Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω ενα περίεργο πρόβλημα. Αρκετά συχνά οταν παιζω ενα game (ενα συγκεκριμενο δεν παιζω και αλλο) κολάει το game, κολάει και ο ηχος πάιζει στο repeat , με κανα 2-3 alt tab καταφέρνω γυρναω στα windows. Μερικές φορές μετά τα 10-20 sec ξαναγυρναω στο game και ολα οκ. Οσο ειναι κολημένο το σύμπαν μονο το mouse κουνιέται χωρις φυσικά να ανταποκρίνεται σε clicks Κλπ. 

Το cpu ΔΕΝ φτάνει 100% δειχνει εκει 10-15% οπως και πριν. Η θερμοκρασία της GPU ειναι κανονική τιποτα φοβερό. Ολα φαίνονται φυσιολογικά μονο που δεν ανταποκρίνεται σε τιποτα.

Το pc ειναι ενα HP Compaq 8100 Elite Small Form

απο το οποίο έχω αλάξει 

-Μνήμη (3x4)

-Κάρτα γραφικών 750ti

-Και εχω προσθέσει εναν ssd και τον μαμά secondary

ολα τα άλλα οπως ηταν απο το εργοστάσιο. Το pc οταν ηρθε στην κατοχή μου του άλλαξα αμέσως αυτα τα 3 οποτε δεν ξερω την συμπεριφορά του πριν, κατα 99% δεν θα ειχε προβλημα.

Συνεχίζοντας, οταν φάει το κόλημα και ΔΕΝ καταφέρει να επανέλθει αναγκαστικά το κλέινω απο το power button. Εκει πέρα συμβαίνει το εξής περίεργο , 1 στις 3 φορές μετά απο ενα κολημα, πατώντας το power button, ανοιγει το pc η οθόνη δείχνει την startup του motherboard και κολάει εκει.

Για να ξεκινήσει το pc, πρεπει να βγάλω το καλώδιο του ρεύματος απο το case να το αφησω καμια 20 sec και μετα ολα good.

Εχω τρεξει memtest δεν βρήκε τίποτα.

Για ρίχτε καμια ιδέα μπας και εντοπίσουμε τι φταιει γιατι τα νευράκια μου......

Δημοσ.

προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποιο υλικό παραδίδει πνεύμα σιγά σιγά. πιθανόν μητρική πλακέτα βάση των συμπτωμάτων. ίσως να ρίξεις μια ματιά για bios update.

Δημοσ.

Λοιπον εγκατέστησα το hwmonitor που δειχνει αρκετα temperature. Η gpu εφτασε μέχρι 80. Δεν νομίζω οτι ειναι υπερβολικό.

Το ενδιαφέρον ειναι οτι, ειχα στην 2η οθόνη το hwmonitor και τον taskmanager των windows για να βλεπεω το cpu. Στην άλλη οθόνη επαιζα το game. Οταν κόλησε , κοιτάω την 2η οθόνη, το hwmonitor ειχε "παγώσει" δεν μετραγε τιποτα, ειχε μεινει εκει που ηταν ενω ο task manager συνέχιζε και εδειχνε κανονικά cpu load κλπ. Οταν ξεκόλησε μετα απο 20 sec συνέχισε to hwmonitor να δουλευει.....

Συνέχισα αλλες 2 ωρες χωρις να ξανακολήσει.... παει κάπου το μυαλό σου?

Δημοσ.

καλημερα φιλε μου,  κοιτα να αναβαθμισεις τους drivers της καρτας ηχου για αρχη και πες τι γινεται. μετα αν δεν γινει κατι  κοιτα να δοκιμασεις μια αλλη καρτα ηχου. αν δεν αλλαξει κατι παμε αλλου..

Δημοσ.

Αυτές οι μνήμες είναι ίδιες σε τι συχνότητες παίζουν μήπως το πρόβλημα προέρχεται από εκεί και δε συνεργάζονται σωστά.Έχεις τσεκάρει αν το motherboard και ο επεξεργαστής σου έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν σωστά έτσι;

Δημοσ.

Ναι οι μνημες ειναι οκ, ειναι και οι 3 αγορασμένες μαζί με τα σωστά hertz. Το motherboard & cpu ειναι τα μαμά δεν τα εχω πειράξει (δεν ξερω αν προσεξες) ειναι HP το μηχάνημα δεν ειναι φτιαγμένο με κομμάτια.

δεν ειπες οτι κολλαει ο ηχος και κανει repeat συνεχεια? κανε και αυτο δεν εχεις να χασεις..πολλες φορες φταει αυτο..

Ναι το ειπα για να σας παρουσιάσω το πως συμπεριφέρεται οταν κολάει, ολο το πισι κολάει οχι μονο ο ηχος. Η κάρτα ηχου ειναι του motherboard δεν εχει extra

Τον SSD πως τον τσεκαρω αν εχει προβλημα?

Δημοσ.

οκ το ιδιο κανει,οπως σου ξανα ειπα ειναι πολυ πιθανο να προερχεται απο εκει.αν θες το ψαχνεις δεν σε πιεζω, την γνωμη μου λεω και αφου δεν εχω το μηχανημα μπροστα μου, παιζω και με τις πιθανοτητες οπως ολοι μας εδω μεσα..

Δημοσ.

οκ το ιδιο κανει,οπως σου ξανα ειπα ειναι πολυ πιθανο να προερχεται απο εκει.αν θες το ψαχνεις δεν σε πιεζω, την γνωμη μου λεω και αφου δεν εχω το μηχανημα μπροστα μου, παιζω και με τις πιθανοτητες οπως ολοι μας εδω μεσα..

Εννοειται, δεν σε "μαλώνω" και ευχαριστώ , καταλαβαινω οτι ειναι δύσκολο να κανει καποιος διαγνωση απο το forum. 

Δημοσ.

οκ λοιπον δεν κλαιω αλλο!περα απο την πλακα κοιτα να αλλαξεις drivers στον ηχο για να το αποκλεισεις αυτο τουλαχιστον  αλλιως μετα ψαξε τον δισκο σου και κανε και κανα memtest.σε χειροτερη περιπτωση αν ολα αυτα δεν βγαλουν τιποτα τοτε δοκιμαζεις αλλη καρτα γραφικων και μια αλλη καρτα ηχου μετα..και τροφοδοτικο στο τελος..

Δημοσ.

Τον δίσκο , εχεις να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα? Ειναι αγορασμένος κανα 2μηνο. Βασικά και τα 3 (πιθανόν προβληματικα) ειναι αγορασμένα κανα 2μηνο (Δίσκος-μνήμες-κάρτα γραφικών)

Memtest εχω κάνει δεν μου εμφανίζει προβλημα.

Το να ξεκινάει και να κολάει στην motherboard screen δεν σου φαίνεται κουλό? Το έχεις ξανακούσει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...