petran91 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα!Αυτές τις μέρες ψάχνομαι για VDSL. Είχα αποφασίσει να τα δίνω στον ΟΤΕ να είμαι ήσυχος. 30€/μηνα 50αρι VDSL φοιτητική προσφορά.Εκανα αίτηση και με παίρνουν τηλέφωνο ότι στην περιοχή μου μόνο 30άρι. Έλα όμως που το 30αρι κάνει 35/μήνα καθώς δεν επιδέχεται προσφοράς...Οπότε είπα να κινηθώ σε άλλο πάροχο. Έβαλα τα στοιχεία μου στο σαιτ της WIND και λέει ότι είναι διαθέσιμο το VDSL. 22 ευρώ/μήνα, τζάμι. Όσα δίνω τώρα στη forthnet για 16Mbps.Στα προγράμματα της λέει "Ταχύτητες ΜΕΧΡΙ 50Mbps". Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μου δώσουν και 30άρα?Η ονομαστική απόστασή μου από το κέντρο είναι ~730 μέτρα και το Attenuation μου είναι 15db down.Τι λέτε, θα γίνει δουλειά έστω με 30άρα ή θα ταλαιπωρηθώ άδικα? Βρίσκομαι στα καμίνια στο Ηράκλειο Κρήτης πληροφοριακά για όποιον έχει εμπειρία στην περιοχή από Wind.
dbconan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Το μεχρι 50 ,ειναι αναλογα...οσο θα κλειδωσει η γραμμη σου,αναλογα την αποσταση... Εχω με πιο πολλα μετρα απο την καμπινα και πιο μεγαλο Attenuation /22.7 dB,κλειδωνω απο 45 μεχρι 47.000..... Απο εκει και περα παιζουν ρολο ,τα καλωδια σου,σπλιτερ,τηλεφωνα στον χωρο κτλ κτλ....Πιστευω οτι θα περασεις ευκολα τα 30+
SlackulatoR Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Να ξέρεις πως τα 22€ τον μήνα ισχύουν για τον πρώτο χρόνο, μετά είναι +10€ αν θυμάμαι καλά; 1
petran91 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Στο μεταξύ υπάρχουν εξελίξεις. Μίλησα με WIND για να προχωρήσω την αίτηση και όταν είχαμε τελείωσει την συμπλήρωση στοιχείων, σε ένα τελευταίο τεστ που έκανε ο πωλητής μου είπε ότι δεν υποστηρίζεται το 30άρι στη γραμμή μου.Οπότε πήρα πια απόφαση ότι εδώ που είμαι δεν πρόκειται να έχω VDSL.Επειδή η Forthnet όμως τον τελευταίο καιρό μου έχει σπάσει τα νεύρα αποφάσισα να πάω στον ΟΤΕ ποντάροντας στην μεγαλύτερη σταθερότητα και ενδεχομένως μεγαλύτερη ταχύτητα στη γραμμή, έστω και στην 24αρα που παρήγγειλα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, είναι περίπου πόσες μέρες παίρνει η μεταφορά της γραμμής (σήμερα έγινε η αίτηση σε κατάστημα) και που θα με συνδέσουν? Σε καμπίνα δηλαδη (σε αυτην την περίπτωση θα πιάνω μεγαλύτερη ταχύτητα ετσι?) ή σε κάποιο κέντρο?Μπορώ να τους ζητήσω εγώ να με συνδέσουν σε καμπίνα?Να πω ότι η γραμμή υπάρχει ήδη και κάνω μεταφορά του υπάρχοντος αριθμού στον ΟΤΕ.
dbconan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Οι εταιριες λενε γυρω στις 15 εργασιμες.... Η hol οπου αλλαξα,ηρθε ο εξοπλισμος σε 4 μερες και σε 5 η 6 μερες ειχα κομπλε..ετυχε,μαλλον πετυχε.. Τωρα κατι σταθερο απο νουμερα δεν μπορει κανεις να σου πει... Αναλογα τι θα βρουν και πολλα αλλα. Αλλαγη καμπινας θα εκανες μονο σε περιπτωση που εβαζες VDSL....αν μεινεις σε adsl δεν νομιζω οτι θα σε αλλαξουν.. .Σε σπανιες περιπτωσεις οπου ειναι πολυ χαλια η παλια σου γραμμη....η εκτος και αν εχεις κανενα γνωστο μεσα στον ΟΤΕ.(και παλι δυσκολο) Αν παλι εχεις και σε ριξουν καμπινα και ειναι κοντα σου ,ναι τοτε θα παρεις και σε ταχυτητα... Να πω ότι η γραμμή υπάρχει ήδη και κάνω μεταφορά του υπάρχοντος αριθμού στον ΟΤΕ. Δεν το καταλαβα το παραπανω...
petran91 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Οι εταιριες λενε γυρω στις 15 εργασιμες.... Η hol οπου αλλαξα,ηρθε ο εξοπλισμος σε 4 μερες και σε 5 η 6 μερες ειχα κομπλε..ετυχε,μαλλον πετυχε.. Τωρα κατι σταθερο απο νουμερα δεν μπορει κανεις να σου πει... Αναλογα τι θα βρουν και πολλα αλλα. Αλλαγη καμπινας θα εκανες μονο σε περιπτωση που εβαζες VDSL....αν μεινεις σε adsl δεν νομιζω οτι θα σε αλλαξουν.. .Σε σπανιες περιπτωσεις οπου ειναι πολυ χαλια η παλια σου γραμμη....η εκτος και αν εχεις κανενα γνωστο μεσα στον ΟΤΕ.(και παλι δυσκολο) Αν παλι εχεις και σε ριξουν καμπινα και ειναι κοντα σου ,ναι τοτε θα παρεις και σε ταχυτητα... Μάλιστα κατάλαβα.. ήλπιζα σε καμπίνα είναι η αλήθεια. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα το οποίο είναι 2 στενά παρακάτω (2 στενά πιο μακριά από το κέντρο που συνδέομαι), κλείδωνα στα 22 mbps με τη Forthnet πάλι... Και ήρθα εδώ και κλειδώνω 15. Τελος παντων.. Αυτό που δεν κατάλαβες: Απλά τόνισα ότι δεν πρόκεται για νέα σύνδεση, και ότι είναι μεταφορά για κάποιον που ίσως δεν το κατάλαβε από την αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα