Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να αγοράσω μια κάμερα ασφαλείας με pan-tilt για να παρακολουθώ ένα μικρό σπιτάκι που έχω. Ιντερνετ υπάρχει αλλά είναι από τα δωρεάν wifi που ευτυχώς ορισμένοι δήμοι έχουν στήσει μια και τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να πληρώσουμε δεύτερο. Έχω κάνει μια προσπάθεια με ip camera που μου δάνεισε ένας φίλος μου, και μπορούσα να δω μόνο τοπικά στο δίκτυο μου μιας και το δημοτικό ρούτερ έχει κλειδωμένες ports, όπως ο φίλος μου είπε, αποκλείοντας την με αυτή τη σύνδεση internet.

Κάποιος μου μίλησε για cloud camera. Έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο είδος? Ξέρει κανείς αν με δωρεάν wifi μπορώ να βλέπω, να ελέγχω, email..... κτλ απομακρυσμένα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Με τις νεότερες IP κάμερες τύπου "cloud" που ανέφερες, δεν αποκλείεται να γίνεται κάτι. Αυτές μάλλον λειτουργούν περίπου όπως τα remote connection προγράμματα τύπου TeamViewer που δεν απαιτούν port forwarding (τα δύο άκρα ανοίγουν outgoing connections προς έναν τρίτο server που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κατασκευαστή/vendor).

Εξαρτάται πάντοτε από το πόσο «φιλελεύθερο» είναι το δημοτικό δίκτυο. Μπορεί π.χ. να εφαρμόζουν κάποιο περίεργο packet inspection/blocking που να κόβει εξερχόμενα RTP πακέτα. Ή οτιδήποτε δεν είναι HTTP(S).

Αν μπορείς, δανείσου από φίλο ή γνωστό μία τέτοια cloud camera για δοκιμή πριν αγοράσεις!

• Like 1
Δημοσ.

Τουλάχιστον 2 πόρτες είναι ανοικτές (80 και 443), διαφορετικά πλοήγηση γιόκ. Π.χ. το Skype αν δεν βρει άλλη πόρτα, περνά όλη την κίνηση μέσω αυτών.

Στην D-Link που έριξα μια ματιά, απαιτεί συμβατό router της εταιρείας. Στην TP-Link δεν αναφέρεται κάτι σχετικό, αλλά από τα συμφραζόμενα υποψιάζομαι ότι γίνεται μέσω UPnP, που λογικά θα είναι κλειστό.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Στη Foscam που έκανα μια ερώτηση, μου είπανε ότι θα έχω άλλα προβλήματα με το δωρεάν wifi, αλλά δεν επεκτάθηκε να μου πει λεπτομέρειες. Στη D-link που κοίταξα λίγο βρήκα την DCS-5222L, που λειτουργεί μεσω της υπηρεσίας mydlink, αν δεν κάνω λάθος χωρίς απαραίτητα δικό τους ρούτερ.

Anyway μόνο με δανεική και δοκιμή θα δείξει...

Δημοσ.

Δες εδώ τι χρειάζεται όσον αφορά τις πόρτες. Οι πληροφορίες δεν είναι ενθαρρυντικές, όπως καταλαβαίνω, αφού δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο στον router.

Δημοσ.

Δες εδώ τι χρειάζεται όσον αφορά τις πόρτες. Οι πληροφορίες δεν είναι ενθαρρυντικές, όπως καταλαβαίνω, αφού δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο στον router.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το link που παράθεσες δεν λειτουργεί. Thanks anyway

Δημοσ.

Όπως βλέπεις οι cloud κάμερες ουσιαστικά βασίζονται στο UPnP. Αν ο router έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι συνήθως στα ελεύθερα hotspot είναι κλειστό.

Μπορείς όμως να δοκιμάσεις στο WiFi που σ' ενδιαφέρει, κάνοντας έναν έλεγχο όταν είσαι συνδεδεμένος σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Φαινομενικά πολύ καλό αυτό το site που μου έστειλες. Θα μπορούσα να τρέξω το τεστ το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα πάω και να έχω μια εικόνα για την υπηρεσία UPnP μιας και ψάχνω για δανεική καμερα αλλά δεν έχω βρει ακόμη.

Λέω φαινομενικά γιατί έτρεξα το τεστ εδώ στο σπίτι μου αφού ενεργοποίησα στο ρούτερ μου το UPnP, και μου έβγαλε το εξής:

Your equipment at IP:
transpixel.gif

188.4.ΧΧ.ΧΧ

transpixel.gif
Is now being queried:

THE EQUIPMENT AT THE TARGET IP ADDRESS
DID NOT RESPOND TO OUR UPnP PROBES!
(That's good news!)

Δεν θα έπρεπε να δώσει απάντηση η IP μου? Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...