Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στα 15 μου μετα απο ατυχημα ειχα σπασει τη μυτη μου και το αφησα και δεν ασχοληθηκα, τωρα ομως μου χει καρφωθει η ιδεα να τη φτιαξω και ισως βελτιωθει και η αναπνοη μου αφου το ενα ρουθουνι ρουφαει μισο αερα

πως γινεται η εγχειρηση μπορω να τη κανω σε δημοσιο νοσοκομειο με καποια συμετοχη δικια μου η ειναι καλυτερα και μονοδρομος το ιδιωτικο, ειναι δυσκολη σαν επεμβασεη ποσο θα μου στοιχισει

γενικα παρακαλω οποιος την εχει κανει να βοηθησει λιγο

Δημοσ.

Εξαρτάται από το κάταγμα και την παραμόρφωση που προκάλεσε, το ποσό στραβωσε το διάφραγμα κλπ. Γενικά είναι επεμβάσεις ρουτίνας διαρκούν περίπου 46'-60', γίνονται στο δημόσιο μια χαρά και στον ιδιωτικό.

Πας κλείνεις ραντεβού με ΩΡΛ και σου λέει τα υπόλοιπα. Αν έχεις θέμα αναπνοής, ομιλίας ή ύπνου θα δεις τρελή διάφορα. Προχώρησε το μην φοβάσαι τίποτα.

Η εγχείριση γίνεται μετά από προεγχειριτικό έλεγχο με γενική αναισθησία ή μέθη και είναι ανώδυνη. Μετά φοράς έναν νάρθηκα και θα νιώθεις άβολα για μια βδομάδα περίπου. Μετά την εβδομάδα βγάζεις τις γαζες που έχουν βάλει μέσα στη μύτη και αναπνέεις όπως ποτέ ξανά. Ο νάρθηκας από γύψο που είναι πάνω στη μύτη μένει 3 εβδομάδες περίπου και η μελανιά που μπορεί να επεκταθεί και στα μάτια φεύγει σταδιακά στο ίδιο διάστημα. Γενικά δεν θα νιώθεις άβολα παρά τις πρώτες μέρες αλλά θα αποκτήσεις ποιότητα ζωής.

• Like 4
Δημοσ.

στην ελλαδα και επεμβαση ρουτινας?γεια σου μελινα,γεια σου κακαουνακη..............

προτινω πριν την επεμβαση,να ταμποναρεις τα ρουθουνια για καμια βδομαδα.οταν τα βγαλεις,θα εκτιμησεις πιστευω περισοτερο τον μισο αερα του ενος ρουθουνιου.....

βεβαια,αν δεν εχεις τπτ αλλο να κάνεις........και δεν κανεις την επεμβαση ρουτινας?δικια σου και η μυτη,δικια σου και η ζωη.

Δημοσ.

στην ελλαδα και επεμβαση ρουτινας?γεια σου μελινα,γεια σου κακαουνακη..............

προτινω πριν την επεμβαση,να ταμποναρεις τα ρουθουνια για καμια βδομαδα.οταν τα βγαλεις,θα εκτιμησεις πιστευω περισοτερο τον μισο αερα του ενος ρουθουνιου.....

βεβαια,αν δεν εχεις τπτ αλλο να κάνεις........και δεν κανεις την επεμβαση ρουτινας?δικια σου και η μυτη,δικια σου και η ζωη.

Ναι ρε στην Ελλάδα γιατί; Τι ισοπέδωση είναι αυτή; Δεν έχουμε δηλαδή ΩΡΛ ή γναθοπροσωπικής χειρουργικής ή πλαστικούς εδώ; Ή όταν τελειώνουν εδώ και πάνε έξω γίνονται φωστήρες; Κάθε μέρα κάνουν από μια τέτοια επέμβαση στο κάθε τμήμα στην Ελλάδα είναι ο ορισμός της ρουτίνας μια ρινοπλαστική.

Επίσης μιλάς έξω από τον χορό. Αν είχες εσύ θέμα με την αναπνοή να πηγαίνες στη Mayo clinic να σου ισιώσουν το διάφραγμα ελληνάρα μου. Ή τέλος πάντων να έβαζες βαμβάκι.

• Like 3
Δημοσ.

ναι ρε,εχω στραβο διαφραγμα και κρεατακια,και αναπνεω  ζορικα.χιλιες φορες αυτο,παρα να παιξω ρωσικη ρουλετα με τους χασαπηδες.οταν πηγαινουν εξω,σιγουρα γινονται καλυτεροι.κάνεις οτι δεν ξερεις τον λογο?να στον πω να τον μαθεις.οξω,αν κανεις λαθος,παιζεται το επαγγελμα σου.δεν γραφω  για απωλεια ζωης.εδω,η κλικα των "ιατρων"μαζι με την διαπλεκομενη δικαστικη εξουσια,επιτρεπει μεχρι και "φονο απο αμελεια".δλδ τι?επιτρεπει τον ιατρο,να αμελει,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ.α,ξεχασα,εργαζεσαι στον ιατρικο κλαδο και θιχτηκες.......

