leonidasgr2003 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σας, Είχα παραδώσει ενα iphone 5 που είχα βρει και αφού πέρασε ενας χρόνος το παρέλαβα ως εύρετρα . Εκανα hard reset αλλα ο χρήστης δήλωσε απώλεια και πλέον δεν με αφήνει το apple id να κανω διαμόρφωση συσκευής. Πως μπορω να συνεχίσω ; Πάω στην apple ή σε σερβις κινητων με την απόδειξη ανεύρεσης και μου το ξεκλειδώνουν ; και με τι κόστος ; Μπορώ να εγκαταστήσω custom rom όπως στα android και απλώς να μην κατεβάζω εφαρμογές ή να κατεβάζω απο αλλού ; Ευχαριστώ
k0nan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ξεκλειδώνει φίλε μου με κόστος γύρω στα 110-120.
forgotten Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 απο την στιγμη που πλεον του ανηκει ισως μπορει να το ξεκλειδωσει σε apple store με την αποδειξη της αστυνομιας μια και βεβαιωνει την κατοχη του 1
leonidasgr2003 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ξεκλειδώνει φίλε μου με κόστος γύρω στα 110-120. Που γίνεται αυτό ; Σε κατάστημα apple , service κινητών ή και μεσω ebay ? Το custom rom δεν λύνει το πρόβλημα μου ; δεν με ενδιαφέρει να κατεβάζω απο itunes
Andreasgarb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Από όσο ξέρω δεν έχουν καστομ ρομ τα μηλόφωνα. Δεν μπορείς να τα 'φλασάρεις' δηλαδή.
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δεν υπάρχει Custom rom στο iOS. Υπαρχει μία μικρη πιθανότητα (<5%) να στο ξεκλειδώσουν απο την apple (τηλεφωνικώς στο νουμερο υποστηριξης που εχει στο site) ειδάλλως πάει για ανταλλακτικά... Τα ξεκλειδώματα 110-120-50-150 ευρω δε θα τα εμπιστευόμουν...
SaFiS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Η Apple δεν πρόκειται να στο ξεκλειδώσει με την καμμία απο την στιγμή που δεν είναι δικό σου. Το ότι έχεις χαρτί απο αστυνομία δεν τους λέει τίποτα. Μπορείς να τους ρωτήσεις αν γίνεται να βρεθεί ή ειδοποιηθεί από αυτούς ο κάτοχος. iCloud Unlock με πληρωμή δεν υπάρχει και το πιο πιθανό είναι πως θα χάσεις τα χρήματά σου... 1
leonidasgr2003 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Η Apple δεν πρόκειται να στο ξεκλειδώσει με την καμμία απο την στιγμή που δεν είναι δικό σου. Το ότι έχεις χαρτί απο αστυνομία δεν τους λέει τίποτα. Μπορείς να τους ρωτήσεις αν γίνεται να βρεθεί ή ειδοποιηθεί από αυτούς ο κάτοχος. iCloud Unlock με πληρωμή δεν υπάρχει και το πιο πιθανό είναι πως θα χάσεις τα χρήματά σου... Διαφωνώ , το προβλέπει ο νόμος. Αν το κάνουν για τους υπόλοιπους χρήστες κ δεν το κάνουν για εμένα θα το ζητήσω απο την apple εγγράφως και μετά εισαγγελέα.
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Διαφωνώ , το προβλέπει ο νόμος. Αν το κάνουν για τους υπόλοιπους χρήστες κ δεν το κάνουν για εμένα θα το ζητήσω απο την apple εγγράφως και μετά εισαγγελέα. Απ'ό,τι ξέρω θέλουν απόδειξη αγοράς. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις κάτι με το χαρτί που έχεις. Γράφει και το imei;
leonidasgr2003 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Απ'ό,τι ξέρω θέλουν απόδειξη αγοράς. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις κάτι με το χαρτί που έχεις. Γράφει και το imei; To γράφει . ΙΜΕΙ , μοντελο, ID BCG , χρώμα . Γνώριζα πως κλειδώνουν αυτά τα κινητα και ζήτησα να περαστούν ολες οι πληροφορίες. Ως εκ τουτου αυτό το χαρτί πιστοποιεί πως ειμαι ο νόμιμος κάτοχος πλέον. Βεβαια αν μπορώ να έρθω σε επικοινωνία μεσω apple με τον κάτοχο και δεχτεί να πληρώσει τα εύρετρα που θα ζητήσω , βεβαίως να το παρει .
