Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μας είπες όμως ποια είναι αυτά τα μπαρ καπνιστών. Στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν γνωρίζω ούτε ένα.

Δεν γνωριζεις ουτε ενα γιατι υπαρχει ο χουντικος νομος. Τα ιδια θα λεμε?

• Like 1
  • Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παν μέτρον άριστον.

Δεν υπάρχει ωφέλιμη χρήση στη χρήση καπνού. Υπάρχει μόνο επιβλαβής και λιγότερο ή περισσότερο επιβλαβής ανάλογα με το βαθμό της χρήσης του.

Δημοσ.

Δεν τα πιστεύω αυτά. Ατμός είναι, ατμός. Τί να φοβηθεί κανείς από τον ατμό;

Δεν την έχεις πατήσει απο χύτρα...γι αυτό μιλάς!!!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ωφέλιμη χρήση στη χρήση καπνού. Υπάρχει μόνο επιβλαβής και λιγότερο ή περισσότερο επιβλαβής ανάλογα με το βαθμό της χρήσης του.

Ναι, σαφώς. 

Γι' αυτό όλα με μέτρο.

Δημοσ.

Θεωρω δημοκρατικο ο καθε ιδιοκτητης να κανει το μαγαζι του οπως θελει, και ο καθε πελατης να εχει επιλογες που να παει. Αν επιλεξει ο μη καπνιστης να παει σε bar καπνιστων, δημοκρατικοτατα θα φαει τον καπνο στη μαπα...

Για ποιους ιδιοκτητεςςς ;;;; Γι αυτους που δεν κοβουν αποδειξεις; Γι αυτους που εχουν τα μαγαζια για ξεπλυμα ;;; ΕΛΕΟΣ ...ΤΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ..ΕΝΑ ΜΠ**ΡΔ**Ο ΓΙΝΑΜΕ 

Δημοσ.

Οσον αφορα το καπνισμα το σωστο θα ηταν να υπαρχουν bar, καφετερειες κλπ καπνιστων και μη καπνιστων.

Και ο καθε ιδιοκτητης να μπορει να επιλεξει μονος του τι απο τα δυο θελει να ειναι το μαγαζι του. Και οποιος θελει παει...

Χουντα του στυλ δεν επιτρεπεται πουθενα το καπνισμα ειναι για γελια.

Μα ο αντικαπνιστικός νόμος δεν γίνεται για την υγεία των πολιτών και κατ' επέκταση για την μείωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπτωση βλάβης του καπνιστή.

Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον χαζό με όλα αυτά που συμβαίνουν, το 2016 κάποιος να πιστεύει ακόμα κάτι τέτοιο.

Είναι καθαρά μέτρο καταστολής. Με αυτόν το τρόπο σε έχουν μόνιμα παράνομο και έτσι σε ελέγχουν καλύτερα. 

Κάτι παρόμοιο με την εφορία. Το κράτος βάζει δυσβάσταχτους φόρους, ο καταστηματάρχης δεν κόβει όπως είναι φυσικό τα πάντα και έτσι έχει πάντα τον μπάτσο πάνω από το κεφάλι του. Όταν το κράτος χρειαστεί για παράδειγμα έσοδα, βγάζει τα σκυλιά μια βόλτα στα μαγαζιά και κόβουν πρόστιμα. Πρόστιμα που ξεκινούν από το κάπνισμα, μέχρι για το πόσα db υπάρχουν εντός του μαγαζιού, καθώς σύμφωνα με το κράτος τα πολλά db μέσα στα μαγαζιά, έχουν επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων και των πελατών.

Βέβαια το κράτος δεν φαίνεται να το ενοχλεί το 60% των ανέργων που κοντεύουν να τρελαθούν. Ούτε φυσικά τα νοικοκυριά που δεν έχουν θέρμανση και ο κόσμος αρρωσταίνει μέσα στα σπίτια του. Για τα χαλασμένα δόντια των άνεργων που δεν έχουν χρήματα να τα φτιάξουν ή για της κακής ποιότητας φαγητό που αναγκάζεται να φάει μία οικογένεια για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Ούτε λόγος να γίνεται για την ορθοστασία και τις ώρες (ακόμα και Κυριακές) που δουλεύει ένας εργαζόμενος σε μία εταιρία και πως αμείβεται.

Γιατί δεν απαγορεύουν το αλκοόλ; Μπορεί κάποιος να μην καπνίζει, αλλά να πίνει κάθε μέρα 4-5 ποτά; Εκεί το κράτος δεν θα έχει δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; :)

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ασφάλιση των εργαζομένων. Είναι σαφώς ένα δικαίωμα που δεν πρέπει να καταπατείται, αλλά το θυμήθηκαν αργά. Τα τελευταία 4-5 χρόνια φαίνεται να τους ενδιαφέρει η ανασφάλιστη εργασία. Πριν δεν υπήρχε πρόβλημα που τα χρήματα στην αγορά ήταν πολύ περισσότερα.

Ακόμα και αυτό το δικαίωμα των εργαζομένων το χρησιμοποιούν ως μέτρο καταστολής.

Προσοχή, δεν λέω ότι δεν πρέπει να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι. Απλά αναφέρω το τι γινόταν τα περασμένα χρόνια και το πόσο το κράτος τελικά ενδιαφέρεται για τους πολίτες του.

Οταν λες κοινοχρηστους χωρους τι εννοεις? Θα δεχομουν την απαγορευση σε κοινοχρηστους χωρους οπως π.χ. δημοσιες υπηρεσιες, γιατι εκει δεν μπορεις να αποφυγεις να πας...

Σε bar και σε cafe???? Μην πας σε καπνιστων αν δεν θελεις. Δεν σε υποχρεωνει κανενας. Βρες μερη που δεν επιτρεπουν το καπνισμα και πηγαινε. Αν δεν βρεις κατσε σπιτι...

Ακριβώς.

• Like 2
Δημοσ.

Σωστά.

Ωφέλιμες είναι μόνο οι πορτοκαλάδες από φρέσκο πορτοκάλι και οι βόλτες στο δάσος την αυγή.

Εσυ είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμια "βλαβερή" συνήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθεια πάντως που να βλάπτει ταυτόχρονα και όλους όσους βρίσκονται τριγύρω μου δεν έχω. Μείνε ήσυχος...

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά.

Ωφέλιμες είναι μόνο οι πορτοκαλάδες από φρέσκο πορτοκάλι και οι βόλτες στο δάσος την αυγή.

Εσυ είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμια "βλαβερή" συνήθεια.

Οι φρέσκια πορτοκαλάδα δεν είναι ωφέλιμη για την υγεία.

Έτσι νόμιζα και εγώ μέχρι που ο διατροφολόγος μου με ενημέρωσε πως πρέπει να τρώω ολόκληρο το πορτοκάλι. Η φυτικές ίνες βοηθάνε στη σωστή απορρόφηση τόσο των βιταμινών. Επίσης πίνοντας φρέσκια πορτοκαλάδα, πίνεις τη ζάχαρη του φρούτου χωρίς τις φυτικές ίνες με αποτέλεσμα το peak στην ινσουλίνη.

:)

Συνήθεια πάντως που να βλάπτει ταυτόχρονα και όλους όσους βρίσκονται τριγύρω μου δεν έχω. Μείνε ήσυχος...

Μην είσαι τόσο σίγουρος.

Μπορεί η συμπεριφορά σου στο γραφείο για παράδειγμα να ανεβάζει την πίεση των συναδέλφων σου.

Έτσι η υπέρταση όλων των χρόνων να τους δημιουργήσει έμφραγμα ή εγκεφαλικό. :)

Φαντάζομαι ότι η μία ώρα που θα πας σε ένα bar με καπνό από τσιγάρο το οποίο συνήθως έχει εξαερισμό, οπότε η ποσότητα του καπνού θα είναι αρκετά μικρή, θα είναι λιγότερο επιβλαβής από τον ψυχολογικό πόλεμο που κάνει κάποιος συνάδελφος, προϊστάμενος, κλπ επί χρόνια. :)

Δημοσ.

Και ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα όλων αυτών??

ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ   ! ! !

Τώρα θα το κάνουν όλοι.Αυτό το επιχείρημα χρειάζονται άλλωστε.Πέρα από την πλάκα ,ο κάθε ένας έχει το διαφορετικό του τικ και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση το θέμα από το απλά να φωνάζουμε κόψε το.

• Like 1
Δημοσ.

παιδες.το ηλ.τσιγραρο..εχει ιδιαίτερο τρόπο καπνισματος.πχ οπως το πουρο.δεν το κατεβάζεις τον καπνό στα πνευμονία...το κρατας το στομα.απο εκει απορροφά ο οργανισμός την νικοτινη.και δεν την στέρησε πλέων..τώρα για οσους νομίζουν οτι ο ατμός είναι αθώος..και με αρκετή χρήση κιόλας συσσωρεύεται υγρό..οπως ξέρουμε ολη απο τι αποτελείτε ο ατμός..εντατική σου ερχομαι...

Δημοσ.

Θα ήθελα να ελεγξω τους ρύπους που βγάζει το αμάξι σου.

Ή αν κάνεις ανακύκλωση.

Ή αν είσαι ενεργειακά σπάταλος.

Ή ένα σωρό άλλες βλακείες που θα μου κατέβαιναν ευκολότερα αν είχα την ίδια λογική.

• Like 3
Δημοσ.

στα κλάμπ και στα μαγαζιά πάνε πακέτο αυτά,αν εσύ είσαι η εξαίρεση ας είσαι στην γωνία μόνο σου,δεν θα υποφέρουν όλοι οι υπόλοιποι.....

επίσης υπάρχουν και χώροι για καπνίζοντες και μη !

Αθλια απάντηση.

Γύρω στο 37% καπνίζει, το υπόλοιπο 63% γιατί πρέπει να τρώει τον καπνό στην μάπα; Δεν είναι μόνο για παρτη του, είναι υπέρ της πλειοψηφίας.

Γιατί ο Έλληνας είναι μόνο για την πάρτη του ποτέ δεν θα νοιαστει για τον διπλανό που τρώει τη δικιά του μπόχα απο το τσιγάρο.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...