γεια σου μελινα..........

Δημοσ.

Έκανα την επέμβαση πριν 15 χρόνια περίπου. Είχα σπάσει την μύτη μου σε μαχητικό άθλημα πριν 20. Όπως τα λέει ο φίλος fylatos είναι τα πράγματα. Αλλάζει η ποιότητα ζωής σου μετά.

Βέβαια εγώ την έκανα στο Υγεία με βαρβάτη έκπτωση γιατί η γυναίκα μου δούλευε εκεί και είχαν ένα πρόγραμμα υγείας για όλη την οικογένεια του εργαζομένου.

Από ότι ξέρω όμως και στα δημόσια μια χαρά γίνεται 

Δημοσ.

Η δημοσια ααφαλεια νομιζω δεν καλυπτει τα εξοδα για ρινοπλαστικη αλλα μονο για διαφραγμα.

Επισης για εμενα καλυτερα να πας σε καποιον ωρλ που κανει και ρινοπλαστικες παρα σε πλαστικο χειρουργο.

Δημοσ.

ναι ρε,εχω στραβο διαφραγμα και κρεατακια,και αναπνεω ζορικα.χιλιες φορες αυτο,παρα να παιξω ρωσικη ρουλετα με τους χασαπηδες.οταν πηγαινουν εξω,σιγουρα γινονται καλυτεροι.κάνεις οτι δεν ξερεις τον λογο?να στον πω να τον μαθεις.οξω,αν κανεις λαθος,παιζεται το επαγγελμα σου.δεν γραφω για απωλεια ζωης.εδω,η κλικα των "ιατρων"μαζι με την διαπλεκομενη δικαστικη εξουσια,επιτρεπει μεχρι και "φονο απο αμελεια".δλδ τι?επιτρεπει τον ιατρο,να αμελει,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ.α,ξεχασα,εργαζεσαι στον ιατρικο κλαδο και θιχτηκες.......

Good wines!!!

@topic starter ειναι ταλαιπωρια το πρωτο διαστημα, αλλα αξιζει 100% . Οσοι το χουν κανει, κανεις δε μετάνιωσε. Και πράγματι θεωρειται επεμβαση ρουτίνας, εχει κανει και ο φιλος μου διαφραγμα πριν καποια χρονια.

Δημοσ.

Κάποιοι μου έχουν πει ότι παίζει να ξαναχρειαστείς μετά από κάποια χρόνια, δεν θυμάμαι γιατί. Στραβώνει? Μεγαλώνουν οι κόγχες? Κάτι γίνεται πάντως.

Εγώ δεν είδα βελτίωση αναπνοής αλλά απέκτησα ευαισθησία και χρόνια ελαφριά καταρροή.

Δημοσ.

ναι ρε,εχω στραβο διαφραγμα και κρεατακια,και αναπνεω  ζορικα.χιλιες φορες αυτο,παρα να παιξω ρωσικη ρουλετα με τους χασαπηδες.οταν πηγαινουν εξω,σιγουρα γινονται καλυτεροι.κάνεις οτι δεν ξερεις τον λογο?να στον πω να τον μαθεις.οξω,αν κανεις λαθος,παιζεται το επαγγελμα σου.δεν γραφω  για απωλεια ζωης.εδω,η κλικα των "ιατρων"μαζι με την διαπλεκομενη δικαστικη εξουσια,επιτρεπει μεχρι και "φονο απο αμελεια".δλδ τι?επιτρεπει τον ιατρο,να αμελει,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ.α,ξεχασα,εργαζεσαι στον ιατρικο κλαδο και θιχτηκες.......

Πάρ' το αλλιώς (Ντόλυ :D ).

Αν ίσχυε το αφήγημα που έχεις πλάσει στο μυαλό σου και που φυσικά κάποια διεστραμμένα μυαλά σε έχουν βάλει σε αυτή τη λογική,

δε θα έλεγαν να φεύγουν τρέχοντας όλοι οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό.

Κάτι στραβό συμβαίνει, αλλά όχι αυτό που νόμιζες.

ΥΓ: Είναι κρίμα που νέοι ( ; ) άνθρωποι 'σκέπτονται με τον τρόπο που σκέπτεσαι', κυριολεκτικά σαν πρόβατα.

Προς τον topic starter

εκτός από ΩΡΛ χρήσιμος και ένας πλαστικός (και όχι δεν αστειεύομαι).

Δημοσ.