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 To γράφει . ΙΜΕΙ , μοντελο, ID BCG , χρώμα . Γνώριζα πως κλειδώνουν αυτά τα κινητα και ζήτησα να περαστούν ολες οι πληροφορίες. Ως εκ τουτου αυτό το χαρτί πιστοποιεί πως ειμαι ο νόμιμος κάτοχος πλέον. Βεβαια αν μπορώ να έρθω σε επικοινωνία μεσω apple με τον κάτοχο και δεχτεί να πληρώσει τα εύρετρα που θα ζητήσω , βεβαίως να το παρει . Τότε πάρε τηλέφωνο την apple μήπως και κάνεις δουλειά. (Να σου πληρώσει εύρετρα μετά από τόσο καιρό δεν πιστεύω, ήδη θα έχει πάρει κανένα 6s plus ) 2
leonidasgr2003 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μόνο η apple τα ξεκλειδώνει ; Εχει κάποια χρέωση ; Αν έχει χρέωση είναι φιξ τιμή σε τιμοκατάλογο ή μου ζητάνε όσα θέλουν ;
ramarg Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Συμβουλέψου κάποιο νομικό γι'αυτό το θέμα. Οι εισαγγελείς υπηρεσίας δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα. Το χαρτί του αστυνομικού τμήματος που έχεις στα χέρια σου απλά δηλώνει ότι το αντικείμενο περνάει στα χέρια σου επειδή δεν εμφανίστηκε ο κάτοχος σε κάποιο Α.Τ. εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος. Το χρονικό διάστημα όμως που ορίζει η αστυνομία βάσει της ελληνικής νομοθεσίας δεν παρέρχεται για την apple όσο ο αγοραστής της συσκευής το έχει δηλωμένο ως κλεμμένο(lost mode στο icloud). Το μόνο που μπορεί να κάνει η apple είναι να σε έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της συσκευής στο email που χρησιμοποιήθηκε στο icloud της συσκευής και να τον ενημερώσει για την κατάσταση,ζητώντας του παράλληλα να δηλώσει εγγράφως τις προθέσεις του στην apple (για να είναι καλυμμένη η εταιρία πριν από οποιαδήποτε κίνηση).Σε αυτή τη περίπτωση δε νομίζω ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δείξει φιλοτιμία και να σου χαρίσει τη συσκευή! Κάθε άλλο' θα κινηθεί νομικά εναντίον σου για να διεκδικήσει τη συσκευή. Το ότι έχεις έγγραφο από την αστυνομία (το οποίο σου παραχωρεί τη συσκευή) σε καλύπτει νομικά μέχρι ενός σημείου (για να μην κατηγορηθείς ως κλέφτης εαν η συσκευή ζητηθεί και βρεθεί στα χέρια σου).Εαν όμως ο αγοραστής την ζητήσει νομίζω είσαι αναγκασμένος να την επιστρέψεις. Το μόνο που σε συμφέρει είναι να βάλεις σε αγγελία την συσκευή ως oem spare parts.
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Συμβουλέψου κάποιο νομικό γι'αυτό το θέμα. Οι εισαγγελείς υπηρεσίας δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα. Το χαρτί του αστυνομικού τμήματος που έχεις στα χέρια σου απλά δηλώνει ότι το αντικείμενο περνάει στα χέρια σου επειδή δεν εμφανίστηκε ο κάτοχος σε κάποιο Α.Τ. εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος. Το χρονικό διάστημα όμως που ορίζει η αστυνομία βάσει της ελληνικής νομοθεσίας δεν παρέρχεται για την apple όσο ο αγοραστής της συσκευής το έχει δηλωμένο ως κλεμμένο(lost mode στο icloud). Το μόνο που μπορεί να κάνει η apple είναι να σε έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της συσκευής στο email που χρησιμοποιήθηκε στο icloud της συσκευής και να τον ενημερώσει για την κατάσταση,ζητώντας του παράλληλα να δηλώσει εγγράφως τις προθέσεις του στην apple (για να είναι καλυμμένη η εταιρία πριν από οποιαδήποτε κίνηση).Σε αυτή τη περίπτωση δε νομίζω ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δείξει φιλοτιμία και να σου χαρίσει τη συσκευή! Κάθε άλλο' θα κινηθεί νομικά εναντίον σου για να διεκδικήσει τη συσκευή. Το ότι έχεις έγγραφο από την αστυνομία (το οποίο σου παραχωρεί τη συσκευή) σε καλύπτει νομικά μέχρι ενός σημείου (για να μην κατηγορηθείς ως κλέφτης εαν η συσκευή ζητηθεί και βρεθεί στα χέρια σου).Εαν όμως ο αγοραστής την ζητήσει νομίζω είσαι αναγκασμένος να την επιστρέψεις. Το μόνο που σε συμφέρει είναι να βάλεις σε αγγελία την συσκευή ως oem spare parts. Πιστεύεις ότι θα ασχοληθεί η apple να το κάνει αυτό ή θα πει αφού δεν υπάρχει απόδειξη δεν το ξεκλειδώνω; Μόνο η apple τα ξεκλειδώνει ; Εχει κάποια χρέωση ; Αν έχει χρέωση είναι φιξ τιμή σε τιμοκατάλογο ή μου ζητάνε όσα θέλουν ; Η apple τα ξεκλειδώνει δωρεάν. Εγώ ξέρω ότι είναι ο μόνος τρόπος να τα ξεκλειδώσεις αλλά βλέπω πιο πάνω τον φίλο που γράφει ότι ξεκλειδώνει με 100€...ίσως έγινε κάτι που έχω χάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις