Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτα αρχισε να στα κανει απο οταν εβαλες το τριο στουντζες πανω?αμεσως δηλαδη η΄μετα απο καποιο διαστημα?

ανα ποσο χρονικο διαστημα στο κανει γενικα?

Δημοσ.

Εδω ειναι το θέμα, μολις το πηρα το πισι αμέσως εβαλα το 3ο στουτζες πανω :) Πριν δεν ειχα εμπειριία τι έκανε, αλλα κατα 99% ηταν μια χαρα, με τα default πάνω (πισι εταιρείας). Αυτο που μπορεί να γίνει ειναι να βγάλω τα 3 φρέσκα (να τον επαναφέρω οπως ηταν) και να κανω δοκιμές. Πρώτα μονο ο ssd και τα αλλα 2 οπως ηταν κλπ κλπ. Το θεμα ειναι οτι αυτο θελει χρόνο , που δεν έχω δυστυχώς, δουλευω 10 ωρες, και αλλες 2-3 μετα στο σπιτι. Και το πρόβλημα ειναι οτι θα κανω δοκιμές με διαφορετικους δίσκους. Αλλη εγκατάσταση ο ενας αλλη ο άλλος.....

Επίσης δεν γίνεται πάντα.....μπορει να κανει και εβδομάδα δλδ. Συγκεκριμένα τωρα ειχε να μου το κάνει πανω απο μηνα. Μπορεί να το κάνεις στο 10λεπτο αφου ανοιξω το πισι και ξεκινησω το παιχνίδι. Μπορεί να παιξω και 3 ωρες συνεχομενα και να μην κανει τιποτα.

Κοινώς την κάτσαμε την βάρκα μάλλον ε?

Δημοσ.

ε ναι το οτι μπορει να στο κανει  και μια φορα τον μηνα δεν ειναι και οτι καλυτερο.. παντως εννοειται οτι πρεπει να βαλεις πρωτα ολα τα παλια πανω ωστε αν δεν στο ξανα κανει σε μεγαλο χρονικο διαστημα να ξερεις οτι ειναι κατι απο τα καινουργια το προβλημα.αν ομως στο ξανα κανει και με τα παλια, τοτε μπαινει η μητρικη στο παιχνιδι και μαλιστα με την πιο σοβαρη υποψηφιοτητα! και αρα τα καινουργια σου θα ξερεις οτι ειναι οκ!

Δημοσ.

Οκ, ευχαριστω για τον χρονο σου, το ηξερα εξαρχης οτι αυτη ειναι η μονη λύση, δοκιμες και παλι δοκιμες, βαλε βγαλε... απλα ελεγα λογω συμπτωμάτων μηπως καποιος απο εδω ειχε εμπειρια.

Θα συνεχίσω να ψαχνω στο web για το οτι μετα το κόλημα, κολαει "μερικες" φορες στην bios boot screen και ξεκολαει μονο αν βγαλω το ρευμα για κανα 30sec, κατι βραχυκλώνει χοντρα νομιζω....

Δημοσ.

μηπως κολλαει οταν παει να αναγνωρισει τον δισκο?Η΄για αυτο μου κανει παντως περισσοτερο η΄για μητρικη. τωρα που το σκεφτομαι σε μια περιπτωση πριν 2-3 χρονια ενος φιλου, του εκανε το ιδιο και ειχα ψαξει τα παντα απο μνημες, δισκο,γραφικα .. τελικα καπου προς τα τελευταια ψαξιματα εκαψε και μια μνημη.εγω ειχα πλεον την εντυπωση οτι κατι παιζει με τις μνημες σε συνδιασμο με την μητρικη(asus με κουμπακι για συγχρονισμο μνημων) και ειχα δει οτι ειχαν και αλλοι το προβλημα.το εφτιαχνα το τεσταριζα 1 εβδομαδα συνεχομενα και οταν του το εδινα ειτε μετα απο 3 μερες ειτε απο εναν μηνα του το ξανα εκανε απλα ειτε του παγωνε ειτε του εβγαζε και καμια μπλε οθονη! τελικα ειδα και αποειδα και του αλλαξα μητρικη και εδω και 3 χρονια δεν ξανα ειχε προβλημα και με τις ιδιες μνημες πανω(χωρις την καμμενη)τα ιδια γραφικα δισκο κτλ..

Δημοσ.

Επανέρχομαι και μαλλον βρηκαμε τον ενοχο. Εκανα perfmon και εβαλα να μετραει τα disk writes. Αυτο ειναι το report στο 20λεπτο περιπου. Εκει που εκανε το peak ειναι που εφαγε το κολημα το pc. Τωρα αυτο ειναι πρόβλημα του ssd? Αν ναι πως τσεκάρω για την κατάσταση του? 

Αν οχι μηπως καμια ρυθμιση στα windows?

Disk_Write.jpg

Δημοσ.

κατεβασε το hdsentinel και κοιτα επιδοσεις και υγεια και κανε και κανα test  κι εκει. και μετα παρε εναν αλλο δισκο και παιξε λιγες μερες για να σιγουρεψεις οτι δεν θα ξανα κανει τιποτα

Δημοσ.

Λοιπόν κατέβασα το hdsentinel , ετρεξα ολα τα τεστ , υγεια, πυρετο κλπ κλπ :) και δεν βρηκε κάτι. Εντωμεταξυ ψαχνε ψαχνε ολο αυτον τον καιρο, δοκίμασα και να αλλάξω το power management σε high απο balance που διαβασα σε αρκετά άρθρα.

When your SSD powers on and off all the time, you’ll notice a slight lag whenever you use your computer after you’ve been idle for a while

2 Μέρες τώρα απο 3 ωρες gaming δεν εχει κανει κιχ.... ας ελπίσω οτι αυτο ηθελε 

Δημοσ.

Μου το έκανε και σε εμένα αυτό με τον sandisk ultra II μετά από εγκατάσταση παλιών drivers(IRST). Απεγκαθιστώντας τους και βάζοντας drivers v 11.7.4. Περίεργο μου φαίνεται να φταίει η ρύθμιση από high performance σε balance. Αν στο ξανκάνει αποσύνδεσε τελείως τον ssd από το ρεύμα να δεις αν στο κάνει.

Δημοσ.

Προς ενημέρωση για οποιον ενδιαφέρεται εχει περάσει 1 εβδομάδα και δεν έχω ουτε ενα κολημα, μάλλον εκει ηταν το πρόβλημα ζοριζόταν ο ssd να ξυπνήσει. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Δημοσ.

κατ'  αρχην οταν παιζεις με ssd υπαρχουν καποια πραγματακια που πρεπει να προσεχεις. ενα ειναι οτι δεν πρεπει ποτε να πεφτει σε αδρανεια-αναμονη, δευτερον οτι απενεργοποιεις την ανασυγκροτηση για τον δισκο αυτο και τριτον βλεπεις αν ειναι ενεργοποιημενο το TRIM και εισαι ετοιμος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...