Το ότι υπήρξαν κάποια περιστατικά που κατέληξαν στο θάνατο του ασθενή από ιατρική αμέλεια ή ο,τιδήποτε σχετικό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολύ καλούς χειρουργούς. Δε θα έπρεπε να γενικεύουμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά ούτε να αμφισβητούμε τους Έλληνες επιστήμονες έτσι απλά.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αμέλεια πίσω από την απώλεια της ζωής ενός ασθενούς.

Αμέλεια σημαίνει πως δεν ακολουθούνται οι κανόνες της επιστήμης και όχι πως θα χαθεί μια ζωή.

Διαφορετικά να το πω

οι δυνατότητες της επιστήμης είναι συγκεκριμένες.

Όταν η έκβαση μιας θεραπείας δεν είναι η ευκταία και όταν καταλήγει ακόμα και σε θάνατο

η αιτιολογία μπορεί να είναι

είτε η αμέλεια, είτε η ανωτέρα βία του πεπερασμένου των δυνατοτήτων της επιστήμης.

Αν δεν ήταν έτσι,

τότε κάθε θάνατος σε νοσοκομείο θα ήταν de facto αμέλεια με τις ανάλογες κυρώσεις

χωρίς την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης.

Το ότι μερικοί έχουν βάλει στο μυαλό τους τη διαστροφή και βλέπουν παντού αμέλεια και μαζί συνωμοσία συγκάλυψης

σημαίνει μόνο ένα πράγμα,πως διαβάζουν πολύ Πρώτο Θεμα και δημοσιογραφία του ποπού,

αλλιώς δεν εξηγείται.

ΥΓ: δόξα στο μεγαλοδύναμο, στη θεραπευτική ακόμα και αν οι δυνατότητες της επιστήμης είναι περιορισμένες,

υπάρχουν εξειδίκευση

και κανόνες άσκησης της επιστήμης

που ανάλογοι δεν απαντούν σχεδόν σε κανένα άλλο κλάδο

με τον τρόπο αυτό στοιχειοθετούνται όσο πουθενά αλλού εύκολα οι ευθύνες αν υπάρχουν,

αλλά και μπορούν να προστατεύονται από αβάσιμες κατηγορίες οι επαγγελματίες υγείας

Δημοσ.

Κάποιοι μου έχουν πει ότι παίζει να ξαναχρειαστείς μετά από κάποια χρόνια, δεν θυμάμαι γιατί. Στραβώνει? Μεγαλώνουν οι κόγχες? Κάτι γίνεται πάντως.

Εγώ δεν είδα βελτίωση αναπνοής αλλά απέκτησα ευαισθησία και χρόνια ελαφριά καταρροή.

Ξαναμεγαλωνουν οι κογχες, σε εμένα κάνα χρόνο μετά από την επέμβαση ήταν σαν να μην την είχα ποτέ.

Δημοσ.

για ποιο λόγο να κάνει τη ζωή του δύσκολη επειδή εσύ έχεις φοβίες? διάβασε λίγο τι γράφεις και αν όντως τα θεωρείς λογικά ψάξτο με κάποιον ειδικό όσο ακόμα δεν είσαι μάνα , δεν φταίει σε τίποτα το παιδί σου να βρεθεί σε κίνδυνο απο τις φοβίες σου. (δεν το λέω για να σε προσβάλω , όλοι έχουν φοβίες) 

Υπάρχουν κακοί γιατροί όπως σε όλα τα επαγγέλματα αλλα δεν είναι ο κανόνας , το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να ψάξει αρκετά για να βρει καλό γιατρό απο φίλους , φίλους φίλων κλπ

Δημοσ.

vapir,και λοιποι,μαθετε να διαβαζετε και να σκεφτεστε λιγο περισοτερο.ο νηματοθετης,θελει να κανει μια επεμβαση,διοτι ,ετσι του καρφωθηκε τωρα,και μαλλον ,περισοτερο για καλωπιστικους λογους θελει να το κανει,αφου"τωρα ομως μου χει καρφωθει η ιδεα να τη φτιαξω και ισως βελτιωθει και η αναπνοη μου αφου το ενα ρουθουνι ρουφαει μισο αερα".και λογω του οτι σιγουρα δεν εχετε στραβο διαφραγμα μαζι με κρεατακια,και μονιμες ροχαλες απο την ιγμοριτιδα,οπως εχω εγω,αφηστε να εχω αποψη.αλλα οχι,εσεις αποφασισατε και φτασατε και στην αναρωση κιολας.....και σιγουρα σαν πατερας που μεγαλωνω τα παιδια μου,δεν θα κατσω να ακουσω τον καθενα,ουτε θα ακολουθησω την πεπατημενη της"επεμβασης ρουτινας".αυτα,στα δικα σας παιδια και ανθρωπους.δεν υπαρχουν "επεμβασεις ρουτινας".το ζορι,δεν ειναι το κοψε ραψε,αλλα το κοιμησου-ξυπνησου.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...