Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο αυτό http://www.amazon.com/Allen-Carrs-Easy-Stop-Smoking-ebook/dp/B012YRMG76/ref=pd_sim_351_2?ie=UTF8&dpID=51LI3C4BYPL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR104%2C160_&refRID=0KBNTT1S8Z7C8Z77T30B Είμαι άκαπνος για οχτώ χρόνια τώρα. Κάπνιζα 1-2 πακέτα την ημέρα για 12 χρόνια. Δεν το ξανά βάζω ποτέ στο στόμα μου το βρωμοτσιγαρο

Εγώ πήγα σε σεμινάριο της μεθόδου Allen Carr το 2008.

Μέχρι τότε ήμουν 11 χρόνια σκληροπυρηνικός καπνιστής, με στριφτά στην μία τσέπη και τον "Πρίγκιπα" στην άλλη. Είχε φάσεις που μασούσα τσίχλες νικοτίνης και κάπνιζα ταυτόχρονα (οι τσίχλες αγοράστηκαν δήθεν για να το κόψω, δεν τα κατάφερα, αλλά από την άλλη δεν ήθελα να πάνε χαμένες).

Πήγα στο σεμινάριο για πλάκα, το επιχορηγούσε η εταιρία που δούλευα, ήταν δωρεάν για μένα και διεξαγόταν σε εργάσιμη μέρα. Στο σεμινάριο κάθε 45 λεπτά είχε διάλειμμα για καφέ και τσιγάρο.

Πήγα απλά για να μήν πάω δουλειά.

Και από τότε δεν ξαναέβαλα τσιγάρο στο στόμα. Είμαι στον 8ο χρόνο αποχής.

• Like 4
  • Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και μόνο που συζητάμε αν το κάπνισμα είναι νόμιμο σε κλειστούς χώρους με αλλα άτομα μη καπνιστές από απλούς ανθρώπους μέχρι έγκυες μάνες ,παιδιά και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα (γιατί το έχω συναντήσει σε κάθε περίπτωση) είμαστε για φτύσιμο...αυτό έχω να πω...τίποτα άλλο

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό είναι το οφθαλμοφανές πλεονεκτημα του ηλεκτρονικού, καπνιστής και crossfit δε γίνεται

σε κλειστούς χώρους με αλλα άτομα μη καπνιστές από απλούς ανθρώπους μέχρι έγκυες μάνες ,παιδιά και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα (γιατί το έχω συναντήσει σε κάθε περίπτωση)

Παθαίνω λαρυγγίτιδα (ξηρός λαιμός) σε ανοικτούς χώρους, απόσταση 15 μέτρα από τον καπνιστή σε μηδέν δευτερόλεπτα. Το έχω πάθει εκατοντάδες φορές, ακούγεται γελοίο αλλά υποφέρω και πρέπει δυστυχώς να αποφεύγω τους καπνιστές, συχνά πυκνά πίνω τσάγια και τρώω σοκολάτες για να μαλακώσει ο λαιμός όταν έχω εισπνεύσει καπνιλα. Αν δεν πάρω καθόλου μέτρα και εκτεθώ για πολύ ώρα αρρωσταινω κανονικά, ανεβάζω πυρετό κτλ.
Δημοσ.

Η αποψη μου, ως τεως καπνιστης τσιγαρου και νυν ατμιστής.

1. Οποιος ενδιαφέρεται για την "υγεια" των πληθυσμών, ας απαγορεψει το τσιγαρο ΓΕΝΙΚΑ. Πωληση και Χρήση. Όλα τα αλλα ειναι παπα&^%@% καμαρωτες.

2. Ολες οι απαγορευσεις καπνισματος σε δημοσιους χωρους (αλλα και στον δρομο σε μερικες χωρες σιγα-σιγα) ειναι επισης παπα*7*&&^$ καμαρωτες. Και Χουντικες και νεο-φασιστικες τακτικες.

3. Να απαγορευτει και η καταναλωση αλκοολ. Εχω δυο παραδειγματα στην μεχρι τωρα ζωη μου, φιλων με προβλημα αλκοολισμου, που ο ενας εχει ήδη αφησει τον κοσμο αυτο. Κατα τα αλλα το τσιγαρο ειναι μονο βλαβερο. Τα ναρκωτικα που πουλανε οι γνωστοι-αγνωστοι δεν ειναι.

4. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειναι αβλαβες. Σιδερα ζεσταινονται, υγρα βραζουν, φυτιλια καιγονται και μυριζουν ή εχουν γευση καμενου. Υγρα ενοχλουν τα χείλια μας και αλλα όχι. Ενα σωρο ερωτηματα χωρις απαντηση, προς το παρον.

Βαρεθηκα να βλεπω υποστηρικτες των δικαιωματων μη καπνιζοντων. Να απαγορευτει το καπνισμα οταν επισης ταυτοχρονα απαγορευτει η ΨΗΦΟΣ σε βλακες και καθυστερημενους.

Δημοσ.

Φασισμός είναι η προσπάθεια πάσης φύσεως επιβολής του ενός στον άλλον. Δημοκρατία είναι η μέριμνα στην διαφορετικότητα με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Νεοελληνισμός είναι όταν οι άλλοι φταίνε πάντα για όλα...

Δημοκρατία είναι το δίκαιο των πολλών. Αυτό εξασφαλίζει στατιστικά πως η κοινωνία δεν θα παρεκτραπεί πέραν της ΦΥΣΕΩΣ του ανθρώπου και δεν θα παραδοθεί στο έλεος πολιτικών ελίτ ή συγκεκριμένων ανθρώπων.

Μέσα από τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις της κοινωνίας βγαίνει αυτό που είναι κοινωνικά και δημοκρατικά ορθό.

Από εκεί και πέρα εντός της δημοκρατίας υπαρχει ελευθερία προσωπικών επιλογών ΟΤΑΝ αυτές έμμεσα ή άμεσα δεν παρενοχλούν το κοινωνικό σύνολο και το θέλω των πολλών .

Αυτά μόνο και μόνο για να βάζουμε ορισμένα πράγματα στην θέση τους για το τι είναι δημοκρατία και τι όχι ...

Διαβάστε και λίγο αρχαίους φιλόσοφους. Έχουν λύσει αυτά τα θέματα πολλούς αιώνες πριν .

Δημοσ.

Δημοκρατία είναι το δίκαιο των πολλών. Αυτό εξασφαλίζει στατιστικά πως η κοινωνία δεν θα παρεκτραπεί πέραν της ΦΥΣΕΩΣ του ανθρώπου και δεν θα παραδοθεί στο έλεος πολιτικών ελίτ ή συγκεκριμένων ανθρώπων.

Μέσα από τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις της κοινωνίας βγαίνει αυτό που είναι κοινωνικά και δημοκρατικά ορθό.

Από εκεί και πέρα εντός της δημοκρατίας υπαρχει ελευθερία προσωπικών επιλογών ΟΤΑΝ αυτές έμμεσα ή άμεσα δεν παρενοχλούν το κοινωνικό σύνολο και το θέλω των πολλών .

Αυτά μόνο και μόνο για να βάζουμε ορισμένα πράγματα στην θέση τους για το τι είναι δημοκρατία και τι όχι ...

Διαβάστε και λίγο αρχαίους φιλόσοφους. Έχουν λύσει αυτά τα θέματα πολλούς αιώνες πριν .

Αυτο μας ελειπε, αναλυση τι ειναι δημοκρατια. Ωστε Δημοκρατια ειναι το δικιο των πολλων. Μαλιστα. Μαζι με τις εκλογες υποθετω.

Δημοσ.

τι λειτουργικο τρεχει? τς τς τς τς...

Πλέον βγαίνουν αρκετά με έλεγχο θερμοκρασίας και update στο firmware απο το pc /mac. Οι drivers για linux είναι λίγο θέμα αλλά τι να κάνουμε :D

Καπνιστής εγώ περίπου 10 χρόνια (2-5 τσιγάρα την μέρα) και ατμιστής για τον χαβαλέ.

Συγνὼμη για όσους λέτε ότι είναι χούντα το να κοπεί το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους , αλλά εγώ που έχω 2 μικρά παιδάκια και θέλω να πάω για κάφε έχω να πάω σε καφετέρια 4 χρόνια.

Και ναι είμαι καπνιστής και όσοι δεν έχετε παιδιά μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αν με το καλό αν αποκτήσετε και σταματήσετε να ενδιαφέρεστε μόνο για τον εαυτό σας να το καταλάβετε.

Υ.Γ. Τα καλύτερα μπουζούκια που έχω πάει ήταν στις αρχές του νόμου που όντως δεν κάπνιζαν, γύρισα και δεν βρόμαγα ολόκληρος, το στόμα μου δεν ήταν τσαρούχι και βγήκα έξω μόνο 2 φορές για τσιγάρο.

Όλα συνήθεια είναι σε αυτή τη ζωή....

• Like 3
Δημοσ.

Παντως ολες οι "πιπες" δεν κανουν κακο :-D :X , το αντιθετο μαλιστα.Υπαρχουν και καποιες που φερνουν αφανταστα ωφελη, και στον παθητικο και ενεργητικο "καπνιστη"

• Like 3
Δημοσ.

Αγαπητέ καπνιστή,
3 θείοι μου (από διαφορετικό σόι) οι οποίοι τώρα είναι περίπου 57-65 χρονών, το έκοψαν ΜΑΧΑΙΡΙ μετά από 30 χρόνια καπνίσματος!!! κι εσύ μπορείς !!!! Φανταστείτε ότι κάπνιζαν από τα 15 και το έκοψαν περίπου στα 40-45.
Μήνυμα προς τον ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟ καπνιστή που έχει συνεχόμενα post πιο πάνω: Πως θα σου φαινόταν κάθε 30 δευτερόλεπτα να κλάνω μέσα στα μούτρα σου? Ακριβώς έτσι νιώθω όταν φυσάς τον καπνό πάνω μου.

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητέ καπνιστή,

Πως θα σου φαινόταν κάθε 30 δευτερόλεπτα να κλάνω μέσα στα μούτρα σου? Ακριβώς έτσι νιώθω όταν φυσάς τον καπνό πάνω μου.

Απλα θα φροντιζα να μην ειμαι κοντα σου. Ειναι τοσο απλο.

Δοξα τον αλλαχ εχουμε επιλογες. Η οχι ?

Δημοσ.

πως σ ένα άρθρο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπαίνουν και γράφουν οι μη καπνιστές-ατμιστές να μας πουν τις μπαρούφες τους δεν το καταλαβαίνω.λες και οι μη καπνιστές είναι ειδικοί της υγείας κι εμείς οι άσχετοι.απλά κουτοπονηριές.δεν ξέρουμε εμείς την αυτοκαταστροφή μας κι έχουμε τους έξυπνους ξερόλες να μπούνε και να το παίξουν αθάνατοι,λες και υπόγραψαν συμβόλαιο μακροζωίας.

πάλι,που χωράει εδώ η κόντρα των μη καπνιστών για τους κλειστούς χώρους δεν το καταλαβαίνω.

επί του θέματος τώρα.

καπνιστής,κακώς από τα 15,με 2 πακέτα την ημέρα,ένιωθα πλέον άσχημα για τον μόνιμο βήχα και την μόνιμη δυσκολία στις βαθιές αναπνοές.

εδώ και 2 χρόνια το γύρισα σε ηλεκτρονικό με θεαματικές αλλαγές σε βήχα και αναπνοή.

δεν φουσκώνω πλέον,έχω καλύτερη γεύση και να τονίσω την οικονομική ελάφρυνση από 200ευρώ τον μήνα σε 40.

αυτές είναι οι προσωπικές αλλαγές μέχρι τώρα και δεν ξέρω αν θα πεθάνω από δαύτο.

Δημοσ.

Θα μιλησω σαν πρωην καπνιστης,και νυν ατμιστης.3 μηνες που χω πρακτικα κοψει το τσιγαρο,(αναβω κανα στριφτο καθε 2-3 μερες) και το χω αντικαταστησει με το ηλεκτρονικο,οι διαφορες ειναι παραπανω απο εμφανεστατες.Εφυγε ο τσιγαροβηχας,επανηλθε γευση και οσφρηση,επεσε 3 μοναδες η πιεση μου,απο 14 στο11-12.Οσο για την πνευμονικη λειτουργια,δεν το συζητω,αισθανομαι μια δεκαετια νεοτερος.Σε βαθος δεκαετιων δεν ξερω,ελπιζω να τα χω κοψει ολα ως τοτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...