exarhis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα. Θέλω να αποθηκεύσω στη βάση δεδομένων δεδεμένα που πέρνω από αρχείο excel (UTF-8) . Η βάση δεδομένων έχει ISO encoding Έχω προσθέση το mysqli_set_charset($db, 'ISO-8859-7'); Και έχω αλλάξει το encoding του αρχείου. Αλλά δεν αλλάζει αυτό που αποθηκεύει στη βάση. Τι άλλο πρέπει να πειράξω για να το πετύχω ;
groot Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Τι λέει το intelligence του intelligentC; Τόσο έξυπνο είναι.. δεν έχει την λύση; 2
M2000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Προφανώς το encondig είναι για τη ταξινόμηση. Στην Access έχουμε unicode υποστήριξη. Δοκίμασε αν σε Memo μπορείς να σώσεις ελληνικά και ρώσικα μαζί!
exarhis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Έβαλα και αυτό στο header τίποτα. Σε windows θα έτρεχε αλλά σε Linux τίποτα header('Content-type: text/html; charset=ISO-8859-7');
M2000 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δεν αλλάζει αυτό που αποθηκεύεις. Το θέμα είναι απλό: Ξεχνάμε τη βάση και ελέγχουμε τι θα βάζαμε στη βάση δείχνοντάς το σε σελίδα (έχω την εντύπωση ότι php χρησιμοποιείς). Δες τι εμφανίζεται. Δεν έχει σημασία αν το Excel αρχείο είναι γραμμένο με xml που είναι uτf-8, αλλά πώς το διαβάζεις.
exarhis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Το έτρεξα σε windows και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα