω 30-35αρια.Tωρα να ναι θέμα optimization των παιχνιδιων τοτσο πολύ δεν πιστευω.Ναι τα παιχνίδια είναι αγορασμένα μέσω steam.

Δημοσ.

Tωρα να ναι θέμα optimization των παιχνιδιων τοτσο πολύ δεν πιστευω.

Όταν παίζεις με ~70% το πολύ ναι θέμα «optimization» είναι.

Συν το ότι τρέχει και μόνο στα 3,5ghz ,αν δεν σου ρίχνει και παραπάνω throttle δηλαδή ,βάλε τα παιχνίδια σε παράθυρο και τρέχε κάνα cpuz παράλληλα να δεις αν σου τρέχει τουλάχιστον σωστά στα 3,5

• Like 1
Δημοσ.

Kατα πάσα πιθανότητα ειναι θεμα cpu ,με την r9 280 και i5 4690 το witcher 2 σε εμενα τρεχει σταθερά 60fps σε high τα γραφικά.

Δημοσ.

Kατα πάσα πιθανότητα ειναι θεμα cpu ,με την r9 280 και i5 4690 το witcher 2 σε εμενα τρεχει σταθερά 60fps σε high τα γραφικά.

Το θέμα είναι ότι το usage της cpu δεν πάει πάνω από 50%

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το usage της cpu δεν πάει πάνω από 50%

Δε δείχνει υψηλό cpu usage, γιατί οι fx έχουν τους ένα κάρο μουσαντένιους πυρήνες που δεν χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα παιχνίδια. Και per core είναι ψόφιος, οπότε προκύπτει και η δικαιολογημένα χαμηλή απόδοση που βλέπεις.

Οι FX, χωρίς OC (και μάλιστα πολύ), ναι, ρίχνουν μπουκάλι ακόμα και σε 380. Σε επίπεδα C2D-C2Q είναι. Sad but true...

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ περίεργη απόδοση, είπαμε αρχαίο single core αλλά όχι και τόσο να δικαιολογεί τέτοια απόδοση. Δοκίμασε να κλείσεις το turbo και το apm και πες μας. Πάντως ενδέχεται να την έχει ακούσει η mobo, την μία δεν δέχεται oc και τώρα αυτό. Ας περιμένουμε και γνώμες από κατόχους 6300 να δούμε τι παίζει. Είπαμε οι amd δεν έχουν το single core των intel, αλλά ειδικά στο gta θα έπρεπε να έχει πολύ καλύτερα fps, στο witcher 2 επίσης.

Δημοσ.

Πολύ περίεργη απόδοση, είπαμε αρχαίο single core αλλά όχι και τόσο να δικαιολογεί τέτοια απόδοση. Δοκίμασε να κλείσεις το turbo και το apm και πες μας. Πάντως ενδέχεται να την έχει ακούσει η mobo, την μία δεν δέχεται oc και τώρα αυτό. Ας περιμένουμε και γνώμες από κατόχους 6300 να δούμε τι παίζει.

Όσα voodoo και να κάνει σε FX, άμα τρέχει κάτι cpu bound, δεν το σώζει...

• Like 2
Δημοσ.

Όσα voodoo και να κάνει σε FX, άμα τρέχει κάτι cpu bound, δεν το σώζει...

Δεν αντιλέγω, το ξέρω αυτό, αλλά μου ακούγεται πολύ παράξενο σενάριο σε gta v και witcher 2 τόσο χαμηλά fps με 6300 και 380. Θα το ψάξω και λίγο διαβάζοντας γνώμες κατόχων 6300 και 380 σε διάφορα forum να δω τι παίζει κατά μέσο όρο με τα fps στα games.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω, το ξέρω αυτό, αλλά μου ακούγεται πολύ παράξενο σενάριο σε gta v και witcher 2 τόσο χαμηλά fps με 6300 και 380. Θα το ψάξω και λίγο διαβάζοντας γνώμες κατόχων 6300 και 380 σε διάφορα forum να δω τι παίζει κατά μέσο όρο με τα fps στα games.

Το παράξενο που το βλέπεις, όταν για το 60ρι σε gta v θέλει συνθέσεις με minimum τριπλάσια ισχύ από αυτή του 6300 με 380...Τι είχες Γιάννη είναι η φάση...

• Like 1
Δημοσ.

Mε 6300 έχω δει κάποια βίντεο και παίζει witcher 2 στα ultra με 60-65 minimum fps.

Είπες τη μαγική λέξη..."κάποια video". Κάπου, κάποιος, με κάποιες Χ συνθήκες και παραμέτρους, από τις οποίες κρύβει τις μισές, λόγω άγνοιας ή λόγω πονηριάς, και κοροϊδεύει στον κόσμο. Στο yt έχω δει και αμάξι να καίει νερό, με ένδειξη σε αισθητήρα οξυγόνου :P Μην παίρνεις στα σοβαρά παπάτζες από εδώ και από εκεί...

• Like 1
Δημοσ.

Εκλεισα apm και turbo και δεν υπάρχει διαφορά.Με ανάλυση 1280χ720 έχω 40αρια στο witcher και τα χω βαλει όλα low

κανε μου μια χαρα και δοκιμασε στο gta 5 σε 1280x720 high ρυθμισεις, απο την αρχη του παιχνιδιου μεχρι που βγαινεις εξω και πες μου fps. Εχω βιντεο απο τον 2ο η/υ με 7870

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...