thepoint Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Άνοιξα να καθαρίσω παλιό φορητό και κατά λάθος έσπασα τις συνδέσεις του wifi και είναι κίτρινες από χαλκό υποθέτω. Όταν τα ενώνω και τα συγκρατώ με ταινία κολλητική λειτουργεί κανονικά το wifi αλλά για πόσο! Ξέρει κανένας με τι τα κολλάω; Δεν έχω κολλητήρι αν και δεν νομίζω να κολλάει αυτό το υλικό έτσι. Υπάρχει κάτι σε στόκο να συγκρατεί τις δύο επαφές;
SPANK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 μμ θα διευκόληνε αν έβγαζε μια φωτογραφία πάντως αν γίνεται δουλειά με κολλητήριο πρέπει απλα να το πας σε ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά ή σε καποιον που ξέρει απο κολλήσεις να στο φτιάξει
thepoint Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Να εκεί που έβαλα τα βελάκια κουμπώνουν τα φις των καλωδίων που πηγαίνουν πίσω για να καταλήξουν στην οθόνη προφανώς τη χρησιμοποιούν για κεραία. Δεν είναι κόλληση αυτό το κίτρινο το πιθανότερο να είναι χαλκός για καλύτερη απόδοση και δεν γνωρίζω αν κολλάει. τώρα που το έχω ενωμένο με πίεση έβαλα χαρτί μεταξύ του κάτω μέρους του φορητού "καπάκι" και της κάρτας wifi για να πιέζει τα καλώδια πάνω στη κάρτα αλλά αν είμαι σε άλλο δωμάτιο βγάζω μία γραμμή στην ένδειξη των windows και 2mbps κατέβασμα 7 φορές κάτω από τη πραγματική ταχύτητα που έπιανε αυτός και πιάνει τώρα άλλος φορητός δίπλα. Θα κάνω αυτό που λες αν κολλάει 15 λεπτά δουλειά είναι. Το να προσπαθήσω να το επισκευάσω με δανικό εργαλείο χειρότερα μπορεί να το κάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση.
kSiS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 είσαι σίγουρος ότι έσπασαν ? παρατήρησε τα πολύ καλά (αν έχεις φορητό μικροσκόπιο καλύτερα) μήπως στράβωσαν-πατήθηκαν οι κύκλοι με αποτέλεσμα να μην κουμπώνουν. έχω διορθώσει αρκετά με τσιμπίδα τα οποία είχαν στραβώσει από λάθος εφαρμογή και βιασύνη.
thepoint Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ναι έμεινε πάνω στο φις και στα δύο πολύ μαλακό υλικό σχήμα έχει της κλεψύδρας θέλει και μεγεθυντικό φακό (γιαυτό δουλεύουν νέοι στις γραμμές παραγωγής ηλεκτρονικών) και όταν το κρατούσα για να δω αν λειτουργεί αισθανόμουν να ζεσταίνονται τα δάχτυλά μου, παίζει μεγάλη σημασία η καλή επαφή σε μακρινές αποστάσεις. Κοντά στο router είναι καμπάνα στις γραμμές και σε ταχύτητα. Θα κλείσω ραντεβού με επισκευαστή τηλεοράσεων ένα πορτάκι είναι πανεύκολη πρόσβαση σε γνώστη ούτε πέντε λεπτά. Δεν αξίζει να πάρω ένα με 10 ίσως 15 ευρώ στο διαδίκτυο έτσι το συντηρώ για πειραματισμούς. Πως μου προέκυψε το πρόβλημα είπα να βάλω linux να το δοκιμάσω για χαβαλέ το παραδέχομαι το έχω κάνει πολλές φορές ποτέ μου δεν είχα παρατηρήσει το πρόβλημα που προέκυψε με το κλειστό wifi. Κατέβασα και έβαλα το https://manjaro.github.io/ με το rufus σε usb και άλλαξα το δίσκο σε ένα hdd κατά τη διαδικασία εγκατάστασης είπα γιατί όχι και έκλεισα το wifi από το διακόπτη του φορητού είχα βάλει το ethernet για να πάρει τις αναβαθμίσεις και τους κατάλληλους οδηγούς και για το ασύρματο ώστε να λειτουργήσει. Σε μια στιγμή μου βγάζει μια επιλογή να συνεχίσω με γραμμή εντολών επιλέγω στα γρήγορα και παρατηρώ να συνεχίζει την εγκατάσταση μόνο που αργούσε και βαρέθηκα σταμάτησα τη διαδικασία, επανεκκίνηση στον υπολογιστή για να παίξω λίγο με το live και μετά αποφάσισα να εγκαταλείψω. Επιστρέφοντας στα win 8.1 παρατήρησα ότι είναι κλειστό το wifi πατάω το διακόπτη καμία αντίδραση ούτε μέσα από τα μενού του λογισμικού γινόταν η μετάβαση από το off στο on και το αντίθετο, το ίδιο και στο λογαριασμό του διαχειριστή εκεί μου μπήκε η ιδέα ότι κάποια επαφή κατά το αναποδογύρισμα του φορητού δεν κάνει επαφή και αποφασίζω να ανοίξω το φορητό. Το άνοιξα δύο μέρες μετά βρήκα χρόνο χωρίς το άγχος της πρώτης φοράς τώρα δεν με πειράζει αν πάει κάτι στραβά, είχε μαζέψει κάτι ψιλά στην έξοδο του ανεμιστήρα αλλά το περιβάλλον είναι καθαρό και δεν τον μετακινώ όποτε λογικό. Το πρόβλημα λύθηκε σε μία από τις επόμενες μέρες με επαναφορά του bios εκεί είχε κάνει αλλαγή η εγκατάσταση του λειτουργικού στην ασύρματη σύνδεση και το είχε θέση off αποτρέποντας την αλλαγή μέσα από διακόπτη ή λογισμικό. Αυτά από την εμπειρία μου ίσως κάποιους ξελασπώσουν σε μελλοντική περιπέτεια.
thepoint Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ειναι τοσο απλο και μην προεξοφλεις τα 15 λεπτα Ειναι 2 καλωδια στριμωγμενα σε αυτο το βυσμα που δεν βλεπεις καν για να κουμπωσεις Πιο απλο ειναι να αλλαξεις ολη την καλωδιωση Είναι φάτσα μπροστά όταν ανοίγει το καπάκι του wifi στο κάτω μέρος του φορητού επιπλέον ξεβιδώνοντας τις 2 βίδες της wifi card πανεύκολο πετάγεται έξω για την ευκολία άμα χρειαστεί και μάλλον έτσι πρέπει να γίνει αν καταλήξω σε συγκόλληση μετά από το παρακάτω πείραμα. Βρήκα στο διαδίκτυο με "αγώγιμη κόλλα" κάτω από τα 5 ευρώ και θα παραγγείλω από περιέργεια. Πάντως κατέβαζε πριν λίγο με 12.4 mbps μέγιστη ταχύτητα σε διπλανό δωμάτιο με απλή πίεση στη κάρτα από το καπάκι με ενδιάμεσα για πίεση διπλωμένο χαρτί! Για τη καλωδίωση που ανέφερες πρέπει να κάνω φίλο και φτερό όλο το φορητό ακόμα και την οθόνη γιατί εκεί καταλήγουν τα 2 καλώδια όμως δεν αρκεί είναι σπασμένο το χάλκινο που κουμπώνει το φις πάνω στη μεριά της μίνι κάρτας του wifi. Θα γράψω τις εντυπώσεις μου όσο αναφορά τη κόλλα μελλοντικά όταν το επισκευάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα